Хартиена тапет във вътрешността на кухнята

Хартиена тапет във вътрешността на кухнята

Германската компания Erismann има дълга история. Тя продуцира тапети все още в XIX век и до днес дизайнерите предпочитат да използват продуктите на тази компания в интериора. Има много причини за това. За днес в Руската федерация са изградени фабрики, които правят тапети за технологии Erismann. Продуктите са изработени от качествени материали, доставени от Германия и други европейски страни.

 • Високо качество и разумни цени
 • Как се правят тапети?
 • Характеристики на хартия тапет хартия
 • Характеристики на нетъканите платове 
 • Някои тайни на поставяне
 • Причини за популярността на нетъкан тапет
 • Как да тапети стена?
Ярко решение за голяма стая

Ярко решение за голяма стая

Дизайнерските чертежи на тапетите са привлекателни и винаги са в крак с модните тенденции. Разработени са редица колекции - Lazanna, Rondo, Style, Country, Remix и др. Всяка колекция се представя в един стил, но всички те се различават по цвят и дизайн. По този начин можете да изберете материала за кухня декорация, хол и спалня в същата колекция.

Високо качество и разумни цени

Важно! Продуктите са маркирани с определен знак RAL, което показва високо качество. Това е стандарт в света на тапетите и е популярен сред купувачите по целия свят. След като е преминал необходимите процедури за изпитване, компанията е получила всички сертификати за съответствие и санитарни сертификати на европейско ниво. Това показва екологичната безопасност на продуктите на Erismann.

През цялата си история компанията създава разнообразие от продукти стенни облицовки за жилищни помещения. Технологиите се подобряват всяка година и продуктите се произвеждат с все по-високо качество. Не забравяйте производителя и цената на стоките. Те са достъпни за различни сегменти от населението. Ниската цена не оказва влияние върху качеството и дизайна на създадените стоки.

Модерно решение от Erismann

Модерно решение от Erismann

Как се правят тапети?

При изготвянето на тапети се използват висококачествени бои, винилови и нетъкани платове. Последният ви позволява да запазвате лепило и оцветяващи материали при декорирането на стаята. Това е доказано от опита тапети на нетъкан основа запазва формата на лентата, когато е изложена на външната среда. Такива тапети не се дехидратират, когато са мокри и не се свиват, когато изсъхнат. В допълнение, нетъканите бельо помагат да се скрият малки недостатъци по повърхността на стените. При изваждане на материала от стената не е необходимо да се накисва, тапетите могат лесно да се свалят, без да се оставят следи по повърхността.

Към бележката! Използвайки специални винилови пасти, производителят копира върху платното текстура от камък, кожа или дърво. Винилът осигурява платното с детергентен ефект, те стават устойчиви на влага. В допълнение, такива материали могат да бъдат боядисани, докато рисуването ще бъде запазено.

При излагане на ултравиолетова светлина материалът не избледнява и не губи външния си вид за дълго време. Високата степен на устойчивост на механични въздействия прави възможно използването на тези платове в места с голяма концентрация на хора. Винилната основа е абсолютно безопасна за хората. Продуктите се произвеждат в голям асортимент, който позволява на купувача да избере подходящ вариант за него. В допълнение към нетъкан основа, при производството на използваните продукти хартиена основа.

Голямо решение за допълнително осветление на всекидневната

Голямо решение за допълнително осветление на всекидневната

Характеристики на хартия тапет хартия

Основният недостатък на тези продукти е крехката текстура. Недостатъците включват изгарянето на боята във времето. Този вид довършителни материали ще отговарят на тези, които често променят дизайна на дома си. Основните технически характеристики на продуктите включват следното:

 1. екологосъобразност и безопасност за хората;
 2. ниско тегло на платното;
 3. широка гама от дизайнерски решения;
 4. достъпна цена на материалите.

От представените опции можете да изберете каквото и да е решение за цвят, релеф и модел. Въпреки това, за стаи, където влажността на въздуха се увеличава, приложете хартия тапет това е неподходящо.

Erismann тапети от колекцията City Colors

Тапети Erismann от колекцията City Colors

Характеристики на нетъканите платове

Към бележката! Този вид материал е по-издръжлив, но също така струва повече от хартиен еквивалент. Флизелин е влакно, компресирано в една голяма тъкан, гъстотата на структурата му е доста висока. Дори и с вода, той не се накисва.

Предимството на този материал е неговата способност да маскира неравни повърхности, които крият пукнатините. Това ви позволява да спестите при подготовката на стените за довършителни работи. Освен това е лесна за залепване, тъй като не се простира и не набъбва. Разлепете лепилото само на повърхността на стената, значително пести състава на лепилото и ускорява процеса на дообработка.
Тапетите Flizeline могат да бъдат различни по състав:

 • високото съдържание на целулоза позволява повърхността да бъде гладка;
 • синтетичните влакна осигуряват облекчаване на тъканта.
Нетъкан тапет, идеален за бани

Нетъкан тапет, идеален за бани

 

Смела комбинация от цветове за всекидневната

Смело съчетание на цвят в хола

Такива тапети перфектно изравняват повърхността на стените

Такива тапети перфектно изравняват повърхността на стените

Някои тайни на поставяне

Важно! Както при всеки материал, тапетите имат някои избрани нюанси и работят с тях:

 1. За да лепирате такива платове, е необходимо край на края, тогава те няма да седнат и няма да се разтягат, когато са мокри;
 2. трябва да изберете правилно лепилото, в този случай можете да избегнете отлепването на платното, когато изсъхне. За всеки тип подходящо лепило. В допълнение, добре е да смазвате ставите;
 3. за боядисване акрилни и водоразтворими бои. Но боите, които съдържат разтворители, не могат да се използват.

Причини за популярността на нетъкан тапет

Според проучвания на пазара на строителни материали, има значителен ръст на търсенето нетъкани платове над хартия. Материалите, използвани от Erismann, не съдържат фибростъкло, което показва екологичната съвместимост на продуктите и безопасността за здравето.

Уникална характеристика на материала е неговата устойчивост на гъбични лезии. Такива платове могат да се използват за залепване на различни повърхности:

 1. мазилка;
 2. бетонирани;
 3. от пластмаса от фибростъкло;
 4. панели от ПДЧ;
 5. от гипсокартон.

Основната причина за популярността на тапета Erismann е техният външен вид. Те са в състояние да улеснят всяко решение за дизайн на стаята. Стаята изглежда лека, топла.

"Воздушная" спальня

"Въздушна" спалня

Светлите цветове разширяват границите на зоната за спане

Светлите цветове разширяват границите на зоната за спане

Ако вземете бисерни нюанси, те ще изглеждат добре хол. Благодарение на тях се създава чувство за празник, което зависи от избраната колекция.

Съвет! Прилагайки тези продукти, можете създаване на 3D ефекти през ситопечат. Всяка рубрика подробно описва характеристиките на продукта, както и инструкции за неговото използване.

Пример за комбинация от различни тапети в структура в едно пространство

Пример за комбинация от различни тапети в структура в едно пространство

Яркост на модерните цветове в интериора

Яркост на модерните цветове в интериора

Създавайте силата на звука, като използвате 3D тапети

Създайте силата на звука с 3D-тапети

Също с помощта на продуктите от марката Erismann създава ефекта на солидна стена. В допълнение, те ви позволяват да получите илюзията за движение, което е ясно видимо, когато се движите из стаята. Стилът може да бъде избран за спокоен класики, и ярки авангард - всичко зависи от вашите предпочитания и желания.

Как да тапети стена?

Благодарение на такива свойства на нетъкани платове, като супер здравина, антидеформация, устойчивост на влага, повишена армировка и огнеустойчивост, е осигурен срок на покритие от около 25 години, както и противопожарна безопасност.

Към бележката! Преди да започнете залепването, трябва да подготвите повърхността. Тя трябва да бъде чиста и суха, какъвто е случаят с какъвто и да е тапет. Покрийте стената с професионално лепило, което гарантира бързо залепване и постоянно фиксиране на платното на стената. Платките са подредени в края на краищата.

След като стените са поставени, тапетите могат да бъдат боядисани. Необходимо е този процес да се извърши с водоразтворими бои, използващи ролка.

Съвет! С лек тон, боята може да бъде направена до 7 пъти. Ако използвате тъмен цвят, можете да пребоядисвате тапета до 3 пъти.

Материалите, произведени в завода на Ерисман, имат трайна и здрава нетъкана основа, която ви позволява да прекарвате минимално лепило и боя, когато боядисвате. Използвайки тези материали, можете да създадете декоративен акцент във вътрешността на стаята. Каталогът на фирмата има голям избор от текстури и цветове. На официалния сайт можете да видите колекции и примери за интериорен дизайн на различни стаи.

Тапети Erismann: 60+ избрани идеи за създаване на уникални домашни интериори

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =