Унутрашњост је украшена етичким слованским украсом

Етнички словански украс у украсу ентеријера

Процес планирање ентеријера сматра се, можда, најинтересантнији и узбудљивији део уобичајене поправке. У овој фази, можете у потпуности да одвојите своју машту и покушате да направите нешто потпуно јединствено, комбинујући своје омиљене ствари. А велики значај у дизајну комфора имају различите облике народа света, јер је монофонијски унутрашњост, по правилу, безлична, лишена индивидуалности. О томе како то спречити, покушаћемо да сазнамо касније.

 • Објективни дизајн у унутрашњости
 • Паттернс оф Еаст анд Вест
 • Популарни украси
Индијски дизајни увек изгледају сјајно и атрактивно

Индијски дизајни увек изгледају сјајно и атрактивно

Објективни дизајн у унутрашњости

Дизајн објекта у ентеријеру је релевантан као и увек, а у наредним годинама неће се предати. Чињеница је да већина стилова има једну заједничку ствар, везану једноставном и максимално неутралном завршном обрадом. Лагани плафони и зидови требају светли акценти и оригинални украси, који се креирају управо по елементима декора.

 • Главни циљ дизајнирања објекта у сваком ентеријеру је дизајн ергономских производа који имају висок естетски потенцијал. Свака функционална ствар у кући не би требало да буде само лепа, него и корисна!

Обрасци различитих нација света засновани су на четири основна начела:

 1. Фитоморфне врсте које приказују биљке.
 2. Геометријски тип у облику различитих облика.
 3. Плац или комбиновани украс.
 4. Меандер, представљају потпуну сломљену линију.
Прекрасан и удобан тепих са скандинавским писма

Прекрасан удобан тепих са скандинавским писма

У срцу главне идеје кориштења објекта у унутрашњости је иновација. Пројектовани објекат је нови принцип примене који се појавио на новим потребама. Најбољи резултат се постиже помоћу погодне комбинације уметничких и функционалних особина производа.

Меандер у облику ногу стола савршено допуњује савремени дизајн

Меандер у облику ногу стола савршено допуњује савремени дизајн

Савет! Коришћење шаблона у унутрашњости је једноставан и јефтин начин за декорацију стана или куће. Понављање слика ствара јединствени стил и атмосферу мирности и стабилности.

Паттернс оф Еаст анд Вест

Један од најбогатијих у обрасцима земаља препознао је Древни Египат. Његова невероватна култура укључује украсе са биљним обрасцима, животињским сликама и религиозним темама.

У напомену! Често се користи симболизам, где, на пример, цвет лотоса осликава здравље, моралну чистоћу и божанску моћ природе.

Други свет је био приказан уз помоћ алое обрасца, а као основа за украсну уметност Египћани су се често обратили таквим биљкама као што су акација, палме и дрвеће од дуља.

Велики египатски елемент ће бити декорација било које собе

Велики египатски елемент ће бити декорација било које собе

 • У индијској култури, геометријски и спирални облици служили су приказима птица и мачака. Фловер Паттернс, биљке и воће коришћене су као симболи среће, наде и богатства.
 • Кинески обрасци имају изражен стил и карактер. Бујна цвијећа, повезана са обичним изгледом, тешко је збунити било каквим орнаментом.
 • Перзијски теписи, имају миленијумску историју, препознатљиви су широм свијета и још увијек су високо цењени.
Разни украси индијске стилистике

Разни украси индијске стилистике

Кинеско цвеће у источној спаваћој соби

Кинеско цвеће у источној спаваћој соби

Скандинавски обрасци у потпуности преносе карактер становника хладних снежних земаља. У орнаментима, геометријске фигуре превладавају и дискретна палета боја. Понекад сива и плаво додајте наранџасте и црвене нијансе, тако да оштра клима постаје мало топлија и удобнија.

 • Карактеристичан цртеж Норвешке је приказ јелена, пахуљица и капи воде.

Унутрашња декорација у скандинавском стилу често укључује елементе националног фолклора у облику слика биљки и животиња.

Скандинавске шаблоне у светлу унутрашњости

Скандинавске шаблоне у светлу унутрашњости

Детаљи стварају расположење

Детаљи стварају расположење

За Словане, Белорусија је у стилу стилова ближа етничким обрасцима који су повезани са ритуалима и православним традицијама. Орнамент најчешће се користи у производњи текстила, у којем се геометријски обликује црвена и бела боја карактеризирао је чистоћу светлости и енергију просперитета.

Белоруски симболизам у удобној дневној соби

Белоруски симболизам у удобној дневној соби

Савет! Приликом стварања унутрашњост на Медитерану, источно или Скандинавски стил Паттернс су одлична помоћ која помаже у стварању атмосфере и преношењу стилистике. Главни услов за успјешну имплементацију је правилна употреба украса и поштовање мјере.

Популарни украси

Размотрите најљепше шаблоне које се најчешће користе у већини стилова:

Икат

Ово је невероватна технологија свиленог бојења, која комбинује изузетан стил и немири боја. Упркос њеном источном пореклу, Икат је такође релевантан еклектицизам, и унутра класични ентеријери. Због своје свестраности често се користи у текстилу, посуда, фиктурес и завршавајући.

Икат одлично изгледа на малим јастуцима

Икат одлично изгледа на малим јастуцима

Меандер

То је најинтересантнија варијанта геометријског украса. За разлику од ромбова или зигзага, користи се и за обележавање и украшавање спојева плафона или зидова, као и ивица текстила - завјесе, јастуци или ћебе. Погодан за ентеријер у класичном стилу или декорацији црно-бели дизајн.

Дивна комбинација белог и злата

Дивна комбинација белог и злата

Паислеи 

Светао представник оријенталне културе, познат у широким круговима као "турски краставци". Најчешће се користи за украшавање ентеријера оријентални стил, јер има јак идентитет и живописан. Одлично за акценте на завјесе, јастуке, поклопац за фотеље или декорација једног зида.

Изузетна оријентална паислеи

Изузетна оријентална паислеи

Дамаск

Данас се користи за дизајн ентеријера класични и француски стилови, иако његово порекло у потпуности припада земљама на истоку. Слика је мирнија и неутралнија, за разлику од шарене павлије. Због тога изгледа сјајно на зидовима, тапацирунг тапацирунг или било који декоративни елемент.

Уз помоћ можете добити племенити и рафинирани ентеријер, користећи бисерно или беж, И да га отворите дубље уз помоћ плаво или тонови вина.

За љубитеље строгих решења

За љубитеље строгих решења

Тартан

То је хармоничан шкотски кавез који се издваја са посебном топлином и удобношћу. Упркос прилично мирној шеми боја, тартан је самозадовољан и не толерише суседство са другим обрасцима. Најбоље је користити такав орнамент на неутралној позадини и комбиновати га са природним материјалима грубих текстура - дрвета, камен, зидарство. Такве карактеристике чине тартан оптималним цоунтри стиле или еко.

Модеран тартан или шкотски кавез

Модеран тартан или шкотски кавез

Паттернс оф тхе пеопле оф тхе ворлд ин тхе субјецт десигн анд интериор: меанинг, рулес оф цомбинатионс анд цолоринг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1