Зелен цвят във вътрешността на хола

Зелен цвят във вътрешността на хола

Един от модерните облицовки - опъвам таван. С неговото напрежение между стената и равнината на тавана се образува несимпатична междина, която трябва да бъде покрита с декоративни елементи. Masters предлагат различни решения, сред които оптималното е използването на декоративни кабели.

 • Сортовете на панела
 • Предимства на използването на декоративен ръб
 • Характеристики на комплекта декоративни кабели
 • Къде да купя декоративен ръб за опъвам таван?
Стаята, декорирана в бяло, изглежда много просторна

Стаята, декорирана в бяло, изглежда много просторна

Сортовете на панела

Всеки от представените варианти има някои характеристики:

 • камуфлажна лента Е мека вложка, която прилепва плътно към равнината на всякакви завои;
Пример за монтаж на маскираща лента

Пример за монтаж на маскираща лента

Монтиране на маскираща лента със собствените си ръце

Монтиране на маскираща лента със собствените си ръце

 • таван плинт - най-често срещаният класически начин на декор. Той се фиксира върху адхезивния състав, а понякога и с помощта на дюбели;
 • декоративен кабел или вид тъкани въжета, които служат като ръб за платното за разтягане.
Очарователен дизайн на хола в тъмни цветове

Очарователен дизайн на хола в тъмни цветове

Матов таван в модерен интериор

Матов таван в модерен интериор

Лента или вложка за прикриване на шева

Производителите предлагат няколко типа строителство:

 1. T- е направен от поливинилхлорид, това е най-трудното от представените опции. По-добре е да се прилагат върху стените, завършени плочки или порцеланови плочки.
 2. L-образна е по-еластичен елемент от предишния. Може да се използва на неравни стени. Има голямо разнообразие от цветове и размери.
 3. F-образна се прилага по-рядко от други. Най-често е свързан с него пластмасови панели или многоетажни тавани.

Стъклените мебели са идеални за малки стаи

Стъклени мебели подходящи за малки стаи

Всекидневната в черно е много смело решение

Дневна в черно - смело решение

Подложка за таванна украса

Закрепете близо до кърпата за опъване, така че лесно да се повреди. Важно е внимателно и точно да фиксирате основата на стената; да го премахнете по-късно, без да разваляте външния вид, няма да работи.

Използвайки перваза на дъската около стълбата

Използвайки перваза на дъската около стълбата

Важно! Понякога трябва да прибягвате до разглобяването на тавана. Например, ако сте наводнени със съседи и окабеляване не е наред. Премахване на перваза не работи без последствия: тя може да бъде откъснато, а след това трябва да си купите нов за инсталация на място.

Монтирането на таванна перваза е много по-сложно, отколкото например маскираща лента или декоративен шнур

Монтирането на таванна перваза е много по-сложно от камуфлажната лента или декоративния кабел

Друг недостатък на инсталирането на первази е сложността на декорирането на ъглите на стаята. Материалът не се огъва, той трябва да бъде нарязан.

Съвет! Понякога, за да се създаде определен ефект, основата е залепена малко под равнината на тавана, а над нея, LED подсветка.

Декоративен кабел за декорация

Този край се поставя в самия край монтаж на опъвам таван. Има различни видове материали за тъкане и изработка. Това може да бъде нормално въже или добавена метална нишка. Има модели с дебелина 8, 10 и 12 мм. Напоследък този тип декорация често се използва.

Декоративният кабел може да има почти всяка форма

Декоративният кабел може да има почти всяка форма

Мебелите от естествено дърво изглеждат благородни

Мебели от естествен дървен таван светъл таван

Предимства на използването на декоративен ръб

Кабелът за прикриване на пролуката има редица предимства пред другите материали:

 • Създаден от синтетични влакна, той лесно може да бъде във всяка форма. Това важи и за неравни повърхности на стените. Лекият и дълъг ръб ви позволява да създадете разнообразие от интериорен дизайн.
Интериор на малка кухня в стил на минимализъм

Интериор на малка кухня в стил на минимализъм

 • Когато избирате модел, погледнете ширината и цветовата схема на кабела - това ще ви позволи да постигнете различни ефекти. Например, светлинни опции визуално повдигане на тавана в стаята, тъмен - създайте атмосфера на сериозност, която поставя ума на работа. Прилагайки широк кант, направете контрастиращо оцветяване на стените със сянка - в този случай границите на пространството са ясно посочени.
 • Който цвят и размер на кабела е избран, той визуално не стеснява стаята.

Към бележката! Основното предимство на това не е практичност. Единственото, което ще му се случи, е, че ще се покрие с прах. Но това не е проблем, защото е лесно да се отстрани от стената и да се измие, а след изсушаване лесно се оправя на място.

Характеристики на комплекта декоративни кабели

Монтажът е прост. Не се нуждаете от допълнителни инструменти: цялата работа се извършва с ръце, за да не се повреди платното. Кант просто влезе в пролуката, която се образуваше между стената и тавана. След измерване на желаната дължина се изрязва с нож.

Монтирането на декоративни кабели може да бъде направено само от вас

Монтирането на декоративен кабел става лесно от вашите ръце

Съвет! Можете да използвате кабел не само за разликата в дизайна: те украсяват и основен слой, но най-важното тук - не прекалявайте с елементите, взаимно се допълват, а не да изглеждат смешни.

Светла всекидневна с дизайн в синтезиран стил

Светла всекидневна с дизайн в синтезиран стил

Извършвайки работа по декорирането на разликата, обръщайте внимание на някои от нюансите, които ви позволяват да направите всичко бързо и ефективно:

 1. Започвайки да поставяте кабела, той е от ъгъла, а връзките на различни сегменти са най-добре задържани там. Това ще ви помогне да маскирате връзката на сайтовете. При липса на ъгли изберете най-извитата част от конструкцията и започнете с нея.
 2. За фиксиране, уплътнителят се използва в тон таван на напрежението. Гнездото е изпълнено с уплътнител, а след това кабелът е положен. След изсушаване всичко ще бъде фиксирано.
 3. Регулирайте ръба, след като го инсталирате от ъгъл на ъгъл. Обърнете внимание, че е необходимо да се отсече, така че краищата да са плътно прилежали един към друг, но да не излизат на хълм.
 4. Не използвайте прекалено голяма сила при издърпване на кабела - това може да повреди филма. Изберете дебелината на шнура според размера на процепа, който се образува, когато лентата е опъната. Можете да понасяте излишък не повече от 2 мм.
 5. За комбинацията и хармонията на стаята можете да вземете същата сянка за кабела за декорация на ставата и дизайн на завеси.
Студено синьо в модерен интериор

Студено синьо в модерен интериор

Можете да си купите очертанията в заливи, които са с дължина 25 метра. Купете неща със склад, така че когато възникне грешка, можете да преработите повредената секция и не е нужно да бягате в магазина в търсене на допълнителен кабел.

Къде да купя декоративен ръб за опъвам таван?

Купете продукти са най-добри в онлайн магазина. Има няколко причини за това:

 • Можете да видите снимката подробно, да прочетете описанието и да сравните различни продукти. Това ще направи правилния избор.
 • Няма нужда да пазарувате, просто прегледайте страниците на няколко сайтове. Това ще спести време.
 • Цената на стоките в интернет е по-ниска, отколкото в конвенционалните магазини, тъй като продавачът не трябва да плаща за наемане на стая и да поддържа голям брой служители.
По принцип сайтовете са домакин на цялата гама продукти с име, цени и характеристики

По принцип сайтовете са домакин на цялата гама продукти с име, цени и характеристики

 • Можете да направите поръчка по всяко време на деня. За удобство на клиентите има възможност да поръчате продукт с доставка до дома.
 • Можете да платите с пари в брой, пластична карта или банков превод.

Използвайки тези съвети, можете да изберете, закупите и самостоятелно да инсталирате ръба за опъвам таван. Ако не искате да го монтирате сами, тогава си струва да се обърнете към професионалните майстори, които ще направят всичко бързо и ефективно.

Важни дреболии: изберете и инсталирайте декоративен кабел за опънати тавани

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =