Radionica za umjetnika treba biti prvo i ugodno i ugodno

Radionica za umjetnika treba biti prvo i ugodno i ugodno

Umjetnici - kreativna osobnost, za koje je atmosfera i okolina igraju veliku ulogu, čak i malo rezonancije u unutrašnjosti može istjerati muza i inspiracija odmah ispariti. Dakle, k stvaranje radnog mjesta morate ići što je više moguće, nakon što je radio svaki detalj.

  • Studio u zasebnoj sobi
  • Kutak u apartmanu
  • rasvjeta
  • Nekoliko ideja za dizajn
U radionici bi trebala biti umjetna rasvjeta i prirodna

Radionica mora imati umjetnu i prirodnu rasvjetu

Studio u zasebnoj sobi

Najbolje rješenje prilikom stvaranja radnog mjesta za kreativnu osobu je zasebna soba. Idealno, ovo je produžetak, garaže ili potkrovlja. Udaljena od rodbine omogućit će vam da se u potpunosti uranjate u posao, a da niste ometali buku i razgovarajte. Osim toga, rad s bojom lako je zamrljati namještaj i zidove. Stoga bi unutrašnjost studija trebala osigurati različite nijanse.

Umjetnički studio u zasebnoj zgradi

Umjetnički studio u zasebnoj zgradi

Interijer radionice u rustikalnom stilu

Interijer radionice u rustikalnom stilu

Planiranje postavljanja radnog mjesta u studio, treba uzeti u obzir jedan od glavnih kriterija - mjesto. Tradicionalno uspješna opcija je sjeverna strana - kao primjer prirodna rasvjeta. Odsutnost izravnog sunčevog svjetla stvara difuzno svjetlo, a kombinacija s električnom energijom identična je onoj umjetničke galerije. Također će biti zanimljivo rješenje postavljanja prozora na sjeverozapadu. Sunčanje u večernjim satima bojit će radionicu bogatom paletom boja, što će biti dodatni izvor inspiracije.

Savjet! Ako nema mjesta za podmirenje na sjevernoj strani, možete koristiti otvore i prozori ugrađeni u krov.

Poželjno je upotrijebiti prirodno svjetlo na maksimalnu, zasjenjenu izravnu zračnicu ako je potrebno. U takve svrhe potkrovlje je idealno. Potrebno je samo riješiti problem zagrijavanja, prozračivanja i brige unutarnja podstava, tako da vrijedni materijali ne pate.

Savjet! Studio u potkrovlju ili potkrovlje ima svoje prednosti. Najviši zid ispod krov mogu se koristiti za pohranu velikih platna.

Prema većini umjetnika, najbolja opcija za radionicu je soba s pristupom otvorenom prostoru. Može biti vrt, dvorište ili ulica. Radite na terasa u savršenom vremenu će predstaviti jedinstvo s prirodom i proširiti kreativne horizonte. Ako to područje dopušta, možete napraviti izlaz na pokrivenom području. Dakle, remek djela mogu se stvoriti čak iu vremenskim uvjetima.

Prostrani studio s velikim balkonom

Prostrani studio s velikim balkonom

Kutak u apartmanu

Prisutnost dodatne garaže ili staje, od koje možete graditi studio, je u redu, ali ne svatko ima priliku. Pogotovo za umjetnika "grad", rad i život u metropoli mogu biti nezaobilazni uvjet. Opremiti mjesto u stanu ne možete biti gore, samo slijedite nekoliko pravila.

Čak iu malom stanu moguće je opremiti udobno radno mjesto za kreativnost

Čak iu malom stanu moguće je opremiti udobno radno mjesto za kreativnost

Zoniranje prostora sa staklenom podjelom

Zoniranje prostora sa staklenom podjelom

Kako biste uredili kreativni kutak, bolje je obratiti pozornost dnevni boravak ili blagovaonica umjesto spavaće sobe. Za pohranjivanje platna, četki i štednjaka trebate mjesto, tako da planirate uzeti u obzir područje prostorije. Soba bi trebala biti suha i lagana.

Važno! U stanu, kao u studio, u prioritetu sjeverne strane: ovaj raspored prozora će pružiti jedinstvenu homogenu svjetlost. Ne možete raditi bez umjetne rasvjete: svjetiljke bit će potrebno navečer ili za dodatno osvjetljenje modela.

Važnu ulogu koju igra boja zidova, jer soba treba proizvesti učinak slobodnog prostora. Neodgovarajući izbori bit će svijetli ili tamni, jer će ometati pozornost i oduzeti rasvjetnu prostoriju. Svjetle boje će raditi najbolje, posebno za ograničeni prostor. Bijeli strop i zidovi - ovo je izvrsno rješenje za područje bilo koje veličine. Kada odaberete podne obloge bolje se usredotočiti na praktičnost materijala (crijep, linoleum ili laminat). Boja blijedi u pozadinu, ali jednostavno i brzo čišćenje studija jednostavno je potrebno.

Savjet! Ako prostor nije dovoljan, mobilna ladica će uštedjeti malo prostora. Njegova je svestranost korisna iu studiju i izvan njega.

Mala ladica pomoći će uštedjeti korisni prostor

Mala ladica pomoći će uštedjeti korisni prostor

Studio apartman s radnim prostorom

Studio apartman s radnim prostorom

Izbor namještaja ne zahtijeva puno vremena, jer za umjetničko radno mjesto ovo nije najvažnije. Veći dio prostora će biti zauzet policama, gdje će svi radni alati slobodno stati. Možda će vam također trebati komoda sa fiokama ili stolić za kavu za skladištenje radova na papiru.

Posebna oprema u obliku umivaonika, podesivih zagrada i radne površine je bolje odabrati "za sebe", usredotočujući se na udobnost i funkcionalnost predmeta.

Zasebna soba je idealan način stvaranja likovne radionice

Zasebna soba je idealna opcija za organiziranje likovne radionice

rasvjeta

U umjetničkom radu, jedan od glavnih instrumenata je svjetlo, tako pokrivenost morate obratiti posebnu pozornost. Stvaranje mjesta za rad, važno je uzeti u obzir da tijekom rada na platnu ne bi trebalo biti nagle promjene u oba modela i platnu. Zato morate odabrati mjesto gdje se rasvjeta ne mijenja radikalno.

Savjet! Svjetlost koja pada na platnu mora odgovarati onoj koja osvjetljava prirodu, inače, kada se prenesu na platno, izgubit će autentičnost.

Ispravna rasvjeta pomoći će vam da preciznije prenesete ton i sjenu slike

Pravilno osvjetljenje pomoći će preciznije prenošenju tonova i sjene slike

Umjetnička radionica s velikim prozorima

Umjetnička radionica s velikim prozorima

Savjet! Prilikom izrade rasvjete, vrijedi slušati savjete od Leonardo da Vincija, koji su ponudili objesiti prozore lanene šatore kako bi zaštitili oči.

Pri izradi umjetne rasvjete ne može se bez prijenosne svjetiljke. Izvrsna pomoć će biti svjetiljke, odjeće i pribor s fleksibilnim stativom. Pomoću njihove pomoći možete promijeniti smjer svjetla ovisno o kreativnom zadatku. Istodobno, svjetlost ne bi trebala zasvijetliti umjetnika niti osvijetliti objekte na različite načine.

Na bilješku! Važno pravilo za umjetnikovo djelo je: svjetlo na platnu mora pasti na lijevoj strani. Inače, ruka stvara sjenu koja uvelike smanjuje kreativni proces. Isto tako, izravna svjetlost ne bi trebala zasjati u lice umjetnika, inače se vizija može trpjeti.

Nekoliko ideja za dizajn

Stvaranje radnog prostora umjetnici često odabiru retro stil. Atmosfera antike pridonosi uranjanju u kreativni proces i prilagođava se potrebnom skladu. Ovim izborom, stari namještaj ili vintage stilski proizvodi će se uklopiti u unutrašnjost. Možete pokazati vještine dekoratora i stvaranja decoupage od dresser, stol i stolice. Takvom se stilu savršeno približava zidane cigle. Istina, umjesto crvene boje, bolje je ostati na lakšim tonovima, na primjer, bež.

Savjet! Kao rasvjeta, bit će izvrsna dopuna Edison svjetiljke. Skladno se uklapaju u retro stil i stvaraju meko svjetlo.

Govoreći grede - idealna varijanta interijera za umjetnički studio

Govoreći grede - idealna varijanta interijera umjetničkog studija

Moderni stil u dizajnu interijera radnog mjesta

Moderni stil u dizajnu interijera radnog mjesta

Savjet! Bijele boje u unutrašnjosti dopustiti korištenje različitih kombinacije boja. Osim toga, bijela boja stvara osjećaj bezgraničnog prostora u kojem će se umjetnik osjećati što je moguće više slobodnog.

Obilježja kreativnosti u stvaranju radnog mjesta omogućuju ne samo spasiti proračun nego i dati drugi život starog namještaja. Na primjer, nepotrebno stol računala može biti izvrsno mjesto za pohranu alata. Dno se koristi za veće objekte, a gornje police mogu se napraviti s limenkama boja, četkica i drugih dodataka.

Savjet! stari kutije može se pretvoriti u imitaciju knjižnica - za to morate lijepiti knjige s vanjske strane knjige. Izrada takvih kutije polica na zidu, možete ih koristiti kao pohranu bilo kojeg objekta. Dakle, beskorisna stvar će postati jedinstvena umjetnička djela!

Izrađujemo interijer punopravnog studija: 70 ideja umjetničkog radnog mjesta i radionice u kući

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 44