Glavno obilježje stila je kreativan cvjetni dizajn u plavom i bijelom

Glavno obilježje stila je kreativan cvjetni dizajn u plavom i bijelom

Tradicionalno se koristi za Gzhel uređenje posuđa, manje često crijep. Karakterističan je za stil plava i bijela shema boja i cvjetni ukrasi. Njegova glavna poruka je nepažnja i smirenost, čistoća i iskrenost. Kako bi stilistika bila dobro istaknuta, potrebno je koristiti stilizirane keramike. Najčešće je takva odluka odabrana kada dizajn kuhinje. Iako je u drugim sobama sasvim moguće uvesti karakterističnu notu za stil.

sadržaj

 • Gzhel: upoznajte se i saznajte više
 • Kako koristiti?
 • Elementi gzheli u bilo kojem interijeru
 • kuhinja
 • Spavaća soba
 • Kupaonica i WC
Folk slikarstvo, ukrašavanje keramike i porculanske keramike

Folk slikarstvo, ukrašavanje keramike i porculanske keramike

Gzhel: upoznajte se i saznajte više

Što možete vidjeti na keramici u ovoj izvedbi? Naravno, njezini vegetativni motivi, koji su se, čini se, rasuli na bijelom snijegu. Ovdje se često susrećete s bajkovitim likovima, osobito slatkim prizorima iz ruralnog života, poznatom svakoj osobi koja dira krajolike.

Važno! Gzhelu privlači prvenstveno činjenica da je ona rodbina, bliska čovjeku i ne iznenađuje da se takve stilistike nastoji prenijeti u svoje domove.

Tijekom Sovjetskog Saveza takvi su proizvodi bili predmet svakodnevnog života, ali sada se smatraju umjetničkim djelom i pravi rijetkost. Štoviše, interijer s takvim ukrasom postaje doista ekskluzivan. A razvoj tehnologije otvorio je nove horizonte, a sada u prepoznatljivom plavom i bijelom rasponu možete vidjeti zidni ukras, strop, crijep, čak i fasade namještaja, tekstila, rasvjetni uređaji.

Plava i bijela slika na dekor elementima

Plava i bijela slika na dekor elementima

Sada je Gzhelova slika omiljena mnogim umjetnicima i dizajnerima. To privlači mnogo, i to:

 1. Grace.
 2. Elegantnost slike.
 3. Njegova jednostavna, ali jedinstvena dubina.
 4. Izvrstan sklad sa strukturom drveta, što otvara velike izglede za upotrebu stila.

Obratite pažnju! Gzhel savršeno odgovara zlatu, a slični proizvodi dobro izgledaju interijera klasičnog smjera. A čak iu modernoj stambenoj zgradi izgledat će izvorno, ako je stil zamišljeno pretučen.

Skladna kombinacija boja i stilskih naglasaka

Skladna kombinacija boja i stilskih naglasaka

Kako koristiti?

Obilježja bijele i plave ukrase sve se više nalaze tekstilni proizvodi, ukras zidova. Teksture u ovom slučaju mogu biti vrlo različite, kao i njihove svrhe. Tipični uzorci koriste dizajneri velikodušno iu različitim smjerovima, ali češće:

 • U dizajnu interijera stvaraju se akcenti. Za to se koriste samo neki dekorativni elementi. To može biti ploče na zidovima, Krevet na kauču, jastuk, presvlake sjedala.
 • Korištenje plavih i bijelih nijansi u dizajnu cijele sobe ili čak čitavog apartmana. U ovom slučaju, ne možete posebno ograničiti, budući da je glavna stvar za održavanje prirodnosti, prirodnosti motiva.

Savjet! Najuspješnije rješenje je odabir uzorka s biljem, lišćem, bobicama, buketima cvijeća.

Elementi gzheli u bilo kojem interijeru

Ako stilistika za okus, ali ideja s završetkom određenih površina došla su prekasno (nakon popravka), ta se situacija može ispraviti i uvesti određene elemente.

Pribor za Gzhel Kako podnijeti zahtjev?
tekstil Na večernjem stolu može biti lijep stolnjak. Čak i ako drugi elementi unutrašnjosti ne podržavaju, još uvijek ćete moći dobiti takav željeni estetski užitak.
Posuđe, setove za posluživanje Od tih izvorno ruskih ploča je ugodno, čak i ako će biti svečana usluga, ali dodir Gzhelove umjetnosti može se još uvijek donijeti.
Lijepe figurice. Sada je vrlo popularno napraviti karakteristične obojene porculanske igračke. Medvjedi, zečevi i kanteli mogu sjediti na policama, gledati s bočne ploče i ukrasiti sve i dati dodir stila u bilo kojem interijeru.
Slikane ploče Takav može ukrasiti zid u bilo kojoj prostoriji, a nije potrebno naručiti pravi majstor u eminentnom majstoru - možete odabrati ornament koji vam se sviđa i upućivati ​​na ispis fotografija.

kuhinja

Najbolje je provesti taj stil u kuhinji. Mnogo se površina može pokriti posuđe, - zidovi, podovi. Osim toga, karakteristični Gzhel posuđe ovdje je najprikladniji i skladniji.

Često su uzorci karakteristični za ovaj oblik umjetnosti korišteni na zidovima prostorija i fasade namještaja. Štoviše, tehnološki proces njihova izrade je takav da omogućuje utjelovljenje čak i najdragocjenijih imaginacija.

Slikane vaze ukrašavaju interijer kuhinje

Slikane vaze ukrašavaju interijer kuhinje

Drugi aspekt korištenja ovog posebnog smjera u kuhinji je prisutnost velike količine snježne bijele tehnike koja se savršeno usklađuje s ukrasima. Osim toga, može se dodatno ukrašavati kako bi se stvorila cjelovita slika.

Važno! Prilikom izrade dizajna, ne morate uvijek upotrebljavati ukrase, možete ih pretjerati. Da bi ga izuzeli, naglasak na zidu ili fasadu namještaja pomoći će.

Bijeli i plavi stil popularan je za uređenje kuhinje

Bijela i plava stilistika popularne su u dizajnu kuhinje

Boje koje su savršeno kombinirane gzhel:

 1. zelena.
 2. žuti.
 3. svijetao bež, pastelnim nijansama.
 4. Savršeno se suprotstavlja tamnim drvenim zidovima.
Jednostavna kombinacija nijansi u kuhinji u stilu zemlje

Jednostavna kombinacija nijansi u kuhinji country stila

Unutarnje rješenje može se predstaviti u dva oblika:

 1. Naglasak, jedinstven ukrasni element.
 2. Odredivost za upotrebu bijele plave sheme boja kako biste stvorili holistički prikaz.

Važno! Jedino ograničenje stilistike je uporaba spomenutih boja i cvjetnih bobica-biljnih motiva.

Moderna kuhinja ukrašena je dodatkom s bijelim i plavim ukrasima

Moderna kuhinja ukrašena je dodatkom s bijelim i plavim ukrasima

Savjet! Čak i mali element u obliku kuhinjske pregače preko radne površine bit će izvrstan naglasak koji će revitalizirati prostoriju i učiniti ga originalnim. Naravno, kuhinjskog stana treba odabrati kako bi odgovarala završetku, tako da ne izgleda strano.

namještaj

Kako ne bi osobito voljeli stilistiku, moguće je umjereno ukrašavati namještaj. Odlično rješenje - ukras samo s bojama zidni ormarići, Pod ostaje u istoj karakterističnoj boji. Glavni zadatak svega što će biti lociran jest naglasiti smjer.

Prekrasan kontrastni dizajn kuhinjskog prostora, dopunjen zavjesama u ruskom stilu

Prekrasan kontrastni dizajn kuhinjskog prostora, dopunjen zavjesama u ruskom stilu

Dekorativni elementi

Da bi se uklopila u kuhinju sve što želite, a istodobno ga učiniti cjelovitom, samo trebate naglasiti pojedinosti s gzhelom. To može biti ploče na zidovima, ploča s pločice, vaze i ostale keramike. Dopušteno je minimalno preklapanje stilova, no što je najvažnije, oni se nalaze u jedna shema boja sa zajedničkim interijerom.

Blagovaonica s ukrasnim elementima karakteristične boje

Dekorativni elementi s karakterističnom bojom u kutu blagovaonice

Spavaća soba

Čini se da su posuđe i spavaća soba nespojivi, ali mirni, originalni obrasci Gzhelove slike u ovoj sobi bit će vrlo dobrodošli.

Na bilješku! Najčešće se na tekstilima upotrebljavaju karakteristični ukrasi presvlake namještaja, prostirke, manje često s zidni ukras.

Bjelina na tekstilu izgleda svježa i moderna, a mekana plava boja dodaje nježnost i udobnost. Budući da su boje prilično hladne, morate pažljivo krenuti s njima kako ne bi bilo nelagode u spavaćoj sobi.

Zidne slike u klasičnoj spavaćoj sobi

Zidne slike u klasičnoj spavaćoj sobi

Savjet! Iz pozadine s popisom na cijelom zidu vrijedi odustati i dati prednost monofonijskom premazu svjetlosti koja će uravnotežiti ostatak ukrasnih i dekorativnih elemenata.

Bijelo-plava unutrašnjost dnevnog boravka

Bijelo-plava unutrašnjost dnevnog boravka

Zbog činjenice da moderna tehnologija omogućuje primjenu bilo koje slike u tekstil, autentični gzhel može se preseliti na zavjese, pokrivanje i čak posteljina. Većina organski, to izgleda kao bijelo-plava namještaj. I jedan od predmeta može biti potpuno prekriven sličnom tkaninom, a ostali su jednobojni, što će napraviti svijetli izvorni naglasak.

slika izgleda sjajno poput zidnog pokrova

Uzorak izgleda sjajno kao zidni poklopac

Važno! Treba podrazumijevati da će ukrasi donekle pojednostaviti stilistiku prostorije, budući da su one karakteristične za njih zemlja stilova. Ali, ako se približite dizajnu interijera s najvećom pažnjom i "isprobate" svaki detalj, stvorit ćete skladnu holističku sliku.

Tekstil s bijelim i plavim ispisima u spavaćoj sobi

Tekstil s bijelim i plavim ispisima u spavaćoj sobi

Kupaonica i WC

Ovdje, kao u kuhinji, ima mnogo površina koje su prekrivene pločice. Naravno, subjekti jela ovdje neće biti praćeni, ali možete kupiti ploču s bijelim i plavim cvjetovima i biljkama. Čak i akrilne kade obojeno u tehnici u pitanju, što joj daje poseban šarm i jedinstvenost.

Važno! kao kupaonica nećete svi voljeti, jer u takvoj maloj sobi takvi veliki i svijetli uzorci mogu izgledati smiješno. Zato je važno ne pretjerivati ​​s stylingom.

Kupaonica s ukrasom mozaika u stilu ruskog stila

Kupaonica s ukrasom mozaika u stilu ruskog stila

Gzhel se uspješno uklapa u bilo koji interijer. Ljepota, organskoća i autentičnost slike privlači sve više dizajnera i onih koji žele napraviti svoj dom izvorno. Živi i takvi nativni ukrasi će zadovoljiti oči i umiriti.

Gzhel stil unutrašnjosti: 65+ sofisticirana dizajnerska rješenja za svaki ukus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3