Необичан ентеријер

Необичан ентеријер

Највише модерни ентеријери, у којој је слободан простор и превладавање неутрална боја, захтева присуство сјајних нагласака. По правилу, за овај контраст одговорни су необични контрасти и стилски прибор. Један од најкреативних и модерних модерних украса у унутрашњости с правом се сматрају лава-лампе или како их једноставно називају "лампе са мехурићима".

  • Историја
  • Карактеристике уређаја
  • Светиљке у унутрашњости
  • Како одабрати лава лампу
Дрвена комода у спаваћој соби

Дрвена комода у спаваћој соби

Историја

  • Лава лампа Ово је кућни додатак који обавља функцију лампе и оригиналну декорацију. Уређај је контејнер од стакла, у коме прозирни глицерин ступи у контакт са парафином помоћу жаруље са жарном нити. Кроз осветљени парфини стакленог цилиндра стално се креће, стварајући бизарне облике и хаотичан покрет.
Оснивач овог необичног проналаска

Оснивач овог необичног проналаска

Занимљиво знати: Прва лампа је изумљена 60-тих година прошлог века у Великој Британији. Прототип будућег сијалица био је провидни контејнер од стакла, у коме су јаја била кувана.

Енглезац Е. Цравен-Валкер је приметио кретање воска у врели води, који је извештавао о спремности производа. Узимајући у обзир основне принципе акције, Вокер је почео да развија дизајн и створио први лампе модел, именом Астро.

Декор за ентеријер у стилу поткровља

Декор за ентеријер у стилу поткровља

Необичан уређај заинтересован је предузетник Адолф Вертхеимер, који је купио право на сијалицу и покренуо производњу прибора у Америци. Необични производи, позвани Лава Лите, Брзо су освојили становнике држава и постали симбол 60-их.

Чињеница! Лампа је била посебно популарна међу хипићима. Хипнотички ефекат мехурића мехурића поклапа се са стању њихове душе и филозофије тих времена.

Карактеристике уређаја

Његово име фиктуре Лава Лите захваљујући покрету који подсећа на растопљену лаву. Масна течност тече одоздо према горе са различитим брзинама, периодично мењајући облик и правац кретања. Савремени уређај се састоји од контејнера, лампе, течних компоненти унутар цилиндра, основе и поклопца.

Структура дијаграм

Структура дијаграм

Лава ефекат се постиже услед две течности различитих густина, које се не меша једна с другим. Тежа течност, када се загрева, пада и расте брже, стварајући хаотичан покрет. Омогућује велики избор декоративних сијалица изаберите додатак било које боје, величине и дизајна.

Савет! При првом коришћењу може доћи до 3 сата да се мехурићи покрену, тако да се супстанце загреју. Ако парафин током овог временског периода не почне да се креће, вреди покушати да лампу окрене око осовине 2-3 пута.

Светиљке у унутрашњости

Одличан уређај за осветљење са фасцинантним ефектом је супер-креативан дизајн. Осим тога, власници лава-лампе примећују да неколико минута контемплације кретања мехурића помаже да се уђе у стање потпуне релаксације и медитације. Поред тога, додатак је једноставан за рад, карактерише га доступност и свестраност.

Радна површина са удобним столицама

Радна површина са удобним столицама

Обично лава лампе допуњују модерне ентеријере, где је највиша вриједност екстраваганција и висока производност. Међутим, овај уређај је прилично прилагодљив и омогућава љубитељима оригиналне декорације да га примене у скоро сваком унутрашњости! Захваљујући егзотичном изгледу и елегантном дизајну, лампа ефикасно наглашава све предности собе.

Необичан стилски прибор у расаднику

Необичан стилски прибор у расаднику

У напомену! Најчешћа употреба лампе је ноћни стол или радно место поред рачунара. Таква лампа као ноћно светло прилично је погодно због пригушеног светла.

Али обим овог уређаја није ограничен спаваћа соба или кабинет. У њему се налази декоративни додатак дневна соба, ће вам помоћи да се савршено опустите на каучу испред пљескавог плеса обојених балона.

Јапански ентеријер

Јапански ентеријер

Савет! Покушајте да инсталирате лаву светиљка у расаднику. Светао интересантан дизајн са мехурићима је веома угодан за дјецу и помаже у борби против ноћних страхова без кориштења основног освјетљења.

Удобан простор за рекреацију

Удобан простор за рекреацију

Како изабрати лава лампу?

Као иу већини случајева, приликом избора додатна опрема за кућни ентеријер Вриједи се фокусирати на дизајн и трошкове. Најчешће, светиљке се бирају бојом, пошто светли садржај треба да се уклапа у укупни концепт собе и да буде задовољан власником. Поред тога, морате обратити пажњу на такве карактеристике:

  • Пуњење цилиндра. Парафин или восак имају "мирнији" покрет и помажу се опуштању након напорног дана. Али бледе се разликују у више енергетских карактеристика и погодне су за пуњење позитивних.
  • Дизајн. Светиљка може имати модеран изглед, за то је савршена минимализам или хи-тецх. Или, напротив, симболизују моду прошлог века, стварајући ретро стил.
Разноликост облика и величина

Разноликост облика и величина

Светао тродобројни додатак

Светао тродобројни додатак

  • Величина. Обично кућне лампе имају димензије у распону од 30-75 цм, што је Идеалан за уградњу на стол. Међутим, постоје још велики примерци до 1 метар, који у унутрашњости имају посебан положај.
  • Техничке карактеристике. Упркос сличности свих лампи, пре куповине, морате се упознати са правилима рада производа. То укључује радно вријеме, батерије и бригу о производу.
Светао стилски и необичан декор

Светао, елегантан и необичан декор

Савет! Лава лампа - одлична за поклон. Може се успешно поставити и код куће и на послу. Истовремено, није тешко наћи приступачне и јефтине моделе. 

Лава лампа у унутрашњости: савети за одабир необичне сијалице са мехурићима

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 78