Engleski kolonijalni stil

Engleski kolonijalni stil

Kolonijalni stil u unutrašnjosti došao je u naše dane iz srednjovjekovne Engleske. Njegovo je podrijetlo nastalo zbog europskih kolonija, koje su bile distribuirane diljem kontinenta. Imperijalisti koji su došli u nove zemlje donijeli su s njima običaje, kultura, jezik i kućanskih predmeta. Bogati kolonizeri nisu namjeravali postojati u neprilikama. Za njihovo prebivalište sagradili su Udobne kuće, koji su rasporedili po svom ukusu. Tako je u unutrašnjosti bio kolonijalni stil koji ima nekoliko grana:

 • engleski.
 • SAD.
 • Francuzi.
 • Španjolski.
 • Afrički.
 • Indijanac.

sadržaj:

 • Kolonijalni stil u unutrašnjosti dnevne sobe
 • Španjolski i indijski kolonijalni stil u unutrašnjosti kuhinje
 • Kolonijalni stil u unutrašnjosti spavaće sobe
 • Dekoracije
 • Nekoliko savjeta za ukrašavanje kolonijalnog interijera
Indijski kolonijalni stil u unutrašnjosti

Indijski kolonijalni stil u unutrašnjosti

Španjolski kolonijalni stil

Španjolski kolonijalni stil

Exotici u unutrašnjosti: kolonijalni stil

Exotici u unutrašnjosti: kolonijalni stil

Kolonijalni stil u unutrašnjosti dnevne sobe

Unatoč činjenici da su kolonijalci pokušali organizirati svoje domove prema europskim standardima i tradicijama, vrlo brzo su egzotični elementi karakteristični za područje počeli pojavljivati ​​u njihovim stanovima. Kao rezultat ove zbrke pojavio se novi trend dizajna.

Od tog je vremena prošlo puno vremena, jedan stil je promijenjen od strane drugog, ali svaki je od njih bio jedinstven i šarmantan na svoj način. Međutim, prema riječima stručnjaka, kolonijalni smjer smatra se najoriginalnijim i originalnijim.

Kolonijalni stil u moderna interijera Je li uspješna kombinacija europske praktičnosti i orijentalno bojanje. Ovaj smjer je u stanju staviti niz predmeta koji u teoriji ne mogu biti uređeni. Ipak, rezultat čudi čak i one ljude koji se ne mogu iznenaditi egzotičnošću i luksuzom.

Europski stil u kombinaciji s notama egzoticizma - biljaka, vaza, kaveza

Europski stil u kombinaciji s notama egzoticizma - biljaka, vaza, kaveza

Vjeruju to dizajneri dnevni boravak Je li mjesto u kojem kolonijalni stil savršeno odgovara. Mirne, ali sigurne nijanse moraju vjerovati, pokazati želje vlasnika kuće.

Ali osim toga prirodnih boja dobrodošla i egzotična paleta, na primjer, ukrasi koji simuliraju kožu:

 • Zebra.
 • Žirafa.
 • Tigar.
 • Leopard.
Visoka stolica s sporednom stranom"зебра" в колониальном интерьере

Katedra s zebrom u kolonijalnom interijeru

Takva boja je prihvatljiva u ukrasima i tekstilima prostorije. Smjer zahtijeva prisutnost prirodnih materijala, pa ovdje odgovarajuće proizvode iz:

 • kamen;
 • glina;
 • guma;
 • koža;
 • jelenja;
 • bronce;
 • Azijski orah.
Prirodni materijali u kolonijalnoj unutrašnjosti

Prirodni materijali u kolonijalnoj unutrašnjosti

tepisi Je obavezna atribut ovog stila. Mogu biti i na zidovima i na podu. Dizajn interijera u kolonijalnom stilu nema ograničenja, pa za krajolik dnevnog boravka koristiti najneobičnije elemente. Tipično, ovo je:

 1. maske i skulpture istočnih božanstava;
 2. košara napravljena u tehnikama tkanja;
 3. rasvjetna tijela s tekstilnim svjetiljkama;
 4. figurice egzotičnih životinja;
 5. bronza svijećnjaci i vaze;
 6. baršun zavjese, izvezeno zlatom.

Vijeće: Kolonijalni stil u unutrašnjosti ne može bez egzotičnih biljaka. Pune, minijaturne palmine, tropski cvjetovi djeluju kao ukrasi.

Egzotične biljke - nezaobilazni atribut kolonijalnog stila

Egzotične biljke - nezaobilazni atribut kolonijalnog stila

Španjolski i indijski kolonijalni stil u unutrašnjosti kuhinje

Španjolci vole prostor koji se može vidjeti interijer kuhinje. za ukras zidova a stropovi španjolske kolonijalne kuhinje koriste neutralne nijanse. U Pročelje namještaja dominiraju tamnim bojama. Isti tamni čini vrata i okvire prozora.

Koja su druga obilježja karakteristična za španjolski kolonijalni smjer?

 • Prozori su do stropa.
 • lukovi.
 • kamin.
 • Vijenac, uklesan i krivotvorene dekor elemente.
Španjolski kolonijalni stil: grede, lukovi, krivotvoreni elementi

Španjolski kolonijalni stil: grede, lukovi, krivotvoreni elementi

Za zidove se obično koriste teksturirana žbuka, i područje pregača je ukrašeno malim pločicama ili "ispod kamena". Podne obloge izvodi se iz stabla. Ona, poput namještaja, mora biti tamna.

dizajn kuhinjskog stana izravni ili u obliku otoka. Oblik stola i stolica obično je jednostavan. Prisutnost tapeciranog namještaja u kuhinji zahtijeva jastuci različitih veličina s etničkim ornamentima. Ukrasite suvremenu kuhinju u kolonijalnom stilu roll zavjesama od slame ili tekstilnim zavjesama.

Indijska kolonijalna unutrašnjost može prepoznati:

 • visoki stropovi;
 • topla paleta boja;
 • velikih vrata i prozora;
 • ogroman pribor, izrađene ručno od prirodnih materijala;
 • obilje raznolikih, šarenih tekstila.
Visoki stropovi, lukovi, elemente u indijskom kolonijalnom stilu

Visoki stropovi, lukovi, elemente u indijskom kolonijalnom stilu

Zidovi indijske kuhinje su lagani: žuti, svjetlosmeđ, bež, pješčana, svjetlozelena. Strop - češće bijeli s masivnim gredama tamne boje. Značajka ove kuhinje je niska stolić za kavu i stolice pričvršćene na njega, izrađene od drvenog masiva.

Ostali dokazi indijskog kolonijalnog stila:

 • stol s blagovaonom mramora ili stakla;
 • rezbareno drvo ormarića i rubnjaka;
 • niska svijetla kauč s svijetlim presvlakama i brojnim jastuci;
 • oslikana presavijena ekrani relevantno za kuhinje u kombinaciji s dnevnim boravcima.

Vijeće: za rasvjetu blagovaonom preporuča se upotrijebiti lampe proizvedene u umijeću kovanja. Radno područje opremljeno je ugrađenom rasvjetom, koji je instaliran ispod gornjih modula.

Žuta kuhinja u kolonijalnom stilu s uklesanim elementima i svijetlim sagom

Žuta kuhinja u kolonijalnom stilu s uklesanim elementima i svijetlim sagom

Kolonijalni stil u unutrašnjosti spavaće sobe

Stropovi u spavaćoj sobi, uređena u kolonijalnom stilu, u pravilu, bijeljena ili obložena drvenom podlogom. Drvene obrade su obojene bijelom bojom ili tretirane mrlju, što povoljno naglašava teksturu materijala.

Druga mogućnost za završetak stropova je vješanje konstrukcije, koje dobivaju popularnost. za ovjesa ili napetosti koristi stropni gips ploča i PVC posteljinu. No, kolonijalni stil ne podnosi složene hrpe, tako da stropovi u takvoj spavaćoj sobi trebaju biti jednodijelni.

Drvene grede na stropu, velike prozore, tepih s orijentalnim elementima u unutrašnjosti spavaće sobe

Drvene grede na stropu, velike prozore, tepih s orijentalnim elementima u unutrašnjosti spavaće sobe

Ako stanovnici prostorije za spavanje planiraju instalirati preko velikog kreveta zavjesa, što je tipično za kolonijalnu unutrašnjost, ovaj trenutak treba razmotriti prije nego što se strop montira. Tako će se spriječiti neugodna "iznenađenja", kada se krović s gornjim dijelom odmara na strop i podiže ga.

Pod u spavaćoj sobi, kao u ostalim sobama, trebao bi biti drven. Ovaj premaz nije samo topao i ekološki, nego i prikladan za obradu. To može biti parket ploča ili komad parketa, iako je posljednjih godina, češće koristite laminat. Ako je potrebno brzo polaganje i jeftiniji materijal, možete ga koristiti linoleum s imitacijom parketa.

Keramičke pločice U kolonijalnoj unutrašnjosti se koristi vrlo rijetko, što je posljedica hladnoće materijala. Koristi se samo u spavaćim sobama s ugrađenim podnim grijanjem.

Vijeće: kupujući spavaću sobu za tepih, vlasnik dobiva odjednom dvije prednosti: topli pod i utakmicu s kolonijalnom stilu, za koje su tepisi tipični elementi.

Tepisi na zidu i podu - znak kolonijalnog stila

Tepisi na zidu i podu - znak kolonijalnog stila

Dekoracije

Predmeti dekoracije i namještaja za ovaj interijer su odabrani u skladu s smjerom grananja. Engleski kolonijalni stil u unutrašnjosti zahtijeva prisutnost masivnog namještaja sa ili bez rezbarija. Završetak za tapecirani namještaj treba biti koža ili drugi prirodni i skupi materijali. Prisutnost teških kovani luster nužno, osobito u dnevnoj sobi. Elementi umjetničkog kovanja moraju se vidjeti u drugim unutarnjim predmetima:

 1. kamin i pribor za njega;
 2. svijećnjaci;
 3. gumbe za vrata;
 4. ukrasne rešetke na prozorima;
 5. statue.

Ovdje bi sve trebalo biti dokaz bogatstva i stabilnosti.

Kamini u kolonijalnoj unutrašnjosti

Kamini u kolonijalnoj unutrašnjosti

Američki kolonijalni stil mnogo je skromniji od prethodnog. Iako je namještaj u američkom smjeru također masivan i drven, mnogo je jednostavniji od engleskog i ne uzrokuje takav entuzijazam, kao i ostatak dizajna. Zidovi soba u američkom kolonijalnom stilu ukrašavaju fotografije, karte i njihove slike. Kao krajolik možete vidjeti globus, teleskop i brodski kotač.

Retro fotografije na zidovima - jedna od obilježja američkog kolonijalnog stila

Retro fotografije na zidovima - jedna od obilježja američkog kolonijalnog stila

Safari je još jedna grana kolonijalnog stila, koja ne nalikuje prva dva. Znakovi europske kulture teško su vidljivi, ali afrički etnički motivi su vidljivi posvuda. To se odnosi na predmete namještaja, kao i na boje tkanina i zidova. Umjesto stabla, ovdje se može vidjeti bambus, i tkani tepisi zamijenili su prirodne kože životinja.

Zavjese na prozorima transparentan i prozračan. Što se tiče afričkih motiva, ovdje će biti prikladno crno, bijelo i crvene boje. Geometrija kontrasta na zavjesama i pokrivačima donosi na pamet lov na slon ili tigar.

Vijeće: tako da je slika kolonijalne unutrašnjosti dovršena, soba do maksimuma mora biti ispunjena egzotičnim biljkama. Neće biti pretraživanja, više zelenih i palmi - što je vjerodostojnije i prirodnije.

Palme će dodati dodir"свежести" колониальному стилю

Palm će dodati dodir "svježine" u kolonijalni stil

Kolonijalni stil u unutrašnjosti: nekoliko savjeta za ukrašavanje

 • Suvremeno građevinsko tržište obiluje svijetlim materijalima za doradu. Bez obzira koliko su lijepe bile, njihova primjena na stvaranje kolonijalnog interijera neprihvatljiva je. Ovdje je primjerena neutralna i lagana paleta.
 • Budući da su se kolonizatori često morali preseliti s jednog mjesta na drugo, njihov namještaj bio je višefunkcionalan i što je prikladniji. Stvaranje sličnog interijera, možete kupiti sklopivi stolovi i stolice, od drva. Ako nema potrebe za preklapanjem namještaja, preporučljivo je koristiti stol s križnim nogama, opsežnim prostranim ormarima, ogromnim starim grudima.
Dekoracija kolonijalnog stila može postati prsa

Dekoracija kolonijalnog stila može postati prsa

 • Budući da je kolonijalni stil ispunjen egzotičnim elementima, unutrašnjost će biti prikladna pletene stolice, stol za kavu i stolice. Materijal namještaja može poslužiti kao bambus, ratana i stablo tamnih sorti.
 • Preporuča se eklektičan krajolik, Budući da se ovaj stil kombinira, čini se, neuskladiv. Najuobičajeniji i jedinstveniji nakit za zavidne goste stavio je istaknuto mjesto. Jedini uvjet je da ti elementi moraju imati povijesnu ili materijalnu vrijednost. Slični proizvodi doslovno za novčana sredstva mogu se kupiti na "buvnim tržištima". Prodavači često ne znaju pravu vrijednost određene stvari.
Antikviteti su uvijek prikladni u unutrašnjosti kolonijalnog stila - tapiserije, vaze, pribor su uvijek prikladni

Antikviteti su uvijek prikladni u unutrašnjosti kolonijalnog stila - tapiserije, vaze, pribor su uvijek prikladni

 • Za ukrašavanje prozora danas aktivno koristiti sjenila od bambusa i rolete, koji ni na koji način nisu niži u boji od svojih "predaka".
 • Ako vlasnici kuće nisu protiv domaćih životinja, kavez s velikim papagajem učinit će kolonijalnu unutrašnjost uvjerljivijom.
Koridor apartmani u kolonijalnom stilu ukrašeni su šarenim tapiserija s vatrenim pticama

Koridor apartmani u kolonijalnom stilu ukrašeni su šarenim tapiserija s vatrenim pticama

Nije loše, ako se tema životinja vidi u ukras namještaja. Na primjer, stol s nogama koji oponašaju lava nogu savršeno će stati u kolonijalne postavke. Čak i obrisi sofe mogu nalikovati velikoj životinji, položiti na počinak.

Takvi komadi namještaja nisu lako dostupni, ali svaki će obrtnik rado napraviti masivni ormar na zahtjev, koji izgleda kao da drži divne gorile u repovima. Takvi elementi bili su nužno prisutni u prostorijama kolonijalista prethodne ere. Najvjerojatnije, takvi su proizvodi jasni podsjetnik strancima da nisu jako sretni na novim zemljama.

Kolonijalni stil u unutrašnjosti: životinjske teme u kolonijalnom stilu: kože, figurica slona

Teme životinja u kolonijalnom stilu: kože, figurica slona

Unatoč tome što se kolonijalno okruženje doma smatra zavjetom luksuza i prosperiteta, njegova je glavna svrha i dalje praktična. U šarenom stilu postoji niz jednostavnosti, ultramoderniteta i egzotika. Drugim riječima, kolonijalni smjer unutrašnjosti je prava umjetnost koja može pretvoriti najbizarnije stvari u ukrase.

Neobična okolina ne ometa udobnost i udobnost stanovnika. To jamči potpuni odmor i kreativni duh, što je vrlo potrebno za darovite i razvijene ličnosti.

Kolonijalni stil unutrašnjosti: 85+ fotografija odabranih implementacija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5