Arhitectură neobișnuită în centrul Parisului

Arhitectură neobișnuită în centrul Parisului

Îngrijirea pentru mediu devine treptat o parte integrantă a vieții omului modern. Conservarea naturii în mediul urban este cea mai urgentă problemă, deoarece mega-pacii moderne sufocate literalmente din cauza lipsei de aer curat. Conștientizarea faptului că natura nu este numai frumusețea, ci și sănătatea a dus la dezvoltarea arhitecturii ecologice.

 • Caracteristici eco-arhitectura
 • avantaje
 • Reprezentanții lumii populare
Case de basm din Elveția

Fabulos Cabane elvețiene

Casă modernă, cu piscină

Casă modernă, cu piscină

Caracteristici eco-arhitectura

Construcția de clădiri care utilizează exclusiv materiale naturale este orientată atât spre conservarea naturii, cât și spre folosirea sănătății umane. Potrivit unor informații, care trăiesc în case de case, construit din materiale sintetice, poate dăuna corpului. În timp ce lemnul, lutul, piatra, sticla sau paiele sunt reciclate complet din natură, fără a afecta organismele vii. Arhitectura mediului este, de asemenea, diferite folosind energia naturală sub forma soarelui, vânt și apei de ploaie reciclate.

Fațada clădirii, decorată cu plante de alpinism

Fațada clădirii, decorată cu plante de alpinism

Absența de verdeață pe teren în orașele mari este compensată de prezența sa pe balcoane și acoperișuri

Absența de verdeață pe teren în orașele mari este compensată de prezența sa pe balcoane și acoperișuri

Casă din materiale naturale

Casă din materiale naturale

Eco-arhitectura este caracterizată printr-un design rațional, caracterizat prin dimensiuni compacte și atitudine atentă față de terenul de construcție. Unicitatea proiectului depinde de caracteristicile terenului, iar designul se adaptează întotdeauna la datele originale, spre deosebire de casa standard obișnuită unde toată vegetația este distrusă.

Luând în considerare fiecare teren, creația ecologică capătă un aspect individual, iar cele adiacente peisaj devine un decor datorită geamuri panoramice.

Casa organică sub dom

Casa organică sub dom

Clădiri înalte cu o abundență de verdeață pe fațade

Clădiri înalte cu o abundență de verdeață pe fațade

Zeimuls Centrul de Tineret din partea de sus

Centrul de tineret Zeimuls: Vedere de sus (Rezekne, Letonia)

Există două tendințe în arhitectura ecologică: soluții simple și hi-tech. Prima direcție se caracterizează prin utilizarea celor mai tradiționale soluții, cu simplitate și naturalitate maximă. Și tehnologia high-tech ecologică este o idee complexă de inginerie prin introducerea celor mai noi tehnologii.

Fiind astăzi cea mai modernă tendință în arhitectură, clădirea verde este deosebit de populară în țările dezvoltate. Regatul Unit și Statele Unite construiesc orașe întregi, introducând cele mai recente evoluții.

avantaje

Interesul pentru materialele de mediu acoperă tot mai multe zone. Dorința de a mânca alimente naturale, purtați haine făcute din materiale naturale și trăiți acasă ecologic devine din ce în ce mai la modă și în căutare. Prin urmare, eco-arhitectura se dezvoltă în întreaga lume într-un ritm incredibil, atrăgând din ce în ce mai mulți susținători.

Arhitectura ecologică este diferită:

 1. siguranța pentru mediu și sănătatea umană;
 2. consumul economic de electricitate și încălzire;
 3. aspectul unic și designul extraordinar;
 4. aparținând tehnologiilor inovatoare.

Orice proiect ecologic se bazează în primul rând pe capacitatea de a utiliza resurse libere. Panourile solare, turbinele eoliene și pompele de căldură îndeplinesc eficient sarcinile lor, contribuind la reducerea semnificativă a costurilor.

La nota! Clădirile din materiale naturale respira bine și se lasă în aer, ceea ce permite menținerea temperaturii optime și oxigenarea camerei din casă.

Reprezentanții lumii populare

Mai recent, exemple de eco-arhitectura au fost extrem de rare, erecția lor fiind un eveniment real pentru omenire. Dar, în ultimii douăzeci de ani, astfel de clădiri se găsesc în multe țări din întreaga lume, ceea ce confirmă interesul față de construcția de mediu.

 • Satul Ditikon, situat în Elveția, este un proiect de eco-arhitectură de la Peter Fech. Asemănarea exterioară cu locuința Hobitilor de la "Domnul Inelelor" a fost atât de populară cu locuitorii, încât satul a fost numit pământul elvețian. Particularitatea structurii subterane este că acoperișul de la sol și plante este o protecție excelentă împotriva vântului și a ploii. Casele sunt sigure pentru mediul înconjurător, consumă mai puțină energie electrică și arată foarte fabulos.
Satul Ditikon cu case în formă de dugouts

Satul Ditikon cu case în formă de dugouts

Satul neobișnuit de Ditikon

Satul neobișnuit de Ditikon

 • Spitalul din Mexico City sub numele Manuel Guy Gilesales este considerată a fi una dintre cele mai avansate instituții medicale. Și nu este vorba doar de echipamente moderne sau de calificările medicilor. Spitalul trăiește simultan oamenii și curăță aerul datorită fațadei unice a clădirii. Ecranul de curățare, realizat dintr-o țiglă specială înfățișând, arată ca o rețea, în găurile din care devine aerul poluat de mașini. De asemenea, plicul ajută la reducerea consumului de energie electrică și creează un microclimat favorabil în secții.
 • Fermă verticală, construită în Olanda, este destinat cultivării florilor și culturilor. Zgârie-nori este situat pe malul apei și atrage mulți turiști datorită vederii panoramice spectaculoase. Fatada transparentă a turnului este realizată dintr-un material special, care diferă de sticlă cu greutate mai mică și proprietăți autocurătoare. În interior sunt, de asemenea, facilități pentru diverse evenimente, o cafenea și o sală de concerte. Sistemul de recoltare a apei de ploaie permite irigarea plantelor fără ajutorul pompelor electrice.

 • Skyscraper-castravete din Londra - acesta este proiectul lui Norman Foster, care a introdus un sistem inovator decorarea fațadelor. Tehnologia utilizării panourilor de plante este de a absorbi umezeala din aer, care este distribuită prin intermediul membranelor speciale și saturate plantele cu apă. Zgârie-nori cu conturul neted, decorat cu lichen pe fațadă, ca un covor natural, seamănă cu un castravete în formă și arată foarte neobișnuit în vecinătatea structurilor de beton.
Dugout modern cu o vedere frumoasă de la fereastră

Dugout modern cu o vedere frumoasă de la fereastră

Hotelul este situat în pădurea Portugaliei

Hotel situat în pădurea Portugaliei

 • Casa organică din orașul japonez Osaka Este opera arhitectului italian Gaetano Pesce. Clădirea care a apărut la sfârșitul secolului al XX-lea a reprezentat un adevărat progres în structurile similare ale districtului de afaceri. Contrastul luminos al fațadei stacojii cu ghivece de flori pe întreaga suprafață a casei a devenit o întruchipare excelentă a arhitecturii ecologice și a decorat strada cu o varietate arbuști.

În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că dezvoltarea arhitecturii eco-arheologice în țările post-sovietice este cu mult în urma țărilor occidentale avansate. Construcția unei case ecologice moderne este mai costisitoare decât de obicei, dar după 5-10 ani, din cauza consumului energetic economic, acesta plătește integral costul.

Abundența de verdeață pe case devine din ce în ce mai populară în lume

Abundența de verdeață pe case este o tendință în întreaga lume

Verdele și copacii mici sunt clădiri bine decorate

Mica verdeață și copaci decorează clădirile originale

Arhitectura ecologică: revizuirea unor proiecte uimitoare care sunt în armonie cu natura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3