Дизайн на трапезария с елементи на луксозна и ретро технология

Дизайн на трапезария с елементи на луксозна и ретро технология

Steampunk във вътрешността е лаконично въплъщение Готически класики, Викториански лукс на старата Англия (това е за втората половина на ХХ век) и близо до стил таванско помещение утилитарен обзавеждане с изкуствени импрегнации art deco. Първоначално се появява през 80-те години на миналия век като чисто литературен феномен, а стеамбанкът е проникнал в киното, модата и, разбира се, в модерния интериорен дизайн. Нека се опитаме да разберем какво представлява този оригинален и оригинален поток в дизайна.

  • Малко за появата на стеамбук
  • Мед, месинг и чугун за баня
  • Осветление в духа на ретро
  • Виктория мебели
  • Реколта и антични акценти
Интересен дизайн на хола в стил steampunk

Интересен дизайн на хола в стил steampunk

Малко за появата на стеамбук

  • Бащата на Steampunk е американският писател на научната фантастика Кевин Уейн Жетер. Той беше този, който през пролетта на 1987 г. използва думата стиймпънк (в превод от английската пара - пара, пънк - пънк) като по - голяма и донякъде иронична алтернатива на съществуващата литературна тенденция на киберпънк.

Ключовата разлика от стиймпънк Киберпънкът стана нейния акцент върху реалния живот, или поне условно приемливи технологии (захранва инсталации, дирижабли и подводници) и издърпайте елементите на викторианска измислица. Забележителен пример за това е романът на Хърбърт Уелс The Time Machine.

Ето защо, ако вие сте в юношеска възраст той се чете романите си, обичаше "Капитан Немо" от Жул Верн, в атмосферата на света на Уилям Гибсън и чай Mevil, безочлив и дързък дизайн Steampunk ще не ви оставят безразлични. Откъде започваш?

Стенна декорация, използваща механизми

Стенна декорация, използваща механизми

Гигантска инсталация на входа на дневната

Гигантска инсталация на входа на дневната

мед, месинг и чугун за баня

Първото нещо е да се говори за крайъгълните камъни на степъпнун - железни елементи в финала: елегантен мед, месинг, тежък чугун или метални нитове с корозионни знаци. Всичко това в същото време ще подчертае атмосферата на вашия интериор. 

Ако отдавна сте планирали да промените скучното акрилна баня до масивна чугун с издълбани крака - тогава тук е най-високата точка! Завършете снимката с блестящ мед отопляема релса за хавлии, и използвайте стари технически клапи като ключове на миксера. 

Към бележката! За огледало си струва да се избере масивни ковани или месингови рамки в стила на реколтата. Също така, чудесно допълнение към стените ще бъде разнообразието от зъбни колела, режещи медни ребра и полузапалената преплитане на стари комуникационни тръби.

Огледалото с рамката на картината

Огледалото с рамката на картината

Стил на стеамбанка с арт деко елементи

Стил на стеамбанка с арт деко елементи

Осветление в духа на ретро

Идеална лампа за този стил - ретро-лампа Едисон. Ако при изпълнението на проектния проект се постави по-голям акцент върху викторианската Англия, тогава трябва да погледнете реколтата ковани лампи с обемни нюанси.

Вместо основния източник на светлина, препоръчваме ви да окачите масивна лампа, стилизирана като стара диригентна. Колкото по-точно са направени скелетът и детайлите на вашия плаващ кораб, толкова по-автентичен ще бъде цялостният интериор на стаята.

Огромен дирижабъл вместо традиционен полилей

Огромен дирижабъл вместо традиционен полилей

Съвет! По аналогия с стил таванско помещение в стеамбук, всички отворени комуникации по стените и тавана изглеждат много органични. Затова силно препоръчваме да не използвате Опънати тавани и гипсокартонени конструкции. Брутализъм, простота и някаква умишлена грубост в края - Вашата мачта-тежка.

Стенни лампи от водни тръби

Стенни лампи от водни тръби

Светилниците Едисън ще ви помогнат да подчертаете стила на стеамбуна

Светилниците Едисън ще ви помогнат да подчертаете стила на стеамбуна

Футуристичен полилей за осветление в залата

Футуристичен полилей за осветление в залата

Виктория мебели

За да играеш на естетиката на епохата на пара, ще помогнеш изобилието от кожа в тапицерията на мебелите. Кожен диван "Честърфийлд" и чифт класически столове с нисък клас - идеалната компания за стеамбук.

Добри мебели от кожа

Добри мебели от кожа

Луксозен диван на Честърфийлд на фона на старата световна карта

Луксозен диван "Честърфийлд" на фона на стара световна карта

Могат да се използват стари шевни маси със строги готически ковашки елементи в декорация конзолна маса в хола или спалня. Това също е чудесно решение вместо бордюри за телевизор при условие че е окачен от стената. 

Идеята! Плазменият екран или компютърният монитор могат да бъдат оформени със позлатена или медна рамка и нагревател на стена или климатичен панел Стилизирайте под блестящия контролен блок на стара подводница от дълбоководна морска вода.

Като а кафе или масичка за кафе можете да използвате масивна ретро гърдите или куфар с изобилие от метални брави и нитове. За същите, използвани от киномайстори по време на снимките на филмите за света на Хари Потър, Джоан Роулинг.

Идеята! Ролята на необичайното лавица за книги може да изпълнява няколко тънки извити тръби. Не се притеснявайте, ако те са стари и износени, че тези копия ще изглеждат като най-изгодна основа за пухкавите фолиа със злато, заседнали в корените на време. 

Черен кухненски комплект с месингов кант

Черен кухненски комплект с месингов кант

Холна маса с механизъм, който изпълнява декоративна роля

Холна маса с механизъм, който изпълнява декоративна роля

Реколта и антични акценти

За крайната подробност, всяка картина се нуждае от акценти, а интериорните композиции в този случай не са изключение. Дори ако спазвате всички наши съвети и идеи, но забравяйте да приведете два характерни елемента от необходимата епоха в дизайна на степъпънките - всички усилия могат да бъдат доведени до нищо. И така, бъдете търпеливи търпеливо и погледнете по-отблизо нещата около вас. Може би не е нужно да отидете далеч и реколта телефон с елегантни медни дръжки прахове във вашия гараж?

От древни неща можете да украсите много стилен интериор

От древни неща можете да украсите много стилен интериор

Съвет! На оформления битпазари, от парцалени берачи антикварите и дори работници трамвайно депо може да бъде за нищо (а понякога и безплатен), за да си купите чудесни оригинални аксесоари стил. След минимално възстановяване те могат да станат истинският скъпоценен камък на вашия проект! 

Също така си струва да обръщате внимание на старите (можете да не работите дълго) подкасти или други пишещи машини. Те перфектно допълват металните стелажи или, като опция, ще се превърнат в оригинален интериор конзола.

Фото тапети в спалнята

Фото тапети в спалнята

Закачени малки полилеи за осветяване на бюро

Закачени малки полилеи за осветяване на бюро

Ако сте фен на естетиката на подводниците и капитан Немо, можете да инсталирате фалшиви прозорци с черно или тъмно синьо стъкло на стената. Ако искате, можете снабден с осветен, като по този начин реши проблема осветление на място в част от зоните на стаята. В квартала можете да поставите масивни барометри за стена в меден калъф, елегантен състава на семейни снимки с ефект на сепия в месингови, медни или дървени рамки.

Допълнение получената ансамбъл на стена или маса почернели с използване на следните карти, петна и ожулвания, чертежите на дирижабли или подробни чертежи футуристични парни двигатели. Те могат да бъдат красиво подредени в шкафове и стелажи, виси на стените.

Големите механични часовници ще бъдат отличен интериор в интериора ви

Големите механични часовници ще бъдат отличен интериор

Антични архивни шкафове в дизайна на хола

Антични архивни шкафове в дизайна на хола

Съвет! Не забравяйте за класическите глобуси с позлатени елементи. Също така, добри възможности за изпълнение на кожа с карти с щамповане.

Последният изпревар в стилното разнообразие може да бъде масивен часа с римски цифри и отворен механизъм на работа. Препоръчително е, разбира се, те да работят въпреки древността - тогава можете да седнете на любимите си вечери вечер кожено кресло, пушете тръба или пийте английски чай, наблюдавайте измерения курс на часовника и, разбира се, планирайте вашите бъдещи приключения.

Стил steampunk във вътрешността: естетиката на парните двигатели и блясъка на викторианската Англия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 64 =