Szőnyegek - a belső tér fontos részlete

Szőnyegek - a belső tér fontos részlete

Szőnyegek a padlón már régóta nem kapcsolódnak egyszerűen olyan bevonathoz, amelynek egyetlen fő funkciója van - a padló melegebbé tétele. Ma ez a dekoráció bizarr változatainak, sőt szinte egy műalkotás teljes értékű része. A gyakorlatiasság átadta a helyet a szépségnek, mert a hő, a jól fejlett technológiák lehetővé teszik radiátorok telepítése vagy padlófűtés. A fajták bõsége olyan szembeszökõ, hogy néha csak eltévedünk a választékban, és sokáig nem találunk választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehetne felvenni a szõnyeget a belsejében. Ilyen esetekben a vezető tervezők jönnek a segítségünkre, és örömmel osztják meg ajánlásaikat.

 • Egyáltalán szüksége van rá?
 • Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyeget a belső térbe
 • Milyen méretű legyen a szőnyeg?
 • Hogyan válasszunk egy szőnyeget a padlóról a belső térre
 • Űrlap és tartalom
 • Hogyan válasszuk ki a szőnyeg színét a belső térbe
 • Hogyan válasszunk szőnyeget a nappali belsejébe
 • Néhány további hasznos pont.
Könnyű szőnyeg a klasszikus hálószobában

Könnyű szőnyeg a klasszikus hálószobában

Fehér szőnyeg texturált rózsával a belső térben

Fehér szőnyeg texturált rózsával a belső térben

Bézs szőnyeg a nappali belsejében

Bézs szőnyeg a nappali belsejében

Egyáltalán szüksége van rá?

Néhány tucat évvel ezelőtt a szőnyeget a státusz mutatójának tekintették, az emberek megvásárolhatják, így az emberek mentették fel az utolsó pénzt, és legalább egy kis utat vásároltak. Ma vannak más anyagok is - linóleum, laminált és parkett, amely ügyes kiválasztással, lenyűgözőnek tűnik, és vitathatatlan előnyökkel különböznek egymástól - az egyszerűség az ápolásban! De ez a lehetőség olyan nagyon komoly embereknek, akik nem akarnak túl sok időt tölteni a takarításban, és gondolkodnak arról, hogyan kell felvenni a szőnyeget a belső térben. A szobák képei aszketikusak és tágasak, de hangulatosnak érzik magukat? Rendszerint nem. Ezért a szőnyegek halhatatlanok, és bármennyire is megy a szeszélyes divat, megváltoztathatják az anyag, a forma, a színek, akár a céljuk szerkezetét, de soha nem térnek el a feledésbe.

Színes csíkos szőnyeg a világos konyhában

Színes csíkos szőnyeg a világos konyhában

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szőnyeget a belső térbe

Miután elkezdtem díszítsen házat vagy lakást szőnyegek, meg kell tudni néhány alapvető kritériumok, amelyek alapján a választott kívánt részleteket a belső. Ez az űrlap, méret, szín, anyag és a környezettel való kompatibilitás.

Fényes szőnyeg a nappali belsejében

Fényes szőnyeg a nappali belsejében

Milyen méretű legyen a szőnyeg?

A szőnyeg és a helyiségek dimenzióinak helyes korrelációjához két fő pontot kell figyelembe venni - a szoba teljes területének és a "dekoratív barát" helyzete helyének mérésére. Ezután mínusz 25 cm-re a falaktól, bútoroktól és egyéb dolgoktól, amelyek körül fog térni, és becsüljük meg a hozzávetőleges paramétereket.

A közepes méretű kör alakú szőnyeg lehetővé teszi, hogy a szobát zónákra osztja

A közepes méretű kör alakú szőnyeg lehetővé teszi, hogy a szobát zónákra osztja

A méretben a szőnyegek a következőkre oszthatók:

 • kicsi - legfeljebb 3 m2;
 • átlagosan - 3-ról 5-6 m2-re;
 • Nagy - 6 m2-től több.

A szám és a méret kiválasztása függ a padlózat elhelyezésétől.

Egy kis, hosszú szőnyeg jól néz ki egy fényes konyhában

Egy kis, hosszú szőnyeg jól néz ki egy fényes konyhában

Hogyan válasszunk egy szőnyeget a padlóról a belső térre

A külső harmónia megfigyeléséhez egy egyszerű szabályt kell figyelembe venni: a lefedettség összege nem lehet több, mint a terem harmadik része. Ez azt jelenti, hogy lehetnek változatok - vagy egy nagy szőnyeg a közepén, vagy két egyenértékű különböző zónákban, például egy középen, a második a hátsó tv és szófa, akár különböző oldalakon ágyak, ha ez egy hálószoba. A legfontosabb az, hogy közösen bezárják a szoba legfeljebb egyharmadát.

Tanács: A nagy szőnyegek vizuálisan csökkentik a szobákat, különösen, ha sötét árnyalatúak, és egy kis szőnyeg elég komikusnak tűnik egy nagy teremben. Ezeket a dolgokat egyértelműen meg kell említeni.

A szőnyeg méretének helyiség aránya

A szőnyeg méretének helyiség aránya

Űrlap és tartalom

Forms szőnyegek ma már nem csak ismételni mindenféle geometriai formák -. Kör, ovális, sokszög, négyzet, trapéz, stb, hanem elérhető formában a virágok, állatok, cseppek, hópelyhek, és még a szellemeket. A tervezők képzelőereje gyakran teljesen eltünteti az elképzelhető határértékeket.

Kerek asztal és kerek szőnyeg díszíti az étkezőt

Kerek asztal és kerek szőnyeg díszíti az étkezőt

Hogy legyenek? Ideális esetben figyelembe kell venni a bútor geometriáját, ha négyszögletes asztalok, kanapék, szekrények - ugyanaz kell lennie a fekvő szőnyeg mellett és mellett, ugyanaz a körök és oválisak. Azonban a modern díszítők azt mondják, hogy ma minden lehetséges! Ha a hanyagság jegyzékét a klasszikus eleganciára szeretné bevezetni - merészen, még a padlón is nappali, könyvtár vagy nagy hálószoba, van egy tea rózsa vagy egy fehér kísértet. A legfontosabb dolog nem a fragmentum - a hasonló elemeknek ellentétesnek kell lenniük, és egyetlen másolatnak kell lenniük, különben elveszik a meglepetéshatás és a zeszt.

"Потертые" ковры прямоугольной формы добавят ноту небрежности в интерьер и сделают более расслабленную атмосферу

A négyszögletes alakú "kopott" szőnyegek gondatlanságot kölcsönöznek a belső térbe, és lazább légkört

Ami a tartalmat illeti, az anyag bármilyen lehet, akárcsak a halom hossza (minden szőnyeg rövidszőrű, közepes halomra és hosszúszárú).

anyagok:

 • Gyapjú. Ez egy drága, de jó minőségű klasszikus, ilyen termékeket gyártanak juh gyapjúgyárakban, kellemes tapintásúak, elég rugalmasak és hűségesen tudnak szolgálni akár 50 évig is. Különbözőek a nyugodt hangok, és alkalmas mindenféle belső. Azonban vannak hátrányai - rendkívül gyorsan piszkosak, és egy móló elfogyaszthatja őket, vagy elpusztíthatja a penész, speciális módon kezelje és figyelemmel kíséri a helyiség nedvességtartalmát.
A gyapjúszőnyegek drágák és fényűző megjelenésűek a klasszikus belső térben

A gyapjúszőnyegek drágák és fényűző megjelenésűek a klasszikus belső térben

 • Selyem. Ez a ragyogó luxus többet fog fizetni, mint a gyapjú, de minőségük hamar teljesen kifizetődik. A selyemből készült szőnyegek hihetetlenül tartósak és gyönyörűek, mivel az anyag textúrája egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a képeket a lehető legegyértelműbb módon dolgozzák ki! A selyemszőnyegek annyira kifinomultak, hogy gyakran hasonlítanak a nagy festők vásznaihoz, és sajnálják, hogy a padlón Ágytakarók az ágyon és a kanapékon.
A selyemszőnyeg harmonikusan ötvözi az antik háztartási tárgyakat a fürdőszobában

A selyemszőnyeg harmonikusan ötvözi az antik háztartási tárgyakat a fürdőszobában

 • Viszkóz. Ez egy mesterséges művészet, megjelenésében minden nagyon hasonlít a selyemhez, de valójában cellulóz. Nem csak a minőségi részletes rajzokat selyem „remekművek”, így továbbra is, és nem gyűrődő, ne törölje időről időre, különösen nem szennyezett, és ami a legfontosabb, a költségek több alkalommal olcsóbb. Ez ideális megoldás minden gyermekes családnak, macskának és kutyának - olcsó és gyönyörű.
Szőnyeg viszkózzal a nappali belsejében

Szőnyeg viszkózzal a nappali belsejében

 • Nylon. Ezek a poliamid szőnyegek, amelyek világos mintákat, nagy szilárdságot és kopásjelzőket, érdekes rugalmasságot és nagyon fontos minőséget biztosítanak azoknak a családoknak, ahol kisgyerekek vannak - nem fognak tüzet. Tehát, ha, mint a "Vissza a jövőbe" című filmben, a fia vagy lánya véletlenül tüzet nyitott a nappaliban lévő szőnyegre, legyen kedves velük.
Fényes nylon szőnyegek a folyosó belsejében

Fényes nylon szőnyegek a folyosó belsejében

 • Polipropilén. Ezek a legolcsóbb, gyönyörűek, sima, világos és könnyen karbantartható szőnyegek, de hosszú élettartamuk nem hosszabb, legfeljebb 5 év. Másrészt lehetőséget nyújt a belső tér frissítésére.
Polipropilénből készült szőnyeg a gyermekszobában

Polipropilénből készült szőnyeg a gyermekszobában

 • Polyester. Hasonlítanak gyapjú társaik, ők majdnem olyan puha és tartós, luxus megjelenés, hogy tartalmazza a hosszú változat és azt is tartsa a meleget, tökéletes nappali. De van két hátránya van: ők „lőni”, poliészter - a tökéletes tároló statikus elektromosság, és rosszul tartsa a formáját, ha kell mosni, vagy ha valami torz.
A poliészteres szőnyegek fényűzően, modern belső térben néznek

A poliészteres szőnyegek fényűzően, modern belső térben néznek

Az űrlap és az anyag kiválasztásánál mindent a költségvetés nagyságára, az alkalmazás módjára és az ahhoz kapcsolódó körülményekre - a kisgyermekek és állatok jelenlétére alapoznak. Persze, meg lehet tölteni egy hófehér szőnyeg hosszú természetes sörte, de van abban az értelemben, hogy a kutya zatopchet, szerzi haja fekete macska vagy razrisuy gyerekek? Vagy van értelme, hogy feküdt a padlón szőnyeg vékony selyem kézzel, amikor sokkal megfelelőbb emelt, amint az a hálószobában keleti típusú?

Ha minden otthonában rendben van - megengedheti magának világos színek és a természetes összetétel, más esetekben szintetikus anyag, a megoldás függ a tulajdonosok fantáziájától és óvatosságától.

Tanács: a tervezők egy nagyon szép pillanatot észleltek - a hosszú farka kortex nagyon jól össze van kapcsolva kandalló, amelyek ebben a zónában találhatók, a legjobban a melegség és a kényelem érzetét keltik.

Hosszú szőnyegek a hálószobában

Hosszú szőnyegek a hálószobában

Hogyan válasszuk ki a szőnyeg színét a belső térbe

Mivel a szőnyegeket nem a szezonra vásárolják, de évekig a színválasztás nagyon fontos, közvetlenül kapcsolódik a mintához. Ha nem biztos benne, hogy a fényes szín megfelel Önnek, van egy univerzális paletta, amely mindenféle belső térben hibátlanul működik. Ez sokrétű bézs és más árnyalatú barna - kávéból, csokoládéból majdnem bordóba. Ugyanez a séma lesz a mintázat megválasztásával - diszkrét és egyenletes folyó minták, geometriai alakzatok, hullámok vagy egyszerű színek árnyalatai egymásba áramlik.

A belső térben világos színeket lehet létrehozni egy szőnyegen

A belső térben világos színeket lehet létrehozni egy szőnyegen

Az extravagánsok kedvelői választhatnak a szívüktől függetlenül, csak a kombináció 4 pontjára támaszkodva, ami kissé kijavítja az irányt, és nem teszi lehetővé, hogy a fantázia a rossz ízlés felé viszi.

Milyen legyen a szőnyeg színe:

 • közös tapéta vagy festmény hangja;
 • bútorok árnyéka;
 • függöny;
 • padló.

Tanács: a szőnyegek ugyanolyan színűek lehetnek falakkal, bútorokkal és függönnyel, de nem szabad őket a padló hangszínében választani, mivel "összeolvadnak" vele, és a belső világ elveszíti a fényes akcentust.

A szőnyeg harmonikus kombinációja a belső térrel: a tapéta és a szőnyeg virágmotívumainak ismétlése

A szőnyeg harmonikus kombinációja a belső térrel: a tapéta és a szőnyeg virágmotívumainak ismétlése

Hogyan válasszunk szőnyeget a nappali belsejébe

És mégis, a fő prioritás, ahol leginkább találkozunk egy szőnyeggel, az nappali. Általában ez a legnagyobb helyiség, amely lehetővé teszi minden kísérletet, ami a legfontosabb - ne feledjük a méret és kompatibilitás szabályait!

Ha hangsúlyozni szeretnénk a helyiség és a bútorok geometriáját - érdemes kiválasztani a világos formájú szőnyegeket. By the way, nem feltétlenül tesz egy "téglalap alatt a téglalapok" vagy "körök és oválisok a kerekség alatt", néha a szőnyeg ellipszis formájában sokkal előnyösebb hangsúlyozza a szigorú egyértelmű formák és fordítva.

A klasszikus nappali belsejében a szőnyeg tiszta formájú

A klasszikus nappali belsejében a szőnyeg tiszta formájú

A bútorok és a szőnyeg közötti kapcsolat a nappaliban szolgálhat kárpitosmunka hasonló díszítéssel vagy díszítő párnával. Szintén a függöny vagy tapéta - szőnyeggel színpalettát vagy mintát kombinálhatnak.

Szőnyeg, bútor és függöny egy stílusban

Szőnyeg, bútor és függöny egy stílusban

A praktikusság szempontjából a nappali szoba a legkedvezőbb hely, ahol a vendégek folyamatosan találkoznak, és a nap folyamán a háztartások és a háziállatok (ha léteznek) élnek, ezért a nappaliban a szőnyegnek nagyobb sűrűsége van. Ezt a pontot egyszerűen ellenőrizzük, megvásárláskor hajlítsa meg a szélét és nézze meg - minél többet lát a bázis, amelyhez a bolyhos csatlakozik, annál rosszabb a sűrűség és annál jobb a szennyeződés eltömődni.

A tartós, kontrasztos színű szőnyegek hígítják a tágas nappali belsejét

A tartós, kontrasztos színű szőnyegek hígítják a tágas nappali belsejét

Tanács: A nappaliban jobb, ha a legmagasabb sűrűségű szőnyeget viszi, ez megkönnyíti a gondoskodást.

Az elmúlt és nagyon hosszú ideig a tervezők valamilyen oknál fogva szilárd "nemet" mondtak a virágmintákhoz, de ha kedvelik a Provence stílusát, ne add fel a kedvenc témáját a divat kedvéért. A végén az otthonod az erődöd, és kényelmesen kell ott lenni.

Hogyan válasszunk szőnyeget a belső térnek: több hasznos pillanat

Mi mást kell tudnunk a szőnyeg megválasztásakor:

 1. A termék nem érezhet éles vagy idegen szagokat.
 2. A gyapjúszőnyegeket lepkékkel készített különleges készítményekkel kell impregnálni.
 3. Ha veszel kézzel készített szőnyeg, meg kell nézni a rossz oldalon. A dísz és a szín teljesen egybeessen az elülső oldalon. A szerzőnek mindig alá kell írnia.
 4. Ha a gazemberek elkezdenek esni az újonnan vásárolt szőnyegen - ne essen pánikba. Az első napok normálisak, egyes réteg természetes a tárolás és szállítás miatt.
 5. Harder - nem jelent jobbat! Sokan hiszik, hogy a szőnyeg nehezebb, annál jobb és "gazdagabb". Gyakrabban a "nehezebb" azt jelenti - nehezebb mozogni, mosni és gondozni.
 6. A gyerekek nagyon szeretik a szokatlan dolgokat, és vannak olyan szőnyegek, amelyek nem egészen illeszkednek a klasszikus leíráshoz. De ezek a termékek szintén tartósak és kopásállóak, és ami a legfontosabb, gyerekek számára érdekes. Például egyes bőrből készült termékek más anyagokkal és élénk színekkel. Tartalmazhatnak "benyomott" jeleket vagy konvex elemeket. Nem olyan drágák, de be gyermekszoba érdekes mindenféle panda szőnyeg vagy utánzás a homok alatt, olyan mélyedésekkel, amelyek egybeesnek a lábakkal.
hogyan válasszunk egy szőnyeget a belső térnek: egy szokatlan szőnyeg többszínű szálak a tini hálószobájában

Szokatlan szőnyeg színes szálak a tini hálószobájában

A szőnyeg kiválasztása bármely helyiség belsejében fontos kérdés, de nem annyira összetett, mint amilyennek tűnhet. A legfontosabb az, hogy emlékezzenek és hasonlítsanak össze néhány egyszerű kritériumot - méret, forma, szín, kompatibilitás. Igen, ne felejtse el magával vinni a felújítás helyének számított és rögzített méreteit. És akkor is a legnagyobb választék nem fogja elveszteni a fejét, és hibát követ el a választás során.

Hogyan válasszunk egy szőnyeget a belső térnek: ötvöző dekorátorok és 80 win-win kombináció

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 17