LED svjetiljke mogu značajno smanjiti troškove rasvjete bez ugrožavanja njegove kvalitete

LED svjetiljke mogu značajno smanjiti troškove rasvjete bez ugrožavanja njegove kvalitete

Dugo vremena LED diode Koristi se za opremanje dekorativnih svjetlosnih elemenata. Najčešće su korišteni za stvaranje nove godine vijenci ili svjetlosnih znakova. Ali zahvaljujući prednostima ovih žarulja, proizvođači su počeli razmišljati o tome kako ih opremiti opremom visoke kvalitete, a danas je sasvim moguće. LED svjetiljke brzo dobivaju popularnost.

 • Tehnologija rada LED svjetiljki
 • Prednosti i nedostaci
 • Vodič za odabir
 • zaključak
LED svjetiljke - nova pozornica u razvoju rasvjetne opreme

LED svjetiljke - nova pozornica u razvoju rasvjetne opreme

Tehnologija rada LED svjetiljki

Svi modeli osvjetljavajućih svjetiljki razvijenih do danas, osim diodnih svjetiljki, pretvaraju istosmjernu struju, za što im je potrebna veća energija. Ovaj proces je također praćen puštanjem više topline.

Na bilješku! Srce LED svjetiljki - LED diode. Zahvaljujući strukturnim značajkama potrebno je mnogo manje energije, a potrošena struja se pretvara u svjetlost bez dodatnih proizvoda u obliku topline.

LED svjetiljke mogu uštedjeti do 85% energije potrošene od žarulja sa žarnom niti

LED svjetiljke mogu uštedjeti do 85% energije potrošene od žarulja sa žarnom niti

Prednosti i nedostaci

Popularnost LED dioda raste svakodnevno zbog mase prednosti. Danas takve svjetiljke preferiraju sve više i više ljudi. S kojim je povezano?

 1. Prva stvar koju potrošač obraća pažnju je, naravno, potrošnja energije. Kao što je gore već spomenuto, potrebno je manje struje za proizvodnju potrebne količine svjetlosti.
 2. Proizvođači također naglašavaju da njihovi proizvodi imaju dovoljno širok raspon svjetlosne temperature. To omogućuje izbor odgovarajuće opreme za kuću, kao i za javna mjesta, ured, pa čak i skladište.
 3. Ne manje važno snaga. Oštećenje vanjske ljuske je mnogo teže. Čak i ako se to dogodi, nema opasnih posljedica, kao u slučaju uzoraka plina. Stamina, pak, odnosi se ne samo na tjelesne ozljede, već i na pad napona.
Struktura LED svjetiljke

Struktura LED svjetiljke

Vrste rashladnih radijatora

Vrste rashladnih radijatora

Na bilješku! Nedostaci uključuju trošak, koji je mnogo veći od uobičajenih analoga. No, zahvaljujući prednostima, troškovi se lako nadoknađuju.

Sretan Uputstva za uporabu LED-a

Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom?

Kako bi se procijenile sve prednosti i značajke LED svjetla, važno je znati kako to ispravno odabrati. U ovom slučaju, nije toliko o kvaliteti predstavljenih uzoraka, kao io njihovoj ispravnoj primjeni. Iznad smo već spomenuli da svaka oprema ima svoju svrhu.

 

Razmotrimo detaljnije što vam je potrebno obratiti pažnju na:
 • stubna ploča - ovo je dio elementa kroz koji se svjetiljka spaja na svjetiljku. Mogu se razlikovati u svom obliku. Stoga je vrijedno obratiti posebnu pozornost ovom pitanju. Prije nego što kupite svjetiljku, pažljivo razmotrite uložak u rasvjetnom tijelu i odaberite odgovarajući model.
Vrste i označavanje podnih ploča

Vrste i označavanje podnih ploča

 • Ništa manje važno je napon. Također ovisi o opremi, ali, u pravilu, to je 220 ili 12V.
 • Sljedeći pokazatelj često je zbunjen s prethodnim. Ovo je snaga. Ali ovo je suprotno značenje. Snaga - količina energije koju napaja uređaj. Mjeri se u vatu. Na pakiranju se označava jedan od sljedećih simbola - W ili W.

 • O značenju svjetlosna temperatura već smo spomenuli. Ali važno je da razumijete što je to. Sigurno ste opetovano naišli na činjenicu da kupljena žarulja svijetli ili previše svijetliti i presijece oči ili, obrnuto, previše je slaba kad ne možete vidjeti ništa. Soba je ispunjena svijetlim bijelim ili žutim. To je ta boja koja se zove temperatura boje. Mjereno je u stupnjevima Kelvin (K). Manji njihov broj, svjetlo je žuto i obratno - s većom količinom je nepodnošljivo bijela.
Skala svjetlosne temperature

Skala svjetlosne temperature

Savjet! Kada kupujete uzorak za kućna rasvjeta najbolje je odabrati uređaj čija je temperatura svjetlosti u rasponu od 2 600 do 3 200. Za opremanje radnog mjesta kod kuće i u uredu potreban je viši indikator od 3.700 do 4.200 K, što će vam omogućiti da se osjećate ugodno i vrijeme rada i za vrijeme odmora.

Uobičajena žarulja sa žarnom niti ima temperaturu od 2 700-3 500 K. Općenito, možemo podijeliti sve pokazatelje u tri glavne skupine:

 1. toplo - 3 000 K.
 2. Neutralna bijela - 4000-4100 K.
 3. Hladno svjetlo - 5000 K i više.
Tri glavne skupine svjetlosne temperature

Tri glavne skupine svjetlosne temperature

Savjet! Bijela je pogodna za opremanje opće uredske rasvjete. Istodobno, oprema, čiji indikator prelazi 5 000 K, koristi se za velike proizvodne ili skladišne ​​prostore.

 • Gornji pokazatelj često je zbunjen svjetlosni tok, koji se, pak, mjeri u lumenima. No, oni su značajno različiti jedan od drugoga. Ako je prethodna boja, svjetlost svjetlosti je njegova svjetlina. Što je veći broj, svjetlija je svjetlost. Ako odaberete proizvode s preniskom vrijednosti, to može uzrokovati zamor oko očiju.
Žarulja sa žarnom niti fluorescentna LED svjetlo Svjetlosni tok
Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom? Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom? Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom? Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom?
20 W 5-7 W 2-3 W ~ 200 Lm
40 W 10-13 W 4-5 W ~ 400 lm
60 W 15-16 W 8-10 W ~ 700 lm
75 W 18-20 W 10-12 W ~ 900 lm
100 W 25-30 W 12-15 W ~ 1200 Lm
150 W 40-50 W 18-20 W ~ 1800 Lm
200 W 60-80 W 25-30 W ~ 2500 Lm
 • oblik - ne manje važan čimbenik. Uostalom, kako bi umetnuli svjetiljku u svjetiljku, samo slučajnost slojeva i čvora nije dovoljna. Važno je odabrati uređaj prikladan za veličinu i oblik. Najpopularniji su okrugli uzorci. No izbor mora biti napravljen u skladu s svjetiljkom.

Pri odabiru, mnogi također obratiti pozornost na marku. To je ispravno, jer proizvodi svakog proizvođača imaju svoje osobine. Malo poznate tvrtke proizvode standardne uzorke. Vodeća tvrtka za danas - MAXUS LED.

Njihovi proizvodi opremljeni su posebnim pokazateljima koji štite uređaje od napona. Istodobno, ova marka ima jamstvo, a termin ovisi o troškovima i značajkama proizvoda i može biti 2, 3 i 5 godina.

Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom?

MAXUS LED je lider u rasvjeti

LED svjetiljka Philips Hue LED svjetiljka 10 W A60 E27 Starter Set mosta 2.0. 3 set ima ugrađeni Wi-Fi odašiljač koji omogućuje povezivanje svjetiljki na mrežu

LED svjetiljka Philips Hue LED svjetiljka 10W A60 E27 Starter Set mosta 2.0. 3 Set ima ugrađeni Wi-Fi odašiljač koji omogućuje spajanje svjetiljki na mrežu

zaključak

LED žarulje su zgodna i profitabilna novost dana. Da biste procijenili njegove prednosti, važno je obratiti pažnju na sve tehničke pokazatelje navedene na pakiranju. Kod kuće najoptimalniji su:

 1. Minimalna snaga.
 2. Napon je 220 W.
 3. Termalna temperatura je 2 600-3 200 K.
 4. Maksimalni svjetlosni tok.
Kut raspona - parametar koji se također mora uzeti u obzir kod odabira žarulje

Kut raspona je parametar koji se također mora uzeti u obzir prilikom odabira žarulje

S kutom raspršivanja može se procijeniti širenje svjetlosnog toka u prostoru

S kutom raspršivanja može se procijeniti širenje svjetlosnog toka u prostoru

Oblik baze i čašice su odabrani pojedinačno. Nemojte uštedjeti na kupnji LED svjetiljke. To će vam omogućiti da smanjite troškove električne energije i kupnju novih rasvjetni uređaji.

Razumna ušteda: kako odabrati pravu LED žarulju za vaš dom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 53