Finom lila virágok

A finom lila árnyalatok tökéletesen összhangban vannak a kavicsokkal

Enotera - egy fényes növénykultúra, amelyet a rizómás formában ábrázolnak. A kiprejnomu családhoz tartozik, és õrületesen szép virágzás jellemzi. A magasság néha elérheti a métert vagy többet. olvasztó virágok alkonyatkor előfordul, és olyan gyorsan hajtják végre, hogy egy személy megfigyelheti ezt a folyamatot. Ennek a növénynek számos fajtája van. Ebben a cikkben - mindent megpróbálunk elmagyarázni erről a szépségről: leszállásról, az ellátás jellemzőiről és még sok másról.

 • Általános leírás
 • Fő típusok és fajták
 • Virágok ültetése
 • formáció palánták
 • Nyári ellátás
 • Érdekes tények és alkalmazások
Világos sárga virág a mezőn

Világos sárga virág a mezőn

Az évelő fehér szín jól néz ki a kék virágokkal

Évente fehér szín jól néz ki a kék

Luxus évelő fehér

Fényes fehér évelő

Általános leírás

Az üzem egy vagy két évig él. Ez a nemzetség nagyszámú fajhoz tartozik, amelynek magassága eléri a 90 cm-t, ez a virág is népszerű néven "éjszakai gyertya" vagy "holdvirág". Hazája Közép-Amerika.

Plusz tartalom a komoly gondozási követelmények hiánya, ugyanez vonatkozik a világítási funkciókra is. A virágzás sokáig folyik a tavaszi vagy nyári időszakban, megjelenik egy különleges csésze alakú.

Luxus évelő cserjefaj

Évelő bokor fajok

Ezek a virágok gyakran díszítik az Alpesi dombokat

Az Alpesi-hegy gyakori díszítése

Érdemes előnyben részesíteni egy könnyű homokos talaj tömegét, legfeljebb 7 savassággal. A virág száraz talajon való fennmaradásának valószínűsége, míg az anyagnak jó vízelvezető képességgel kell rendelkeznie. A fejlődés sikeres mutatója a talaj öntözés a forró évszakban. Ha a virágok megkezdődtek, csak száraz időben kell itatni. Időnként a növényi elemnek jó minőségű műtrágyázásra van szüksége. A tavaszi időszakban lombos adalékanyagokat kell biztosítani trágya formájában. Az ültetés során a műtrágyák mennyisége és változatossága növelhető.

A gyengéd rózsaszín virágok a magánház udvarán gyönyörűek

Finom rózsaszín rügyek egy magánház udvarán

Fényes gyönyörű virágok díszítik a kertet

A világos árnyalatok díszítik a kertet

Az ültetést hagyományosan a őszi idő. Az enotera nem igényel különösebben a hőmérsékleti rendszert, de be kell tartania a jelzőt + 21 ° C-on. Növénymagokat néhány hétig (legfeljebb 10) fagyig, és egy hónap után a tapasztalt nyár észre fogja venni a hajtásokat. Ha kezdetben a növényt egy tartályba helyezték, ugyanazon a mélyen a nyílt talajba ásották. Mielőtt elindulna, meg kell szabadítani a gyomok területét, mivel akadályozzák a teljes fejlődést.

Szintén fontos az üzem létrehozásának támogatása. A virágzás után a levelek és a szárak tágulnak. Célszerű ezt a magképződés idején elvégezni, különben valószínűleg terjed a virág a kertben. Az ilyen egyszerű tevékenységek megvalósításának kompetens megközelítése hatással lesz a szépségre díszítik webhelyét.

A cserjefajok

A cserjefajok

Egy gyönyörű évelő virág ültethető a kerítés mögött otthon

Gyönyörű évelő ültethető a kerítés mögött otthon

Fő típusok és fajták

Az ültetés típusa és a meghozott intézkedések a kultúra sokféleségétől függenek. És mivel elég sokan vannak, érdemes előnyben részesíteni azokat, akik a legkevésbé szeszélyesek az ellátás szempontjából.

 • egy kétéves kultúra egy magas növény, melynek fényes citromvirágai finom illatúak;
 • Missouri's enotera képviseli a gyönyörű alulméretezett évelő virág, nagy virágokkal;
 • Az illatos fajták olyan hegyi növényként működnek, amely sárga virágokkal virágzik, és erős aromát bocsátanak ki;
 • gömbölyű növények - télen fajtájú fajok, magas bokorú fák formájában termesztve;
 • A növény négyszögletes alakja is régóta áll, és egy erõs bokor különböztet meg.

Ez nem minden fajta, de a gyakorlatban csak néhány fajtával foglalkozhat. Némelyikük közvetlenül a természetben nő, és egyes kultúrák díszítő szerepet játszanak a helyszínen.

Virágok ültetése

Megnövekedtek a talajösszetétel követelményei, amelyekben nőnek. E kritérium alapján az ellátás és az ültetés történik. Ugyanakkor a talajösszetétel nem befolyásolja különösen a növény fejlődését.

Érdemes különös figyelmet fordítani a vízelvezetésre és lazításra. A megfelelő ültetési anyag elkészítése után megkezdheti az ültetést és a termesztést. A sikeres kertészet fő forrása ebben az esetben a jó világítás és a talaj permeabilitása.

Az Enotera virágzóan virágzik, ha a leszállás olyan helyen történik, amely tökéletesen megvilágítja a napsugarakat. Fontos szerepet játszik a megfelelő öltözködés. Először meg kell tenni a földterületek elterjedését egy bizonyos területen. Ehhez a tapasztalt nyári lakosok és a teherautó-gazdák inkább a humusz és a nitrophos.

Ezek a virágok szeretik a rengeteg fényt

Rengeteg fényre van szüksége

Éltető virágok ültetése a kertben

Évelő kert ültetése

Vetőmag vetése

Az első évben a levelekből rozetták képződnek. A virágzás csak a második évben jelentkezik. Ezért a vetőmagtermesztés során a termesztők megpróbálnak leküzdeni az évelő fajokat - cseresznye virágokat. A magok kis méretének köszönhetően csak 5 mm mélységet kell létrehozni.

Gyönyörű sárga virág az út mentén

Hely az út mentén

formáció palánták

Ha a kiszállást szobahőmérsékleten végezzük, akkor a csemetékeket kis melegágyakba küldjük, és ez februárban történik, így már májusban nyitott talajviszonyok mellett maradnának. Ez az ültetési lehetőség gondoskodik arról, hogy a hajtások a szükséges ellátás szintjét biztosítsák. Lehetséges, hogy a virágok ugyanabban az évben megjelennek.

Továbbá a növény jellemzője az alkatrészek ültetésének lehetősége megosztásával. Ebben az esetben munkadarabként a kis hajtások az érett állapotú bokrok körül nőnek. Számukra a lyukakat korábban feltárták és letették. A köztük lévő távolság nem lehet több, mint 50 cm, és ne tegye mélyre. Ugyanezzel a módszerrel folytatódik az egész folyamat.

Növényi palánták ültetésre

Növényi palánták ültetésre

Nyári ellátás

A kultúra gondozása megkezdődik, amint beültetik. Először a talajösszetétel öntözését végezzük, majd a virágokat mérsékelten öntözzük. A gyomnövényeket is el kell távolítanunk, és a talajba kis lazítást kell végezni. Ősszel fokozott gondosságot kell biztosítani annak érdekében, hogy a szín télen elhagyja a készítményt. Ehhez a bozót levágják, és egy réteget eltörik.

Érdekes tények és alkalmazások

Az ültetési munkák iránti kereslet, mivel lehetővé teszik díszítik a kertet vagy a ház területét ízlése szerint, tökéletességre hozva.

Továbbá, az esti kocsma széles körben használják gyógyító szerként, ez része a különféle gyógyszereknek. Ebből elkészíti a húsleveseket, amelyek segítenek megbirkózni a gyomorbetegségekkel. A főzet a sebek és a zúzódások mosása.

Általánosságban, figyelembe véve annak jellemzőit, érdemes megemlíteni a sokféleséget. Ez a lehetőség arra, hogy díszítse a helyszínt, és a jó egészség megteremtésének képességét, amellyel kapcsolatban az üzem nem hagy semmit közömbös, és lehetővé teszi, hogy élvezze az előnyöket mindazoknak, akik szeretnék. Egy másik plusz: egyszerű és könnyen kezelhető, még egy kertész-kezdő is képes kezelni.

Ezek a gyönyörű virágok is gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek

Ezek a virágok is gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek

Enotera vagy holdvirág: érdekes tények a kertészektől, az ültetés és gondozás trükkjeitől

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 65