Домашна градинска беседка на стари остъклени интериорни врати

Домашна градинска беседка на стари остъклени интериорни врати

Много хора се интересуват от въпроса, как да се изгради беседка от импровизирани материали със собствените си ръце. Не само ще ви разкажем за това, но и ще дадем примери под формата на снимка. който и да е земя парцел трудно можем да си представим, без оригинална беседка, в зависимост от местоназначението, те могат да имат различни размери и дизайн. Струва си да се отбележи, че обикновените беседки, направени със собствени ръце, гледат към обекта понякога по-уютно и по-ясно от готовите решения.

Съдържание:

 • Функционалност, размер и форма
 • Павилиони за вили от метал
 • Изграждане на беседки от дърво
 • Изграждане на беседки от тухли
 • Павилиони изработени от поликарбонат
 • Нестандартно решение
 • Подготовка на територията
 • Фондация под беседка
 • Монтаж на рамката
 • Покриви и стени
Метална рамка от пергола с плетени стени

Метална рамка от пергола с плетени стени

Ковано малка беседка за отдих в градината

Ковано малка беседка за отдих в градината

Куп палета и лек тюл

Куп палета и лек тюл

Интересен мини беседка с кръгъл вход

Интересна мини-стая с кръгъл вход

Малко дървено удължение до оградата в ъгъла на двора

Малко дървено удължение до оградата в ъгъла на двора

Функционалност, размер и форма

Ако все още не сте собственик на такава оригинална сграда и само ще създадете подчертае за вашия сайт, нашият съвет със сигурност ще дойде по-удобен. Не е толкова трудно да се направи беседка от импровизиран материал, както изглежда на пръв поглед. Преди да започнете изграждането му, е необходимо да определите целта на приложението. Най-често те се използват като места за почивка. В зависимост от това колко голяма фирма искате да съберете в тази беседка, размерът зависи.

По-големи размери конструкции се използват, често, като лятна кухня на открито. В този случай А беседка може да бъде оборудвана със специална фурна, маса за обяд и готвене и място за съхранение на прибори. По-малките могат да бъдат оборудвани барбекю, маса и място за релакс на голяма компания. Доста малки сгради могат да бъдат проектирани за малка фирма, те не инсталират допълнително оборудване освен маса и седалки. Също така, беседката може да бъде изчислена като място за почивка на няколко или дори на един човек. В този случай най-често те не са оборудвани със седалки, а със специални шезлонги или хамаци.

Триъгълен градински беседка до цветното легло

Триъгълен градински беседка до цветното легло

Създаването на проект за изграждане на градинска шатра е необходимо да се определи неговата форма. Разбира се, тя има по-голямо естетическо значение, отколкото функционално. Има три основни типа форми на беседки:

 • Polygonal. Класическата версия на полигоналните беседки е шестоъгълник или осмоъгълник.
Панорамен градински шатрат, в който е приятно да прекарате времето си както в топъл, така и в студен сезон

Панорамен градински шатрат, в който е приятно да прекарате времето си както в топъл, така и в студен сезон

 • Правоъгълна. Този тип беседка е най-лесно да се построи със собствените ти ръце.
Полу-покрит, удължен беседка с пясък за малки деца

Полу-покрито, удължено беседка с пясъчна кутия за малки деца

 • Кръгла. За обшивката им е необходимо да се използва добре извит материал или дървото трябва да е отворено.
Кръгъл шарнир от метални пръчки и лек поликарбонат

Кръгъл шарнир от метални пръчки и лек поликарбонат

След като сте решили за размера, струва си да изберете материала, от който ще бъде направена вашата беседка. За неговото изграждане можете да използвате всякакви импровизирани средства, например материали, останали след построяването на други обекти, или да изберете някои нестандартни опции. Ако сте на загуба, за да определите материала и дизайна, можете да видите възможностите, представени фото павилиони от импровизирани материали.

Градина беседка под формата на хижа

Градина беседка под формата на хижа

Павилиони за вили от метал

Металът е много подходящ материал за създаване на обикновен беседка със собствени ръце. За да изградите основната конструкция, можете да използвате кръгли или квадратни тръби, метални ъгли или метални профили. Възможно е да се отреже такава рамка с парчета от велпапе, телени мрежи, телени пръти, от които е възможно да се направи имитация фалшива ограда. Разбира се, за да се работи с метал, и особено когато се използва вариант с валцдрат, е необходимо да се заваряват и да могат да се използват. Профилираните листове могат да бъдат прикрепени към специални метални винтове, а мрежата може просто да бъде навита с жица.

Градина за отдих, построена от рабица

Градини за отдих, построени от рабица

съвет: За да се удължи живота на вашата сграда, е желателно да се боя със специална боя за метала.

Комбинацията от дърво и метал в конструкцията на малка беседка

Комбинацията от дърво и метал в конструкцията на малка беседка

сграда беседки от дърво

Дървото е по-достъпен материал за направата на обикновена беседка със собствени ръце. За да създадете рамка, разбира се, трябва да използвате логове или барове. За обшивка можете да използвате шперплат, херпес зостер или дъски. Те са пришити близо или решетъчни, в зависимост от естетическите ви предпочитания. Инструменти за монтаж беседки от дърво със сигурност има всеки собственик. Това е различен вид трион, чукове, когато се използват дървени винтове - отвертка или отвертка.

Просторно беседка в двора с барбекю

Просторно беседка в двора с барбекю

Една от възможностите за дървена беседка може да се строи конструкции от дървени палети. Разбира се, за неговото създаване е желателно да се преразгледат опциите на снимките с вашите ръце от материалите под ръка и да се избере най-подходящия. Особеността на палетите е, че те представляват вече завършени дървени блокове, които просто трябва да бъдат правилно инсталирани и закрепени заедно.

Палетите изглеждат по-комфортно в комбинация с меки декоративни възглавници

Палетите изглеждат по-комфортно в комбинация с меки декоративни възглавници

Не по-малко интересен вариант за създаване на градинска арбара може да се превърне в ограда на волана. Тази опция, когато е правилно произведена, обикновено има уникален естетичен вид. Но това е доста труден процес. Необходимо е да се създаде рамка, която да вмъква в нея не само решетките, на които ще почива покривът, но и ключалките, които ще станат основата за тъкане. Освен това е необходимо да се заплита с пръчки от пръчка или друг еластичен материал. Има различни начини за тъкане и създаване на модели. Съществува широк спектър на летяща фантазия. Също така, поради факта, че материалът е доста огъваем, е възможно да се даде дизайн на всяка форма.

Отворена плетена трева от тънки клони

Отворена плетена трева от тънки клони

съвет: за да се гарантира, че беседките, направени от дърво продължават по-дълго, те трябва да бъдат боядисани със специална боя на дърво или лакирани за работа на открито.

Просторно беседка от дърво, затворена от двете страни

Просторно беседка от дърво, затворена от двете страни

Изграждане на беседки от тухли

тухла Арбалетните са доста здрави и издръжливи. Те са много уютни и удобни. Много по-лесно е да ги оборудвате с фурна или дори с фурна, ако е необходимо. Такива павилиони често приличат на градински мини къщи. За да създадете този вид строителство, трябва да имате уменията да полагате тухли. Също така, в допълнение към основния материал, също е необходимо да се произвеждат суровини за производството на циментов разтвор, а именно пясък и цимент.

Тухлена зидария в изграждането на градинска беседка

Тухлена зидария в изграждането на градинска беседка

Павилиони изработени от поликарбонат

Поликарбонатът все повече се намира като материал за създаване на беседка. Той има много предимства по отношение на други материали. ерекция беседки от поликарбонат не е много трудоемък процес, този материал не е толкова скъпо, колкото и по-горе. Важен фактор е и фактът, че този тип структура има специален естетически вид. Поликарбонатът е доста еластичен, така че ще ви даде възможност да дадете беседка на желаната форма, е един от малкото материали, подходящи за създаване на кръгли беседки.

Поликарбонат - един от популярните материали за изграждането на беседки

Поликарбонат - един от популярните материали за изграждането на беседки

Нестандартно решение

Много ефективен поглед комбинирани arbours, т.е., създадени от няколко от по-горе материали. Това ви позволява да намалите консумацията на един материал за сметка на другия, както и да повишите качеството на дизайна. Някои от материалите могат да се използват като припокриващи се за всякакви видове беседки, например, велпапе или поликарбонат. Те ще работят добре както с дървени, така и с дървени камък беседки. Или, например, като рамка, можете да използвате дървени прътове, а самата беседка, освен покрива, трябва да бъде покрита със заек. Всичко зависи от количеството материали, които имате на разположение, както и от способността да се справяте с тях.

Каменна печка в беседка от шисти и фин гранит

Каменна печка в беседка от шисти и фин гранит

В допълнение към всички горепосочени материали, можете да използвате и нестандартен подход при изграждането на беседка със собствени ръце. Една такава опция може да бъде пластмасови бутилки конструкция. Изграждането на беседка, направена от такъв материал, не само ще ви позволи да спестите пари, но също така ще ви помогне да избегнете запушването на околната среда още веднъж. Разбира се, за да изградите необходимата структура, трябва да изберете твърда рамка. И след това изберете опцията за свързване на бутилки. Те могат да се използват като цяло, но могат да бъдат нарязани на плочи. Начините за фиксиране на бутилките също са различни. Можете да ги нарежете на пръти, да ги вмъкнете плътно един в друг, закрепени с жица. Арбалетът от този материал ще изглежда съвсем оригинален.

Творческа и бюджетна беседка от пластмасови бутилки

Творческа и бюджетна беседка от пластмасови бутилки

За да се изгради една лятна вила със собствени ръце от импровизирани материали, трябва да имате набор от инструменти за работа с тях и способността да ги обработвате. Какъвто и да е от изброените материали, които използвате за изграждането на вашия градински беседка, този процес във всички случаи ще включва същите етапи.

Декорация на двора - дървена беседка с лек тюл

Декорация на двора - дървена беседка с лек тюл

Подготовка на територията

Трябва да изберете най-удобното място във вашия градината да инсталирате беседка. Изчистете я от всичко, което е излишно, от клони, от всички боклуци. Ако мястото, на което ще се изгради тази структура, някога е бил един пън дърво и излезе, че е абсолютно необходимо, за да се изкорени, както от корените, минавайки под перголата, обрасли да отидете, че ще унищожи основите. За да направите това, трябва да видя пъна на земята, а след това на земята се излива воден разтвор на сол, а след това, че е желателно да се скрие местонахождението филм.

Удобното разположение на беседка в края на двора по оградата

Удобното разположение на беседка в края на двора по оградата

Необходимо е да се отървете от тревата. Разбира се, без лъчите на слънцето растения не растат, но фактът, че тревата може да пробие дори асфалта, това е добре известен факт. Повечето растения имат дълги корени, които се вкарват дълбоко в земята, така че дори да ги повредим, растението ще започне отново да расте и точно като дърветата, то може да увреди основата ви. Защото напълно да се отървем от тревата в района, където ще бъде издигнат беседката, струва си да се третира тази територия със специални химикали - хербициди.

Малък покрит беседка, разположен на дървена платформа в двора

Малък покрит беседка, разположен на дървена платформа в двора

Фондация под беседка

След като мястото бъде изчистено, е необходимо да се изкопчи ямата за изливане на основата. Тя може да бъде от два вида:

 • Лента - осигурява бетониране само на частта, върху която ще се изгради рамка и стени. За да направите това, е необходимо да изкопаете изкопа около петдесет сантиметра дълбоко по периметъра. Кофражът е издигнат над изкопа. Вътре вмъкнете метална конструкция от пръчки, които са заварени заедно или плътно свързани с жици. След това изсипете бетон. За производството му се използват пясък, цимент, чакъл и вода. Делът на пясък цимент е в зависимост от степента на последния, но процентът на пясъка за чакъл във всеки случай трябва да бъде 2: 1 и вода - 50% от теглото на цимента.
Ясен пример за основа на ленти

Ясен пример за основа на ленти

 

 • Монолитната основа е по-често използвана за сгради с по-големи размери. Неговите предимства са не само, че издържат тежки натоварвания, но и факта, че това е готовата основа всеки тип етаж. За този вид ямата се изкопава в цялата сграда. Кофражът се издига само по периметъра. Създайте огромна метална конструкция от гореспоменатите пръчки. Напълнете със същия бетон като основата на лентата.
Монолитна основа за изграждането на беседка

Монолитна основа за изграждането на беседка

Монтаж на рамката

Следващата фаза на застрояване на беседката е монтаж на трупа. За тази цел, на основния материал - трупи, греди или тръби от броя на ъглите на дорника. Диаметърът на материала за основата трябва да бъде приблизително 14 см, а ако квадратна тръба или бар, приблизителния размер трябва да бъде 10 х 10 см. Фондация регулира основа, дърво или метал, който е прикрепен към рамката. След инсталирането на основните греди те се сменят с най-подходящия материал. Към горната част на лъча се закрепват гредите, върху които покривът се задържа. Рафтовете също се заменят. Създайте основа за покрива. Ако сте изправени беседка, изработени от дърво, е препоръчително да се отвори веднага рамката със специален грунд и боя, тъй като, ако са направени от желязо, това не може да се направи, защото на бояджийски материали е невъзможно да се извърши заваръчни работи.

Ергономичен шатра от естествен материал с декоративни елементи

Ергономичен шатра от естествен материал с декоративни елементи

Gazebo от удобни материали със собствените си ръце: фото опции за покрива и стените

След като монтирате рамката, продължете да покривате покрива. Както вече споменахме, всеки материал, който предотвратява проникването на дъждовна вода в структурата, може да действа като покривен материал. В зависимост от типа покривен материал се избира методът за фиксиране. Профилираните листове са закрепени към специални винтове, шисти са заковани с подходящи нокти. Все още има такъв материал като мек покрив, той обикновено е самозалепващ се, сложете го върху покривния материал.

Покрив за беседка от естествени материали и стъкло

Покрив за беседка от естествени материали и стъкло

Продължаваме кожа беседки. По-горе вече обсъдихме, че за това можете да използвате всеки материал, който имате на разположение. В зависимост от материала, се избира методът за прикачване.

Оригиналната облицовка на градинска беседка, изработена от дървени ламели

Оригиналната облицовка на градинска беседка, изработена от дървени ламели

Ние покриваме подготвената беседка с боя за материала, който използвахме. Тази процедура не само ще придаде естетика на вашата вила, но и ще удължи живота й. Това не важи само за велпапе, тъй като той често е вече боядисан, добре, и, разбира се, поликарбонат, чиято същност е именно неговата прозрачност, а пластмасата не се нуждае от допълнителна обработка.

беседка от удобните материали със собствените си ръце: фото-боядисан лек павилион от палети с използване на светли текстили

Боядисан лек павилион от палети с помощта на ярки текстилни изделия

Това е всичко: простият беседка от наличните материали е готова. Можете да го използвате за тази цел. Пожелаваме ви приятен престой!

 

Gazebo от удобни материали със собствени ръце: 75 вдъхновяващи идеи за лятна почивка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 54