Runsaasti puuta puutalon olohuoneen huonekaluissa ja huonekaluissa

Runsaasti puuta puutalon olohuoneen huonekaluissa ja huonekaluissa

Loppuvaiheessa rakentamisen - viimeistely puutalo sisällä, ja tässä tapauksessa, jotta omistajia päättämään tulevaisuudesta kodin tyyli voi olla kuvia, mutta ehkä täytyy valita materiaalit sekä järjestää sarja valmistelutyötä. Puulla on erityisvaatimuksia myöhempää viimeistelyä varten, joten sisäisen työn suorittamisen yhteydessä on otettava huomioon sen ominaisuudet ja ominaispiirteet. Lisäksi älä unohda, että puun talo ei ole vain kaunis ja lämmin, mutta sillä on vielä erityinen energia. Sen sisäpuolella oleva muotoilu voi joko korostaa yhtenäisyyttä ja sopusoinnussa luonnon kanssa, luoda ainutlaatuisen mukavuuden ilmapiiri tai olla ultra-moderni mutta ei vähemmän mukava.

sisältö:

 • Milloin sisustuksen työtä
 • Kehyksen valmistelu viimeistelyyn
 • Puutaloon sisustuksen ominaisuudet
 • Materiaalien valinta
 • Puun trimmaus
 • kipsilevy
 • Seinäpaneelit
 • Muut materiaalit
 • Viimeistele lattia
Viimeistely ullakolla makuuhuone kevyt puu

Viimeistely ullakolla makuuhuone kevyt puu

Yksityisen talon puinen sisustus skandinaaviseen tyyliin

Yksityisen talon puinen sisustus skandinaaviseen tyyliin

Keittiö maalaistalossa puutalossa

Keittiö maalaistalossa puutalossa

Makuuhuone maalaistalustalle puutalon katon alla

Makuuhuone maalaistalustalle puutalon katon alla

Milloin sisustuksen työtä

Talon sisäpuhdistus puusta olisi suoritettava vasta sen jälkeen, kun pää kutistuminen on kulunut (tämä koskee vain "tuoreita" hirsitaloja). Tässä vaiheessa puun aktiivinen kutistuminen, palkki tai lokit muuttaa kokoja pienemmälle puolelle ja eristys painetaan. Jos sisätilojen viimeistely tapahtuu ennen kutistumisen loppua, saat tämän seurauksena kaarevan päällysteen, joka voi myös pudota pois ja sinun on aloitettava uudestaan.

Kutistumisen kesto vaikuttaa:

 • Rakennustyyppi talon.
 • Materiaali (puu, hirsi jne.), Sen alku kosteus.
 • Rakentamisen ilmastovyöhyke.
 • Rakennusaika.

Erityisesti laminoidusta viilupuusta valmistettu talo antaa tärkeimmän kutistumisen 3-4 viikkoa erektion jälkeen, tämä on nopein aika. Muut puutalot vaativat kutistumista useiden kuukausien ja jopa vuosia. Keskimäärin viimeistely talon sisällä voidaan aloittaa vasta 10-12 kuukauden kuluttua rakentamisen päättymisestä.

Vihje! Vanhassa talossa olevat sisäiset viimeistelytoimet voidaan suorittaa milloin tahansa, mutta vasta sen jälkeen, kun kaikki rakenteet on tarkastettu ja ne on saatettu normaaliin tilaan.

Kodin kaappi, jossa vuori

Kodin kaappi, jossa vuori

Puuhuoneen olohuoneen mukulakivinen viimeistely

Puuhuoneen olohuoneen mukulakivinen viimeistely

Kaksikerroksinen talo, jossa on takka

Kaksikerroksinen talo, jossa on takka

Panoraamaikkunat ja vaalea puu yksityisen talon olohuoneessa

Panoraamaikkunat ja vaalea puu yksityisen talon olohuoneessa

Puu ja tiili yksityisen talon suunnittelussa

Puu ja tiili yksityisen talon suunnittelussa

Kehyksen valmistelu viimeistelyyn

Kehyksen rakentamisen jälkeen on tärkeää suorittaa useita valmistelevia töitä, jotka takaavat laadullisen tuloksen, ja maali ja koko talo kestävät kauemmin.

Ensinnäkin on tarpeen suojata loki (lokit). Tämä tehdään yleensä kahdessa vaiheessa. Ensisijainen hoito suoritetaan 3-4 viikkoa erektion jälkeen ja toissijainen 6-8 kuukauden kuluttua. Tällöin kaikki palkkien väliset raot täytetään lämmittimellä, niin samanaikaisesti rakennuksen ulkopuolella ja sisällä, jotta tulevaisuudessa ei tule vääristymiä. Kononpaty seinät suuntaan alhaalta ylös, vähitellen ohittaen koko talon pitkin kehää.

Viimeistelytyöt keskimäärin alkavat 2-3 kuukautta myöhemmin, jolloin talo vihdoin kutistuu.

Ei myöskään ole tarpeetonta käsitellä lokia erityisellä suojavälineellä, joka estää homeen, sienien muodostumisen ja tekee materiaalista, joka on kestävä hajoamista varten. Impregnointi voi vähentää tulipalon vaaraa sekä puun tummuutta.

Kevyt puu keittiön suunnittelussa maan tyyliin

Kevyt puu keittiön suunnittelussa maan tyyliin

Kylpyhuone puussa näyttää mukavalta ja tyylikkäältä

Kylpyhuone puussa näyttää mukavalta ja tyylikkäältä

Hirsitalosta on yksityinen talo olohuoneen tyylikäs sisustus

Hirsitalosta on yksityinen talo olohuoneen tyylikäs sisustus

Yksityisen talon ruokasali hirsitalosta

Yksityisen talon ruokasali hirsitalosta

Puutaloon sisustuksen ominaisuudet

Seinien viimeistely talossa riippuu suoraan kehyksen laadusta.

väritys

Kaunis, tasoristeinen kehys ei ole päällystetty, rajoitettu koristeelliseen koristeluun. Jälkimmäinen sisältää hionnan pinnan myöhemmällä sävytyksellä.

Vihje! Ruma väliset saumat tankojen voidaan sulkea erityisellä johto, joka ei ainoastaan ​​peittää eristyksen, vaan myös toimia lisäsuojan luonnoksia ja koriste-elementti.

Puiset seinät ja katto on suositeltavaa peittää värilliset antiseptiset aineet tai vesipohjaiset maalit, jotka muodostavat hengittävän ja esteettisesti miellyttävän pinnoitteen.

Värilliset antiseptiset aineet ovat edullisimpia puun viimeistelyyn, koska:

 • Suojaa sienestä ja homeista.
 • Pitkästä aikaa säilytetään puun houkutteleva ulkonäkö estäen tummumisen.
 • Säilytä ja korostaa puun rakennetta.
 • Antaa kauniin sävyn ja korostaa luonnollista kuviointia.
Keittiö, jossa puun koristelu, maalattu valkoiseksi

Keittiö, jossa puun koristelu, maalattu valkoiseksi

Puinen makuuhuoneen sisustus kaksivärisellä värillä

Puinen makuuhuoneen sisustus kaksivärisellä värillä

Hirsitalon yksityisen talon sisäänkäynti

Hirsitalon yksityisen talon sisäänkäynti

Jos pinnat on käsitelty väritöntä antiseptistä etukäteen, voit käyttää kaikenlaisia ​​väriaineyhdisteitä viimeistelyyn. Niitä käytetään useimmiten siveltimellä 2-3 kerroksella, sitä enemmän kerroksia, sitä voimakkaampi väri.

Vihje! Värjäyskoostumukset puulle voivat olla mattoja, kiiltäviä, silkkisiä, luonnollisia sävyjä tai mitä tahansa väriä valkoisesta mustaan. Tämän ansiosta voit valita täydellisen kokoonpanon ainutlaatuisen sisustuksen luomiseksi.

vaippa

Jos kehys näyttää unpresentable: monet käyrät tontteja solmua, huolimaton saumat, vanha puu, hiekoituksen ja maalaus ei auta - on tarpeen tehdä ihoa.

Puuseinän sisällä olevien seinien vaipat tehdään pitkin laatikkoa, joka auttaa pinnan tasoittamiseen. Vuori jättää aukon seinän ja vuorin välille, mikä on välttämätöntä ilman luonnolliselle kierrättämiselle. Jälkimmäinen on yksinkertaisesti tarpeen puutalossa, koska puu voi pysyä kuivana eikä menettäisi ominaisuuksiaan ajan myötä.

Rima on valmistettu kuivatusta puusta tai metallista profiilit (trimmin materiaali), jossa ohjaimet lisäyksin 0,5 m. Kehys ei saa päätyä tiukasti lattian ja katon, se on parasta vetäytyä pari senttimetriä, jos kutistuminen.

Voit järjestää tällaisen kehyksen:

 • Johdotukset, jotka on sijoitettava erikoistoimiputkiin syttymättömän materiaalin ollessa tarpeeksi tilaa.
 • Muut viestinnät.
 • Lämmitin, joka auttaa vähentämään lämmityskustannuksia.

Puuportaan eristys- ja höyrysulkukerrokset eivät ole välttämättömiä, koska itse puu kestää hyvin lämpötilan ja kosteuden ylläpitämisessä. Muut eristekerrokset voivat häiritä normaalia tasapainoa, joten ne tulisi tehdä vain alueilla, joilla on korkea kosteus, matala lämpötila tai jos puutalon ullakko on valmis. Jälkimmäisessä tapauksessa lämmitin, höyry ja vedeneristys ovat yksinkertaisesti välttämättömiä, jos tilat ovat asuinrakennuksia.

Et voi tehdä hilaa ollenkaan, jos seinät ovat tarpeeksi. Tällöin iho kiinnitetään suoraan pinnalle.

Riippumatta valituista viimeistelymateriaaleista, kannattaa antaa kanavan ja katon välinen välys (2-4 cm). Tämä on välttämätöntä, koska puu muuttaa muotoaan koko käyttöiän ajan: se turpoaa korkeasta kosteudesta, kuivuu ja hengittää. Uuden kodin sisustamisen yhteydessä tällainen aukko auttaa välttämään maalin muodonmuutoksen, jos kutistumista ei ole vielä saatu päätökseen. Tällaisen aukon puuttuminen voi johtaa halkeamien ilmenemiseen, päällysteen muodonmuutokseen.

Vihje! Piilota tekninen kuilu auttaa katon lankku, joka on kiinnitetty kattoon.

Yksityisen talon olohuoneen vuoraukseen vuoraus

Yksityisen talon olohuoneen vuoraukseen vuoraus

Puulattiat ullakon makuuhuoneessa

Puulattiat ullakon makuuhuoneessa

Materiaalien valinta

Puurakennuksen viimeistely toteutetaan useimmiten ottaen huomioon kaikkien puusta, sekä koristeellinen että tekninen. Siksi sisustustöiden parhaat materiaalit ovat luonnollisia, mikä auttaa säilyttämään tarvittavan puun aiheuttaman mikroilmaston. Ja muovista ja vastaavista olisi hylättävä.

Tee ruuhkaiset seinät talon sisällä puusta, joka on esteettisesti houkutteleva tai yksinkertaisesti luo unelmiesi sisätilat, kuten yhdellä kuvista, seuraavat viimeistelymateriaalit auttavat:

 1. Puu (vuori, talorakennus).
 2. Seinäpaneelit.
 3. Kipsilevy.
 4. Muut viimeistelymateriaalit (laatat, nahka, tekstiilit, kipsi).

Puun trimmaus

Puun talon sisustus on monelta osin houkutteleva:

 • Luonnollinen, ympäristöystävällinen, hengittävä materiaali, joka ylläpitää tarvittavaa kosteutta ja lämpötilaa.
 • Korkea koristeellinen ominaisuus, joka mahdollistaa maalaistalon sopusointuisen sisustuksen.
 • Kestävyys, yksinkertaisuus käytössä.

Vihje! Paras ratkaisu puusta talon sisäpuolelta on materiaalin käyttö samasta puusta, josta seinät tehdään. Tämä johtuu siitä, että puun laajentamisen tai puristamisen aikana deformaatiot eivät tunne.

Viimeistelytiloissa voidaan käyttää lastulevyä tai puusta eri puulajeista, kun otetaan huomioon niiden tarkoitus:

 • Havupuut (mänty, setri, lehtikuusi, kuusi) eivät sovellu keittiön, kylpyhuoneen, saunan tai kylpyammeen viimeistelyyn, takka-alueelle, seinille tai lattialle. Tämä johtuu siitä, että kuumennettaessa tällainen puu suojaa hartsia. Mutta tällainen puu sopii erinomaisesti olohuoneiden viimeistelyyn, koska sen vapauttamat kasviksenesteet auttavat torjumaan viruksia.
 • Tuhka ei sovellu huoneisiin, joissa on korkea kosteus.
 • Pyökki ja lehmus päinvastoin eivät pelkää kosteutta ja ovat erinomaisia ​​keittiön, kylpyhuoneiden, käytävien viimeistelyyn.
 • Tammi on universaali ja sen korkean lujuuden ja sisustuksen ansiosta sitä voidaan käyttää lähes kaikissa huoneissa seinien ja lattioiden viimeistelyyn.
 • Vaahterassa on korkeat koristeelliset ominaisuudet, se on helposti sävytetty ja voi jäljitellä arvokkaampia lajikkeita, joten se sopii erinomaisesti seinien koristeluun olohuoneissa ja ruokailuhuoneissa.

Vihje! Ennen viimeistelyä vuorauksen tai talonhuoneen on oltava huoneenlämmössä vähintään 2 päivää.

Luonnonvärinen puu makuuhuoneen pinnoituksessa

Luonnonvärinen puu makuuhuoneen pinnoituksessa

Valoisa olohuone puusta valmistetusta yksityisestä talosta

Valoisa olohuone puusta valmistetusta yksityisestä talosta

valettu

Vuori on perinteinen materiaali, jota käytetään viimeistelemään puuseinien seinät ja katot. Siinä on useita etuja:

 • Helppo asennus. Moderniin vuoriin on kiinnitetty erityisiä kiinnikkeitä, jotka helpottavat asennusta ja tarjoavat kestävän pinnoitteen, sileät ja esteettiset saumat.
 • Esteettinen ilme ja kyky valita oikea koko, puulajit.
 • Vahvuus. Tämä materiaali soveltuu seinäverhousmateriaaliin, joka myöhemmin ripustetaan hyllyille, kaappeille jne.
 • Edullinen hinta (riippuu materiaaliluokasta).

Ulkona vuoraus on jaettu luokkiin, määräytyy virheiden määrän perusteella 1,5 juoksumetriä kohden:

 1. A - sallitaan yhden halkeaman (sokea) tai solmun.
 2. B - sallitaan vastakkaisten osien läsnäolo, enintään 4 solmua, 2 hartsitaskua.
 3. C - sallitaan vastakkaisten osien, nauhojen, enintään 2 solmun kooltaan enintään 2,5 cm ja enintään 5 cm: n hartsitaskut.

Vuoren leveys voidaan helposti valita sopivan kokoiseksi. Lamella voi olla 13-19 mm paksu (tuodut valmistajat) ja 12-25 mm (kotimainen). Leveys on yleensä 80-110 mm.

Vuori voi olla tasainen (tavallinen), pyöreä (softline), eri leveydet reunoilla (amerikkalainen), helpotus. Tästä johtuen on mahdollista saada kaikenlaisia ​​koristeellisia vaikutuksia seinien pinnalle.

Asenna vuori seinille pystysuoraan, pystysuoraan tai vinottain, ja yhdistävät useita tapoja kerralla, mikä luo upean pinnoitteen.

Vihje! Ennen viimeistelyn aloittamista on suositeltavaa pestä lamellit lämpimällä vedellä ja kuivaa se hyvin.

Kevyt puu vuori makuuhuoneessa yksityisessä talossa

Kevyt puu vuori makuuhuoneessa yksityisessä talossa

Seinäpaneelit ja laatat yksityisen talon kipsiin

Seinäpaneelit ja laatat yksityisen talon kipsiin

Yksityisen talon portaat vuorattuina vuoriin

Yksityisen talon portaat vuorattuina vuoriin

Lisäksi voit:

 • Huuhtele lajin desinfiointi ja käsittely 25% asetoniliuoksella.
 • Jotta vuorauksen kevyempi auttaa käsittelemällä vetyperoksidiliuoksella, se sekoitetaan ammoniakin kanssa.
 • Peitä lakalla (puolin matta tai matta). Levitä ensin yksi kerros lakkaa, kuivaa, jauhaa pinta hiekkapaperilla, minkä jälkeen lisätään toinen lakkakerros.
 • Maalaa väritön antiseptinen tai vesipohjainen maali.

hirsibunkkeri

Puoliympyrän ulomman puolen kortteli tai vuori sopii erinomaisesti hirsitalojen, etenkin vanhojen, viimeistelyyn. Tämä päällyste korostaa parhaiten puisen asunnon tyyliä, ja lisäksi se auttaa säilyttämään optimaalisen mikroilmaston siinä.

Vihje! Talon sisustuksessa ei voi käyttää tavallista lohkoa, jossa pyöreä puoli jäljittelee tukkia, mutta tasainen "baarin alla".

Sisustustöissä käytettävän lohkon standardipaksuus on 20-25 mm, lamellien paksumpi vaatii entistä tehokkaamman kassin asennuksen ja "syö" huomattavan huoneen.

Blockhouseilla on kaikki samat edut kuin perinteinen vuori, mutta se on koristeellisempi. Lisäksi blockhouse-katon avulla katto on usein leikattu puutalossa, joka muodostaa yhtenäisen peitteen seinillä.

Blockhouse olohuoneessa

Blockhouse olohuoneessa

Kylpyhuone, jossa lankku talo

Kylpyhuone, jossa lankku talo

Blockhouse suunnittelu makuuhuoneeseen

Blockhouse suunnittelu makuuhuoneeseen

Tämän materiaalin haitat ovat myös saatavilla:

 1. Blockhouse, kuten vuori, tarvitsee säännöllistä remontointia (puhdistus, maalaus, sävytys tai lakkojen käsittely).
 2. Pöly kerääntyy lamellien väliin.
 3. Korkea hinta, erityisesti korkealaatuisesta materiaalista tai arvokkaasta puusta.

kipsilevy

Kipsilevy valmistettaessa puun talon sisällä käytetään ensisijaisesti väliseinien tai kattopäällysteiden rakentamiseen ja myös jos rakennustöiden aikana ilmeneviä tiedonsiirtoja tai puutteita on tarpeen piilottaa, muutetaan kokonaan vanhan rakennuksen sisätilat.

Standardi kipsilevy voidaan käyttää olohuoneissa, ja kylpyhuoneissa, keittiössä, eteisissä soveltuu erityisen kosteutta. Jälkimmäisen avulla puutalon ullakko voidaan myös valmistaa.

Levyjen asennus GKL suoritetaan laatikossa, joka voi olla sekä metallia että puuta. Valmis viimeistelyyn on tarpeen vahvistaa vahvistustekniikkaa kaikkien nivelien paikoissa, kulmissa, niin että tulevaisuudessa ei tapahdu halkeamia.

Vihje! Puutaloiden paloturvallisuuden lisäämiseksi voit käyttää erityistä tulenkestävää kipsilevyä sisätilojen viimeistelyyn.

Kattaa kabinettien yksityisen talon keittiö

Kattaa kabinettien yksityisen talon keittiö

Kipsilevy puuseinän makuuhuoneessa

Kipsilevy puuseinän makuuhuoneessa

Seinäpaneelit

Puutavaran sisustuksen tapaan auttaa seinäpaneeleja. Ne voidaan tehdä eri materiaaleista:

 • Luonnonpuuta.
 • Laminoitu MDF.
 • Viistottu MDF.
 • Bambu.
 • Muovia.
 • Lasi kaikenlaisia ​​vaikutuksia, kuvioita ja piirustuksia.
 • Nahkaa.
 • Kipsiä.

Paneelit voidaan kirjoittaa tai suojata, ne ovat erikokoisia. Kiinnitä ne hyvin yksinkertaisesti piikki-urajärjestelmän ansiosta, mutta tämä edellyttää myös laatikkoa. Tuloksena on lähes saumaton pinnoite, jonka muotoilu sopii helposti mihin tahansa sisustukseen.

Vihje! Paneelit voidaan liimata pintaan, jos ne on aiemmin viilutettu vanerilla tai GKL: llä.

Seinäpaneelit puusta makuuhuoneessa

Seinäpaneelit puusta makuuhuoneessa

Muoviset seinäpaneelit olohuoneen lankutuksessa

Muoviset seinäpaneelit olohuoneen lankutuksessa

Mdf yksityisen talon makuuhuoneessa

MDF yksityisen talon makuuhuoneessa

Muut materiaalit

Puurakennuksen sisätilojen sisäpuolella on tärkeää säilyttää tyylin yhtenäisyys yhdistämällä puu muihin luonnonmateriaaleihin:

 • Keinotekoinen tai luonnonkivi. Erinomainen puuhun, korostaen kodin luonnollista tyyliä. Voidaan käyttää tulisija-alueen eristämiseen uunin suuntaan. Kiven avulla voidaan puuportaan ikkunoita valmistaa erityisesti ikkuna-ikkunoita, telineitä jne.
 • Keraamiset laatat, posliinilaatat. Nämä materiaalit ovat ihanteellisia seinien ja lattian viimeistelyyn huoneissa, joissa on korkea kosteus (WC: t, kylpyhuoneet, keittiöt). Ne voidaan helposti yhdistää puuhun.
 • Kipsi. Käytetään harvoin viimeistelyyn puutalojen sisäpuolella, mutta se voi suorittaa yksinomaan koristeellisia toimintoja, jos käytät teksturoituja näkymiä korostaaksesi yksittäisiä vyöhykkeitä.
 • Venytysrakenteet. Käytetään katon viimeistelyyn, koska ne eivät salli sen muodonmuutoksen talon kutistumisen seurauksena.
Tile yhdessä puinen lankku suunnittelussa kylpyhuone

Tile yhdessä puinen lankku suunnittelussa kylpyhuone

Koristeellinen kivi ja puu sisustussuunnittelussa yksityisen talon keittiössä

Koristeellinen kivi ja puu sisustussuunnittelussa yksityisen talon keittiössä

Kivi yksityisen talon sisustuksessa Välimeren tyyliin

Kivi yksityisen talon sisustuksessa Välimeren tyyliin

Valkoinen kiiltävä laatat puutalon ruokasalin kotelossa

Valkoinen kiiltävä laatat puutalon ruokasalin kotelossa

Puuportaan viimeistely: lattia

Puulattian kerrokset tehdään usein lattiasta, kannesta tai parkettilevystä, valokuvassa on erilaisia ​​vaihtoehtoja. Kestävimmät ja kestävät, kulutusta kestävät ovat lehtikuusi ja setri. Tällaisen puun lattiat ovat kauan aikaa miellyttäviä.

Puuportaan lattia on yhdistettävä seinämiin, jotta sisätila näyttää harmoniselta. Valmis pinnoite on käsiteltävä vahalla (parafiini) ja levitettävä useita kerroksia lakta tai väriainetta. Tämä toimenpide on toistettava joka toinen vuosi.

Tummanharmaa laminaatti puutalon tilavassa olohuoneessa

Tummanharmaa laminaatti puutalon tilavassa olohuoneessa

Ruskea parketti yhdistettynä kevyt vuoriin ja valkoinen katto yksityisen talon makuuhuoneessa

Ruskea parketti yhdistettynä kevyt vuoriin ja valkoinen katto yksityisen talon makuuhuoneessa

Keraamiset laatat maalaistalon puusta valmistetun yksityisen talon lattialle

Keraamiset laatat maalaistalon puusta valmistetun yksityisen talon lattialle

Puuportaan viimeistely: tumma parketti yksityisen talon makuuhuoneessa

Tumma parketti yksityisen talon makuuhuoneessa

Vihje! Sävytettäessä lattiaa on suositeltavaa käyttää sävyä 1-2 sävyä tummempana kuin seinillä.

Suorittaminen puinen pinta sisälle taloon, ei kannata säästää materiaaleja sekä laiminlyönti suosituksia. Muussa tapauksessa talon elämää voidaan merkittävästi pienentää ja sen ulkonäkö ei vastaa odotuksia.

Puutaloiden viimeistely: suositukset materiaalien valinnasta ja 70 lämpöä ja esteettistä ratkaisua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 92