hihetetlen"радуга" цветущей глицинии

A virágzó wisteria hihetetlen "szivárvány"

Wisteria virágok - egy örvény élénk színek, ha a hosszú kéz - lila, kék, rózsaszín és fehér klaszterek bocsát édes illatot - ellenállhatatlan felfutás vízesés. Nem egyáltalán nem, hogy a fenntartott japánok összehasonlítják a kertet virágzó gömböcskével, a séta a paradicsomban.

tartalom

  • Típusai Wisteria: kínai, virágzás és a fagy
  • A Wisteria gondozása: szabályok és funkciók
  • Növekvő wisteria

Aktívan használják a wisteria termesztését a kertkultúrában függőleges kertészkedés mert minimális területet foglal el, rendkívüli díszítőképességgel rendelkezik. A lila akác nem csak díszítik a falat (ez az úgynevezett „kerti mászó”, akkor nő könnyedén felkapaszkodott a pólusok), kerítés, vagy bármilyen konstrukció, hanem álruhában vizuálisan vonzó „technikai” része a kert, rendezési udvar zöld képernyők és kap védelmet és menedéket a széltől és a naptól.

Könnyedén lila wisteria

Könnyedén lila wisteria

Wisteria finom rózsaszín virágokkal

Wisteria finom rózsaszín virágokkal

Hihetetlen szépség alagút a gömbölyűből

Hihetetlen szépség alagút a gömbölyűből

Fehér szegélyezett wisteria virágzat

Fehér szegélyezett wisteria virágzat

A wisteria fürtjei az ablakot keretezik

A wisteria fürtjei az ablakot keretezik

Típusai Wisteria: kínai, virágzás és a fagy

A Wisteria mint nemzetség 9 fajból áll, de a legelterjedtebbek közül csak kevesen vannak:

  • Kínai - Wisteria chinensis, sűrűn leveles kúszónövény, . Magasra 20 m A virágok - virágzat halvány lila, legalábbis - fehér színű, hossza 30 cm, míg az egész virágzat virágai szinte egyszerre. A wisteria virágai egyszerre oldódnak fel a lombozat megjelenésével, és továbbra is virágzik egész nyáron. Gyakran elegendő másodlagos virágzást találni augusztus és szeptember között. A perisztéria kecses lombozat díszítőelemet ad hozzá, az őszi színe díszíti az őszi kertet. A helyes szisztematikus vágásnál faszerű vagy egyenetlen alakot kaphat. Kiválóan alkalmazkodik a város körülményeihez, képes tolerálni a rövid fagyokat -20 ° C-ra. Dekoratív formák: frottírral és fehér virágokkal
A kínai Wisteria 20 méter magasra nő

A kínai Wisteria 20 méter magasra nő

  • gazdag virágzás - Wisteria floribunda vagy többszínű, származási jele Japánból. A magassága eléri a sorrendben a 8-10 m, szélessége - 6 m, egy nagy (45-50 cm) racemiform lóg virágzat kúp alakú, lila-kék színű. A levelek megjelenése után virágzik, szemben a kínaiakkal - 2-3 hét múlva. Ugyanakkor a virágok fokozatosan virágoznak, kezdve az ecset alapjától és fokozatosan leereszkedve. Virágzik a nyár előtt (június közepe), de egyes fajták közös újra virágzik júliusban és augusztusban. Ha összehasonlítjuk a többi népszerű fajta - lilaakác, a különböző dekorációs (virágzás után nagy dekor jelennek gyakoriak a nagy, akár 45 cm-es, levelek) és fagyállóság - tűri fagy előtt -23S. Számos formája dekoratív: fehér, rózsaszín, lila frottír tarka levelek, krupnokistevaya (virágzat eléri a hossza 1,5 m-ig)
Többszínű virágos wisteria

Többszínű virágos wisteria

  • Blue Moon - fagyálló gömbölyű, "felnőtt" növények képesek -37 ° C-ra tolerálni a fagyokat sérülés és menedék nélkül. Az Egyesült Államokba, Minnesota-ba. Június elején a középső öv virágzik, a virágzás körülbelül 2 hétig tart. Virágzat 20-25 cm hosszú (néha akár 30 cm-es) kék árnyalat
Blue Moon - fagyálló wistaria

Blue Moon - fagyálló wistaria

  • Japán akác - kevésbé gyakori, elsősorban azért, mert a kis hideg ellenállás, úgy érzi, kényelmes csak a partján, a Kaukázus és Krím-félszigeten. Kevésbé dekoratív, mint más fajok - fehér virágok, virágcsokrok 15-20 cm hosszúak.
Fehér japán wisteria

Fehér japán wisteria

A Wisteria gondozása: szabályok és funkciók

A Wisteria nem nevezhető túlságosan igényes ápolásnak, nem igényel sok időt önmagára. Megfelelő szabályokat kell követni ahhoz, hogy elhagyják, hogy a növény aktívan nőtt és bőségesen virágzott.

Hely kiválasztása. A Wisteria fotofil, a napfény alatt legalább 6 órán át kell lennie. Ugyanakkor védeni kell a hideg helytől, így a legjobb hely lesz a déli (dél-nyugati, délkeleti) a ház fala. Ha függőleges kertészetben használják a wisteria hajtásoknál, tartós és erős tartást kell kiválasztani. A szőlő magas szárnyának köszönhetően stabilnak és nagy szélterhelésnek kell lennie.

A Wisteria szereti a nap nyitva álló helyeket

A Wisteria szereti a nap nyitva álló helyeket

Tipp A hajtásokat kell lekötni, egyébként önállóan fonat körül a támogatást, és ősszel ez nagyon nehéz lesz eltávolítani anélkül, hogy károsítaná a szőlő kell fogni a földre menedéket a téli.

A talaj. A Wisteria kedveli a termékeny, könnyű, áteresztő, nem túl nedves területet. Nagyon nehéz elviselni meszes talaj - ebben az esetben ő alakul klorózis - elhagyja sokkal könnyebb, és elveszítik díszítő fellebbezést. A legjobb az összes, ültetési lyukat (méretek 60h60h50 cm) töltött keverékével humusz, tőzeg, és homok és gyep föld az arány 1: 1: 1: 3 - egy ilyen keveréket tartalmaz több táplálkozási összetevők, és hozzájárul a fejlődés és a további hatóanyagot Algakarotinok glicin.

A Wisteria nem szeret túl nedves talajt

A Wisteria nem szeret túl nedves talajt

Öntözés. A Wisteria nem szereti a túl nedves talajt - a talaj túlzott nedvesítése kiválthatja a levelek és a bimbók dömpingjét. Nagyon száraz tavaszi wisteria-t kell bőségesen kiömleni, így a nedvesség hiánya miatt a rügyek nem száradnak ki, vagy össze nem törődnek. A virágzás kezdetétől és a nyár végéig mérsékelt öntözésre kerül sor - a talajnak csak enyhén nedvesnek kell lennie. Annak érdekében, hogy ne okozzon stagnálást a víz stagnálásának gömbölyű gyökerén, forró időben, az öntözést legjobb permetezéssel végezni. Szeptember végén az öntözés szinte megállt - a növény lelassítja a növekedést és elkezdi felkészülni a télre.

A Wisteria rendszeres mérsékelt öntözést igényel

A Wisteria rendszeres mérsékelt öntözést igényel

Metsző. A helyes és időben történő metszés a wisteria bőséges virágzásának fő feltétele. Virág kapunk a tavalyi, valamint az idősebb fa vagy rövid virág hajtások jelentek meg ebben az évben. Ezért feküdt a színe a vesék, melyek száma függ bőséges virágzás évente, május végén (június elején, az évszaktól függően és fejlesztési intenzitás) erősen vágott régi fa - a hossza nem haladhatja meg a 30 cm-nél már a növekedés augusztusban. kapott idõt, még egy másik 4-5 vesével kell lerövidíteni. Következő metszés - kora tavasszal, közvetlenül a burkolat eltávolítása után, amikor újra harisnyakötő hajtásokat a támogatás, rövidített elmúlt évben a növekedés 2-3 rügyek. Összességében - metszés elég egyszerű, de ha lehet elhanyagolni, bőséges virágzást, amiért valójában nagyra wisteria nem.

A bőségesen elszáradt - időszakosan meg kell vágni

A bőségesen elszáradt - időszakosan meg kell vágni

Hogyan vágjuk le a wisteria-t tavasszal:

Felkészülés a télre. A téli fiatal gerinces növényeknek menedéket kell biztosítani, különösen az északi és a középső szélességben. Fiatal hajtások lecsupaszultak a támasztékról és földre fektették. A gyökér rész eltemetésre kerül (2-3 talajt ömlött), és a hajtásokat agrofehérrel, tűlevelű lapnikval vagy száraz levelekkel borítják. Mennyire helyesen, a menedék ellenére, a telelés során az egyéves növekedés jelentős része megfagy, de ez nem kritikus, mivel a wisteria ezen része körülmetélt. Minél régebb lesz a növény, annál kevésbé kell télre menni.

szép"потолок" из сиреневых глициний

Gyönyörű "mennyezet" lila wisteria

Top öltözködés. Mivel a szezon alatt a szőlő növekedése elérheti az 5 métert, megköveteli a folyékony műtrágyázás bevezetését. Ehhez alkalmazzon egy teljes ásványi trágyát - egy vödörben 10-20 g műtrágyát 1 négyzetméternyi ültetési területen.

Tipp Során bimbózó és virágzás javasolt folyékony műtrágya a virágzó növények.

Gyönyörű jól ápolt wisteria a kert udvarán

Gyönyörű jól ápolt wisteria a kert udvarán

Betegségek és kártevők. A Wisteria ellenáll a betegségeknek, a kártevők elleni támadások ritkán vannak kitéve, de lehetnek hernyók, zöld levéltetvek, levélvirágok, lóhere atkák.

Tipp A kertben lábánál egy jól beültetett Wisteria sötétlila jácint, sárga nárcisz vagy fehér tulipán, közönséges wolfberry vagy császári mogyoróhéj.

Egészséges gyöngyvirágzatú virágzat

Egészséges gyöngyvirágzatú virágzat

Növekvő wisteria

A Wisteria csak vegetatív módon szaporodik. Magvak termesztésénél a fajták jellemzői nem adhatók át. Ezenkívül a mag csírázása meglehetősen alacsony - körülbelül 25%, a kapott csemeték később virágoznak, és a virágzás nem túl bőséges.

Ahhoz, hogy dugványokat jól gyökerezik a tavasszal meg kell választani egy erős egyéves menekülni, hogy kés ferde metszést a közepén hosszában. Ezután a metszés helyét egy tápanyag-agyag-pázsit szubsztrátumba kell helyezni. Jelentősen növeli az ágak gyökeresedésének (majdnem 100%) százalékos arányát indolil-ecetsav vagy indolil-vajsav oldattal. A menekülés tetejét meg kell erõsíteni - ezért ehhez kapcsolódik a támogatás. A nyár végére elegendő számú gyökér lesz, és készen áll a transzplantációra.

Wisteria is termeszthető, nem csak a nyílt terepen, jól érzi magát cserépben vagy cserépben, bonsai lehet használni a japán kertek. A megfelelő metszéssel egy aprított fa nyerhető, amely ősszel átkerül a szobába (télikert) A hőmérséklet 8-10 fok, a páratartalom - tartományban 565-75% és a jó (2500-6500 lux) fény. A télen öntözés nagyon gazdaságos, tavaszi kezdetén a fiatalabb hajtásokat 2-3 jó rügyre kell vágni.

A göndör gömbölyű kerekíti a pergolát

A göndör gömbölyű kerekíti a pergolát

A wisteria segítségével eredeti módon díszítheti a ház homlokzatát

A wisteria segítségével eredeti módon díszítheti a ház homlokzatát

A Wisteria világos díszes, többszínű klaszterekkel rendelkezik

A Wisteria világos díszes, többszínű klaszterekkel rendelkezik

Elegáns és elegáns gömbfafa

Elegáns és elegáns gömbfafa

Fehér és elegáns wisteria virágzat a kert udvarán

Fehér és elegáns wisteria virágzat a kert udvarán

Wisteria (45 kép): ültetés, gondozás, termesztés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 44