Темата за изучаване на животни е много подходяща в стила на прованс и страната

Темата за изучаване на животни е много подходяща в стила на прованс и страната

Както знаете, модата е циклична, повтаря се и перата отново се връщат в интериора ни. Тапети за стени с птици - тенденцията 2017-2018. Странният цвят, невероятната траектория на полета и размахването на крилата - всичко това дълго време вдъхнови художниците на красивите творби, които човечеството се възхищава векове наред.

Съдържание:

 • Какво са добри?
 • видове
 • Стилове и стаи. Как да се поберат в интериора?
 • Всеки ловец иска да знае ...
 • Малки трикове
Минималистичен декор на стените на спалнята в скандинавски стил

Минималистичен декор на стените на спалнята в скандинавски стил

Романтичният интериор създава положителна атмосфера в стаята

Print създава положителна атмосфера в стаята

Фигурата с образа на птиците е отличен стил акцент в стаята

Фигурата с изображението на птиците е отличен акцент в стила

Лекота и безтегловност в интериора

Лекота и безтегловност - избор за минимализъм

Изображения на животински декорирани ястия, черги, тъкани за дрехи. Днес дизайнерите предлагат да се потопите в екзотичните мотиви на целия интериор. Независимо от общата идея - рисуването на птици като водещ елемент, певците рядко се приличат един на друг, точно както техните местообитания се различават. Всеки вид съпътства индивидуален антураж - цветя, облаци, дървета и др. Да разгледаме най-красивите идеи.

Социалните нюанси на природата изглеждат страхотно в детската стая

Социалните нюанси на природата изглеждат страхотно в детската стая

Какво са добри?

Почти всяка птица, макар и да не е предвестник на пролетта, се смята за символ на топлината и вестителка за нещо ново и положително. Тапети с такива рисунки дават атмосферата на атмосферата лятна градина, лекота, прохлада, собствениците на апартаменти и къщи - добро настроение и положителни емоции.

Стенната украса в банята се приспособява да се отпусне

Стенната украса в банята се приспособява да се отпусне

Птиците за орнаменти се препоръчват и от психолози, които потвърждават, че такива естествени теми дават пълна физическа и психологическа почивка, а също и положителни промени.

видове

Тапети с изображения на птици са разделени на три вида:

 1. Стилизиран - акцент върху простотата, това са схеми, често дори контури на птиците. Основното нещо в образа не е видът, а ярките цветове и движения на птиците - те летят, плуват или седят на клон или дори в красива реколта.
 2. Реалистични - максимална прилика с обектите, съществуващи в природата и тяхното местообитание. Внимателно се обръща внимание на всеки детайл, внимателно разработена всяка листовка за пера и вени.
 3. Shinoiseri - тази необичайна дума дойде при нас от Изтока и означава използването в декорацията на елементите на изкуството на средновековен Китай. Веднъж във Франция имаше масова мода за ярки екзотични неща, а дума за дума е преведена от френски жаргон като "Китай". Ключовият момент в тапета - ярките екзотични видове птици и не по-малко екзотични източен антураж.

Ефективният тапет ще украси интериора на всяка стая

Ефективните тапети украсяват интериора на всяка стая

Специален дизайн на всекидневната

Специален дизайн на всекидневната

Стилове и стаи. Как да се поберат в интериора?

Тапетите с птици не прилягат на всяка стилистична посока. Те категорично ще останат на място таванско помещение, хай-Теке, Grunge, но хармонично се вписват в Английски стил, Прованс, страна и еко-дизайн.

По отношение на стаите, птиците могат да се "пускат" навсякъде, дори в банята, но се чувстват най-добре хол, спалня и детски. Не по-малко комфортно, те се чувстват в къщите. Основното нещо е да се спазват някои прости правила за съвместимост, които доброволно споделят с нас водещи дизайнери.

Ботанически теми в дизайна на стените на стаята на бебето

Ботанически теми в дизайна на стените на стаята на бебето

Препоръки от професионалистите

Коя посока, съчетана с изображенията на птици, които не бихте избрали, е важно да знаете няколко ключови точки, които ще помогнат комфортно да съчетаят цветовете и другите елементи.

Ако планирате да създадете усещане за прохлада в стаята и да го напълните със свежест, изберете спокойни птици в сиво, синьо или зелен фон на светлинни нюанси. В същото време, стената не трябва да бъде оцветена, лаконичен и тих ефект е желателно. Този метод е най-подходящ за спалнята: визуално се увеличава, сякаш е изпълнен с въздух, и дава настроение за бърза релаксация, заспиване и добра почивка.

Правилно избраният декор позволява стаята"дышать"

Правилно избраният декор позволява на стаята да "диша"

Времето в къщата. Ако искате вечно пролет или лято, смело да оформят правилния сезон с помощта на палитра. Пролетта се олицетворява от нежно пастелни цветове, а лятото се показва наситено със светъл диапазон, докато задължително трябва да е зелено и жълто. Такъв тапет е подходящ в хола или детски.

Феновете на монохромното също няма да бъдат оставени, можете да използвате минимализъм и правилото на три цвята. Отличен поглед към сивия фон на черните силуети на птиците сред заснежените контури на дърветата. Подходящ за всяка стая, ако собственикът на апартамента е спокоен философ.

студ"морозные" стены отлично подойдут для небольшого помещения

Студените "мразовити" стени са идеални за малка стая

О блясък! Любителите на лукса определено трябва да се обърнат към chinoiserie. Екзотични птици с ярко блестящо перо в еднакво луксозните цветя ще създадат усещане за "богатство". Но тук е целесъобразно да сте чист, например, да направите една такава стена в цялата стая, за разлика от монотонните други три. В противен случай, от лукс до филистинизъм, от любов към омраза, една малка крачка.

Ако сте поддръжник на еко-стил, ще трябва да се откажете от играта на цветове и контрасти. В такъв интериор има важна тиха хармония - минимум разнообразие от цветове, а акцентът е върху другия. Например, птиците могат да бъдат комбинирани с изпъкнали дървесни изображения, плетени елементи и естествени материали.

Всеки ловец иска да знае ...

Зависи от целите. Помислете за популярни изображения.

Как да изберете вашата птица:

 • Пауните и розовите фламинги подчертават лукса. Това очевидно е направено за демонстрация и следователно се намира в хола, но фламимоните напълно се вписват в и баня.
 • Белите лебеди ще донесат романтика, те са важни спалня, но е малко вероятно чифт спокойни птици да задоволят детето.
 • Колибри и малки ярки птици в богато украсени клетки на фона на Сакура са наистина универсални, те ще бъдат подходящи във всяка стая.
Яркото и активно покритие на стените е по-добре да се нанася в малки количества и в светли помещения, за да се избегне прекалено разнообразяване

Ярките облицовки на стени се използват най-добре в малки количества и в светли помещения, за да се избегне прекалено разнообразяване

 • Покачващите чайките, лястовици, смешни, забавни пингвини сови, скорци, къщички за птици и др. - Противоречиви пернати възрастни интериори, но те ще зарадват децата.
 • Firebird, Финикс и други митични същества с крила - първоначалната идея не е за всеки, но ако вие или вашите деца са креативни хора, умелото изпълнение на тази идея ще бъде "Гвоздеят" на цялата къща или апартамент.
 • Птичи птици. Психологът не препоръчва да ги използвате в интериора, тъй като те пренасят твърде много агресия. Съответстват само в кабинета си, ако имате нужда от дух, за да разбиете конкурентите.
Красивите стени ще бъдат връхната точка на интериора

Ярките, грандиозни стени превръщат стаята в приказно кралство

Малки трикове

Има много техники, които помагат да се донесе интериорната оригиналност и да се коригират някои пространствени недостатъци.

Полезни идеи:

 • "Върховете" на интериора са птиците, кога тапети със своето изображение са поставени на тавана.
 • За малките стаи не е необходимо да избирате разноцветни и малки изображения, те визуално ще намаляват допълнително стаята. По-добре е да поставите на стената едно дърво с нощница или няколко бели пауна, отколкото да развалите изгледа с малки силуети. Обаче, много голям индивид не се вписва в цялата стена - човек трябва да наблюдава умереността и да избере златната средна.
 • Най-добрият вариант не е да се покрият всички стени с птици наведнъж. Първо, украсете предната част, а останалата част - с монофоничен тапет с оттенък, идентичен с фон.
Декориране на стаята с образа на хищници

Декориране на стаята с образа на хищници

Съвет! Ако го направите допълват интериора с картини или снимка в рамките на, добре е да ги обесите на монофонични страни.

Декор на една от страните на стаята, което не изисква допълнителни елементи

Декор на една от страните на стаята, което не изисква допълнителни елементи

 • Ако не сте намерили тапета, можете да използвате специални винил стикери - те са поставени в замислен ред върху монотонно боядисана стена.
 • за коридор, като за малка стая, изображения със среден размер са подходящи. Малките птици ще се загубят, големите ще намалят вече малкото пространство.
Стилен ретро дизайн на коридора

Стилен ретро дизайн на коридора

Тапетът за стени с птици е необичайно и смело решение. Ако искате да направите крачка към ярки промени, да си починете пълноценно и да станете по-активни в живота - това е вашият избор. Включете фентъзи, следвайте съветите на дизайнерите, въплъщават всички възможни и невъобразими идеи - и със сигурност ще хванете вашата птица на щастие!

Животински отпечатъци и птици по стените: 70+, вдъхновени от самата същност на идеите за интериора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =