a villamosenergia-fogyasztás mérésére szolgáló mérési adatok: a villamosenergia-mérőre vonatkozó adatok időben történő benyújtása biztosítja a villamos energia zavartalan és csendes működését

A villamosenergia-mérőre vonatkozó adatok időben történő benyújtása biztosítja a villamos energia zavartalan és csendes működését

Ha villamos energiát használ, akkor a kérdés, hogy miként lehet átvinni a villamos energia mérőszámát, meglehetősen rendszeresen felmerül. Minden fogyasztó köteles időben fizetni a szolgálatért. Ezenkívül fontos, hogy az energiaellátó vállalat fogyasztási statisztikákat készítsen határértékek és erőforrásigény tervek készítésére.

 • Információk kommunikálása a szolgáltatóval
 • Tanúvallomások továbbítása az interneten keresztül
 • Tájékoztatjuk telefonon
 • Értesítjük, amikor fizet
 • Az alternatíva egy villamosságmérő, amely függetlenül adja át a méréseket 
 • Az adatokat helyesen töröljük
A villamos fogyasztásmérőre vonatkozó adatokat át kell adni az energia értékesítési szolgálatra

A villamos fogyasztásmérőre vonatkozó adatokat át kell adni az energia értékesítési szolgálatnak

A számláló többféleképpen is elküldhető a tápegységbe, ezek közül az egyik SMS

A számláló többféleképpen is elküldhető a tápegységbe, ezek közül az egyik SMS

A technológiák fejlesztésének köszönhetően lehetőség van a villamos energia mérésére szolgáló mérések pontos átvitelére anélkül, hogy rengeteg időt töltene rajta, elegendő csak a cselekvési lehetőségek tanulmányozására és megismerésére.

Információk kommunikálása a szolgáltatóval

Nem mindenki tud havi rendszerességgel eljutni az energiaellátó céghez, és jelezheti villanymérőjének bizonyságát. És nem kell ezt tennie. Olyan módszereket használhat, amelyek lehetővé teszik az olvasások távoli átvitelét. Fontos tudni, hogy hol és mikor kell továbbítani a mérőleolvasásokat. Információk nyújtásához használhatja a következő módszereket:

A telefonmérnökök átvitele céljából telefonon keresztül olyan telefonra van szüksége, amely tárcsahangos üzemmóddal rendelkezik, mert az üzenetrögzítő be van kapcsolva

A telefonmérnökök átvitele céljából telefonon keresztül olyan telefonra van szüksége, amely tárcsahangos üzemmóddal rendelkezik, mert az üzenetrögzítő be van kapcsolva

 • Telefonszám. A vállalat előfizető részlegén vagy a beszállító webhelyén megtalálhatja a pontos telefonszámokat.
 • Call-center. Használhatja az automatikus informátor szolgáltatását. Leggyakrabban a telefon a kommunikációhoz a nyugtán vagy a vállalat webhelyén szerepel.
 • SMS üzenetek. A mobiltelefon megjelenésének köszönhetően SMS-t küldhettek a szállító számára.
 • Doboz olvasási. Az ilyen dobozok olyan nyilvános helyeken találhatók meg, ahol sok ember van. A formanyomtatvány kitöltése és a dobozba helyezése szükséges.
 • Terminálok. Az önkiszolgáló különféle eszközök használatával átruházhatja a bizonylatot a szállítónak.
 • Az internet. Ezzel a módszerrel üzeneteket küldhet e-mailben, vagy egy magánhivatal szolgáltatását közvetlenül az energiaellátó vállalkozás telephelyén használhatja.

Ezen kívül az interneten a honlapon talál egy csomó érdekes információt, kérdezze meg a helyes kérdést, lásd a történetét a kifizetések. Fontos megjegyezni, hogy az adatokat minden hónap huszadik napján meg kell adni.

Tanúvallomások továbbítása az interneten keresztül

Nem hagyva a saját lakásának határait, mögötte ülve táblázat, üzenetet küldhet az e-mail címre. E célból egy üzenetet küldenek a szolgáltató címére, amelyben megadják a személyes fiókot, a címet, a fogyasztó teljes nevét és a készülék jelzését. Ezenkívül felkeresheti a cég weboldalát is, ahol a személyes fiókjában történő regisztráció után az adatok elküldésének módját használhatja. Itt is átmásolhatja a mérőórák számláját a személyes szekrényen keresztül, vagy fizetheti az elfogyasztott energiák számláját, valamint megtekintheti a kifizetések történetét, megbékélést, válaszokat kaphat kérdéseire vagy megtekintheti a híreket.

Példa egy internetes oldalra az elektromos mérő beviteléhez

Példa egy internetes oldalra az elektromos mérő beviteléhez

Tájékoztatjuk telefonon

Ezt a módszert használhatja, de ehhez telefonszámot kell találnia. Tekintse meg a szolgáltató által küldött átvételt: leggyakrabban a számok vannak rajta. Használhatja az internetet és megtalálhatja az összes szükséges információt a cég honlapján. Ha úgy dönt, hogy felveszi a kapcsolatot a hívóközponttal, akkor tárcsázni kell a telefonszámot, és a készülék hanghívását követően továbbítani kell a mérőórát. Az ilyen szolgáltatás használata jelentős időt takaríthat meg.

A legegyszerűbb mód a telefon átvitelére

A legegyszerűbb mód a telefon átvitelére

Ha nem akarja, vagy valamilyen oknál fogva nem tudja használni a call center szolgáltatást, SMS-t küldhet. Az adatok bevitele leggyakrabban az átvételkor szerepel. Ezzel a módszerrel nem kell sok időt tárcsázni, és az üzemeltetővel kommunikálni kell. SMS-t küldhet a nap bármely szakában.

Alternatív és korszerűbb adatátvitel az energiafelhasználásról - SMS üzenet

Alternatív és korszerűbb adatátvitel az energiafelhasználásról - SMS üzenet

Értesítjük, amikor fizet

Ha közvetlenül a szolgáltató irodájába fizet, ebben az esetben egyszerre jelentheti be az energiamérőt. Ezen túlmenően, ha ATM-t fizet, akkor ki kell töltenie egy speciális űrlapot, és így át kell adnia a szükséges adatokat. Használhatja a dobozt az olvasás megszerzéséhez, erre a célra egy speciális formanyomtatványt töltenek be, és leengedik a dobozba.

Doboz adatgyűjtésre a villamos energiáról

Doboz adatgyűjtésre a villamos energiáról

Az alternatíva egy villamosságmérő, amely függetlenül adja át a méréseket

A modern fejlesztéseknek köszönhetően megjelentek új villamosenergia-számláló modellek, amelyek lehetővé teszik távoli információk olvasását. Az ilyen eszközök egymástól függetlenül adatokat továbbíthatnak a szállítónak. A jelzéseket továbbító villamos fogyasztásmérők fő előnye az adatok időszerű továbbítása és a beszállítói szervezetnek az a lehetősége, hogy mindig képet kapjon a lakosság fogyasztásának tényleges mennyiségéről. Ezenkívül az ilyen eszközök különböző időtartamú rögzítési rendszerrel vannak ellátva, a mérő a szükséges üzemmódokat váltja át: nappali, éjszakai és általános. Az ilyen eszközök óránként mérik az adatokat, és naponta egyszer továbbítják az adatokat. Vannak azonban bizonyos kellemetlenségek: ilyen elektromos készüléket mindig fel kell venni a hálózatba, de csak építési munkák esetén le lehet tiltani.

Számláló, távoli leolvasó rendszerrel. Az adatátvitel automatikusan történik egy személy közvetlen részvétele nélkül

Számláló, távoli leolvasó rendszerrel. Az adatátvitel automatikusan történik egy személy közvetlen részvétele nélkül

Az adatokat helyesen töröljük

Az adatok helyes eltávolításához fontos tudni, hogyan kell helyesen továbbítani a mérési értékeket. Ehhez figyelembe kell vennie néhány pontot. Ha a számláló nullázódott, és a második forduló számlálásához ment, akkor az adatokat így törölheti: hozzáadhatja a számot a képernyő előtti számhoz, és levonhatja az előző hónap adatait.

Ha nem látsz vesszõt az eredménytáblán, akkor jobb, ha megkérdezed a mestert, aki telepítette a számlálót, de ha nem tette meg idõben, akkor nézze meg az eredménytáblát: a tizedik részt általában egy másik színnel osztják el. Ha nem ez a helyzet, írja le az összes számjegyet a számlálóról és tegye a számlára.

A villamos energia megfizetése érdekében helyesen olvassa el a mérőórát

A villamos energia megfizetése érdekében helyesen olvassa el a mérőórát

Ha van olyan számlálója, amely egy adott időre számít, vagyis háromfázisú, akkor az adatokat a következő sorrendben kell átvennie:

 • Egy ilyen számláló alkalmazásával több díjszabásról is el kell távolítanod. Az érték kiszámításához mindegyiknek egy bizonyos árat kell szorozni és össze kell foglalnia.
 • Menj a számlálóhoz, meg kell nyomnod az "Enter" gombot. Ezután a mérő 30 másodperces intervallumon három értéket jelenít meg: az első leolvasások csúcsértékek lesznek, azaz 7-10 óra és 17-21 óra között; a második - éjszakai idő 23-tól 7-ig; harmadik - a fél csúcs 10-17 és 21-23. Miután megkapta ezeket a bizonyságokat, szorozza meg őket a jelenlegi tarifákkal és összefoglalja. Ebben az esetben megkapja azt az összeget, amelyre a jelenlegi időszakban meg kell fizetnie a villamos energiát.
 • Ha bizonyos előnyökkel jár, figyelembe kell venni a fizetés kiszámításakor is. Miután megadta a fogyasztás bizonyságtételét, egy adott napon be kell fizetnie az átvételi elismervényt.
 • Ezenkívül a helyi hatóságok más időintervallumokat is meghatározhatnak, a lakosokat előre értesíteni kell.
 • Abban az esetben, ha az előző hónaphoz tartozó bevételek veszteségével kapcsolatos probléma merül fel, az adatok megtekinthetők a mérőn, amely az előző időszakokra vonatkozó adatokat tárolja. Ehhez nyomja meg az "Enter" gombot, és tartsa néhány másodpercig, majd a készülék folyamatosan megmutatja az összes korábbi értéket. Ez nagyon kényelmes az ellenőrző szervezet számára, hiszen a vezérlő bármikor megnézheti, hogy mikor és milyen olvasmányokat vett le a készülékéről, és ellenőrizze a beérkezett adatokon feltüntetetteket.

Az információ átadásának módja a szolgáltatóra mindig a fogyasztó számára marad. A fő - hogy bizonyságot tegyen az időről és az igazságról. Ez lehetővé teszi pontosabb adatokat az elfogyasztott villamos energiáról, és megteszi a szükséges terveket vagy a szállítási határértékeket.

Hogyan adhatom át a fogyasztásmérő leolvasását a villamos energia tekintetében? Az adatok helyes rögzítése és az átvitel lehetséges módjai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 86