Фалшив таван и тапет в светъл интериор

Фалшив таван и тапет в светъл интериор

начало ремонт в апартамента, трябва да обмислите внимателно всеки детайл. Важно е интериорът, създаден в края, да бъде практичен и в същото време да изглежда хармонично. Една от частите, които е важно да се изработи е таван. Коригирайте дизайна си, ще подчертаете характеристиките на стаята и ще подчертаете избрания стил. Избирайки типа на тавана, можеш да скриеш недостатъците в стаята и да промениш възприятието на пространството. Проверете го сами!

 • Видове тавани
 • Обикновени материали
 • тапети
 • Сглобени конструкции
 • разтегнат
 • комбиниран
 • Визуална промяна на пространството
 • Цветово съвпадение
Интериор в класическата посока

Интериор в класическата посока

Видове тавани

Таванът е вътрешното покритие на горната част на сградата. Към днешна дата има няколко основни сорта:

 1. обикновените материали се поставят директно върху основата;
 2. фалшив са специално очертана структура;
 3. опънати тавани се състои от кърпа, която се простира върху определената област.

Всеки вид има своите особености, предимства и недостатъци. Помислете по-подробно - това ще ви позволи да направите правилния избор.

Страхотна възможност за триъгълен таван

Страхотна възможност за триъгълен таван

Обикновени материали

Този вид се счита за традиционен, въпреки че използва съвременни материали и техники. За да създадете класически таван Самолетът първоначално се изравнява с шпакловка. След това се полира, а след това покритието се нанася върху гладката и гладка повърхност.

Успешна комбинация от цветове

Успешна комбинация от цветове

Боядисване или замазване

Класическият начин на обработка е омазняване. За това се използва смес от вода и креда, може да има примеси от вар. Тази техника не е загубила своята популярност във връзка с няколко точки:

 1. наличност на материали;
 2. проста техника на работа.

Когато се използва вар, се извършва допълнително противогъбично лечение. Но тя също има недостатъци. Основният недостатък е, че дори ако се налага според всички правила, той постепенно се ексфолира и се превръща в допълнителен източник на прах. Също така, този вид лечение няма допълнителни цветове, с изключение на бялото, тъй като разтворът не се смесва добре с боята.

Важно! Измиването на миризмата е нестабилно за влага. Следователно, това не е най-добрият вариант за стаи, храна и баня. В същото време е безопасно за околната среда, което му позволява да проектира жилищни сгради.

Класическият вариант е бял таван

Класическият вариант - бял таван

За тези, които искат да направят стаята по-оригинална и да добавят цветове, живопис. Технологията на прилагане на сместа е подобна на промиването. Но има предимства. Боята се поддържа добре на повърхността и в същото време е възможно да се добавят различни цветни пълнители, което позволява разширяване на гамата от цветове.

 • Само за боядисване боя на водна основа. Тя е малко по-скъпа от материалите за предишната технология, но нейното потребление е много по-малко.

Съвет! Прилагайки няколко багрила и въображението си, можете да създадете истинско произведение на изкуството, като използвате избрана рисунка. Тя може да бъде като обикновен модел и истинска картина. Стилът зависи от общия тип апартамент.

Оригиналният метод за нанасяне на боя

Оригиналният метод за нанасяне на боя

тапети

Тапетът отдавна се използва за интериора в апартамента. Към днешна дата пазарът има голям избор. Те идват в различни форми:

 1. хартия;
 2. винил;
 3. текстилен;
 4. нетъкани платове;
 5. акрил;
 6. фибростъкло;
 7. течност;
 8. естествени тапети от корк или дърво.
Кухня в провинциален стил

Кухня в провинциален стил

В този списък примерите се подреждат във възходящ ред на разходите - от най-достъпните до най-скъпите. Те се различават по своя състав, свойства, безопасност на околната среда, дълготрайност и др. В зависимост от това те могат да бъдат поставени в различни стаи в жилище.

Лепен таван

От всички горепосочени методи на обработка пенестите елементи не се появяват на пазара не толкова отдавна, но благодарение на тяхната достъпност и естетически външен вид, те бързо печелят популярност. Технологията на полагане на такива табла е много проста. Необходимо е да закупите елементи и лепило за тях. Използвайки нож за замазка, лепилото се нанася върху елемента, който след това се залепва към предварително подготвена равнина.

Важно! Тъй като таванът, създаден по този начин, е привлекателен, самолетът трябва да бъде перфектно равен.

Таваните изглеждат добре в модерния дизайн

Таваните изглеждат добре в модерния дизайн

Производителите предлагат продукти, които се различават по размерите на плочите, шаблоните върху тях и цветова гама, който ви позволява да изберете опция за всеки стил.

Важно! Но тъй като полистиролът е лесно податлив на замърсяване, но не трябва да се почиства, не е необходимо да се поставя в кухнята и банята. Най-хубавото е, че тези тапети са подходящи за вас антре и хол.

Класически английски стил

Класически английски стил

Сглобени конструкции

Окачени тавани се различават по своята оригиналност. За да ги създадете, са необходими метални профили от различен тип, от които се създава рамка. След това избраният материал е прикрепен към него. По този начин можете да създадете дизайни с различни форми.

Съвет! Можете да разпределите определени зони, които оборудват структурата прожектори. Те могат да бъдат в една и съща равнина или да са на много нива. Зависи от размера на стаята.

За подаването се разграничават следните видове:

 1. Гипсокартонени листове.
 2. Дървени панели.
 3. Пластмасови панели.
Таванът лесно може да се превърне в основен акцент

Таванът лесно може да се превърне в основен "акцент" на стаята

Предимствата на конструкциите могат да се отбележат при осветлението, тъй като те позволяват удобно да се скрие окабеляването, преминаващо в тази зона.

Факт! Ако повърхността има дефекти, те не трябва да бъдат изхвърляни, те също остават скрити под структурата.

В кухнята също е подходящ таван

В кухнята също е подходящ таван

Ако използвате гипсокартон, тогава същите методи ще се използват за декорация, както и за прости. Но най-препоръчително е да използвате боя. Той има следните качества:

 1. не е токсичен;
 2. бързо изсъхва;
 3. лесно се прилага;
 4. дълго държани;
 5. различни цветове, дължащи се на бои.

Можете да използвате опцията и с тапети. В първия случай, за да се подготви повърхността, е необходимо да се нанесе слой от шпакловка върху него, а във втория трябва да се грундира със специална смес.

Към бележката! Използвайте замазки или лепилни панели в този случай не се препоръчва. Може да не е необходима подаването на други средства при обработката.

Опции за опъване

Не толкова отдавна се появи пазарът прост PVC филм. Те бързо спечелиха популярност поради своите предимства:

 1. Сила.
 2. Security.
 3. Широка гама от цветове.
 4. Атрактивен, естетичен вид.
 5. Лесна и бърза инсталация.
Лъскавият дизайн на разтягане добавя лукс

Лъскавият дизайн на разтягането добавя лукс към стаята

Те са платно, което се простира над необходимия участък и се държи с помощта на специални скрепителни елементи. За да го инсталирате, не е нужно да правите подготвителния етап. Не се нуждае от по-нататъшен дизайн и в същото време прави възможно скриването на всички несъвършенства на основата. Благодарение на устойчивостта към влага на материала, тя може да бъде поставена във всяка стая.

Важно! От недостатъците може да се отбележи висока цена, която значително се различава от горните възможности.

Комбинирани тавани

Когато декорирате интериора, можете да използвате няколко разновидности едновременно. Това ще позволи качествено и ефективно зониране. По правило се използват такива комбинации:

 1. обикновен таван с окачени елементи;
 2. напрежение с висящи елементи;
 3. просто и напрежение, отделени от висящи.
Отлична комбинация за нежна спалня

Страхотна комбинация за спалня

В този случай е важно да изберете правилната версия на дизайна. Трябва да помислим за цветовите акценти и гладкостта на прехода от един тип към друг. Цялата композиция трябва да съответства на стила на самата стая.

Съвет! при райониране По този начин, като правило, различни осветителни тела, което на свой ред дава възможност за постигане на по-устойчив ефект.

Интересно решение в модерен интериор

Креативно решение в модерен интериор

Визуална промяна на пространството

Таванът ви позволява визуално да променяте размера на пространството. Заради него оптично разширение Напоследък все повече и повече популярни огледални панели, но те са подходящи, разбира се, не за всички помещения. Поради това е по-добре да използвате следните методи:

 1. Създаване на структури на различни нива.
 2. PVC филми с лъскав блясък.
 3. Боядисването на всички части в едно е желателно светъл тон.
Подобен елемент създава страхотна атмосфера

Подобен елемент създава страхотна атмосфера

Важно! Ако височината на помещението трябва да бъде намалена визуално, тогава е необходимо да приложите матово покритие и да подчертаете разликата между равнините. За да направите това, можете да приложите контрастираща граница. Цветът на състава трябва да бъде тъмни цветове.

Стъклен таван-декорация на зоната за отдих

Стъклен таван - декорация на зоната за отдих

Цветово съвпадение

С помощта на нюанси можете да създадете специална атмосфера. Ето защо, когато избирате оттенъци за тавана, обръщайте внимание на следното:

 • Тъмните тонове са подходящи за по-елегантна и строга среда, така че те не се препоръчват за употреба детски декор, в този случай по-подходящ тихи, меки цветове с леки нюанси;
 • топли цветове дават уютна атмосфера, така че те се използват най-добре за всекидневната или трапезарията;
 • не използвайте студени нюанси за спалнята - те са по-добри украсяват преддверие или домашно работно място, което ще им позволи да се концентрират върху бизнеса, който се извършва.

Надяваме се, че с нашите съвети и използване на собственото си въображение, можете да създадете интериора на вашите мечти!

Какъв е най-добрият таван в апартамент? Технологии, марки, разходи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 79