Linoleum cair sebenarnya adalah bahan revolusioner untuk reka bentuk lantai dalam reka bentuk moden

Linoleum cecair - ini benar-benar bahan revolusioner untuk reka bentuk lantai dalam reka bentuk moden

Penyelesaian inovatif dari segi perniagaan pembaikan membolehkan pengguna moden memilih produk terkini dengan harga berpatutan di rumah, banglo, pangsapuri. Salah satu perkataan teknologi terkini adalah cecair linoleum.

 • Tujuan linoleum jenis cecair
 • Varieti produk cecair
 • Kelebihan dan kekurangan bahan linoleum cecair
 • Ciri-ciri memasak dan operasi
 • Semak tawaran harga
Modernisme di pedalaman ruang tamu sebuah rumah persendirian

Modernisme di pedalaman ruang tamu sebuah rumah persendirian

Mengisi lantai mempunyai banyak kelebihan

Mengisi lantai mempunyai banyak kelebihan

Lantai hitam dan putih sangat mengagumkan

Lantai hitam dan putih sangat mengagumkan

Dapur yang digabungkan dengan ruang makan, dalam gaya klasik

Dapur yang digabungkan dengan ruang makan, dalam gaya klasik

Terima kasih kepada penyelesaian moden, terdapat banyak variasi dalam reka bentuk premis. Baru-baru ini, idea linoleum dalam bentuk cecair mula menyebar pada kelajuan tinggi, dan jika anda memutuskan untuk mengenali spesies baru yang kualitatif ini penutup lantai, maka pasti anda akan menemukan sempadan baru dalam kemahiran reka bentuk. Oleh itu, linoleum cecair adalah kebaharuan yang terakhir, yang memungkinkan untuk mencipta gaya gaya bilik di mana-mana arah, bergantung kepada pilihan peribadi pemilik.

Tujuan linoleum jenis cecair

Lantai kuning di pedalaman bilik mandi

Lantai kuning di pedalaman bilik mandi

Sekiranya kita menarik selari antara analog komparatif antara linoleum yang dilancarkan dan produk cecair, kita dapat menyimpulkan bahawa hanya terdapat satu perkara yang sama: integriti seluruh kanvas. Terdapat persamaan yang jauh dalam petunjuk luaran, tetapi jika anda menyentuh permukaan, anda dapat memahami bahawa ini tidak begitu. Bahan cecair ini, apabila disentuh, sama dengannya jubin seramik, jika anda mempertimbangkan parameter lain, perlu diperhatikan bahawa terdapat perbezaan di semua arah. Sekiranya terdapat keperluan untuk refleksi terperinci tentang sifat bahan mentah ini untuk seks, "Tingkat meratakan sendiri".

Linoleum cecair yang terang di bahagian dalam dapur, dihiasi dengan gaya Art Nouveau

Linoleum cecair yang terang di bahagian dalam dapur, dihiasi dengan gaya Art Nouveau

Lantai adalah salah satu jenis salutan yang paling tahan lama

Lantai adalah salah satu jenis salutan yang paling tahan lama

Linoleum yang dihasilkan pertama digunakan dengan tegas untuk tujuan aktiviti industri. Para pemaju menetapkan matlamat mereka untuk mewujudkan asas padat pepejal untuk penutup lantai yang tidak akan tertakluk kepada lelasan dan mudah digunakan dalam bangunan ekonomi - kemudahan penyimpanan industri, penyimpanan. Kemudian para pereka datang dengan idea untuk menghiasi lantai yang tidak menyenangkan dengan corak, dan jumlah orang yang ingin menggunakan bahan yang lebih baik untuk hiasan kediaman meningkat dengan ketara. Dan peningkatan jumlah pengguna produk ini terjadi dalam perkembangan geometri.

Varieti produk cecair

Ruang pasaran moden dan pengeluar bersaing menawarkan beberapa bentuk dan jenis lantai meratakan diri yang dikelaskan oleh pengisi dan masuk:

 • simen-akrilik;
 • poliuretana;
 • resin.
Linoleum cecair dibezakan dengan panjang umurnya

Linoleum cecair dibezakan dengan panjang umurnya

Upholsteri perabot yang berbeza akan membantu mencairkan bahagian dalaman monophonic

Upholstery perabot yang bervariasi akan membantu mencairkan interior monofonik

Pada asasnya linoleum cecair digunakan untuk tujuan industri, walaupun produk poliuretana digunakan untuk reka bentuk bangunan kediaman yang berkualiti tinggi. Ini tidak menghairankan, kerana bahan itu kuat, ringan, berkat yang mungkin untuk mensimulasikan salutan semulajadi tanpa menjejaskan dompetnya sendiri. Ketebalan produk juga berbeza-beza, dan angka ini berbeza-beza dalam julat kecil 1-7 mm, tetapi jika anda mengikuti cadangan pekerja pembaik, untuk beban tradisional, adalah disyorkan untuk memilih bahan dengan lapisan 1.5 mm. Nilai ini mencukupi untuk operasi salutan yang tidak terhalang pada dekad yang akan datang.

Kelebihan dan kekurangan bahan linoleum cecair

Gabungan sempurna kuning dan kelabu di pedalaman bilik tidur

Gabungan warna kuning dan kelabu yang berkesan di bahagian dalam bilik tidur

Membandingkan jenis bahan ini dengan unsur-unsur lain, perlu diperhatikan bahawa terdapat perbezaan besar antara dia dengan jenis lantai lain. Mari kita pertimbangkan aspek positifnya.

 1. Kekuatannya agak besar, kerana produk secara tradisinya tidak tertakluk kepada pengaruh mekanikal. Ciri positif ini memberikan kelebihan material jubin lantai, linoleum biasa, papan parket.
 2. Satu kelebihan penting yang mempunyai linoleum cecair adalah harganya. Ia sangat optimum untuk semua keselesaan dan kelebihan yang anda boleh dapatkan dengan memberi keutamaan kepada bahan tertentu ini.

  Lantai tidak mempunyai lipit, yang boleh menyumbat kotoran

  Lantai tidak mempunyai lipit, yang boleh menyumbat kotoran

 3. Ciri pertama sebagai kelebihan utama membolehkan kumpulan produk ini mempunyai ruang penggunaan yang hampir universal. Ini adalah perumahan peribadi, kemudahan perindustrian, gudang, kedai, lapangan terbang.
 4. Watertightness - lantai polimer berkualiti tinggi ini dicirikan oleh hakikat bahawa perkakas termasuk lapisan yang membantu menangkis air, jadi produk dapat menahan penembusan cecair langsung, dan harta ini membolehkan ia menguasai lebih jubin.

  Terima kasih kepada rintangan air, linoleum sesuai untuk bilik mandi

  Terima kasih kepada rintangan air, linoleum sesuai untuk bilik mandi

 5. Tiada lapisan dalam salutan. Terlepas dari parameter konfigurasi dan kawasan bilik, jenis produk ini akan memberikan lantai yang lancar dan halus tanpa sendi, dan ini adalah tambahan yang tidak diragukan dari segi prestasi estetik.
 6. Kelebihan penyelesaian reka bentuk: berbanding dengan variasi klasik, terdapat ruang yang besar untuk kerja kreatif, kerana mungkin untuk merancang penyelesaian individu yang unik dalam apa-apa penyelesaian. Anda boleh memilih Teknologi 3D, dan juga untuk memilih lukisan mana-mana subjek.

  Linoleum cecair - hanya rahmat untuk pereka

  Linoleum cecair - anugerah untuk pereka!

 7. Rintangan api - ini disebabkan oleh salutan yang berkaitan dengan sekumpulan elemen yang tidak mudah terbakar, jadi jenis hiasan ini dengan semua keberanian dieksploitasi pada kemudahan sosial dan perindustrian.
 8. Ketoksikan adalah satu lagi tidak dapat dinafikan. Jika anda secara rasional melihat ciri-ciri dan teknologi aplikasi, serta penyediaan bahan, ia akan 100% konsisten dengan semua piawaian keselamatan untuk kesihatan bukan sahaja orang dewasa tetapi juga kanak-kanak.
 9. Kemudahan dalam prosedur penjagaan menjadikan bahan mentah sangat diperlukan untuk orang yang paling malas. Anda boleh mencuci dengan mana-mana bahan kimia rumah tangga. Permukaan licin bahan menjadikannya mudah dan mudah untuk menangani pelbagai jenis bahan cemar.

  Untuk memastikan bahawa lantai anda sentiasa bersih, ia sering cukup untuk membersihkannya dengan kain lembap

  Untuk memastikan bahawa lantai anda sentiasa bersih, ia sering cukup untuk membersihkannya dengan kain lembap

 10. Hayat perkhidmatan yang panjang - penunjuk ini dicapai disebabkan oleh ciri-ciri kekuatan tinggi. Plus ini atau tolak - tentukan sendiri, kerana ramai yang percaya bahawa dalam masa yang lama, seks boleh bosan. Sebaliknya, anda tidak perlu membelanjakan wang dan masa untuk menulis semula untuk masa yang lama.

Pasti: jika anda memutuskan membeli linoleum cecair, maka anda tidak akan menyesalinya. Tetapi agar tidak perlu berurusan dengan pelbagai perangkap, perlu mempertimbangkan aspek negatif dalam penggunaan bahan tersebut terlebih dahulu. Ini adalah harga dan kerumitan yang agak tinggi yang boleh timbul semasa pemasangan. Juga, tidak cukup banyak pilihan produk dalam rangka warna. Sama ada perlu memilih linoleum salutan cecair, Setiap orang memutuskan untuk dirinya sendiri, dan ramai yang menggunakan dan menggunakannya memberikan ulasan dan cadangan terbaik.

Ciri-ciri memasak dan operasi

Di dalam kerangka bangunan bangunan moden, anda boleh memilih antara dua jenis lantai - satu dengan komponen dan dua.

 1. Produk komponen satu digunakan untuk peristiwa asas persediaan untuk apa-apa jenis bahan. Dalam erti kata lain, unsur-unsur ini dicirikan sebagai hubungan penjajaran bebas. Mereka dibezakan oleh penunjuk kekuatan yang tinggi, dan dengan bantuan produk-produk ini adalah mungkin untuk membuat permukaan jenis yang licin.
 2. Sebatian dua komponen digunakan secara eksklusif untuk menyelesaikan salutan. Jika kita menganggap komposisi, kita boleh membezakan lantai epoksi, simen-akrilik dan produk yang dibuat berdasarkan poliuretana.
Lantai beige glossy dalam reka bentuk dapur

Lantai beige glossy dalam reka bentuk dapur

Lantai di pedalaman dapur dalam gaya minimalis

Lantai di pedalaman dapur dalam gaya minimalis

Ciri tersendiri semata-mata memberi kesaksian kepada fakta bahawa semasa proses pemilihan, perlu memiliki sikap yang paling berhati-hati terhadap komposisi dan jenis bahan. Sebelum mewujudkan syarat untuk pembentukan asas yang berkualiti, adalah perlu untuk menjalankan beberapa aktiviti:

 • meratakan permukaan untuk mencapai indeks satah yang ideal;
 • membersihkan, menyerap dan menyusun asas dengan 100% menggunakan penyelesaian penetapan cepat;
 • komposisi yang digunakan untuk penyebuan harus dibezakan oleh jenis penembusan yang mendalam, ia digunakan dalam jumlah yang besar dalam dua set.
Cecair linoleum sendiri

Cecair linoleum sendiri

Teknologi mewujudkan lantai pukal

Teknologi mewujudkan lantai pukal

Setelah melaksanakan langkah-langkah ini, perlu menunggu pengeringan dan pengerasan "tanah".

Semak tawaran harga

Satu isu penting yang membimbangkan orang yang ingin membeli linoleum cecair adalah harga per meter persegi. Segala-galanya bergantung pada tempat pembelian, dan anda boleh melakukannya di Internet atau di kedai-kedai khusus, dari syarikat khusus yang memasang jenis bahan ini. Tempoh masa, di mana ia bernilai menunggu penghantaran, adalah sehingga 2 minggu (biasanya). Harga permulaan bagi satu meter persegi bahan adalah sekurang-kurangnya 350 Rubles, di pasaran domestik, anda juga boleh mencari produk yang diimport. Ia juga bernilai mengambil kira kos kerja profesional, kerana batu menara kendiri Adakah proses yang kompleks.

Linoleum cecair sesuai untuk dalaman dalam gaya loteng

Linoleum cecair sesuai untuk dalaman dalam gaya loteng

Lantai ini tahan kelembapan tinggi di dalam bilik mandi

Lantai ini tahan kelembapan tinggi di dalam bilik mandi

Oleh itu, kita mengkaji apakah linoleum cecair, mempelajari jenis bahan dan martanya, harga per meter persegi. Pilihan produk yang kompeten akan membolehkan anda mendapat keputusan yang tepat dalam gaya dalaman apa pun.

Linoleum cecair: 70 + idea untuk membuat lantai yang sempurna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =