Balkon tervezése vízszintes redőnyökkel

Balkon tervezése vízszintes redőnyökkel

Hogyan lehet eldönteni, hogy az árnyékolók jobban megfelelnek az erkélynek, ha a piac tele van különféle anyagokkal és modellekkel? Melyek az alapelvek, és mit kell külön figyelmet fordítani erre az esetre?

tartalom

 • Vakok gyártásához használt anyagok
 • Vertikális vakok
 • A vakok vízszintesek
 • Görgős redőnyök
 • Vakok kiválasztása. Mit kereshetek?

Először is, definiáljuk, hogy mi a "vakok az ablakokon az erkélyen", és miért vannak? Ezek az úgynevezett függönyök, amelyek bizonyos számú, egymással összekötött lamellából állnak, amelyek függőlegesen vagy vízszintesen helyezhetők el. Ezek a szerkezetek nem befolyásolják a friss levegő bevitelét, de tökéletesen védik a helyiséget a forró napsugarak behatolásától. Az árnyékolók beépítése az erkélyre is segít elrejteni a kíváncsiskodó szemekből.

Erkély sárga-zöld tónusban

Erkély sárga-zöld tónusban

Egy hangulatos sarok az olvasásra az erkélyen

Egy hangulatos sarok az olvasásra az erkélyen

Természetes anyagokból készült vakok

Természetes anyagokból készült vakok

Azon anyagokon, amelyekből a vakok készülnek, a következőkre oszlanak:

 • ruhával;
 • műanyagból;
 • alumínium;
 • fa.

Az elrendezés a rácsok vakok:

 • vízszintes;
 • függőleges.

Vannak gördülő redőnyök az erkélyre, amelyek eredetiségüknek köszönhetően egyre inkább keresik az utóbbi időben. Ahhoz, hogy megértsük és megértsük, melyik kapuk jobbak az erkélyen, nézzük meg részletesebben az összes lehetőséget.

Tágas loggia bézs színben

Tágas loggia bézs színben

Roll redőnyök - tökéletes megoldás erkélyre a napos oldalon

Roll redőnyök - tökéletes megoldás erkélyre a napos oldalon

Vakok a szövetből

Vakok a szövetből

Vakok gyártásához használt anyagok

Műanyag. A leggyakoribb lehetőség. A műanyag függönyök az erkélyen kényelmes tervezésűek, megfizethető áron és jó minőségűek. Könnyű tisztítani, könnyű és gyors tisztítani.

A fa. A nedvességnek való nagyobb ellenállóképesség érdekében a fa lamellákat előkezeljék lakkokkal. Ennek az anyagnak a vakjai speciális fogantyúval rendelkeznek a hossz rögzítéséhez. Ez a lehetőség jobban megfelel a kis erkélyeknek.

Ruhával. A poliészter előnyösebb. Az anyag könnyen tisztítható és gyakorlatilag nem ég fel a napfényben. A poliészterből készült vakok hosszú élettartamúak.

Metal. Az egyszerűen karbantartható és olcsó alumínium redőnyök az erkélyre immunisak a környezetre. Ezek megbízhatóak és praktikusak.

Loft stílusú erkély

Loft stílusú erkély

Loggia szürke-kék árnyalatokban

Loggia szürke-kék árnyalatokban

Hangulatos kanapé pihenésre + tárolóhely

Hangulatos kanapé pihenésre + tárolóhely

Vertikális vakok

Ezek a szerkezetek műanyagból vagy alumíniumból állnak karnis, vezérlőkábel, csatlakozó lánc, súlyok, futók és lécek. A lamellák bármilyen anyagból készülhetnek.

Az erkélyen lévő függőleges árnyékolókat rögzítik a falra vagy a mennyezetre. Ehhez elegendő 2-3 lyuk fúrása. A régi lamellák könnyen változnak az újakhoz. A lezárási mód kiválasztása:

 • jobbról balra;
 • a középső oldalról oldalra;
 • balról jobbra.
Függőleges vakok az erkélyen

Függőleges vakok az erkélyen

A függőleges lamellák harmonikába vannak szerelve, és könnyen elforgathatók a tengelyük körül. Az a nézet, miszerint a függőleges árnyékolókat főként az irodahelyiségekbe telepítik, téves.

A textúrák, az anyagok és a színes megoldások hatalmas választéka lehetővé teszi, hogy a belső kialakításokat ezekkel a mintákkal díszítsék.

Az erkélyen lévő függőleges redőnyök kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani az alábbiakra:

 • karnis jobb alumínium kiválasztása. A műanyag deformálódása hajlamos lehet az egész mechanizmus meghibásodására.
 • A műanyag lánc, amellyel a függőleges csíkok alul vannak összekötve, csak fehérnek kell lennie. A sárgás műanyag azt jelzi, hogy rossz minőségű.
 • Minden műanyag súly nagyobbnak bizonyult, mint az összes többi. Nem rozsdásodnak.
  Ezek a szerkezetek kiváló megoldást jelentenek az ablaktörlőkkel felszerelt erkéllyel ellátott vakok számára.
Vertikális vakok - elegáns megoldás az erkély területének díszítésére

Vertikális vakok - elegáns megoldás az erkély területének díszítésére

A vakok vízszintesek

A hatalmas plusz vízszintes árnyékolók az erkélyen - lehetőség nyílik közvetlenül az ablakkeretre. Ebben az esetben nagyon szorosan illeszkednek az üveghez, és nem nyitnak ki még akkor sem, ha az ablak nyitva van.

Számos lamellák, amelyeket rögzítő elemekkel összekapcsolnak, könnyen nyithatók és zárhatók, összegyűlve a harmonikába.

Vízszintes redőnyök

Vízszintes redőnyök

A vízszintes függönyök fő előnyei az erkélyen:

 • egyszerű és egyszerű gondozás;
 • kevés helyet foglalnak el, anélkül, hogy vizuálisan csökkentenék a helyiséget;
 • ha kívánja, csatlakoztatható az ablaknyílás, a fal vagy az ablakkeret felső lejtéséhez.
Klasszikus vízszintes redőnyök

Klasszikus vízszintes redőnyök

Tipp Ha vízszintes árnyékolókat helyez el minden ablakkeretre, virágokat vagy más tárgyakat helyezhet el az ablakpárkányon, és könnyen megnyithat és bezárhat ablakokat.

Görgős redőnyök

Az ilyen szerkezetek egy speciális tengelyből állnak, amelyen szorosan összeragasztják. A tengely maga az ablakkerethez, mennyezethez vagy falhoz is csatlakoztatható. Az erkélyen lévő görgős redőnyök, amelyek közvetlenül az ablakszárnyra vannak felszerelve, nagyon kényelmesek és nem akadályozzák az ablakkeretek bezárását vagy kinyitását.

A különböző színárnyalatok és gördülőszűrők textúrái lehetővé teszik a helyiségek eredeti belső kialakítását. A vakok áttetszőek vagy nagyon sűrűek lehetnek. Vonzó, megbízható, kényelmes redőnyök az erkélyen biztosítják a kényelmet és a kényelmet a szobában.

A redőnykapuk működésének mechanizmusa

A redőnykapuk működésének mechanizmusa

Ez fontos! A redőnyök kiválasztásakor olyan szerkezetek beszerzése, ahol a tengely a csomagoláson lévő ruhával elrejtve a doboz belsejében van. Ebben az esetben a szövet megbízhatóan védett a porból.

A redőnyök teszik a teraszt cozier

A redőnyök teszik a teraszt cozier

Vakok kiválasztása. Mit kereshetek?

 • Az erkélyen lévő vakok hosszúsága kissé kisebb, mint a keret hossza (5-10 cm).
 • Egy adott modell kiválasztásánál figyelembe kell venni a rotációs mechanizmust. A mozgó részei nem csúsznak fel. A mechanizmusnak zökkenőmentesen kell működnie, ami csak a napi használatra kényelmet nyújt.
 • A függőleges függönyök a legmegfelelőbbek a műanyag keretekhez. Ebben az esetben bármilyen méretű ablak bezárható, és könnyen beállíthatja a világítás szintjét.
 • Különböző színű, szokatlanul látványos redőnyök nagy költségeket vonhatnak maguk után. De hosszú időn keresztül és minden erkély számára kiváló megoldás lesz.
 • A redőnyök hosszúsága nem érheti el a padlót. Ezek a tervek sikeresen megtakarítanak helyet és kényelmet nyújtanak benne. Ilyen hatalmas választékkal létrehozhatod a legfényesebb belső remekművet.
Étkező, csodálatos kilátással a városra

Étkező, csodálatos kilátással a városra

Otthoni iroda az erkélyen

Otthoni iroda az erkélyen

Természetes szövetek, fa és friss virágok - különleges hangulatot teremt az erkélyen

Természetes szövetek, fa és friss virágok - különleges hangulatot teremt az erkélyen

Melyik ugyanaz a redőny, amelyet az erkélyre vagy loggiára telepítenek? A válasz egyértelmű - bármi. Mindez az ízlésedtől függ. Természetesen vannak bizonyos korlátozások. Például:

 • Az ajtókra rögzített vakok nem alkalmasak alumínium vagy tolóablakokkal rendelkező erkélyekre. Ellenkező esetben a csúszó keretek egyszerűen nem nyílnak meg, és az alumínium redőnyök egyáltalán nincsenek felszerelve.
 • Vízszintes redőnyök beállíthatják a fény érkezését. Teljesen felemelhetők - ha sok fényre van szüksége. És ha csak a lamellákat forgatja, akkor csak egy apró kiemelés jön létre.
 • Az erkélyen lévő függőleges redők hasonlóak a hagyományos függönyhöz, mivel bezárják az egész ablaknyílást. Az ilyen szerkezetek egyetlen hátránya az, hogy az ablak megnyitásához először ki kell nyitni a vakokat. A redőnyök nyitva vannak, a vakok nem zárhatók le.
 • A redőnyök a legsikeresebbek az erkélyek számára, amelyek a napsütötte oldalon helyezkednek el. Egy elég vastag anyag nem fogja át a nap sugarait. Ha a napfény ritka látogató az erkélyen, akkor jobb, ha a vakok áttetsző anyagból készülnek.
 • Érdekes lehetőség az olcsó terasz kialakítására a PVC nyílászárók műanyag redőnyeinek beszerelése. A kiváló minőségű műanyag nem deformálódik, ezért elég hosszú lesz.
 • A fából készült árnyékolók tökéletesen illeszkednek a természetes fából készült ablakkeretekhez. Ezeknek a terveknek a mínuszára meglehetősen magas költségek állnak rendelkezésre.
 • Az erkélyen lévő alumínium redőnyök fényállóak, tűzállóak és tartósak. De nagyon megnyilvánulnak és megnyilvánulnak.
Jó hangulatú sarok

Jó hangulatú sarok

Bench az ablakban a könyv szerelmeseinek

Bench az ablakban a könyv szerelmeseinek

A vakok nem csak védik az erkélyt a nap fényes sugaraitól, hanem segítik a hangulatos hangulatot, hangsúlyozzák a szoba kialakítását

A vakok nem csak védik az erkélyt a nap fényes sugaraitól, hanem segítik a hangulatos hangulatot, hangsúlyozzák a szoba kialakítását

Mely árnyalatok jobbak az erkélyhez? Az opciók, pluszok és mínuszok áttekintése (35 fotó)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 12