Gyönyörű lila virág lesz a legpontosabb a webhelyen

Gyönyörű lila virág lesz a legpontosabb a webhelyen

Nincs ilyen kertész vagy kertész, aki legalább egyszer életében nem ültette el ezt a kis bájosat egy virág egy lepel alá. Nem különösebben nehéz meggondolni őt, ha valaha is részt vettél kerti növények. Nem lesz nehéz barátkozni vele és az újonnan érkezettekkel: elegendő követni az egyszerű utasításokat és tanácsokat! A megfelelő gondozással rövid idő alatt egy igazi gyöngyszemet kapsz tájkép design, amely örömmel fogadja házikó a tavaszi kezdetektől az első nyári napig és ősszel is.

 • rendezi
 • Mikor érdemes kocázni? 
 • Leszállás nyílt pályán
 • Kezelési útmutató
 • Hogyan használjuk a dugványokat?
 • Mi a teendő betegségek esetén?
Az évelő talajtakaró növényekre vonatkozik

A virág az évelő talajtakaró növényekhez tartozik

A virág sziklás körülmények között vagy a folyó közelében növekszik

Sziklás körülmények között vagy folyó közelében növekszik

Az évelő káposzta családjának ez a szépsége Kis-Ázsiából, Dél-Európából és Latin-Amerikából származik. Az Aubereta nem növekszik az árvízi réteken és a mezőkön, hanem kavicsos lejtőkön és a folyóparton. Szokatlan megjelenésű, de szokatlan belül, ő mutatja be egyedülálló karakterét, és ez a kontraszt a szerény megjelenés és a komplex modorok lenyűgözi az embereket. A zöld levelek által körbevett, kisvirágos virágzások terjednek minden felületen, de rendszeres figyelmet és gondosságot igényelnek.

Szépen virágzó lila kaszkád a sövény kialakításában

Szépen virágzó lila kaszkád a sövény kialakításában

rendezi

Aubrieta második neve - aurericium, a földi bor nemes nemzetségéhez tartozik tájképi növények. A virágok nem különösebben nagyok, hanem egy sűrű halom egy élő ruhát alkotnak, amelyet a tervezők használnak egy panel utánzása, ültetés függőleges felületen vagy festői környezetben szőnyeg, a vízszintesen nagy méretű szigeteket alkotva.

A növény teljes bűbájt bőséges fajtákban nyilvánul meg. Több mint tizenkettőjük van, de a legtöbb kertész inkább csak néhányat szeret.

A legjobb megoldás a kövekkel való díszítéshez a kertben

A legjobb megoldás a kövekkel való díszítéshez a kertben

Az is lehetséges, hogy otthon nő

Az is lehetséges, hogy otthon nő

Közös tájfajták

 1. vízesés - hosszú távú virágok piros vagy kék színes sárga félúton. A levelek egész évben szürkés-zöld színűek.
 2. hibrid - a legkorábbi fajta, főként rózsaszín, vagy lila virágok, de néha vannak rajzszürke fajok. Kicsit kinyúlik a lombozat felett, amelyet a lakberendezők észrevettek és használnak díszítő kertek, ahol vannak kő elemek, kerítés repedések és törmelék falak kerítések. Ezek betöltése egyedülálló természetes színt ad. A hibrid aubráció több alfajra oszlik, a legszebbek három közülük. Ez a „doktor Myulz” lila-kék virágok, és magas, akár 16 cm magas, „megbabonázó Marokkó” a nagy virágok akár 1,5 cm átmérőjű (szín változhat), és „borshiz fehér” - egy egyedülálló és egy olyan egyfajta alfaj, nagy, kivételesen fehér virágokkal.
 3. a deltoid. A köznépben - lila bokor. Virágok lila, kék vagy lila színűek, és virágzat alakul ki ecsetek formájában, amelyekhez a növény és összehasonlítást kapott a lila ágakkal.
  Hibrid fajta

  Hibrid fajta

  Cascading View

  Cascading View

Mikor érdemes kocázni?

A reprodukció magvakkal történik, két módszert alkalmaznak - a palánták előtti termesztés és használata nélkül.

Tipp A tapasztalt kertészeknek tanácsos kiválasztani a palánta módszert, mivel a közvetlen vetés közvetlenül a földre szeptemberig (a második virágzás) gyakran fajtákat oszt.

Az aurebák virágzása

Egy felnőtt növény virágzása

Vetés a palántákon

A magvakat 2-2,5 hónappal az első hőt megelőzően ültetik be, azaz február végén vagy március kezdődik.

Mit kell tennie:

 • Kis tálcákkal ellátott edényeket készítünk (bármely kertészeti üzletben megvásárolhatók);
 • egy vízzel átitatott hordozóra a magokat szórjuk, kis mennyiségű homokkal szórjuk meg őket;
 • nedvesítjük a homokréteget a szórópisztollyal;
 • a film alatt állunk.

Tipp A minőségi öregedés normál hőmérséklete + 18-20 ° C.

gondoskodás

A terményeket szellőztetni kell, időnként el kell távolítani a polietilént, és meg kell nedvesíteni a talajt, ahogy szárad. Azonban, a locsolás óvatosnak kell lennie - a növény nem szereti a felesleges nedvességet. Két héttel, akkor, amikor itt az ideje a csemeték beültetése, meg kell trágyázni műtrágyával. Általában ez egy ásványi anyag komplexum a megfelelő koncentrációban, speciális szaküzletekben értékesített részletes utasításokkal.

Tipp Az Aubieta nem nagyon tolerálja a szedési folyamatot, ezért a palánták átmeneti átültetésének elkerülése érdekében azonnal el kell különíteni azokat különálló edényekben.

A lila és a lila csodálatos kombinációja

A lila és a lila csodálatos kombinációja

Gyönyörű évelő egy kő kerítésen

Hatékony évelő egy kő kerítésen

Leszállás nyílt pályán

Az előzetesen termesztett palántákat az első meleg napokban átültetik, amikor nincs fenyegető éjszakai fagy. Leggyakrabban ez a május első felében van. A lyuk mélysége a gyökerekhez képest arányos, a szélességnek kétszer annyi kapacitással kell rendelkeznie, amelyben az ültetési anyag nőtt. A virágok közötti távolságnak körülbelül öt centiméterre kell lennie.

Jobb választani a leszállóhelyet maximális napfényű területek, magának a talajnak szűkösnek kell lennie, itt a "rosszabb, jobb" elve működik itt, mert az aberberia általában furcsa módon növekszik a köveken vagy a beton. A talajnak semlegesnek kell lennie, és jó nedvességet engedni.

Sok kezdő kertész fél, hogy nem fognak megbirkózni a növekvő hajtásokkal, vagy egyszerűen nincs idő rá. Ebben az esetben a magokat közvetlenül a talajba vethetik. Az ültetés folyamata ebben az esetben az egyszerű kiválasztástól eltér a magok előzetes kiválasztásától. Azonban van egy árnyalat, ami mínusznak tekinthető: miután a magokat közvetlenül a talajba ültették, a növény csak az élet második évében virágzik.

A nyílt földön a kertek ültetése

A talajban való ültetés lehetősége

Tipp Ha azt szeretné, hogy a virágzás azonnal megtörténjen, használja az otthoni tenyésztési módszer alkalmazását. De ha nincs időd és nem vagy biztos benne a készségeid, a második út könnyebb. Igaz, csak egy év alatt látni fogod a virágokat.

Kezelési útmutató

Egy felnőtt növénynek csak az első ültetésnél kell öntözni, ha palántákat használnak. Ezenkívül víz csak akkor szükséges, ha a föld teljesen száraz, majdnem az aszály idején. Ha gyakran vizet szed, fennáll a veszélye annak, hogy sok virágot elveszít, és csak a zöld leveleket adja.

Tipp A legjobb lehetőség az öntözésre. Érdemes telepíteni atomizáló eszközök, szélsőséges esetekben használhat egy sekély öntöződobozt.

A kora tavaszi és őszi virágzási periódusok kezdete előtt a motívumot műtrágyával kell megtermékenyíteni. A nyár elején az üzemet szinte a föld szintjére vágják, hogy ősszel második életre keljenek. Ez hozzájárul a megújuláshoz, és lehetőséget ad arra, hogy virágokkal új hajtásokat készítsen.

A obrites ültetésnek csekély talajon kell történnie

A leszállásnak csekély talajon kell történnie

Hogyan használjuk a dugványokat?

A metszés után mindig sok jó dugvány van, amelyek nagyon szerencsétlenek a dobásra. És ne tedd ezt, mert van egy másik reprodukciós út a segítségükkel. Egy hordozóanyaggal egyenlő arányú homok és tőzeg keverékét ültetik be üvegház, és augusztusban ismét visszatérnek állandó helyükre. A tél előtt sikerül megtapadni és leülepedni. A súlyos hideg időjárás esetén a tavaszi időszakig üvegházban maradhatnak.

Ennek a növénynek az elegáns virágzása nem hagyhat indifferenset

Ennek a növénynek az elegáns virágzása nem hagyhat indifferenset

Kő lépcső díszített fényűző többcsatornás

Kő lépcső díszített luxus évelők

Mi a teendő betegségek esetén?

Általában ez a növény ellenáll számos vírusnak és rovarnak, és csak a túlcsordulással okozhatja a fő károsodást, ami gyökerek romlását idézi elő. Ezenkívül még két ellenség van - levéltetvek és lisztharmat.

A lisztharmat egy gomba, a megjelenése fehér és fehér színű, virágok és levelek, elhanyagolt állapotában barnává válik. Ez a betegség lassítja a növekedést, elpusztítja a díszes gyönyörű kilátást, és nagymértékben csökkenti a téli ellenállást. A lisztharmat a kolloid kén.

Levéltetvek - vérszívó a növények számára ez felemészti minden gyümölcsleveket és gyümölcsöt vírusok, de elpusztítani egyszerű - csak vásárolni és használni malationra Biotlin, fufanon vagy Arriva.

Színes, puha, nem rosszabb, mint a legdrágább lágyrész, vékony nappali szőnyeg puha szirmok, nyíló doboz tündérek - ez az, amit Aubrieta. Képzeld el: egy hűvös nyári est, gyönyörű fák, nyitott terasz, chaise lounge, kis asztal és igazán paradicsomi virágzó sziget, amelyen a nyájak egy színes lepkék állománya ... Bemutatták? És most a magokért!

Hogyan nő az árnyék? A tájépítészek és a kertészek minden titkot felfednek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =