Светлите бели римски щори допълват интериора

Светлите бели римски щори допълват интериора

Като правило приемаме гостите в хол. И когато в къщата няма гости, тази стая може да се използва като място за почивка, създавайки удобна среда в нея. Следователно всеки собственик на къща или апартамент се опитва украсяват интериора на хола, така че е хубаво да седите с приятели, да говорите с близки, да си припомните приятни мигове от миналото или да правите планове за бъдещето. Това може да се постигне не само с помощта на правилно подбрани и правилно подредени мебели, но и от избор на идеални цветове стени пол, текстилни изделия и дори декоративни елементи.

 • Ролята на цвета при създаването на интериор
 • Предимства и недостатъци 
 • Как да кандидатствате?
 • Мебели в бежово кафяв хол
 • Няколко думи за малките неща
Скандинавски стил в интериора

Скандинавски стил в интериора

Ролята на цветовете при създаването на интериор в хола

Както знаете, ярките и неестествени цветове засягат човека, който не е най-доброто влияние и влошава психологическото му настроение, емоционално състояние и дори здраве. Ето защо такива цветове в интериорния дизайн не трябва да бъде господстващо, но може да се използва като ярък акцент. Дневната е стая за комуникация и отдих в кръг от близки хора - тя трябва да бъде уютна и светла, а цветът на нейната украса е успокояващ и приятен.

Необичайна дървена стена от баровете във вътрешността

Необичайна дървена стена от баровете във вътрешността

Модерен дизайн в спокойни цветове

Модерен дизайн в спокойни цветове

Ярките акценти в аксесоарите допълват пастелните цветове

Ярките акценти в аксесоарите допълват пастелните цветове

Ето защо се разглеждат най-приемливите, универсални и стилни в създаването на интериор на такава стая бежови нюанси примесени с кафяв или обратното. Бежовата и кафява стая ще бъдат истински "чип" като селска къща, и малки апартаменти, тъй като такава цветова комбинация позволява:

 1. визуално увеличаване на пространството;
 2. осветявайте тъмните места в стаята;
 3. да направят корекции на вече съществуващия и познат интериор;
 4. създава уютна и приятна атмосфера дори в малка стая.
Плътните завеси от тъмен плат са идеални за лек интериор

Плътните завеси от тъмен плат са идеални за лек интериор

Към бележката! Ако избирате правилно процента от бежовите и кафяви нюанси, можете не само да увеличите визуално помещението, но и да я затоплите.

Тъмни кожени мебели в модерен интериор

Тъмни кожени мебели в модерен интериор

Светъл диван с тъмни възглавници

Светъл диван с тъмни възглавници

Не забравяйте! Основното нещо е да не се пренебрегва използването на тъмно нюанс на кафяво, особено близо до стените, така че да не се направи дневната мрачна и студена.

В допълнение, дори една голяма стая, в интериорът на който е доминиран от кафяв цвят, ще изглежда по-близо. И използването на деликатен бежов цвят в комбинация с петна от изразителен кафяв цвят ще направи възможно да се направи спокойствие и комфорт в стаята, без да се нарушава естетиката и атмосферата. Холът, поддържан в цветовете на кафяво-бежов тон, е хармония, която не може да бъде постигната от другите цветови комбинации.

Неотложност на употребата

Тези, които вярват, че класиката е реликва от миналото и трябва да използват по-оригинални комбинации за подреждане на интериора на стаята, ще бъдат разочаровани. В съвременните реалности интериор на всекидневната в бежово-кафяви цветове потвърждава, че е красива, стилна, оригинална и много представителна. И мирът и умирането на тази цветова гама могат лесно да бъдат счупени или допълнени с ярки елементи.

И двете тези цветове вървят добре с други тонове, така че изберете декора да подчертая, доста трудно, а оцветяването на декоративни елементи могат да бъдат много ексцентричен, богати и коренно противоположна мек бежово-кафява цветова схема.

Съвет! Важно е да не прекалявате с използването на допълнителни цветове: колкото по-светъл е интериорът на всекидневната, толкова по-малко трябва да има ярки примеси в нея. Трябва също така да се помни, че колкото по-големи са акцентите, толкова по-малък е броят на акцентите.

И на кои конкретни елементи да се подчертае - въпрос на вкус на собствениците апартаменти или къщи.

Всекидневната в бежово-кафяви цветове може да се впише в такива стилистични решения като:

 • царска империя;
 • екологичен countrи;
 • меланхолия Прованс;
 • скромен минимализъм.

Тази комбинация се счита за неутрална и универсална при употреба, така че тя може да се използва дори и в случаите, когато ремонтите в къщата се извършват само отчасти и актуализираната стая просто трябва да бъде записана в цялостната концепция на къщата. В резултат на това този интериор става по-луксозен и благороден, а дори и да има недостатъци в него, те ще бъдат омекотени от мек бежово-кафяв дует.

Красива спокойна класика с високи тавани

Красива спокойна класика с високи тавани

Интериор в арт нуво стил

Интериор в арт нуво стил

Луксозен викториански стил

Луксозен викториански стил

Предимства и недостатъци на този интериор

Основното предимство декорирайки хола в комбинация от нюанси на бежово и кафяво е, че такъв избор може да се счита за плодородна почва за по-нататъшно преобразуване на помещенията. Така например, ако искате да промените по някакъв начин стила и настроението на стаята, с тази цветна комбинация, всички стъпки няма да бъдат трудни: премахването и добавянето на нещо ново към интериора винаги можете да го промените.

Към бележката! Декориране на дневната в бежови и кафяви тонове има малък недостатък. Така че бежовите и светлокафяви тонове изглеждат внимателно и елегантно, но те са много ракия, така че този интериор изисква редовно почистване и почистване на повърхностите.

Как да декорирате интериора в бежово-кафяви цветове?

Представен е най-разпространеният вариант за правилно декориране на интериора в хола в бежов и кафяв цвят боядисване стени и таван в светли цветове както и използването на мебели и подови настилки в тъмнокафяви нюанси. Като допълнение към този интериор се използват непривлекателни тон-към-стени или леко заглушени аксесоари и декор.

Можете да използвате позлата, въпреки че акцентът е разрешен декор елементи син, тюркоаз, светло зелено, смарагд и дори бургундски нюанси. Например, перде и украсяват дивана с няколко подложки в един от изброените нюанси, за да придаде на интериора свежест и оригиналност.

Съвет! В помещения, където има малко естествена светлина, е препоръчително да се използва огледала в декоративни рамки. Те ще добавят светлина и ще увеличат пространството.

Когато декорирате дневната в бежово-кафяв цвят, трябва да сте сигурни, че многофункционалността и стилната облик на помещенията са балансирани. Следователно стаята не е направена изцяло в бежов тон или в кафяв цвят - това е позволено само ако стаята е много лека. Бежовият цвят е естествено неутрален, затова не е вълнуващ, вдъхновяващ или обичам. Но тя не действа като хапче за сън.

Съвет! Ако стаята получи достатъчно количество дневна светлина и не се намира в северната част на къщата, тогава можете да я използвате тъмни цветове за оцветяване, светлинен таван и бежови мебелни нюанси.

Ако ви се струва, че тъмните стени са мрачни, можете да нарисувате само една стена, за предпочитане централната стена, в кафяв цвят. След това можете да го украсите картини в ярки рамки или светлина рафтове. Завесите, възглавниците и другите аксесоари трябва да са ярки и наситени - това ще доведе до много интересен резултат.

Светлите цветове са подходящи за малки апартаменти

Светлите цветове са подходящи за малки апартаменти

Стилен интериор в стил Арт Нуво

Стилен интериор в стил Арт Нуво

Възможност за частна къща с ориенталски акцент

Възможност за частна къща с ориенталски акцент

Мебели в бежово кафяв хол

Особено внимание в дневната, отлежало в бежово-кафяви нюанси, трябва да дадете мебели. Тя трябва да бъде избрана в зависимост от цвета на стените и пода: ако стените са в светли цветове, мебелите трябва да са тъмни и обратно. Освен това трябва да се направят мебели в такава стая естествено дърво, което ще му придаде специална благородство.

Топлите тонове на мека мебел са приятни за окото

Топлите тонове на мека мебел са приятни за окото

Външна фалшива вътрешна палуба

Външна фалшива вътрешна палуба

Към бележката! Една от основните мебели в подобен интериор - кафяв или светло кафяв диван с кожена или текстилна тапицерия. В тон за него е възможно да украсяват прозорците, като окачват на тях завеси от един и същи цвят и в тон на стените - декоративни възглавници.

Диванът си струва да се добави столове или кресла със същата тапицерия и в същото цветно решение. Или можете да изберете столове, цветът на тапицерията ще бъде в контраст с тапицерията на дивана - това ще ви позволи да балансирате интериора и околностите му. Също така добро решение във вътрешността на хола може да бъде меко османски естествен нюанс или дизайн на подлакътници с помощта на леки платове.

Плюшен мек капучино килим в центъра на стаята

Плюшен мек капучино килим в центъра на стаята

Няколко думи за малките неща

За да съживите интериора на бежово-кафявата дневна, трябва да поставите ярки акценти: окачете ярко върху стените снимки, на рафтове - антични неща или цветни украшения, на нощни шкафчета - цветя или декоративни растения. С този подход интериорът на дневната няма да ви разочарова, но ще изглежда като снимка от списанието!

Проучване в цветове: 60+ варианта на дизайна на всекидневната в бежово-кафяв цвят

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =