Klasična polukružna konzola na izrezanim nogama

Klasična polukružna konzola na rezbarenim nogama

Kompaktna, funkcionalna, lagana i moderna konzola u hodniku prikladna je u apsolutno bilo kojoj unutrašnjosti od strogih klasika i bujnih barok do modernih minimalizam i višeznačni eklektičan. Za jednostavan, ali estetski izgled tablica konzole mnoge su mogućnosti skrivene pa su dizajneri spremni koristiti ovaj pribor, a ne uvijek ograničeni samo na hodnike. Moderna konzola u hodniku je u stanju transformirati unutrašnjost, čineći ga rafiniranijim, laganim, izražajnijim. Osim toga, to će poslužiti kao prikladan stalak za sve vrste malih stvari i dekor predmeta. Među raznolikost koju nude proizvođači, lako je odabrati stol konzole koji se u potpunosti podudara sa dizajnom hodnika ili bilo koje druge prostorije, a ako želite, uvijek ga možete sami naručiti ili naručiti ekskluzivan proizvod od stručnjaka. Kvaliteta tvornice ili ručni rad osobna je prednost za svakoga, ali u svakom slučaju, konzolu bi trebala biti pravilno odabrana, ovisno o veličini sobe i njegovom budućem stilu.

sadržaj:

 • Malo povijesti
 • Višestruka konzola
 • Dizajn i dimenzije
 • Vrste konzola
 • Prednosti konzole
 • Konzola u unutrašnjosti hodnika
 • Rješenje u boji
Funkcionalni uski stol u hodniku s vrhom zrcala

Funkcionalni uski stol u hodniku s vrhom zrcala

Bijela konzola iz prirodnog materijala

Bijela konzola iz prirodnog materijala

Drveni izrezani stol u hodniku u stilu šarmantan šik

Drveni isklesani stol u hodniku u stilu šarmantan

Lijepa kombinacija zlatnog dna konzole u obliku ljusaka s crnim stolom

Lijepa kombinacija pozlaćenog dna konzole u obliku ljusaka s crnim stolom

Neobičan pribor za hodnik u obliku konzole od drvenih greda

Neobičan pribor za hodnik u obliku konzole od drvenih greda

Malo povijesti

Danas svatko može kupiti konzolu u hodniku, ali jednom kad se taj unutrašnjost pronađe samo u palačama i salonima visokog društva. U modi poprečne stolove ušao je u barokno doba, točnije za vrijeme vladavine Luja XIV, poznat po svojoj pretjeranoj želji za luksuznim. Izvrsne konzole od rijetkog drveta ukrašene delikatnim konac, pozlaćivanje i slikanje, brzo se preselilo iz interijera Versailles u domove cijele francuske plemstva, a odatle se proširio diljem Europe. Danas djela kabineta iz XVII-XVIII stoljeća. su ponos velikih muzeja, ukrašavaju zbirke kraljevskih palača, služe kao predmet snova za sve poznavatelje umjetnosti i antikviteta.

Luksuzna berba konzola u crno-bijeloj dvorani

Luksuzna berba konzola u crno-bijeloj dvorani

U doba svjetske industrijalizacije, stolovi za konzole, čudno, još su uvijek popularni, iako su skromniji u verzijama izvršenja. Takav kompaktan pomagač Prestao je biti simbol luksuza, ali nije izgubio svoj šarm i funkcionalnost, zbog onoga što se može smatrati primjenjivim na bilo koji interijer, a ne ograničavajući se na prazno barok.

Stol s ladicama u stilu art deco u prostranom hodniku

Tablica s ladicama u Art Deco stil u prostranom hodniku

Višestruka konzola

Konzola u sustavu hodnik - klasičan, koji tijekom godina ne gubi popularnost, mijenjajući samo njegov izgled, temeljen na zahtjevima vremena i mode. Takav komad namještaja može se smatrati doista univerzalnim. Postoje beskonačno brojne inačice njegove upotrebe u smislu dizajna, a kompaktne veličine omogućuju napuštanje prostranih ladica za stolove i stolove u korist konzole, što posebno cijenimo vlasnici mali apartmani.

Elegantna kombinacija izrezbarenog drveta i stakla

Elegantna kombinacija rezbarenog drveta i stakla

Konzola za hodnik može biti izrađena od raznih materijala:

 • drvo ili imitacija (ploča od čestica, MDF, itd.);
 • krivotvoren ili poliranog metala;
 • visoko kvalitetna plastika;
 • prirodni ili umjetni kamen;
 • stakla.
Metalni okvir konzole savršeno se kombinira s staklenim vrhom

Metalni okvir konzole savršeno se kombinira s staklenim vrhom

Tu su i sve vrste kombiniranih proizvoda, na primjer, drvene ili staklenog vrha s klesanim nogama.

Dugačak stol u hodniku orijentalnih motiva

Dugačak stol u hodniku orijentalnih motiva

Konzole mogu biti obojene u bilo kojoj boji, imaju laconic dizajn ili bujni dekor u obliku rezbarija, slike, incrustations itd.

Neobičan oblik konzole, privlačeći oko

Neobičan oblik konzole, privlačeći oko

Savjet! velika popularnost uživao konzola hodnik s ogledalo, okvir od kojih ima a slično kao ili kombinirati na stil registracija.

Pročišćen tandem stol i ogledala za mali hodnik

Pročišćen tandem stol i ogledala za mali hodnik

Na konzolu se organski uklapa u unutrašnjost hodnika, može se nadopuniti zrcalom, slika, stolica ili par stolice, i iznad razine stolnog stola dogovorite 1-2 svjetiljka (radna površina ili zid). Takav okvir će dodati udobnost u sobu, čineći ga udobnijim.

Stil na plaži hodnika ističe pijesak i morske nijanse namještaja i pribora

Istaknuta je stila plaže hodnika pijeska i morske nijanse namještaja i pribora

Dizajn i dimenzije

Konzola je uska i produljena polica-countertop, koja može imati četiri ili dvije noge. U drugom slučaju, stražnji dio stola ugrađen je izravno na zid. Postoje varijante konzolnih stolova s ​​jednom nogom ili bez njih uopće. Od uobičajene police, potonji će se razlikovati od gracioznih rekvizita koji osiguravaju fiksiranje na zidu.

Konzola u stilu Provence s prekrasnim izrezom

Konzola u sustavu Provence stilu s lijepim uklesanim rekvizitima

Klasična konzola ima polukružni oblik, koji je naslijedio od arhitektonskog elementa istog naziva, koji služi kao potpora za izbočene dijelove zgrade.

Klasična polukružna konzola na jednoj nozi

Klasična polukružna konzola na jednoj nozi

Standardni konzolni stol je uvijek malen u širini, a duljina može biti bilo koja. Stražnji dio pričvršćen je na zid, a dodatna stabilnost pruža par nogu ispred. Takav dizajn može izdržati znatnu težinu, što je važno ako se oslanja na nju ogledalo ili se konzola koristi kao stalak za različite predmete.

Uska ploča u hodniku prirodnog kamena

Uska ploča u hodniku prirodnog kamena

vijećedizajn montiranje zid nije drugačiji pokretljivoststoga ako često doći permutacija je bolje platiti pozornost na na ljestve model.

Prijenosni model konzole za hodnik

Prijenosni model konzole za hodnik

Visina konzole u hodniku obično se kreće od 70 do 110 cm, dok viši modeli izvode dekorativnu funkciju, a ne praktičnu. I niske inačice (70-85 cm) mogu se nadopuniti banquettes, da je bilo prikladno sjediti.

Niska višenamjenska izvedba konzole u maloj ulaznoj dvorani

Niska višenamjenska izvedba konzole u maloj ulaznoj dvorani

Vrste konzola

Konzola za hodnik može se podijeliti u dvije vrste:

 • Funkcionalna - ova konzola može biti dodatno opremljena s ladicama, policama, bočnim ormarićima, što čini pribor još funkcionalnijim, omogućuje racionalno korištenje malog prostora dvorane. Dizajn funkcionalne konzole u hodniku je često jednostavan, bez nepotrebnih dekorativnih elemenata. Sličan komad namještaja koristi se kada hodnik ne želi biti teži s ladicama ili još jednim ormarić. Funkcionalna konzola može obavljati ulogu preljev ili stolić za kavu, što omogućuje njegovo korištenje ne samo u dvorana, ali i u dnevni boravak ili spavaća soba. Stajati poput konzole u hodniku je jeftina, ali izgledaju vrlo pristojno.
Praktična i prostrana konzola u hodniku s ormarićima

Praktična i prostrana konzola u hodniku s ormarićima

 • Dekorativna konzola ove vrste je kompaktnija, imaju jednostavni dizajn i često se koriste ako trebate popuniti prazan prostor (zidna niša, pregradna zid, uski zid). Dizajn dekorativne konzole obično je dizajniran za činjenicu da će sama stolica biti ornament interijera. Takva konzola se ne koristi za pohranjivanje stvari, ali su na objektu ili oko njega uređeni predmetivaze s cvijećem, okviri za fotografije, stolne svjetiljke, svijećnjaci - sastav se može stalno mijenjati, dodajući unutrašnjost hodnika dinamike). Dopunjuje ukrasnu konzolu veliko ogledalo ili lijep zidni sat, elegantni pouf ili visoku stolicu, ukrašenu u istom stilu. Trošak dekorativne konzole uvelike će ovisiti o materijalu i kvaliteti izvedbe. Često se takvi proizvodi vrše na narudžbu, što povećava cijenu, ali vrijedi i ručni rad i jedinstvenost tablice konzole.
Moderan i svijetli dekor dvorane s konzolom

Moderan i svijetli dekor dvorane s konzolom

vijeće! C pomoć konzola u dvorana možete maskirati baterija ili ružan mnogo zidovi.

Dobro je sakriti bateriju instaliranjem konzole u hodnik

Dobro je sakriti bateriju instaliranjem konzole u hodnik

Prednosti konzole

Očite prednosti konzole za hodnik uključuju:

 • Kompaktne dimenzije, zahvaljujući kojima se stol može postaviti na bilo kojem području bez gubitka dragocjenih mjerača. Uska konzola u hodniku neće utjecati na širinu prostorije, a čini ga mnogo više funkcionalnim i estetskim. Može i čak mora biti postavljen blizu "neudobnih" zona, na primjer, stepenište, duž dugog zida uski koridor, pretvarajući prazan prostor u lijep i funkcionalan.
Staklena konzola je gotovo nevidljiva i zauzima prostor u uskom hodniku

Staklena konzola je gotovo nevidljiva i zauzima mali prostor u uskom hodniku

 • Moderan i svestran dizajn, zahvaljujući kojem je lako odabrati pravu mogućnost za svaku situaciju. Stolovi mogu biti izrađeni od različitih materijala, imaju jednostavnu ili ekskluzivnu završnu obradu, razlikuju se u obliku, obliku.
Ukrasni uski stol različitih vrsta drva

Ukrasni uski stol različitih vrsta drva

 • Praktičnost korištenja - konzola u hodniku dodaje funkcionalnost u prostoriji, pomažući u postavljanju potrebnih stvari bez zauzimanja dodatnog prostora. Neki su modeli opremljeni s ladicama, policama. Iznad tablice konzole možete objesiti funkcionalni objekt, na primjer, zrcalo, mala vješalica, polica, domaćin itd. Pod konzolom, banket ili pouf, ne miješajući se slobodno da ide na glavni dio stana.
Dobro odabrano mjesto za konzolu će uštedjeti prostor

Dobro odabrano mjesto za konzolu će uštedjeti prostor

 • Tablice konzole pomoći će kompetentno ograničavanju prostora studio apartmana, gdje zapravo nema odvojenog hodnika. Ulazna površina može se odrediti konzolom, stavljajući ga na zid pored vrata ili na stražnji dio kauča.
Lijep kutak sa stolom i puškom u hodniku

Lijep kutak sa stolom i puškom u hodniku

 • Korištenje konzole, možete napraviti interijer hodnika cijeli, skladniji, dodati estetiku.
Konzola s stakla gotovo se spaja sa zrcalom u podu

Konzola s stakla gotovo se spaja sa zrcalom u podu

vijeće! Slobodno kombinirati raznovrstan materijali, na primjer, još jednostavan konzolni stol od obojen drvo će biti učinkovito gledati u kombinacija s ogledalo u urezan okvir, stolica s svijetao tapetarstvo i berba stol svjetiljka.

Antikni metalni detalj + drvo stvara jedinstvenu atmosferu u sobi

Antikni metalni detalj + drvo stvara jedinstvenu atmosferu u sobi

Konzola u unutrašnjosti hodnika

Hodnik se može pretvoriti iz neodređenog prostora u moderan nastavak, točnije, početak stana, dovoljno je odabrati pravu konzolu.

Odabir konzole temelji se na općem stilu dvorane:

 • Klasična interijera će nadopuniti konzolu izrađenu od drva s elegantnim nogama, poliranim ili rezbarenim pultom. Raspon boja je neutralan, moderni prirodni nijansi drveta, kao i klasična crna i bijela gama. To je prikladno pozlaćivanje, patina, metalna obrada. Optimalni oblici su pravokutni i polukružni, sa strogom geometrijom i suzdržanim dekorom. Iznad konzole svakako vrijedi objesiti zrcalo u klasičnom okviru ili slika, usredotočujući se na ove teme.
Konzola tamnog drveta izgleda sjajno u unutrašnjosti klasičnog stila

Konzola tamnog drveta izgleda sjajno u unutrašnjosti klasičnog stila

 • Za moderne stilove, kao što je minimalizam, visoke tehnologije ili skandinavski, Potrebno je odabrati konzolu jednostavnog geometrijskog oblika s glatkim vrhom i lakonskim dizajnom bez zalogaja. Takve konzolne stolove mogu biti opremljene dodatnim funkcionalnim odjeljcima. Shema boja je suzdržana, jednostavne boje, čvrste boje. Materijali - svijetlo drvo, krom, staklo, plastika.
Stroge jasne linije konzole u modernom hodniku

Stroge jasne linije konzole u modernom hodniku

 • Ulazna dvorana ukrašena u Art Nouveau, nadopunjuju konzolu zasićene boje s glatkim oblicima. tabletop mogu biti polukružni s glatkim nogama, a pravokutni s urezanim ili zakrivljenim. Na kutijama može biti lijep pribor iz raznih metala, s nakupinama, privjescima, itd. Potrebno je nadograditi takvu konzolu s visokim zrcalom na spektakularnom okviru. Od materijala je bolje obratiti pozornost na drvo, staklo i kovanje. Boje - crne i bijele tonove, sjajne površine svijetlih boja (crvena, fuksija, ljubičasta, smeđ).
Suvremeni suvremeni stil moderan stil naglašava oblik namještaja u hodniku

Oblici namještaja u hodniku naglašavaju moderni moderni stil

 • Za berbu, retro i Provansa Konzola se može odabrati s tekstilnim umetcima iz tapiserija, jacquard pokriti ili s ruffles oko rubova. Ljestvica boja je svijetla, neutralna. U dekoraciji se mogu koristiti drvo, kovanje, prikladno pozlaćivanje ili patiniranje, slikanje.
Luksuzna konzola od prirodnog bijelog kamena u vintage stilu

Luksuzna konzola od prirodnog bijelog kamena u vintage stilu

 • neoklasicističkih, šik šik i eklekticizam u hodniku se može nadopuniti konzolom klasičnog oblika, ali s izvornom završnom obradom, na primjer, umjetno starih modela ili obojenih u nestandardnim, svijetlim bojama. Prikladni su izuzetni elementi (kristali, umetak od vitraja, dekorativni kabel) i noge elegantnog oblika. Takve konzole moraju se nadopunjavati kipovi, ukrasne svjetiljke ili svijećnjaci, cvjetne aranžmane, lijepe kutije.
Hodnik u stilu šarmantan šik s lijepim rezbarenim zrcalom i stari uski stol

Hodnik u stilu Shebbie-šik s lijepim rezbarenim zrcalnim rubom i stari uski stol

Savjet! konzola može postati temelj za simetričan unutrašnjost dvoranaako na strane od ona staviti isto objekti (vaze, podne svjetiljke, stolice, skulptura).

Drvena konzola od srednje visine u prostranom hodniku

Drvena konzola od srednje visine u prostranom hodniku

Konzola u hodniku. Odabir rješenja u boji

Boja konzole za hodnik trebala bi biti u skladu s ostatkom situacije. Nemojte odabrati tamne opcije, ako je veličina sobe mala, bolje je ostati na svijetlim bojama, sjajnim ili staklenim površinama.

Klasična bijela boja će izgledati skladno u bilo kojem stilu

Klasična bijela boja će izgledati skladno u bilo kojem stilu

Da biste osvježili unutrašnjost hodnika, možete kupiti konzolu svijetle boje koja, u kombinaciji s neutralnim nijansama u cilju, biti korisna da se usredotočite na sebe, a ne dominiraju istodobno zbog skromne veličine.

Izrazito svijetle konzole s ormarićima, smještene gotovo na cijelom zidu hodnika

Izrazito svijetle konzole s ormarićima, smještene gotovo na cijelom zidu hodnika

Jedna od univerzalnih opcija je bijela konzola, može se postaviti u hodnik bez obzira na opću shemu boja. Bijela konzola će oživjeti previše tamnu unutrašnjost, olakšati. Svijetli dizajn hodnika, takav stol konzole će ravnotežu, čineći ga skladnim. Ukras u pastelnom rasponu također će biti organski nadopunjen bijelim priborom, koji će nježno naglasiti sebe, služeći kao središte skladbe. Bijela konzola izgleda dobro neoklasična unutrašnjost, berba, Provansa, minimalizam, modernost.

Šareni pribor savršeno u kombinaciji s laganim namještajem

Šareni pribor savršeno u kombinaciji s laganim namještajem

Konzole od drva ili furnira furnir, oni mogu biti sve vrste prirodnih nijansi ili u boji, vedro oslikane. Odabir boje rješenja za drvenu konzolu temelji se na stilu hodnika. Prirodne nijanse pogodne su za tradicionalne interijere, etničke ili ekološke, skandinavski (samo svijetli tonovi), planinska koliba.

Prekrasan zrcalo s konzolom od iste svjetlosti

Lijepo rezbareno ogledalo s konzolom iste svjetlosti

Izgleda vrlo impresivna konzola crna, može biti mat ili sjajna (polirana ili lakirana), imati "prljav" učinak. U tom se slučaju crna boja pojavljuje kao svijetli naglasak, pa je vrijedno balansiranje svjetlosnih zidova, 1-2 zasićenih nijansi (limun, fuži, crvena, plava). Crna konzola će dobro nadopuniti hodnik u potkrovlje, modernizam, minimalizam.

Crni sjajni stol za dvoranu u tradicionalnom stilu

Crni sjajni stol za dvoranu u tradicionalnom stilu

Jedinstvenost konzole za dvorana teško je precijeniti, jer ovaj komad namještaja omogućuje realizaciju najhitnijih dizajnerskih ideja. Vrijedno je kupiti takav pribor za vašu kuću, jer to ne zahtjeva mnogo prostora, ali značajno će povećati funkcionalnost hodnika i dodati dinamiku, sofisticiranost i pomoći da uspješno oblikuje sobu. A ako među svim raznolikosti i nije mogao pronaći prikladan model, onda konzola stol može biti samostalno, ukrašavanje ga na svoj ukus.

Konzola u dvorani: niska funkcionalna stolica od drva s malim ladicama

Niska funkcionalna drvena stolica s malim ladicama

Konzola u dvorani: 80+ modela u secesijskom stilu, Empire style, Shebi-chic i minimalizam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2