Pedalaman luar biasa, di mana ia sukar untuk berorientasikan, di mana itu

Pedalaman luar biasa, di mana ia sukar untuk mengemudi

Trend moden dalam reka bentuk dalaman adalah berkait rapat dengan keperluan untuk memperluaskan ruang, kerana kebanyakan pangsapuri tidak dapat membanggakan kawasan yang mencukupi. Kembangkan ruang dengan perobohan tembok tidak selalu mungkin, dan agak susah payah. Dalam kes ini, anda boleh mengatasi tugas itu dengan bantuan ilusi optik, yang semuanya membantu untuk mewujudkan pedalaman asal!

  • Trompley
  • Illusi Warna
  • Ilusi ilusi
  • Ilusi cahaya
Penyelesaian warna yang menarik dengan dinding

Penyelesaian warna berkesan dengan dinding

Trompley

  • Kesan trombosis dalam terjemahan dari Perancis tidak bermakna apa-apa tetapi ilusi optik, apabila penyimpangan realiti dicipta. Terima kasih kepada teknologi ini, mana-mana imej rata boleh diubah menjadi imej tiga dimensi. Penerimaan lama seperti dunia memberikan banyak peluang, membolehkan anda melihat perspektif di mana baru-baru ini pandangan itu bersandar pada dinding mati.

Percetakan digital boleh melengkapkan bilik dengan elemen yang hilang: mendirikan gerbang, lukiskan tetingkap dengan pemandangan yang menakjubkan atau membuatnya pintu konvensional suite istana.

Hiasan koridor yang menarik

Hiasan bergaya koridor itu

Koridor yang sama dari sudut lain

Koridor yang sama dari sudut lain

Satu fakta yang menarik! Walaupun biasa kepada semua dari zaman kanak-kanak Pope Carlo pusat boleh dianggap sebagai salah satu contoh yang pertama ilusi optik, pengarang teknologi "gembar-gembur" di kawasan pedalaman tergolong dalam pelajar Rembrandt - pelukis Belanda Hogstratenu.

Memilih untuk dirinya sendiri cara bermain komposisi sebenar di ruang angkasa, dia menulis lukisan dalam gaya trombling dan aktif menggunakan teknik ini apabila bekerja di bilik suite dan alcove. Walau bagaimanapun, adalah mustahil untuk menubuhkan pencipta sejati, kerana realisme dalam seni digunakan walaupun dalam zaman dahulu.

Contoh yang paling menarik digunakan dalam reka bentuk dalaman:

  • Tiruan. Besar perpustakaan, dinding batu atau bata batu kini dijual dalam gulung. Teknologi 3D membolehkan anda membeli pedalaman apa-apa tanpa menghabiskan banyak masa dan wang, kerana melekat dalam imej pangsapuri log kayu vintaj adalah lebih mudah daripada memasang yang sebenar. Dan mereka kelihatan sangat realistik.
  • Masking. Pintu cetek juga boleh mengejutkan dengan fungsinya, jika anda menjadikannya unsur almari atau menyamar di bawah dinding, mengeluarkan semua plat.
Kertas dinding yang indah di dalam bilik mandi

Kertas dinding yang indah di dalam bilik mandi

Warna memberi sebahagian besar ke dinding

Warna memberikan kebuk dinding

  • Ilusi optik. Pencinta seni pop boleh membuat gelombang yang memukau, zigzag atau spiral pada mana-mana satah. Perhiasan mempunyai keupayaan unik untuk membuat dari dinding lurus setiap angka geometri.
  • Perabotan tergendala. Sebuah katil atau meja terapung di udara akan menjadi hiasan dalaman. Sofa lembut, yang kelihatan seperti alas marmar, boleh membuat sensasi yang nyata.
  • Hiasan palsu. Falsh-fireplace atau tidak nyata rasuk Mereka hanya menanggung fungsi hiasan, tetapi mereka boleh dengan mudah dan cepat membuat rumah di apartmen bandar.

Warna putih, banyak cahaya dan cermin menggandakan ruang

Warna putih, banyak cahaya dan cermin secara visual meningkatkan ruang sebanyak separuh

Lampu siling semulajadi

Lampu siling semulajadi

Illusi Warna

Bekerja dengan palet warna adalah salah satu unsur asas reka bentuk dalaman. Pengetahuan asas sifat-sifat setiap naungan memungkinkan untuk menerapkan semua teknik yang ada dalam merancang masa depan projek. Dan untuk bekerja dengan warna tidak memerlukan perbelanjaan yang besar, kerana kertas dinding konvensional dan cat boleh membuat pedalaman, mengubah ketiga-tiga dimensi untuk lebih baik.

Dalam reka bentuk warna ini hanya orang yang mempunyai alat vestibular yang baik boleh hidup

Dalam reka bentuk warna ini hanya orang yang mempunyai alat vestibular yang baik boleh hidup

Memiliki sebagai contoh permulaan bilik kecil, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah visual memperluaskan dinding, mengembangkan ruang. Untuk tujuan ini, warna sejuk cahaya - mutiara, hijau pucat atau kelabu-biru - berjaya digunakan. Untuk bilik-bilik besar, sebaliknya, mereka sesuai warna hangat dan pastel dalam.

Kesan 3D di atas lantai

Kesan 3D di atas lantai

Juga, dalam reka bentuk bilik kecil, anda harus mengelakkan semua warna gelap, seperti hitam, coklat atau tepu merah. Tetapi kelabu dan hijau neutral tidak menjejaskan persepsi ruang dan boleh digunakan dalam reka bentuk apabila menghias bilik bersaiz sederhana.

Nasihat! Penggunaan teduh kuning untuk penutup lantai akan menjadikan bilik lebih cerah. Walau bagaimanapun, kelebihan ini secara visual mewujudkan sokongan yang tidak stabil.

Ilusi ilusi

Untuk ilusi optik, garisan mendatar atau menegak sering digunakan. Dengan bantuan jalur mendatar, anda boleh meregangkan bilik, dan menegak meningkatkan ketinggian. Oleh itu, semasa memilih pilihan tertentu, anda perlu mengambil kira data awal.

Nasihat! Ia tidak perlu menggunakan garis melintang jika silingnya rendah, kerana siling akan jatuh bersama dengan ruang yang lebih luas.

Tangga menarik ke tingkat dua

Tangga menarik ke tingkat dua

Objek hiasan kecil boleh mengembangkan ruang secara visual, menjadikannya lebih besar. Oleh itu, perabot dan aksesori yang besar hanya digunakan di bilik yang sesuai. Dalam bilik tidur kecil Katil besar akan kelihatan sangat rumit dan akan memecahkan semua perkiraan yang mungkin.

Nasihat! Jika anda perlu membuat bilik lebih tinggi, yang sangat baik lantai warna tepu atau menggunakan corak kontras.

Ruang tamu dengan kesan volumetrik yang luar biasa di dinding

Ruang tamu dengan kesan volumetrik yang luar biasa di dinding

Peranti yang baik untuk mencipta ilusi optik adalah cermin. Oleh kerana fungsi reflektifnya, permukaan memadamkan sempadan, dan dinding kosong berubah menjadi ruang tanpa had. Hampir setiap pereka menggunakan trik ini apabila mereka bentuk bilik kecil.

Nasihat! Menggunakan gambar atau hiasan di hiasan juga membolehkan anda bekerja dengan ilusi optik. Imej-imej besar yang sentiasa penglihatan secara visual mengurangkan ruang - pastikan untuk mengambil kira ini apabila menyusun pedalaman.

Ilusi cahaya

Pembetulan visual ruang akan membantu untuk membuat pencahayaan terpilih dengan betul. Lekapan siling terbina dalam dapat meningkatkan ketinggian bilik secara visual dan mencipta reka bentuk bergaya moden. Tidak kurang teknik yang menarik adalah kesedaran permukaan yang berkilat, penggunaan cermin atau titik cahaya.

Bilik mandi kecil dengan siling yang melengkung

Bilik mandi kecil dengan siling yang melengkung

Nasihat! Untuk siling rendah tidak disyorkan menumpuk siling pelbagai peringkat dan reka bentuk kompleks. Juga patut meninggalkan candeliga besar, supaya tidak menarik perhatian. Cukuplah untuk digantung kemas dan ringan.

Pencahayaan sedemikian menimbulkan siling

Pencahayaan sedemikian menimbulkan siling

Pencahayaan seragam dinding dan sudut bawah dengan bantuan lampu kecil akan membantu mengembangkan ruang secara visual. Jika perlu untuk mendapatkan kesan yang bertentangan dan untuk menyempitkan bilik, cukup mencerahkan sudut-sudut atas.

Kesan tetingkap di siling

Kesan tetingkap di siling

Nasihat! Dengan bantuan cahaya, anda boleh memperluaskan ruang dengan menerangi tiga dinding. Sekiranya anda menggilap tembok jauh, anda mendapat kesan yang menarik, dan lebar bilik segi empat tepat akan kelihatan lebih besar. 

Ruang pengezonan dengan mengorbankan warna menambah jumlah ke ruang

Pengezonan ruang akibat warna memberikan ruang tiga dimensi

Jangan percaya mata anda: 60+ kesedaran yang luar biasa dari ilusi optik di pedalaman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =