Селска къща в скандинавски стил

Селска къща в скандинавски стил

Скандинавски стил в интериора крайградски дом - това е преди всичко отражение на културните традиции и архитектурни предпочитания на северните народи - датците, шведите, финландците, норвежците. Строгият климат на тези страни остави отпечатък върху архитектурата. В по-голямата си част къщите са едноетажни или двуетажни, където е на втория етаж тавански етаж с допълнителна спалня, шкаф или билярдна зала.

при строителство на финландска къща фокусът е върху естествеността на материалите. Ето защо, такива къщи често приличат на дървена къща или са такива. Северните народи имат суров характер, който може да се види на минималния брой пейзажи както в къщата, така и на местната територия. Къща в скандинавски стил не може да бъде объркана с останалите сгради.

Двуетажна къща в скандинавски стил: хол и кабинет

Двуетажна къща в скандинавски стил: хол и кабинет

Всекидневна в скандинавски стил: леки тавани с дървени греди, големи прозорци, дървен под и грижливи детайли в декора на стаята (вази, картини, лампи, вази)

Всекидневна в скандинавски стил: леки тавани с дървени греди, големи прозорци, дървен под и грижливи детайли в декора на стаята (вази, картини, лампи, вази)

Скандинавският стил отдавна е синоним на простота, минимализъм и естествена светлина в интериора

Скандинавският стил отдавна е синоним на простота, минимализъм и естествена светлина в интериора

Основните външни признаци на скандинавското строителство

 1. Покрив от нестандартна конструкция с рязък връх и няколко нива.
 2. балкони в такива къщи, като правило, отсъстват, но има таван и тераса.
 3. Сглобките на дървените греди формират привлекателен геометричен образец, така че фасадата на къщата не се нуждае от допълнителни довършителни работи.
 4. Големите прозорци се намират дори в малки помещения. Някои от стаите имат два или дори три прозореца, така че в такива къщи няма липса на естествена светлина.
 5. Таваните тук са ниски, поради което има спестяване на охлаждащи средства през зимата и климатизация през лятото.
 6. Селска къща Скандинавският стил обикновено е оборудван с два изхода, единият от които е церемониален, а вторият е в задния двор. Много е удобно, ако родителите и техните възрастни деца живеят в една и съща къща по едно и също време.
 7. Във вътрешността на къщата има голям брой дървени облицовки, декор и мебели.
Екстериор на къща в скандинавски стил

Екстериор на къща в скандинавски стил

Видове къщи в скандинавски стил

Интериорът на къщата в скандинавски стил е много лаконичен и всички неща и обекти имат функционалност. Основната задача на жилището е да поддържа топло и уютно. Ето защо дървената декорация не е просто атрактивен декоративен елемент, а един вид защита на помещенията от течения и студ.

Най-често срещаните материали за изграждането на скандинавската селска къща днес са залепен и профилиран лъч. Благодарение на дизайна на покрива, който е с фронтон форма, зимен сняг върху него не се натрупва в големи количества, а през пролетта на собственика на къщата не е необходимо за почистване на покрива на топене на сняг и отломки.

Дървена украса на къщата в скандинавски стил

Дървена украса на къщата в скандинавски стил

Къщи, построени по проект на корпус, се радват на популярност сред жителите на Скандинавия. Най-често за тяхната ерекция се използва плоско дъно или подобен дървен материал. Структурата на рамката включва греди, разположени хоризонтално и напречно на тях.

Покритието на външната част на къщата се извършва от фасадна дъска, а интериорното декориране се избира според интериора.

Скандинавската технология за изграждане на телени мрежи се използва в много страни по света. Модулни жилища за такива проекти се строят дори в Русия

скандинавски рамкова конструкция Днес тя се използва в много страни по света

Скандинавски стил във вътрешността на дървена къща в страната

Скандинавският стил няма строги ограничения, може да бъде:

 • строга;
 • светъл;
 • минималистичен;
 • живописно и творческо.
Скандинавският стил е в състояние да трансформира дори това"скучную" деталь дома, как лестница

Скандинавският стил е в състояние да превърне дори такъв "скучен" детайл от къщата като стълбище

В това дизайнерско направление, различни стилове, радикално различни помежду си, често се пресичат. Най-популярните цветове:

 1. бяло;
 2. бежов;
 3. розово;
 4. светлинажълт;
 5. теракота;
 6. естествени нюанси на дърво.

Прозорците и вратите трябва да са дървени, а стените на стаите са облицовани с подплата. Гредите и таваните, които са носители, често изпълняват функцията на допълнителни декорации или служат като опора за осветителните устройства.

Греди на тавана - елемент на декор във вътрешността на шкафа в скандинавски стил

Греди на тавана - елемент на декор във вътрешността на шкафа в скандинавски стил

Дървените подове са лакирани, което им дава блясък и визуално разширява пространството. През последните години скандинавските интериор все повече използват ламинат, който прилича на дървена обвивка и се отнася до практически материали.

съвет: ако стените не са подредени с дърво, те са боядисани в светли тонове, осигуряващи мир и комфорт.

Боядисаните бели стени и леките мебели правят стаята по-комфортна

Боядисаните бели стени и леките мебели правят стаята по-комфортна

В двуетажна къща има стълбище, дава достъп до втория етаж. Дизайнът не трябва да заема много място, в идеалния случай не е много забележим. В таванската стая функцията на тавана се изпълнява от покрива, така че създаването на интериор в тази стая зависи от степента на покривния наклон и местоположението на прозоречните отвори.

Мансардни стаи са плодородна почва за намеренията на дизайнера и собствениците на къщата. Ако това е спалня - в центъра трябва да има голямо легло, за което можете да използвате одеяло, направено вътре пачуърка техника от светлината кърпа капаци. На леглото трябва да има големи възглавници с бродерии.

Творческа работилница на втория етаж на селска къща в скандинавски стил

Творческа работилница на втория етаж на селска къща в скандинавски стил

Скандинавският стил се характеризира със сдържаност и лаконичност, затова се препоръчва да се използват меки и светли цветове за изработване на всекидневната. Допълнително осветление в такъв интериор е само приветствано, така че стаята трябва да бъде оборудвана със стенни настилки, под подови лампи, всички видове светлини и полилеи.

Етажни лампи, настолни лампи, мини лампи и дори свещници: всекидневната в скандинавски стил трябва да бъде запалена по всяко време на деня

Етажни лампи, настолни лампи, мини лампи и дори свещници: всекидневната в скандинавски стил трябва да бъде запалена по всяко време на деня

Мебели и аксесоари

Да се ​​акцентира върху скандинавския стил ракита мебели, който може да бъде допълнение към основната дървена слушалка или да бъде независим елемент на околната среда. Тя може да бъде:

 • седалка;
 • столове;
 • маса;
 • кутия с тъкани вложки.
Закачен плетена стол във вътрешността на селска къща в скандинавски стил

Закачен плетена стол във вътрешността на селска къща в скандинавски стил

Интериорът на скандинавската селска къща, чиято снимка е предоставена в този материал, изисква наличието на подходящ текстил. За възглавници, мека мебел, Завесите и покривалото трябва да избират естествени тъкани, може би дори груба структура. Ясен представител на такива материали е лен.

Палитрата от нюанси може да бъде най-разнообразна, но е за предпочитане да се използват светлосиви и сини цветове. На салфетки, покривки и кърпи трябва да има национални орнаменти от северните националности.

Сива-синя кухня, разположена в кухня в скандинавски стил

Сива-синя кухня, разположена в кухня в скандинавски стил

Килим продукти на пода и на стените са изключени. Предпочитание трябва да се даде на плетени или тъкани килими, направени на ръка или закупени в магазини, продаващи ръчно изработени продукти.

Кабинет мебели и мека мебел мека мебел трябва да бъде различна от основната цветова палитра. В скандинавския интериор трябва да присъстват камина, които могат да бъдат функционални или играят чисто декоративна роля.

Камината е важна част от дневната в скандинавски стил

Камината е важна част от дневната в скандинавски стил

портал камина, като правило, е удовлетворен от естествен камък или гипс. Металната кована решетка в същото време е украшение и предпазва пода около камината от загубата на изгарящи въглища. Работната камина е допълнителен източник на топлина, който е необходим за регионите с тежък скандинавски климат.

съвет: Ако собственикът на жилището няма възможност да инсталира камина, то може да бъде заменен с имитация на чугун или камина с свещи.

Кухня в скандинавски стил

През повечето време домакинята харчи точно в кухнята, така че изискванията за удобство, комфорт и функционалност в тази стая са максимални. Кухня в скандинавски стил, като никой друг, в идеалния случай съчетава тези качества.

Практичен и модерен вариант е кухненският хол. Тази стая трябва да бъде добре осветена и декорирана в съответствие с общия интериор. Някои може да мислят, че скандинавският стил е почит към модата и нищо повече. Всъщност тази посока на дизайна придоби популярност благодарение на удобството, комфорта и красотата, които са в хармония помежду си.

Кухненски хол в скандинавски стил

Кухненски хол в скандинавски стил

Привържениците на всички ярки и контрасти се замислят за скуоневските интериорни скучни, така че пресичането на строг стил с други направления е най-добрият вариант за такива хора. За основните декорации можете да добавите детайли от:

 1. класики;
 2. Арт Нуво;
 3. Прованс;
 4. хай-тек;
 5. страна.

Както вече бе споменато по-горе, основният цвят на скандинавския интериор е бял. Той поставя стаята в общ тон и осигурява спокойна атмосфера. Ако белият фон изглежда на някой прекалено "стерилен" и скучен, можете да го замените със светлина, но топъл цвят:

 • сметана;
 • сив;
 • крем;
 • млечни продукти;
 • бежов.
Добавяне на обрат до вътрешността на кухнята може да бъде с помощта на златни лампи или крем завеси

Добавяне на обрат до вътрешността на кухнята може да бъде с помощта на златни лампи или крем завеси

Комплексните детайли на интериора могат да имат син и дори зелен оттенък. Основното условие - спазването на цветовата комбинация и отсъствието на странни природа. Ако това правило не бъде нарушено, можете да фантазирате и да създавате за ваше собствено удоволствие.

В кухнята има всички съвременни уреди, в центъра има масивна маса, около която се намират столове с високи гръбчета. Разтегателната бяла скала може да е синя порцеланово обслужване. Завесите, покривката за маса и кърпите трябва да са от един и същ текстил. Едноцветни или карета са добре дошли.

съвет: За любителите на ярки цветове (червен, жълто, оранжево), тези бои трябва да се използват за подчертаване на детайлите. В основния фон на стаята тези цветове не се използват.

Скандинавски стил във вътрешността на селска къща: дневната

Всекидневната в скандинавски стил е и офис в дома, така че тази ситуация е идеална за бизнесмени и бизнесмени. Всички необходими документи са спретнати в папки, облицовани с бели шкафчета.

Индивидуалността на хола ще даде картини висяха по стените в малки количества. Изображения с внушителни размери в масивна рамка, просто разположени на пода, опиращи се до стената. Възстановете стаята с растения в саксии и саксии.

Растения в различни саксии могат да бъдат подредени в хаотичен ред: на маси, пиедестал, на пода

Растения в различни саксии могат да бъдат подредени в хаотичен ред: на маси, пиедестал, на пода

На първо място, дневната е предназначена за обитаване, а не за работа, така че не се концентрирайте върху офис средата. Украсете стаята ще ви помогне:

 1. червени столове;
 2. смарагдова лампа;
 3. жълти нощни шкафчета.
Скандинавски стил във вътрешността на селската къща: ярки детайли в дневната в скандинавски стил: многоцветни столове, стилен килим и запечатани картини

Светли детайли в дневната в скандинавски стил: многоцветни кресла, стилен килим и запечатани картини

Балкон, комбиниран с всекидневна, украсена с многобройни зелени растения, създавайки в него оазис за дома. Понякога дизайнерите използват един вид "чип", който дава оригиналност на стаята. Това е огромен надпис с черни букви върху бяла стена.

Като текст можете да използвате "крилатична фраза" или афоризъм. По този начин собственикът на дома може да изрази своето кредо или да покаже на посетителите свои собствени принципи.

Скандинавският стил ви позволява да нарушавате общоприетите правила, така че в такива интериори е нормално, ако столове и столове се различават по цвят и форма. За окачването на картини не се изисква система или конкретен предмет. баня в предградията Скандинавската къща е същата като в апартамента на жител на града, но руската баня трябва да бъде заменена Финландска сауна.

Скандинавски стил във вътрешността на селска къща: комфорт, който е преди всичко

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 41