Liukuovien etu on niiden toiminnallisuus ja koristekyky samanaikaisesti

Liukuovien etu on niiden toiminnallisuus ja koristekyky samanaikaisesti

Liukuovet pukuhuone - sopivin keksintö, joka mahdollistaa orgaanisen pääsyn "tilaan asioihin" "ihmisten tilaa" sisätiloissa. Ne voidaan asentaa huoneeseen, jossa on vain vähän tilaa, jolloin säästät noin metrin neliö. Sopivat mallit sekä suurille vaatekaappeille että kompakteille kaappeille, jotka toimivat paitsi toiminnallisina yksityiskohtina, myös alkuperäisessä sisustuksessa.

pitoisuus

 • Liukuovien edut ja haitat
 • Rakenteiden tyypit
 • Liukuovien materiaalit, koristelu ja lisätoiminnot
 • Vinkkejä liukuovien valintaan
 • Hoito ja ylläpito
Liukuovi nurkassa pukuhuoneessa

Liukuovi nurkassa pukuhuoneessa

Pukeutumishuone kapealla ovikynätilalla

Pukeutumishuone kapealla ovikynätilalla

Liukuoviset vaatekappaleet

Liukuoviset vaatekappaleet

Liukuovien edut ja haitat

Liukuovilla varustetut vaatekaapit ovat melko yleisiä sisätiloissa modernit huoneistot. Jos alue sallii, koko huone sijoitetaan pukuhuoneeseen, jossa kengät ja vaatteet, hatut, käsilaukut, siteet ja muut henkilökohtaiset tavarat sijoitetaan vapaasti. Kun asunnossa ei ole niin paljon paikkoja, käytä liukuovia, myös suljettuna liukuovilla.

makeiset

Mikä on niin houkutteleva moderniin kotitaloihin liukuvaan rakenteeseen? Kaikki ovat yksinkertaisia, niillä on useita etuja kuin standardiovet:

 • Tilaa säästävä. Asentamalla liukuovi, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, onko tarpeeksi tilaa avata sitä. Venttiilit liikkuvat eri suuntiin, eivätkä ylitä aukkoa;
 • Turvallisuus. Ne, joilla on pieniä lapsia, ymmärtävät tämän täydellisesti. Lapsi ei pysty tarttumaan sormeen oven ja aukon väliin ja tarttumaan siihen. Liukuovet eivät myöskään liiku vahvoilla vedoilla;
 • Helppo asennus. Pienellä työkalulla ja yksinkertaisilla taidoilla varustettuna voit asentaa itsenäisesti liukuovet pukuhuoneeseen. Vaihda avaus tarpeen ei tule esiin, koska voit tilata liukuovi juuri haluamasi koon. Jos osa elementistä epäonnistuu, voit helposti noutaa uuden osan;
 • Koriste. Niiden käytännön toimintojen lisäksi, joissa liukuovet selviytyvät kiireestä, ne tekevät esteettistä toimintaa. Erilaisia ​​malleja, laaja valikoima materiaaleja ja monipuolinen väripaletti antavat oven merkittävän osan sisustuksesta.
Liukuovella voit säästää ylimääräistä tilaa

Liukuovella voit säästää ylimääräistä tilaa

Liukuovi pukuhuoneeseen

Liukuovi pukuhuoneeseen

Lasinen ovi-osasto

Lasinen ovi-osasto

haittoja

On liukuovia ja joitain puutteita, jotka tuntevat sen olemassaolon ennen asennusta, voit minimoida ne.

Niinpä liukuovien negatiiviset ominaisuudet ovat:

 • hajujen helppokäyttöisyys. Kun suunnittelet pukuhuoneen luomista, yritä laittaa se pois keittiöstä.
 • hauraus. Usein käytössä, rakenne voi löystyä. Älä eroa erityisen vahvoilta ja ovet halvalla lasilla. Kuitenkin, jos sitä käytetään oikein, järjestelmä kestää kauan. Lisäksi on aina mahdollista korvata epäonnistunut osa;
 • melu. Kun avaat ovet, on pieni rakeus. Mutta ehkä voit tottua siihen. Lisäksi pukeutumistilan ovi käytetään vain muutaman kerran päivässä.
Oikein käytettynä liukuovi kestää kauan

Oikein käytettynä liukuovi kestää kauan

Kun avaat ovea, kuulet lievän sekoittumisen, joka ei kuitenkaan pilata iloa sen käyttämisestä

Kun avaat ovea, kuulet lievän sekoittumisen, joka ei kuitenkaan pilata iloa sen käyttämisestä

Coupe-ovia, joissa on kuvio

Coupe-ovia, joissa on kuvio

Erilaisia ​​liukuovia

Liukuovet voidaan luokitella rakennustyypin ja niiden koristeluun käytettyjen materiaalien mukaan.

Rakenteiden tyypit

Liukuovi nimeä piilottaa useita malleja, jotka on asennettu ja toimivat eri tavalla. Tämän lajikkeen ansiosta, ilman mitään ongelmia, voit valita oven, joka sopii mihin tahansa vaatekaappihuoneeseen.

 • Ovi on kynäkotelo. Tämän mallin ydin on se, että ovilevyt tulevat seinään. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto pienille huoneistoille.
 • Liukuva liukuovet pukeutumiseen. Sulkimet ovat rullissa, joiden vuoksi ne osuvat ja juoksevat toisiaan vasten. Tämä on sama periaate, jota käytetään sulkemalla lokeron kaapit. Se sopii, kun vain osa huoneesta on varattu vaatekaappiin.
 • Ovi on techno. Se liikkuu samalla tavalla kuin ovikotelo, mutta sillä ei ole alempia kiskoja. Ihanteellinen sisätiloihin, joissa on sileät, sileät lattiat ja pehmusteiden puute. Hyvä myös silloin, kun on lapsia - lapset eivät tartu alempiin kiinnikkeisiin.
 • Ovi-kirja. Sen alkuperä johtuu tämän tyyppisestä rakenteesta näytöille. Venttiilit taittuvat ja liikkuvat. Tämä malli vaatii hieman enemmän tilaa.
 • liukuva ovi-haitari pukuhuone on parannettu versio ovi-kirja. Suurin ero niiden välillä on lehtien määrä: harmonikka on enemmän, ja ne ovat jo.
 • Roto-ovi. Ehkä futuristinen muotoilu. Se perustuu pyörivään mekanismiin. Toisin sanoen ovi voi kääntyä akselin ympäri avautuen eri suuntiin. Tämä malli vaatii kuitenkin vähemmän tilaa kuin ovi on tavallista.
Käytä coupe-ovi suuressa pukuhuoneessa

Käytä coupe-ovi suuressa pukuhuoneessa

Pieni mutta tilava vaatekaappi

Pieni mutta tilava vaatekaappi

Liukuovet vaatekaappihuoneessa

Liukuovet vaatekaappihuoneessa

Liukuovien materiaalit, koristelu ja lisätoiminnot

Liukuovien valmistukseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Se voi olla arvokas puu, lasi tai peili, muovi, lastulevy jne. Mallin valinnassa monet omistajat torjuvat paitsi materiaalin laadun myös sen koristeelliset ominaisuudet, jotka mahdollistavat huoneen valaisemisen ja jopa peittävät jopa joitain puutteitaan.

 • Puiset ovet. Erityisen tyylikäs, voit käyttää kalliiden puulajien puuta, mutta nykyään käytetään useammin lastulevyä tai MDF: tä. Tällainen materiaali on helpompaa paitsi painossa, myös käsittelyssä. Se sopii täydellisesti lasin, peilin ja muovin kanssa ja sallii kohtuullisen määrän saavuttaa hyvän tuloksen;
 • Lasin ja peilien mallit. Jos puiset ovet antavat tukevuutta, niitä käytetään yleensä klassisia sisätiloja, päällinen lasin ja peilin liukuovet vaatekappaleessa on tilan visuaalinen laajentaminen. Liukuovet käyttävät kestävää lasia. Piirustukset tehdään useilla eri tekniikoilla. Tämä voi olla hiekkapuhalluslasi, kalvo tai UV-tulostus, tulvaikkuna. Joissakin tapauksissa käytetään myös sulatusta (sintrattu lasi). Klassisia taivutuksia ei käytetä niiden huomattavan painon ja haurauden vuoksi;
 • Ovet on valmistettu rottinkista ja bambusta. Jos olet eko-tyyliin pehmeä, pukuhuoneen pajuovet sopivat täydellisesti talosi sisätilaan. Tällaiset mallit näyttävät tyylikkäiltä, ​​mutta ne ovat uskomattoman kestäviä.
Liukuovet puusta

Liukuovet puusta

Liukuovet peilipinnalla

Liukuovet peilipinnalla

Puinen Techno-ovi

Puinen Techno-ovi

Vinkkejä liukuovien valintaan

Ennen oven ostamista pukuhuoneelle sinun pitäisi päättää useista kohdista:

 1. Minkä huoneen tai huoneen osan haluat ottaa pois varastointi asiat. Tästä tekijästä riippuu rakenteen sijoituksen tyyppi. Jos pukuhuone on koko huone, sinun on käytettävä lineaarista rakennetta. Aidakulmamallit ovat sopivampia;
 2. Liitännätyypin valinta ja rakenteen luonteen luonne perustuvat huoneen pinta-alaan;
 3. Viimeinen mutta ei vähäpätöinen kohta on tyylisekoitavuus. Määritä huoneen sisätila, jossa aiot asentaa oven. Määritä materiaali ja värimaailma.
Ennen oven ostoa päätä paikkaasi asioistasi

Ennen oven ostoa päätä paikkaasi asioistasi

Corner pukuhuone, jossa puinen ovi

Corner pukuhuone, jossa puinen ovi

Pienikokoinen pukuhuone niissä

Pienikokoinen pukuhuone niissä

Hoito ja ylläpito

Liukuovien hoitamiseen tarvitaan pieniä työkaluja, jotka ovat yleensä kaikissa tiloissa:

 • Sienet, harjat, rätit;
 • Pölynimuri;
 • Hammer ja puinen kiila;
 • Ruuvimeisseli tai jakoavain;
 • Grafiitti- tai aerosolikoneiden voiteluaine;
 • Varaosat.
Liukuovi puusta ja lasista

Liukuovi puusta ja lasista

Ovelta techno

Ovelta techno

Varmista, että ovet kestävät kauan, puhdistuksen aikana on puhdistettava lian ja pölyn rullat. Tämä voidaan tehdä pölynimurilla tai sienellä, ohuella harjalla tai tavallisella märällä liinalla.

Voitele rullat säännöllisesti niin, että järjestelmä toimii sujuvasti ja hiljaisesti.

Kiila ja vasara ovat hyödyllisiä silloin, kun opas on kohdistettava. Jos videot eivät ole käytössä, ne on vaihdettava. Voit ostaa varaosaa samasta paikasta, jossa tilasit ovet.

Puiset coupeovet maalattu valkoiseksi

Puiset coupeovet maalattu valkoiseksi

Vaatekaappi makuuhuoneessa

Vaatekaappi makuuhuoneessa

Vaatekaappi eteisessä

Vaatekaappi eteisessä

Asianmukainen hoito pitää liukuoven hyvässä kunnossa

Asianmukainen hoito pitää liukuoven hyvässä kunnossa

Liukuovet pukuhuoneeseen (43 kuvaa): pluses, minuses, rakenteiden tyypit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =