Svijetli moderni interijer

Svijetli moderni interijer

Glavni zadatak spavaće sobe Ovo je ugodno okruženje, koje ima udoban odmor i snažan san. Bilo koji dizajner, koji razvija projekt, prvenstveno se oslanja na svrhu prostorije. Kako bi interijer spavaće sobe savršen bez konzultacija sa stručnjakom, trebali biste slijediti ovo pravilo. Kako stvoriti zanimljivo rješenje od samog početka? Pogledajmo sve ključne točke.

 • Kompetentno planiranje
 • Značajke završetka
 • Boje i stil
 • Odabir namještaja
 • Rasvjeta i pribor
Minimalistički interijer u sivim tonovima

Minimalistički interijer u sivim tonovima

Kompetentno planiranje

U prvoj fazi projektnog projekta utvrđuje se funkcionalnost spavaće sobe. Ako se soba koristi samo za spavanje i odmor, 14 kvadrata. m dovoljno je stvoriti prostranu sobu. Ali češće se događa da u spavaćoj sobi morate staviti garderoba ili studija. U tom slučaju, pri planiranju, bit će potrebno razgraničiti sav prostor u zonama.

Ovaj ukras prostorije pogodan je za tinejdžericu

Ovaj ukras prostorije pogodan je za tinejdžericu

Kontrast crnog ormarića s mekim ružičastim tonovima u eklektičnom interijeru

Kontrast crnog ormarića s mekim ružičastim tonovima u eklektičnom interijeru

Krevet s krevetom krevet i stolovi Je li prostor za spavanje, njegova veličina ovisi uglavnom o veličini kreveta. Ako je soba dvostruka, to će potrajati bračni krevet površine od oko 2 x 2 m.

Savjet! Tu su i prostrani kreveti King Size, ali u manjim spavaćim sobama bolje je napustiti glomazni namještaj.

Dobar izbor za mladu obitelj

Dobar izbor za mladu obitelj

Zgodan izgled s krevetom blizu prozora

Zgodan izgled s krevetom blizu prozora

Uobičajeno je ormar u spavaćoj sobi komora ili ormar. Možete ograničiti ugrađene police ako želite više slobodnog prostora. ali moderni ormari izgledaju sjajno u spavaćoj sobi i ne zauzimaju toliko prostora. Obično se postavljaju ispred prozora po cijelom zidu. Zanimljivo i funkcionalno rješenje bit će kutni ormar.

Važno! Kabinet u obliku stol za odijevanje s pouf ili stol računala s foteljom treba smjestiti lijevo od prozora, tako da dnevno svjetlo ispravno osvjetljava radno područje. Namještaj treba biti postavljen na takav način da ne ometa slobodno kretanje.

Savjet! Ostavite visinu stropa što je više moguće. Gipsana kutija na nekoliko razina više je dizajnirana za prostrane sobe. Bolje je koristiti jasne linije i jednostavne oblike - to je vizualno proširiti prostor.

Značajke završetka

Kao završetak zidova spavaće sobe je super Venecijanska žbuka. Također možete slikati zidove, ali morate odabrati lakiranu boju, jer sjajna oduzima prostor udobnosti. Za završetak podnice najbolje će biti rješenje parket ili laminat. Strop u maloj spavaćoj sobi trebao bi biti dovoljno jednostavan u obliku bijeljenja, kako ne bi preopteretio prostor. Ako visina dopušta, koristite spušteni ili rastegnuti stropovi.

Središnja figura u spavaćoj sobi smatra se krevetom, i zidne ukrase na njezinu glavu To je vrlo uobičajeno rješenje koje se može koristiti.

Savjet! Ako su zidovi odabrani wallpaper, zid koji se nalazi pokraj kreveta možete zalijepiti pozadinu ili 3D pozadinu.

Također je popularan način korištenja pozadine s uzorkom koji odgovara boji monophonic wallpaper na drugim zidovima. Ako planirate elegantnu unutrašnjost, izbor u korist zidnih ploča izrađenih od kože ili baršuna iznenadit će njegovom ljepotom i luksuznim.

Tapete na glavi kreveta

Tapete na glavi kreveta

Korištenje ispisa u spavaćoj sobi trebalo bi biti vrlo pismeno. Njihova podmuklost leži u činjenici da veliki crteži mogu smanjiti površinu, napraviti dizajn lurid ili čak oduzimati sobu u mirnoj atmosferi. Zato morate pažljivo odabrati ispise, tako da ćete moći stvoriti izvorni interijer s diskretnim dizajnom.

Savjet! Obratite pozornost na prirodne materijale. Naravno, plastična privlači atraktivne cijene, a briga za to je minimalna. Međutim, to je drvo, lan i kamena stvaraju istu udobnost koju svakodnevno želiš uživati.

Boje i stil

Izbor boja u dizajnu sobe - to je uvijek individualna odluka vlasnika. Bez obzira na to koliko je vrijedno preporučiti prebivalište na određenoj sjeni, ako ta boja ne sviđa, popravak se neće radovati. Dakle, možemo ponuditi samo nekoliko pravila za kombiniranje i upotrebu različitih tonova.

Spavaća soba 14 m² m se smatra prosječnom veličinom, tako da rješenje boje može biti svijetlo, svijetlo i tamno. Ako želite proširiti prostor tako što ćete ograničiti brojila više slobodnog, a zatim pomoću pastelnim bojama potreban.

Savjet! Uz veliku ljubav prema tamnim bojama, možete ponuditi da ukrasite jedan zid u tamnom tonu ili podne obloge, i ostaviti sve ostalo svjetlo.

Interijer u rustikalnom stilu

Interijer u rustikalnom stilu

Tamni klasični stil

Tamni klasični stil

 • Pri odabiru sheme boja, bolje se oslanjati na pravilo od tri boje: glavni ton, neutralan i lagan (bijela, bež, siva) trebaju zauzimati oko 60% cjelokupnog uređenja prostorije.
 • Dodatni ton, svjetliji, daje se oko 30% ukupne površine. Usklađuje se s glavnim i uživa u oku vlasnika sobe (plava, lila, roze, svijetlo zeleno).
 • Preostalih 10% je naglasak koji je potreban za davanje prostora određenom "istaknutom". U pravilu je mračno i suprotno je glavnim.

Za stvaranje stila u spavaćoj sobi nema ograničenja, jer čak i "najhladniji" smjerovi, kao što su visoke tehnologije ili potkrovlje, naći će svoje obožavatelje. Više prijateljski i prikladni stilovi su:

 1. Provansa;
 2. klasik;
 3. zemlja;
 4. japanski;
 5. istok.
Neobična rješenja s lokacijom lustera nisu u središtu stropa

Neobična rješenja s lokacijom lustera nisu u središtu stropa

Suspenzija u skandinavskoj unutrašnjosti

Suspenzija u skandinavskoj unutrašnjosti

Savjet! Pokušajte kombinirati različite stilove, na temelju pravila tri boje. Bolje je ne zloupotrijebiti novog dizajera s temeljno različite opcije, ali možete si priuštiti da isprobate slične upute za implementaciju.

Odabir namještaja

Nema spavaće sobe bez kreveta, tako da sav ostatak namještaja samo nadopunjuje "prvu violinu". Mjesto za spavanje na prvom mjestu trebao bi biti udoban, udoban za odmor, i pri odabiru madraca Vrijedi provjeriti ovaj kriterij na sebi bez neugodnosti. Najčešće glava kreveta u blizini zida, a prozor se nalazi lijevo ili desno, ovisno o rasporedu.

U blizini kreveta, s obje strane, treba stajati Noćni stolovi. Pogodno je staviti ih svjetiljka i ako je potrebno, stavite male promjene.

Savjet! Savršeno rješenje je kupnja Soba spavaće sobe koja uključuje krevet, ormariće i ladanjsku pregradu ili ormar. Sve su predmete napravljene u jednom dizajnu, a pitanje kompatibilnosti jednostavno ne proizlazi.

Lijepa masivna drvena kreveta

Lijepa masivna drvena kreveta

Spavaća soba i radni prostor u jednoj prostoriji

Spavaća soba i radni prostor u jednoj prostoriji

Ako je potrebno odabrati samo ormar, onda je najbolji izbor za spavaću sobu od 14 četvornih metara. će biti garderoba. Zauzima manje prostora, izgleda vrlo elegantno i ima dobar kapacitet. Po potrebi se uređuju i drugi komadi namještaja. Ali, bolje je da ne zapetljate već malu sobu s puno dodatnih predmeta.

Savjet! Razmislite o održavanju stvari: ako ste u spavaćoj sobi stavite ormar, pobrinite se da odabrani ormar sadrži sve što vam je potrebno. Odsutnost "dodatnih" stavki doprinosi osjećaju čistoće prostora.

Rasvjeta i pribor

Najčešća rasvjeta je dvofazna - vrh i lokalna. To je često dovoljno za sve zadatke. Za ispravno rješenje morate uzeti u obzir funkcionalnost sobe.

Važno! Ako je planirano radno mjesto u spavaćoj sobi, preporučljivo je povećati broj pomoću spužve ili stolna svjetiljka.

Izgradnja napetosti i spušteni stropovi omogućuje vam da postavite halogene svjetiljke na pravo mjesto. Najjednostavnija opcija je škrinja u blizini kreveta, što je prikladno za isključivanje. Svi svjetlosni uređaji trebaju imati sličan završetak stilistike, kako ne bi ometali sklad.

Ne zaboravite ukrasiti spavaću sobu boje sobe, jer zelje ne samo da se savršeno uklapaju sa bilo kojim stilom, već također zasićuje zrak kisikom. Može se objesiti na zid ukrasna posuda za cvijeće s kovrčavim stabljikom ili stavite lonac za cvijet u slobodni kutak točno na podu.

Stropne svjetiljke na glavi kreveta

Stropne svjetiljke na glavi kreveta

Svjetlo klasično s centralnom rasvjetom

Svjetlo klasično s centralnom rasvjetom

 • Slike u spavaćoj sobi Idealan je dodatak koji ne zauzima puno prostora. Izbor crtanja u potpunosti ovisi o ukusu ukusa, ali bolje je da ne odstupaju od sheme boja i općeg koncepta. Slika se može objesiti na zid na glavi kreveta ili na suprotnoj strani - tako da je uvijek na vidiku.
 • Spavaća soba izgleda sjajno ogledalo: osim očite praktičnosti za žene, pridonosi vizualnom širenju dimenzija prostora, što daje svjetlost i prozračnost kroz refleksiju. Često je zrcalo već montirano u ormaru, a takav model možete posebno odabrati, čime se možete spasiti od kupnje dodatnog elementa.
Spušteni stropovi s LED rasvjetom

Spušteni stropovi s LED rasvjetom

Dosta je noćna svjetiljka i stolna svjetiljka

Dosta je noćna svjetiljka i stolna svjetiljka

Savjet! Prije pokretanja popravaka valja razmotriti osvjetljenje. Nemojte instalirati boju LED pozadinsko svjetlo, bolje upotrijebiti dimmere. Prekidač i utičnica pokraj kreveta nisu samo zgodni, već ponekad vitalni.

Od dizajna do odabira pribora: kreiramo spavaću sobu s površinom od 14 četvornih metara. m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 58