A terep tájrendezésében figyelmet kell fordítani a tyúkra

A terep tájrendezésében érdemes figyelni a tyúkházat

Tapasztalt tulajdonosok vidéki rezidenciák tudják, hogy a csirkehúst nem kezelik nagyon nehéz, és a csirkék kényelmes tartása a helyszínen óriási: tojás, műtrágya és hús (amikor a brojlereket tartják). A tyúkház felépítése előtt meg kell határozni, milyen szabályok léteznek a madarak kényelmes tartására, valamint megismerkedjen más baromfitenyésztők tapasztalatával.

Tartalom:

 • Nyári csirkecomb saját kezekkel és csirkék tartására vonatkozó szabályokkal
 • Csirkehüvelyek saját kézből a rendelkezésre álló anyagokból: lehetséges konstrukciók
 • Mobil csirkecomb saját kezekkel
 • A saját kezünkkel egy modern kooperációt építünk: a felhasznált anyagokat
 • Mini-csirke-kooperáció saját kezével
Minőségi kis csirkehéjak az acél oszlopokon

Minőségi kis csirkehéjak az acél oszlopokon

tyúkól"walk-in" (ростовой, в который можно заходить)

Walk-in csirkecombó (növekedés, akkor menni)

Gyönyörű csirkehólya puha színekkel díszített

Gyönyörű csirkehólya puha színekkel díszített

Csirkehéj alapozás nélkül, lejtős telken levő oszlopokon

Csirkehéj alapozás nélkül, lejtős telken levő oszlopokon

Nyári csirkecomb saját kezekkel és csirkék tartására vonatkozó szabályokkal

Nesushki nagyon produktív lesz, ha tartalmát megfelelően szervezik

Nesushki nagyon produktív lesz, ha tartalma rendezett

Ezek a rétegek kényelmesek és ennek megfelelően több tojást adnak, ezért kedvező feltételeket kell biztosítani számukra. A jó csirkehordóknak meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 • A tyúk méretét a benne élő csirkék számának meghatározásával határozzák meg. A legkedvezőbb lesz a lehetőség, amikor az 1 négyzet. m terület 1-2 felnőtt csirke lesz.
 • Szükség van a megfelelő hely kiválasztására a csirkék jövőbeli lakására. A koporsót egy emelt platformra kell felépíteni, hogy az eső után a víz ne árassza el. Fontos, hogy a csirkehúst a világon is megtervezzük. A hosszúkás négyszögletes alakú tyúkház jobb, hogy keletről nyugatra orientálódjon, míg az ablakok a déli oldalon helyezkednek el. Ez lehetővé teszi kivéve a fűtést és a téli világítás.

Tipp Ne felejtsük el, hogy a nyáron a déli windows Érdemes pritenyat, mert a ragyogó napsütés és a túl magas levegő hőmérséklet nem járul hozzá a csirkék nagy tojáslétesítéséhez.

Chicken coop, amely helyet biztosít a nyári virágok kádjainak

Chicken coop, amely helyet biztosít a nyári virágok kádjainak

A sikeresen elhelyezkedő csirkeháló, melyet a ragadozók behatolásával és a fészek kényelmes fedéllel védett

A sikeresen elhelyezkedő csirkeháló, melyet a ragadozóktól való penetráció véd, a fészkek kényelmes fedéllel

Egy kis, stílusos csirkeháló, virágágyával a tetőn

Egy kis, stílusos csirkeháló, virágágyával a tetőn

 • Annak érdekében, hogy a madarak tovább mozogjanak, a tyúkházon kívül helyet kell biztosítani a paddock számára.
 • Csirkék védeni kell a rágcsálók és a ragadozók, ezért van tyúkól beton alapra, egy hely a gyalogos madár kerítés fém háló, temetve a földbe 25-30 cm. Abban az esetben, azt tervezi, hogy építsenek egy tyúkól fürj a kezüket, az összes kapcsolódó A házassági szabályok és ajánlások érvényben maradnak.
Hófehér ország csirkeháló

Hófehér ország csirkeháló

Ne felejtsd el a ragadozók és a rágcsálók védelmét. Ezek közül a tyúkok megtartják a földön eltemetett hálót vagy egy alapítvány jelenlétét

Ne felejtsd el a ragadozók és a rágcsálók védelmét. Ezek közül a tyúkok megtartják a földön eltemetett hálót vagy egy alapítvány jelenlétét

Nagy, kissé árnyékos, hüvelykujj-kiterjesztés a házhoz

Nagy, kissé árnyékos kanadai ház - a ház meghosszabbítása

A helyhez kötött kancsók konkrét alapjairól egyszerre lehet gondoskodni a kerti ösvények létrehozásával a webhelyén

A helyhez kötött tyúkház konkrét alapjait gondoskodni lehet a kerti ösvények létrehozásával együtt

 • A madaraknak melegnek kell lenniük, mert a télen a saját kezükben egy csirkehálót építenek ki már a nyár végén vagy az őszi első hetekben. Ha téli csirkehéjat feltételezünk, akkor azt kiegészítő szigeteléssel vagy felhasználással kell kiegészíteni elektromos fűtőberendezések, és a huzalok és a készülék maga nem lehetnek a csirkék tartományában.
 • A csirkék söpörésére 15-17 órás napfényre van szükség, amely télen természetes körülmények között elérhetetlenné válik. Fontos gondoskodni a tyúkházban világítás, és a problémák elkerülése érdekében jobb, ha a lámpákat vastag falú üvegre helyezzük mennyezet.
Hevederek, terráriumok és sejtek melegítésére és világítására különféle lámpákat lehet vásárolni

Hevederek, terráriumok és sejtek melegítésére és világítására különféle lámpákat lehet vásárolni

Példa egy UV-lámpa helyére

Példa egy UV-lámpa helyére

 • Annak érdekében, hogy kényelmes körülmények között a tyúkházban, szellőzés. Rendszerét az adott helyszíntől és az éghajlati viszonyoktól függően különböző módon lehet megszervezni. Néha egy természetes szellőztető rendszer elég, de gyakrabban nem kényszerített szellőzés nélkül.

Csirkehüvelyek saját kézből a rendelkezésre álló anyagokból: lehetséges konstrukciók

A vidéki gazdaságok tulajdonában lévő emberek között gyakoriak a csirkecombok különböző változatai. Ez lehet a legegyszerűbb látvány fészer, saját kezéből egy baromfi ház raklapból vagy egy csirkehéjból a habblokkokból, amely biztosítja a madarak megőrzésének minden feltételét, valamint egy igazi, ötcsillagos "hotelet" a madaraknak, amely szintén jól illeszkedik vidéki táj. Természetesen a kuram nem törődik a lakóhelyük szépségével, de a tulajdonosok mindig elégedettek a háziállatok fényűző lovagjaival.

Mobil csirkecomb saját kezekkel

A coops rajzainak megtervezésekor érdemes megfontolni, hogy hány csirke és mennyi ideig tartják őket:

 • Ha szezonális csirkehálóra van szüksége (csak a nyáron), akkor egyszerű építéseket lehet kezelni melegítő, de elég séta. A mobil és mozgatható csirkehüvelyek gyakran kerekekkel vannak felszerelve és talicska vagy pótkocsi formájában készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy rendszeresen mozgassa a csirkehéjat, hogy a csirkék megesnek a füvet. Az egyszerűbb minták háromszög vagy félkör alakú részekkel rendelkezhetnek, kényelmes fogantyúkkal a mozgáshoz. A komplex mobil csirkehüvelyek valós többszintű zárak formájában készülnek.
 • Ha nem tervezi, hogy sok időt szentel az au pairnak, érdemes odafigyelni az automata csirkehálóra a saját kezével. Ő csak a gondozásban van, és időt takarít meg más háztartási munkákra.
Mobil csirkecomb kerekeken

Mobil csirkecomb kerekeken

Mobil felcserélhető csirkehüvely, pódium tetővel

Mobil felcserélhető csirkehüvely, pódium tetővel

A háztáji számára is elkészíthet egy kész hordozható kooperátort - a legnagyobb sokoldalúságra tervezve, és figyelembe véve az esztétikai elemet

A terepen lévő területre egy kész hordozható kooperát is felvehetünk - a legnagyobb sokoldalúságra terveztük, és figyelembe vettük az esztétikai komponenst

 • Ha a csirkéket egész évben tartják, a melegítéssel, az illetékes világítással és szellőzéssel kapcsolatos összes részletet meg kell adni. Ebben az esetben könnyen elkészíthet egy kész szerkezetet vagy összeállíthat egy egész időjárási csirkehálót saját kezével. Álló coop (hogy hozzon létre egy tipikus nyári keret tyúkól saját kezűleg nem nehéz, de szigetelt coop saját kezét, hogy építsenek egy problémás) - gyakran egy szabványos épület meleg bőrét, a helyszínen egy elegendő szabad terület mellett szervez gyalogos.

A saját kezünkkel egy modern kooperációt építünk: a felhasznált anyagokat

A csirkeháló építésénél előzetesen meg kell tervezni, amelyből az épület alapelemei készülnek. Elég könnyű egy fából készült csirkeházat és egy csirkehéjat készíteni fűrészáru saját kezével, és a gerendát egy 100 x 150 mm-es rész veszi. Ez pénzügyi szempontból nyereséges, és nem igényel speciális ácsmunkát.

A fa a legelterjedtebb anyag a coop építéséhez

A fa a legelterjedtebb anyag a coop építéséhez

Csirkehéjú változat

Csirkehéjú változat

Szellőztetés a kádban saját kezűleg

 1. Az első, amely bármilyen csirkehálót épít, az lesz az alapja. Húzza fel a földet 30-50 cm-re, majd helyezze a vasalót, acélhuzalt és öntsön betonba. Racionálisabban tehetsz, és egy oszlopos alapot hozhatsz létre (a csirkehálózat több bejegyzésen lesz). A rudak téglából és cementből készülnek. Ez a lehetőség ésszerűbb, mivel a szükséges szellőzés a padlóhoz, megakadályozza annak rothadását.

  Oszlopos alapozás

  Oszlopos alapozás

 2. Az alapozás után a csirkehordó keret biztosított. Bár a falak alkalmas bármilyen anyag (a fejlett tulajdonos építeni egy tégla csirke coop saját kezüket vagy habblokk építés, a darált blokkok, valamint a saját kezű cölöpökkel rendelkező baromfi ház nem valószínű, hogy nehéz lenne), azonban a legelőnyösebb anyag egy fa. A falak felállítása előtt el kell különíteni a keretet az alapozásból több rétegű tetőfedő anyaggal. Az első sor a fa kapcsolódik a technológia "vpoldereva." Ezután a szexuális lemaradásokat lefektetik (ha a földi padló nem feltételezhető). A rúd következő rétegei csatlakoztathatók a "tüskehorony" módszerrel. A falak vagy teljesen fából készültek vagy bordákkal vannak keretezve. A fal magasságának el kell érnie 1,8-2 métert. Fűtőként különböző anyagokat használnak: ásványgyapot, nemez, hab, stb.
  A coop funkcionális részei kényelmes elhelyezése

  A coop funkcionális részei kényelmes elhelyezése

  Egy fahéjas csirkeháló tervezése saját kezekkel, nyeregtetővel

  Egy fahéjas csirkeháló tervezése saját kezekkel, nyeregtetővel

  Kb. 10-15 csirke számára tervezett csirkecsoporta kb

  Kb. 10-15 csirke számára tervezett csirkecsoporta kb

  Csirke-coop terv tamburával

  Csirke-coop terv tamburával

  Tipp A hőveszteség és a hideg levegő szabad hozzáférésének elkerülése érdekében érdemes egy kis előcsarnokot felállítani - a bejárat előtti mellé.

 3. A kanóc padlója különböző lehet: fa, föld, beton stb. A legoptimálisabb fa, bár a földszint támogatói vannak. Fapadló jobb megtartani a hőt a télen, és ha a probléma kettős padló (alsó küszöbértékű - Szélezetlen top - deszkázat), akkor felejtsd el a fagyasztás és fúj szex a tyúkól. További szigetelés formájában használt fa fűrészpor, szalma vagy moha tőzeg. Ez hozzájárul a nem csak a hőszigetelés, hanem a nedvesség megőrzését, valamint néhány felszívódását kellemetlen szag.
  A padló felmelegedése

  A padló felmelegedése

  Tipp Jobb, ha a padló kissé hajlamos arra, hogy megkönnyítse a tisztítást a tyúkházban.

 4. Aztán elkezdik építeni egy tetőt: rögzítse a mennyezeti gerendákat, szerelje fel a szarufákat. Ebben a szakaszban fontos a szellőzésre gondolni. Az optimális kialakítása a tető nyeregtetős, tetőtér azóta nem csak egy nagyszerű helyen kell tárolni gépek és a különböző takarmány, hanem megakadályozza, hogy a hideg levegő bejutását belsejében coop. A tetőn használt különböző anyagok: tetőfedő anyag, csempe, pala és így tovább. A szigeteléshez ugyanazt az anyagot használhatja, mint a falak, valamint az expandált agyag és szén salak.

  A polifoam kiváló szigetelőanyagként szolgál a szövetkezetek számára

  A polifóga a csirke kiváló melege

 5. A csirkehálózathoz közeli tollat ​​rendezzen a paddockhoz, nem nehéz. A sarkok a burkolat szánt kerülete rudak vannak elhelyezve 1,5-2 m magas. Ezek a rudak ragasztó tulajdonságait vagy csavarozva rács táblák, és a „utaplivajut” őket a földbe 25-30 cm, hogy megvédje a rágcsálók. Annak érdekében, hogy a csirkék bármilyen időben ott maradhassanak, egy kis lombkorlátot készíthet, ha csak a toll egy része.

Mini-csirke-kooperáció saját kezével

Tyúkól saját kezűleg - a jó választás: a padló emelt és védi a csirkék a hideg az éjszaka, és ez teszi a manipuláció könnyebb roost

Sikeres megoldás: a padló felemelkedik és megvédi a csirkét az éjszakai hidegtől, és kényelmet nyújt a koporsó szervizelésében

A csirkehomok belső elrendezése magában foglalja a madarak számára több zóna megszervezését:

 • A Nases a csirke alvás helyszíne. Kézzel készíthetők 50 x 50 mm-es rudakból. Az ültetvények éleit kerekíteni kell úgy, hogy a csirke ne legyen semmilyen problémája a lábakkal szemben. Minden egyes tyúknak kb. 20 cm-re kell lennie. Jobb, ha ugyanolyan magasságban vannak az összes ültetvények, így az ültetett csirkék nem rontják az alsóbbeket.
A csirkék ápolói kör alakúak

A csirkék ápolói kör alakúak

 • A tyúkban lévő fészkek számát a tojók száma határozza meg, a "három csirke egy fészek" képlet alapján. A fészkeket legjobban tető vagy felső fal nélküli dobozok formájában lehet végrehajtani.
Gyönyörű fészkek a csirkék számára

Gyönyörű fészkek a csirkék számára

 • A takarmányozás helyét leginkább megvilágítani kell. Itató és adagolók jobb, ha egy kissé emelkedett a padlóról, úgy, hogy nem támadja meg a csirkét és nem kap egy alom. Ha azt tervezi, hogy építsenek egy tyúkól a csirkék a kezüket (fotógaléria alább), majd tegye a jászolban kell kb 1,5-szer nagyobb.
Mobil mobil madár adagoló

Mobil mobil madár adagoló

Saját kezekkel rendelkező csirkeháló (80+ ötlet az építkezéshez): a design és az anyagok kiválasztása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6