Декориране на стена под дърво в интериора на модерна всекидневна

Декориране на стена под дърво в интериора на модерна всекидневна

Разнообразието от строителни материали на пазара днес е толкова голямо, че често е трудно да се разбере и да се избере нужното. Един от тях - MDF панели. Нека разгледаме по-подробно какво е и къде се прилага.

 • Производствена технология
 • видове
 • предимства
 • Сфери на използване
 • Какво да търсите при покупка?
Панели за стени от теракота

Панели за стени от теракота

3D панелите изглеждат много стилни

Стилни 3D панели

Малка дневна в строги цветове

Малка дневна в строги цветове

Панели с имитация на естествено дърво във вътрешността на спалнята

Имитация на естествено дърво във вътрешността на спалнята

MDF е голямо разнообразие от дървени плоскости. Пълното име е фино разделена част от дървото. По правило се използва монтаж на мебели. По своята структура и метод на производство е значително различен от аналози, които включват ПДЧ и дървесни частици.

Производствена технология

Съвременните технологии ви позволяват точно да предадете структурата на едно дърво

Съвременните технологии ви позволяват точно да предадете структурата на едно дърво

Създаването на дървени дъски е подобно на една на друга, но фино разделената част от дървото има свои собствени характеристики, поради което има много предимства. Процесът на неговото производство се състои от няколко етапа:

 1. подготвителен - предвижда приготвяне на суровини, от които впоследствие ще се произвежда плочата. За да направите това, използвайте трупи, които се почистват от кората с машина и на специални машини се раздробяват на чипове. Тогава те са сортирани, почистени от отломки и мръсотия, след това се нагряват с пара.
 2. Образуването на влакна, подготвени в първия етап. Суровините се изпращат на специална машина - рафинера, където преминава максималното смилане. Когато суровината се нагрява, се отделят различни смоли, като един от тях е лигнин. Това е смолата, която действа като свързващо вещество за масата, която след това преминава през сушене, което прави хомогенната заготовка, губи излишната влага и въздух.

  Производство на MDF панели

  Производствен процес

 3. Формиране на плочи - масата се изпраща на специална машина, където се произвежда лист. Благодарение на ролките се изравнява и след това се пресова, което елиминира излишния въздух.
 4. Натискане - На този етап плочата получава своята окончателна форма, преминава пресата, се отделя с трион и се охлажда от 20 до 25 минути.
Просторна модерна кухня

Просторна модерна кухня

Красив дизайн на коридора на частна къща

Красив дизайн на коридора на частна къща

Не по-малко важна етап - смилане, което дава гладка и равна повърхност.

видове

МДФ, произведено до момента, е разделено на няколко вида. Основният критерий за разликата е методът декоративна обработка, Въпреки факта, че последният етап е полиране. В това състояние фино диспергираната фракция на дървото се използва изключително рядко. Той става по-функционален след нанасянето на покритието.

разслояване Процесът на нанасяне на PVC фолио върху предната страна е компактен. Благодарение на този елемент можете да получите имитация на естествен камък или други елементи. Филмът може да бъде матов или гланциран. Благодарение на ламинирането се осигурява устойчивост на външни фактори като светлина, влага и други. Това също така дава възможност за увеличаване на експлоатационните свойства и увеличаване на естетиката.

Декоративни панели с изкуствена кожа

Декоративни панели с изкуствена кожа

лакиране Е процесът на прилагане на тънък слой от ценно дърво. фурнир залепени с глутен. Специалистите прилагат в този случай и термина "фурнир". Благодарение на този процес се постига устойчивост на корозия и разсипване, а нивото на устойчивост на влага нараства.

Кожени меки мебели в черно в дизайна на хола

Кожени меки мебели в черно в дизайна на хола

Фурнирането дава панелите реалистичен вид

Фурнирането дава панелите реалистичен вид

Просторна всекидневна с високи тавани в модерен класически стил

Просторна всекидневна с високи тавани в стила на съвременната класика

живопис - всички известни процеси, които включват нанасяне на слой от бояджийски материали. Тя може да бъде направена ръчно или автоматично. За този процес е подходящ емайл или друг еластична боя. Този метод предпазва от влиянието на външни фактори, но остава по-малко стабилен, отколкото в горните варианти.

Боядисването е най-разпространеният начин за оцветяване на материала

Боядисването е най-разпространеният начин за оцветяване на материала

предимства

МДФ се различава значително от колегите си. Както бе споменато по-горе, дървесината се раздробява до минимален размер, което дава на готовия лист уникална структура. Също така разликата е използването на естествен глутен. Благодарение на тази фино дисперсна фракция дървесината има следните предимства:

 • устойчивост на гъбички и корозия;
 • безопасност и екологосъобразност;

 • сила;
 • трайност;
 • възможност за получаване на различни облекчения при работа на фрезова машина;
 • лесен за инсталиране;
Завършване на стени и тавани с MDF панели

Панели за стени и тавани

 • ако е необходимо, можете лесно да демонтирате и подмените елемента.

Сфери на използване

Черно-бяла кухня в стила на високите технологии

Черно-бяла кухня в стила на високите технологии

МДФ е много популярна в Европа. Първите му проби са направени в Америка през 1966 година. В страните от ОНД неговото освобождаване започва едва през 1997 г. Най-често се купува MDF за производство на мебели. Поради липсата на синтетични лепилни основи, материалът не е токсичен, той е безопасен за човешкото здраве, което го прави възможно да се използва както в хол, и двете кухнята. Най-популярни при монтажа на мебели за детска стая.

Обикновено най-разпространеният тип, който се използва за тази цел е лъскав. Ефектът се постига чрез нанасяне на полиестер или грунд, което увеличава експлоатационния период. В този случай грундът предпазва от надраскване и други механични повреди. Като правило, първата опция е предназначена за страните, а втората се дължи на по-голямата атрактивност - за фасадите.

За малките стаи е по-добре да изберете мебели с гланцова повърхност

За малките стаи е по-добре да изберете мебели с гланцова повърхност

Дървото в интериора под каквато и да е форма е чудесен начин да се преобрази всяка стая

Дървото в интериора е чудесен начин да преобразувате всяка стая

Тези листове са не по-малко популярни в строителния сектор, а именно в интериора. Според принципа на употреба те са разделени на няколко групи.

Стенни панели - един от най-широко използваните материали. Благодарение на елементите за предварителна обработка за стенни облицовки имат проход и крепеж на противоположни страни, в резултат на което те плътно и надеждно се съединяват помежду си. В резултат на това дори и един любител може да се справи с тази задача. За по-голяма стабилност ремъците могат да бъдат закрепени с лепило, но това ще усложни разглобяването, което може да е необходимо, ако някой от елементите е повреден.

Стенните панели са придобили голяма популярност в съвременния дизайн

Стенните панели са придобили голяма популярност в съвременния дизайн

благодаря богата цветова схема можете да създадете уникален интериор. Стената ще изглежда много хубава и в същото време ще има увеличена топло и звукоизолация. Те могат да бъдат използвани и за таван завършва.

В зависимост от помещението, в което ще се използват панелите, трябва да изберете вида на маркировката. За кухнята и особено за банята и банята е препоръчително да се използват лесни за пране панели, които не могат да се измият.

За да се създадат сводести конструкции или интериорни обекти от оригиналната форма, си струва да се избере тип, който има висока степен на еластичност. Тази характеристика трябва да бъде уточнена в документацията за продукта. Гъвкавостта му се дава чрез специална производствена техника. Листовете имат гладка повърхност и могат да се приложат към всеки декоративен метод.

Еластични панели за декорация на заоблени стени

Еластични панели за декорация на заоблени стени

Мебелите от MDF са идеални за баня

Мебелите от MDF са идеални за баня

Тя е разделена на два вида:

 • един слой;
 • Dual Layer.

Съществува и начин за закрепването им. В първия случай свързването се извършва с помощта на лепило, а във втория - производителят осигурява наличието на свързваща система.

Фино разделената част от дървесината може да се използва и като основа за оформяне ламинат, паркет и друг подови покрития. В този случай MDF се използва без покритие или след боядисване.

Черният цвят във вътрешността на селската къща

Черният цвят във вътрешността на селската къща

Красива скандинавска кухня

Спектаклична кухня в скандинавски стил

Освен това, той може да се използва като отделно подово покритие. В този случай, струва си да изберете корона, която има увеличена плътност и издръжливост. В допълнение, тя произвежда фасади шкафове, плотове и други елементи.

Какво да търсите при покупка?

Облицовка на стени - идеална за екostilya

Облицовка на стени - идеална за екostilya

Когато купувате, винаги е важно внимателно да проверявате придружаващите документи. Най-добре е да закупите MDF от доверени доставчици, които имат съответните сертификати, тъй като използването му е препоръчително само ако е качествен материал.

Струва си да се отбележи, че цената зависи главно от метода на покритие. Фурнировани - най-скъпите и цветни - най-достъпни.

МДФ панели: възможности за интериорни приложения и какво да търсите при покупка?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3