Permohonan bahan mudah membolehkan seluruh keluarga untuk mengambil bahagian dalam proses tersebut

Permohonan bahan mudah membolehkan seluruh keluarga untuk mengambil bahagian dalam proses tersebut

Setiap orang yang melakukan pembaikan di rumah, ada keinginan untuk mencipta sesuatu yang unik dan tidak dapat ditandingi. Dengan lantai, tiada apa-apa jenis ini boleh dilakukan. Siling boleh dihiasi lembaran ketegangan dengan percetakan foto, tetapi ia sangat mahal, selain tidak selalu dan tidak semua orang sedang mempertimbangkan siling. Penyelesaian optimum untuk menghasilkan kesan asal adalah untuk membuat dinding luar biasa. Salah satu teknik spektakuler - lukisan kertas dinding cecair. Ia mengenai mereka yang akan dibincangkan kemudian!

 • Ciri-ciri bahan
 • Pilih imej
 • Penyediaan permukaan
 • Perintah lukisan itu
 • Penjagaan diberikan
Lukisan dari penutup dinding lembut akan menjadi hiasan indah untuk dinding

Gambar dinding pelindung yang lembut akan menjadi hiasan hebat untuk dinding

Dinding yang terang akan menjadi puncak pedalaman

Dinding yang terang akan menjadi hiasan dalaman yang berkesan

Eksperimen ke arah ini boleh menjadi pemula dan artis profesional

Eksperimen ke arah ini boleh menjadi pemula dan artis profesional

Lukisan akrilik corak hiasan

Lukisan akrilik corak hiasan

Ciri-ciri bahan

Cecair kertas dinding - Ini adalah penyelesaian moden dalam hiasan premis. Dengan mereka, dinding akan bermain dengan cara yang baru, bilik itu akan dapat memulihkan dan menjadikannya unik. Dengan struktur mereka, mereka adalah sesuatu di antara cat dan plaster hiasan dan sebagainya, seperti tradisional, dalam gulung, kertas dinding ini tidak terpaku.

Campuran kering, yang mesti dicairkan dengan air untuk kerja selanjutnya

Campuran kering, yang mesti dicairkan dengan air untuk kerja selanjutnya

Komposisi kertas dinding cecair:

 1. Kulit Oak.
 2. Kapas.
 3. Mica.
 4. Gelatin.
 5. Sutera semulajadi.
 6. Rumpai laut kering.
 7. Manik-manik dan hiasan cerah yang lain.
Struktur lapisan lembut berhampiran

Struktur lapisan lembut berhampiran

Semua komponen ini mempunyai penampilan yang kering, untuk mendapatkan struktur yang diperlukan, air perlu ditambah ke campuran. Dan berapa banyaknya, ketumpatan dan tekstur penamat itu bergantung. Dinding kertas cecair yang digunakan untuk hiasan dalaman.

Perhatikan! Lapisan padat tidak menyerupai kertas dinding, tetapi agak dirasakan, bahan tenunan atau batu, tetapi tidak kertas dinding klasik.

Hiasan asal untuk dinding dapur

Hiasan asal untuk dinding dapur

Kelebihan:

 • Keserasian ekologi. Ini adalah penyelesaian yang sangat baik untuk bilik dan bilik kanak-kanak di mana penghidap alahan hidup.
 • Permukaan dindingnya licin dan lancar.
 • Menggunakan kertas dinding cecair, anda boleh mencipta kesan hiasan asal.
 • Mereka adalah antistatik dan mempunyai kualiti kalis bunyi yang sangat baik.
 • Jenis kertas dinding ini tidak menyerap bau, jadi mereka boleh berjaya digunakan di dapur.
 • Dibuat tanpa pembaziran.
 • Dalam komposisi terdapat racun kulat yang tidak berbahaya kepada manusia, tetapi melindungi penamat dari penampilan acuan dan kulat.
Hiasan dinding kontras di dapur

Hiasan dinding kontras di dapur

Kelemahan:

 1. Mereka menyerap kelembapan, jadi mereka bukan yang terbaik pilihan bilik mandi.
 2. Lap jika terdapat impak mekanikal yang sistematik.
 3. Harga tinggi.

Nasihat! Dalam sesetengah kes, beberapa kelemahan boleh ditinggalkan dengan melapisi permukaan dengan varnis. Dalam kes ini, mereka tidak akan dipadamkan, mendapatkan kelembapan, akan menjadi lebih sukar.

Meliputi dengan varnis akan melindungi permukaan dari kerosakan ringan

Meliputi dengan varnis akan melindungi permukaan dari kerosakan ringan

Pilih imej

Kemasan jenis ini boleh digunakan di mana-mana bilik di rumah, lukisan dalam teknik yang tidak biasa digunakan di bilik kanak-kanak, bilik tidur, ruang tamu untuk menghasilkan kesan hiasan yang sangat baik. Imej harus dipilih berdasarkan gaya dan tujuan.

Varian pendaftaran anak-anak

Varian pendaftaran anak-anak

Oleh itu, dalam kanak-kanak akan menjadi watak kartun yang sesuai, dan anda perlu membuat hiasan, berdasarkan usia dan jantina kanak-kanak, keutamaannya. Di dalam bilik tidur - motif alam semula jadi, perhiasan. Ruang tamu boleh dikeluarkan secara teratur.

Perhatikan! Warna-warna sejuk akan menjadikan ruang yang lebih besar, hangat akan mewujudkan suasana yang selesa dan hangat. Dekorasi terlalu besar akan membuat bilik lebih kecil, jadi sebaiknya mengelakkannya.

Motif cahaya pada dinding dalam warna pastel

Motif cahaya pada dinding dalam warna pastel

Sebelum anda memohon imej, anda perlu membuat lakaran, fikirkan tentang lokasinya di pesawat. Sebagai permulaan, jangan gunakan motif terlalu banyak, kerana mereka lebih sukar untuk dilaksanakan. Cara paling mudah untuk membuat hiasan dua warna - ia lebih murah dan lebih mudah dilaksanakan.

Sebelum anda memohon gambar, adalah berfaedah untuk mengira berapa banyak bahan ini atau naungan itu diperlukan, dan hanya selepas itu untuk mula bekerja.

Mengotorkan campuran standard dalam warna yang berbeza tidak akan menjadi sukar

Mengotorkan campuran standard dalam warna yang berbeza tidak akan menjadi sukar

Penyediaan permukaan

Sebelum memohon apa-apa selesai, termasuk gambar kertas dinding cecair, anda perlu menyediakan permukaan. Ini tidak sukar, tetapi keadaan tertentu mesti diperhatikan:

 1. Keluarkan lapisan lama.
 2. Betulkan keretakan dan berlubang, jika ada. Perlu diingat bahawa kertas dinding sedemikian boleh menyembunyikan kecacatan kecil dan penyelewengan, tetapi benar-benar tidak dapat mengukur dinding.
 3. Tutup dengan buku asas yang akan memastikan lekatan yang lebih baik.

Pada persiapan ini selesai, hanya perlu menunggu pengeringan dan anda boleh kertas dinding.

Perintah lukisan itu

Pilihan untuk membuat lukisan boleh berbeza, tetapi terdapat susunan yang terbukti yang akan memperoleh keputusan yang tepat. Langkah tertentu:

 • Buat lakaran di dinding dengan beberapa cara. Yang pertama melibatkan karya seniman yang, dengan pensil sederhana, meletakkan di permukaan garis besar dekorasi masa depan, sambil mencantumkan lokasi setiap warna, sempadannya. Yang kedua ialah penggunaan stensil, lakarannya. Dalam kes ini, kemahiran istimewa tidak diperlukan, hanya ikuti garis besar imej siap. Satu lagi penyelesaian adalah dengan memohon kertas dinding cecair secara langsung ke stensil, dan dalam kes ini, ia mungkin untuk mencapai kesamaan garis. Selepas pengeringan, stensil dikeluarkan dan boleh digunakan semula.

 • Langkah seterusnya adalah memohon kertas dinding ke kawasan yang tidak menyentuh antara satu sama lain. Campuran kertas dinding cecair yang disediakan harus diagihkan sama rata dalam bahagian-bahagian kecil, dan mudah digunakan spatula. Ketebalan lapisan tidak melebihi 2 mm.
Pemakaian campuran yang tepat akan memastikan pola yang berkualiti tinggi dan lancar

Pemakaian campuran yang tepat akan memastikan pola yang berkualiti tinggi dan lancar

Perhatikan! Kaedah penamat ini akan memberikan anda lebih kontur. Walaupun bahagian-bahagian yang jauh dari gambar akan menguatkan, ia akan menjadi mungkin untuk mengulikan batch baru, akibatnya, peleburan akan gagal sekiranya dua seksyen bersebelahan segar. Ia lebih mudah untuk memohon mewarna jika kawasan dipisahkan oleh pita cat - pilihan ini sesuai untuk pemula yang tidak pernah bekerja dengan bahan ini.

Panel dinding dari jalur kacak yang terang

Panel dinding dari jalur kacak yang terang

 • Memotong tepi. Proses ini hanya perlu jika stensil dan pita cat tidak digunakan. Walaupun campuran belum dibekukan, kawasan tidak sekata boleh diperbetulkan supaya imej kelihatan kemas dan jelas.
 • Keringkan kertas dinding cecair. Ini mengambil masa kira-kira satu hari, tetapi semuanya bergantung kepada suhu ambien dan ketebalan lapisan. Proses ini boleh dipercepat dengan menggunakan pengering rambut bangunan, tetapi anda perlu bertindak dengan teliti supaya anda tidak perlu mengolah semula segala-galanya.
Kerja halus memerlukan ketabahan dan kesabaran

Kerja halus memerlukan ketabahan dan kesabaran

 • Langkah seterusnya adalah untuk mengisi ruang dengan warna yang tersisa, dan kontur adalah penting untuk menyesuaikan dengan jelas supaya tidak ada ruang kosong, bahkan yang paling kecil. Hanya dalam kes ini, mungkin akan membuat gambar lengkap.

Nasihat! Agar kontur menjadi lebih jelas, para tuan dinasihatkan untuk melukis mereka dengan penanda atau pensel lilin. Anda perlu melakukan ini dengan sangat tepat, supaya tidak merosakkan gambar yang dihasilkan. Kesan sedemikian akan membantu untuk menekankan garis nipis dan kompleks.

Bersedia untuk memohon bahan ke dinding, mula-mula membuat gambar dengan pita cat

Penyediaan untuk penggunaan bahan ke dinding: penciptaan awal lukisan dengan pita cat

Penjagaan diberikan

Lukisan daripada cecair Wallpaper cukup cantik, tetapi untuk menjaga mereka untuk masa yang lama, anda perlu menjaga mereka dengan betul. Keadaan penting - kertas dinding tidak boleh mendapatkan kelembapan, kerana mereka cepat menjadi basah dan kehilangan penampilan mereka. Basuh sahaja jika digunakan salutan lacquer.

Di seluruh penjagaan khas, penamat tidak memerlukan, dan pembaikan sekiranya detasmen bahagian individu dapat dilakukan dengan mudah dan tidak dapat dilihat. Untuk melakukan ini, cairkan air dengan campuran kering warna yang diperlukan dan sapukan ke permukaan dinding di tempat kecacatan. Oleh kerana fakta bahawa serat akan padat dipegang di permukaan dan antara satu sama lain, "patch" ini tidak akan ketara.

Lukisan dari kertas dinding cecair boleh menghidupkan semula ruang ruangan dengan sempurna. Keputusan sedemikian adalah asal, dan ia dapat memenuhi apa-apa maksud reka bentuk. Kemudahan bahan adalah bahawa anda tidak perlu mempunyai kemahiran khas untuk bekerja dengannya. Apa yang diperlukan adalah keinginan, ketepatan dan masa lapang untuk merealisasikan yang diakui!

Lukisan dan lukisan dari kertas dinding cecair: putar dinding biasa ke objek seni yang cerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =