Moderni versio pyöreästä talosta

Moderni versio pyöreästä talosta

Yksityisten talojen omistajat pyrkivät luomaan omalla sivustollaan alkuperäisen asunnon. Jos kuulut näihin omistajiin, voit valita talon suunnittelun mahtavan pyöreän rakennuksen muodossa. Tämä alkuperäinen, epätyypillinen muunnos tulee olemaan todellinen koristelu mille tahansa tuomioistuin. Tällaisen monimutkaisen rakenteen luomiseksi voit kääntää asiantuntijoille, mutta useimmat toimivat vain suurilla esineillä ja ohjaavat niitä mökit, jota varten pyöreä muoto on myös suosittu viime aikoina. Joten selvittää, miten tehdä se itse.

 • Pyöreiden talojen lajit
 • perusta
 • seinät
 • katto
 • edut
Tämä rakennusmuoto näyttää melko futuristiselta

Tämä rakennusmuoto näyttää futuristiselta

Pyöreiden talojen lajit

Tähän mennessä arkkitehdit ovat kehittäneet useita pyöreitä rakennuksia. Ne eroavat ulkonäöltään ja rakenteeltaan. Tarkastelkaamme niitä tarkemmin.

 1. Tower - tämä on yksi yksinkertaisimmista hankkeista. Tällaiset rakenteet tulivat meille keskiajalta, jolloin monitievilukkoja liitettiin rakenteisiin, joissa oli sylinterimäisiä seiniä ja kartiomaisia ​​kattoja. Heille ei ole tarvetta rakentaa monimutkaisia ​​teknisiä rakenteita. Tämä rakennus näyttää vaikuttavalta sekä ulko- että sisäpuolelta.

  Ei taloa, vaan todellinen linna

  Ei taloa, vaan todellinen linna

 2. holvattu mallit tulivat meille Euroopasta renessanssi. Ne ovat sylinterimäisiä rakenteita, joiden katolla on puolipallon muoto. Näitä rakenteita käytettiin katolisten kirkkojen koristelemiseen. Maassamme tämä menetelmä on tyypillistä planetaarimoille. Molemmissa tapauksissa kupu muodostaa taivaallisen holvin vaikutuksen. Yksityisessä talossa voit koristella sen makuun. Tällaisen rakenteen rakentaminen edellyttää monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia ja erikoismateriaaleja.

  Mielenkiintoinen ratkaisu - suuret ikkunat pitkin talon kehää

  Mielenkiintoinen ratkaisu - suuret ikkunat pitkin talon kehää

 3. Yhdistetty koostuvat suorakulmaisista seinistä, jotka on suljettu kaarimaisen katon alle. Tällaisen hankkeen luominen on hieman edellistä helpompaa, mutta on myös tärkeää valita sopivia materiaaleja.

  Suunnitteluratkaisu - kaarimainen puukatto rakennuksen päälle

  Suunnitteluratkaisu - kaarimainen puukatto rakennuksen päälle

 4. pallon muotoinen mallit tehdään pallon muodossa. Tämä on täysin uusi ratkaisu nykyaikaisille arkkitehdeille. Sen toteuttamiseen tarvitaan tarkkoja laskelmia ja erityisiä keinoja. Perinteisesti nämä rakennukset ovat puusta.

  Pyöreä talo sisustukseksi satuista

  Pyöreä talo sisustukseksi satuista

perusta

Mitä tahansa rakennusta varten, on hyvä luoda hyvä perusta. Tämä on vakioprosessi, se eroaa vain muodoltaan. Pallomaisten ja kupolimaisten talojen tapauksessa sinun täytyy kaivaa kaivanto renkaan muotoon.

Säätiön valmistelu on yksi tärkeimmistä rakentamisen alkuvaiheista

Säätiön valmistelu on yksi tärkeimmistä rakentamisen alkuvaiheista

Harkitse, miten se tehdään oikein. Asetteluun tarvitaan kaksi puuta tai rautaa, pitkä köysi ja joustava materiaali, jotka muistuttavat nykyisiä nauhaistuimia kukkaviljelmien suojaamiseksi. Seuraavaksi sinun on noudatettava seuraavaa algoritmia:

 1. Määritä rakennuksen paikan selkeät rajat ja määritä sen halkaisija.
 2. Jaa halkaisija puoliksi ja ota säde.
 3.  Ota köysi, jonka pituuden tulisi olla yhtä suuri kuin säde, kiinnitä se kahteen tappiin.
 4. Yksi sijoitetaan pisteeseen, jonka läpi ulompi raja kulkee. Toinen - köyden pituuteen vedä se ympyrän sisään ja aja se maahan. Tämä on keskipiste.
 5. Vedä sitten ensimmäinen koukku maasta ja syvene sen syvemmälle maahan köyden täydellä kireydellä piirrä ympyrä.
 6. Kierrä köysi pohjan leveydelle ja samalla piirrä sisärajat.
 7. On suositeltavaa merkitä molemmat merkinnät lisäaineilla.

Tärkeää! Yhdistetyyppiä varten luodaan vakiopohja, ja paaluille asennetaan paalu.

seinät

Seuraava rakennusvaihe on seinien pystytys. Ensimmäisissä kolmessa tapauksessa voidaan käyttää erilaisia ​​vaihtoehtoja:

 1.  tiili;
 2.  vaahtolohkot;
 3.  kaasulohkot;
 4.  käsitelty puu;
 5.  tukkien;
 6.  luonnonkivi.
Tämä seinien versio mahdollistaa 15 mm: n kosteutta kestävän vanerin kolmionmuotoiset paneelit

Tämä seinien versio mahdollistaa 15 mm: n kosteutta kestävän vanerin kolmionmuotoiset paneelit

Kahden ensimmäisen tyypin pystyttämisen erityispiirteiden vuoksi tässä tapauksessa tärkein asia on ratkaisun laatu. Koska elementtejä ei ole standardoitu, se lisää huomattavasti saumoja. Siksi on tärkeää käyttää korkealaatuista sementtiä ja luoda paksumpi ratkaisu, joka pysyy kiinteämpänä.

Pyöreän rakennuksen rakentamisessa materiaaliin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 1. elastisuus;
 2. helppous;
 3. vahvuus.

Runko voidaan valmistaa sekä raudasta että puusta. Pohja on ommeltu pienillä levyillä, minkä ansiosta ne voivat ommella ne tiukasti tällaisen epätyypillisen muodon omaavilla seinillä.

Vihje! Jos on tarpeen lämmittää pallomaista rakennusta, käytä sitä lämmittimet, jotka asennetaan sisätiloissa.

katto

Viimeinen rakennusvaihe on katto. Kuten edellä mainittiin, jokaisella rakennustyypillä on omat ominaisuutensa. Nykyaikaiset teknologiat ja materiaalit mahdollistavat suunnittelun erityisen näytön ilman komplikaatioita.

Aluksi sanotaan, että pallon rakentamisen aikana käytetään yhtä ihon tyyppiä koko ulkoalueelle. Siksi sinun ei tarvitse ajatella kattoa.

Huomautus! Sylinterimäisen katon ollessa sopiva kaikille kannattimien vaihtoehdoista on tärkeintä kiinnittää ne oikein. Kaikkien on lähennettävä yhteen pisteeseen.

Katto on valmistettu puusta, kestävän metallin liitoselementeistä

Katto on puusta, liitoselementit ovat kestäviä metalleja

Dome- ja kaarikattojen kohdalla sinun on valittava kattotuolit, joiden pyöristys voi olla pyöristetty. Useimmiten se on metallia, jolla on tekninen voima, se taipuu hyvin. Mutta jotkut käsityöläiset käyttävät puuta, mutta tässä tapauksessa sitä on käsiteltävä asianmukaisesti.

Tärkeää! Pidennetyn liotuksen jälkeen se saavuttaa halutun elastisuuden.

Ainutlaatuinen talo-pilvi yhdistettynä metalliin ja puuhun

Ainutlaatuinen talo-pilvi yhdistettynä metallista ja puusta

Huomautus! Kattomateriaalina sinun täytyy valita erittäin joustava yksi tai yksi, joka koostuu pienistä elementeistä, kuten laatta.

Lasikansi-kupoli - suurin auringonvalo

Lasilta valmistettu katto-kupoli antaa korkeintaan auringonvaloa

 • Nykyään markkinoita edustaa liuskekivi, onduliinia ja bitumin vyöruusuja, jotka sopivat parhaiten epälineaaristen muotojen verhoiluun.

edut

Pyöreät talot ennen kaikkea eroavat toisistaan ​​poikkeuksellisella ja luovuudellaan. Mutta nämä eivät ole kaikki ominaisuuksia, joita he arvostavat.

Tornin muotoinen talo on maaginen

Tornin muotoinen talo on maaginen

Hyödyllisyydestä voidaan tunnistaa seuraavat:

 1.  korkeat aerodynaamiset ominaisuudet;
 2.  vastustuskyky maanjäristysmuutoksille;
 3.  korkea lämmöneristysominaisuudet;
 4.  korkea akustiikka.

On myös syytä huomata, että tällaisten rakennusten pystyttäminen voi olla paljon halvempi, jos materiaalit valitaan oikein. Seinien ja kattojen kevyiden elementtien käyttäminen ei ole tarpeen vahvistaa säätiötä, mikä vähentää merkittävästi rakennusbudjetia.

Alkuperäiset projektit, pyöreiden yksityisten talojen suunnittelu ja pystytys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 70