Кръглата форма на масата създава уникална атмосфера на комфорт

Кръглата форма на масата създава уникална атмосфера на комфорт

Кръгла маса Днес изглежда необичайно, защото често такива мебели в малко пространство модерни апартаменти място трудно. В резултат на това на тяхно място идва стандартен практичен квадрат или правоъгълник, който е удобно да се постави в ъгъла. Кръгът на таблицата е по-скоро привилегия селски къщи, където има достатъчно място. Все пак, независимо от варианта на настаняване, който не бихте избрали - в някакъв момент ще е време да вземете идеалната си маса покривка за маса. Така че, нека да започнем!

Съдържание:

 • Внимание: дължина!
 • материали
 • Покривала в интериора
Правилно събиране на цветовата гама и размера на покривката за маса, можете да постигнете зашеметяващо елегантен ефект

Правилно събиране на цветовата гама и размера на покривката за маса, можете да постигнете зашеметяващо елегантен ефект

Внимание: дължина!

Първото нещо, от което трябва да обърнете внимание, е размерът. Те трябва да бъдат избрани правилно, в противен случай не можете да избегнете непрекъснато неудобство в процеса на използване.

Важно! Преди да купите покривка за кръгла маса, трябва да измерите размера плотове. Така че ще избегнете допълнителни разходи, ако избраният модел не работи.

Разбира се, тя не трябва да бъде прекалено малка, тъй като изпъкналите ръбове изглеждат необуздани и това не украсява външния вид. Стандартната квота е на около 20 см от ръбовете - в този случай тъканта ще лежи равна и няма да се раздробява. За да определите каква може да бъде максималната надбавка, трябва да поставите стол на масата и да измерите разстоянието от ръба на масата до седалка. Този максимум ще бъде удобен за тези, които седят на масата.

Пример за нестандартни размери на маса за кръгла маса

Пример за нестандартни размери на маса за кръгла маса

Случва се да се използват повече стартове, но това е в изключителни случаи, често при официални приеми. Често в сватбени тържестваМожете да видите кръгла маса, покрита с покривка на пода: изглежда много тържествена, но за ежедневна употреба е много непрактична.

За кръгла маса е препоръчително да изберете една и съща покривка във формата, в този случай външният вид ще бъде по-хармоничен. По някакъв начин е по-лесно да се избере, тъй като има само една опция, която трябва да се обърне внимание - това е диаметъра, а не на ширина и дължина и за правоъгълни върховете.

Пример! Ако диаметърът на маса 100 см, за да му декор погледна органично, трябва да добавите 20 см от двете страни, т.е. общо 40 см В резултат -. Необходимо е да се търсят в мрежата на най-малко 140 см в диаметър. И ако има избор между 130 и 150, трябва да вземете 150.

Квадрат за кръг

Случва се, че в магазина няма необходима форма или собствениците се опитват да се откроят и да покажат своята оригиналност, като избират квадратния продукт. Правилата за избор на размери тук ще бъдат малко по-различни: основната забележителност са диагоналите. Отворът е същият 20 см, но те се измерват от диагоналите (диаметър), те трябва да бъдат добавени към ъглите на продукта.

Ако има орнаменти?

Често празничните покривки са украсени с бродерия, украшения и други декоративни елементи. В този случай, да се вземат предвид стандартите на дължина не винаги е подходящо, защото декорацията трябва да се показва в цялата си слава. Тук правилото работи: по-добре е да бъдете по-дълги, по-кратки и само в този случай ще бъде възможно да се разкрие пълнотата на картината и красотата на продукта. Това ще ви помогне да украсите интериора и да превърнете покривката от обичайното тъкани текстилно в централния елемент на стаята.

материали

Когато търсите отговор на въпроса, какви материали са подходящи за кръглата маса, трябва да се пристъпи към целта за използване. Така че, за кухнята се нуждаете от по-практичен и устойчив на износване, както и за празнично полагане, тогава може да има текстил и дори ръчно изработени плетени продукти. Сред най-често срещаните материали:

 • памук - практичен, добре изтрит, може да бъде използван за всякакви цели. Допълнителни грижи не са необходими за такъв продукт. И изберете по-добре оцветена покривка за маса, тъй като бялото бързо губи своя празничен външен вид, особено при интензивна експлоатация. Недостатъкът на този материал е неговата финес и ако гостът разлива нещо, въпросът вероятно няма да има време да го поеме. За да е по-дълъг живот, трябва да изберете материал с добавка на вискоза или полиестер.
Спокойна цветова схема подчертава общата атмосфера на интериора

Спокойна цветова схема подчертава общата атмосфера на интериора

 • лен - има изявен външен вид. Използвайте спално бельо е по-добре само за специални случаи, тъй като е доста скъпо. Освен това има огромен проблем да се изглади след измиване. След няколко измивания тя може да седна, което би било огромен проблем, ако размерите на покривалото съвпадат. Често такава покривка се използва за декорация маса в хола.
Кръгла маса за маса за маса: Избрани идеи за интериор, стилове и материални характеристики
 • от мушама - отлично решение за кухнята. Синтетични трайни материали ще облекчи главоболието, отколкото да се поставят на масата (за няколко месеца - толкова точно). Разбира се, да се каже, че изглежда особено атрактивно, не можете, но е практично и точно това ви е необходимо в кухнята. Тази покривка е много евтина, така че ако се развали или се разочарова, не е срамно да я изхвърлите. Удобно решение е да поставите памучна покривка на желания цвят на масата. И над масло-подобен, прозрачен - красотата и удобството на 2-в-1.
Този вариант на настолна декорация ще добави ярки акценти за ежедневна употреба

Такъв вариант на покривка за ежедневна употреба ще добави ярки акценти в интериора

 • тефлон. Те могат да се нарекат скъпа алтернатива на покривката за салфетки. Основата на това - естествено. На върха на материала е покрита със специален водоотблъскващ състав, импрегниране. Те са много практични, тъй като мръсотията в тях не се абсорбира и грижите се ограничават до избърсване с влажна кърпа.
Страхотна алтернатива за големи семейства, когато измиването става почти ежедневен ритуал

Страхотна алтернатива за големи семейства, когато измиването става почти ежедневен ритуал

Съвет! При избора на покривка за приемане на гостите е по-добре да си купите комплект салфетки заедно с тях. С тях изглежда празнично декорирана маса ще бъде много по-добре, по-ярко.

Комбинацията от няколко нюанса изглежда елегантна и е представена

Комбинацията от няколко нюанса изглежда елегантна и е представена

Покривала в интериора

Цветовата палитра може да бъде много разнообразна и по никакъв начин не я засяга формата на масата.

Важно! Дизайнерите твърдят, че от избирайки цветово решение ще зависи от нито много, нито малко - настроението на гостите на хранене. Освен това може да повлияе дори на вкуса на ястията.

Светли цветове покривки и бял цвят създайте уют, всички гости ще се почувстват у дома - удобни, спокойни. Ето защо много празненства, включително сватбени тържества, използват такова оцветяване. Това, което е много важно - всяко служене в този случай ще бъде подходящо. Ако трябва да имате гала вечеря, можете да изберете продукт с дискретен и мек шаблон - той ще направи лесен акцент.

Що се отнася до цветните картини, те са по-подходящи за бюфет, с чай парти в кръга на приятелите. сметана Покривите също така ще запълнят къщата с уют, тук, както навсякъде другаде, чист служебни чаши и купа с бисквити.

Важно! Ако има таблица романтична вечеря, най-добре е да изберете оранжев или червен оттенък. Те действат върху психиката на вълнението.

Луксозна покривка в шотландски стил

Луксозна покривка в шотландски стил

 • Синьо-син цвят охлажда чувствата и намалява чувството за глад. Такива нюанси също ще бъдат подходящи за хранене с морски теми - риба, морски дарове.
Нежна хармония на синьо и бяло

Нежна хармония на синьо и бяло

 • Розово и обичка ще добави бележка за романтизъм, което е съвсем логично.
Ако розовата скала е твърде ярка за интериора, използвайте универсален метод - комбинация с покривка, отлична по цвят и дори материал

Ако розовата скала е твърде ярка за интериора, използвайте универсален метод - комбинация с покривка, отлична по цвят и дори материал

 • Все по-популярен зелен и тюркоаз Покривки, които съвпадат перфектно бежов и пясъчен нюанс. В такава цветова схема човек се чувства спокоен, спокоен. Все повече и повече подобни модели могат да се видят в селските къщи.

Съвет! Зелен цвят - универсална, защото след добавяне на няколко аксесоари можете спокойно да поканите приятели на екзотична партия. 

При погледа на такова обслужване, вие искате да започнете да ядете скоро

При погледа на такова обслужване, вие искате да започнете да ядете скоро

 • жълт - не е универсален цвят, така че често се използва в класически и авангардни стаи, тематични вечери.
Слънчевият цвят отлично повишава настроението

Слънчевият цвят отлично повишава настроението

Важно! Претоварването с жълто причинява замаяност, така че трябва да внимавате с този избор.

Кръгла маса за маса за маса: Избрани идеи за интериор, стилове и материални характеристики

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 81