Светао модеран ентеријер

Светао модеран ентеријер

Главни задатак спаваће собе Ово је угодно окружење, које има угодан одмор и звук спавања. Сваки дизајнер, развијајући пројекат, првенствено се ослања на сврху просторије. Да би унутрашњост спаваће собе била савршена без консултовања специјалиста, требало би да следите ово правило. Како направити занимљиво решење од самог почетка? Хајде да погледамо све кључне тачке.

 • Компетентно планирање
 • Финисхинг Феатурес
 • Боје и стил
 • Избор намештаја
 • Осветљење и прибор
Минималистички ентеријер у сивим тоновима

Минималистички ентеријер у сивим тоновима

Компетентно планирање

У првој фази пројектног пројекта одређена је функционалност спаваће собе. Ако се простор користи само за спавање и одмор, 14 квадрата. м је довољно за креирање простране собе. Али чешће се дешава да у спаваћој соби морате поставити гардеробу или студија. У овом случају, приликом планирања, неопходно је разграничити сав простор у зоне.

Ова декорација собе погодна је за тинејџера

Ова декорација собе погодна је за тинејџера

Контрастни црни кабинет са меканим ружичастим тоновима у еклектичном ентеријеру

Контрастни црни кабинет са меканим ружичастим тоновима у еклектичном ентеријеру

Кревет са кревет и ормари Да ли је простор за спавање, његова величина зависи углавном од величине кревета. Ако је соба двострука, то ће узети брачни кревет површину од приближно 2 к 2 м.

Савет! Постоје и пространи креветићи Кинг Сизе, али у мањим спаваћим собама боље је напустити обиман намјештај.

Добра опција за младу породицу

Добра опција за младу породицу

Прикладан распоред с креветом близу прозора

Прикладан распоред с креветом близу прозора

Обично је приказана гардероба у спаваћој соби комода или плакар. Можете уградити уграђене полице ако желите више слободног простора. Али модерне гардеробе изгледаш одлично у спаваћој соби и не узимаш толико простора. Обично су постављени испред прозора дуж цијелог зида. Биће занимљиво и функционално решење кутни ормар.

Важно! Кабинет у облику дрессинг табле са пуфф или рачунарски сто са фотељом би требало да се налази лево од прозора, тако да дневна светлост исправно светли радно подручје. Намештај треба поставити на такав начин да не омета слободно кретање.

Савет! Оставите висину плафона што је више могуће. Гипс картонска кутија на неколико нивоа је више дизајнирана за простране просторије. Боље је користити јасне линије и једноставне форме - ово је визуелно проширити простор.

Финисхинг Феатурес

Као завршетак зидова спаваће собе је сјајно Венецијански гипс. Такође можете да обојите зидове, али морате одабрати мат боју, јер сјајно лиши простор удобности. За завршну обраду пода биће најбоље решење паркет или ламинат. Плафон у малу спаваћу собу треба бити довољно једноставан у облику бријања, како не би преоптерећивао простор. Ако висина дозвољава, користите суспендовани или истегнути плафони.

Централна фигура у спаваћој соби сматра се креветом и зидна декорација на њеној табли Ово је врло често решење које можете користити.

Савет! Ако су зидови одабрани за позадину, а онда зид поред кревета, можете ставити позадину или 3Д позадину.

Такође, популаран начин је коришћење тапета са шаблоном који одговара бојама монофонска тапета на другим зидовима. Ако планирате елегантан ентеријер, избор у корист зидних панела направљених од коже или сомота ће изненадити својим лепотама и луксузом.

Зидни папир на глави кревета

Зидни папир на глави кревета

Коришћење штампе у завршној соби треба да буде веома писмено. Њихова превара је да је велики цртежи може смањити простор, направи дизајн неспретни или потпуно одузме просторији у опуштеној атмосфери. Због тога морате пажљиво одабрати отиске, тако да ће бити могуће креирати оригинални ентеријер са дискретним дизајном.

Савет! Обратите пажњу на природне материјале. Наравно, пластика привлачи атрактивне цене, а брига за то је минимална. Међутим, то јесте дрво, лан и камен ствара исту удобност, коју толико волите да уживате сваки дан.

Боје и стил

Избор боје у дизајну собе - ово је увек индивидуална одлука власника. Без обзира на то колико су вредне препоруке да се задржите на одређеној нијанси, ако ова боја не воли, поправка се неће радујати. Због тога можемо понудити само неколико правила за комбиновање и употребу различитих тонова.

Спаваћа соба 14 м2 м се сматра просјечном величином, тако да рјешење боје може бити свијетле, свијетле и чак тамније. Ако желите да проширите простор тако што ћете ограничити бројило за слободу, а затим користите пастелне боје свакако.

Савет! Са великом љубави тамних боја, можете понудити да украсите један зид у тамном тону или подна облога, и остави све друго светло.

Унутрашњост у рустикалном стилу

Унутрашњост у рустикалном стилу

Тамни класични стил

Тамни класични стил

 • При избору шеме боја, боље је да се ослоните на правило три боје: главни тон, неутралан и светлији (бела, беж, сива) треба да заузму око 60% целокупног украшавања просторије.
 • Додатни тон, светлији, даје се око 30% укупне површине. Усклађује са главном и задовољава око власника собе (цијан, лила, розе, светло зелена).
 • Преосталих 10% је нагласак потребан да се просторији дају одређени "нагласак". По правилу, она је тамна и контрастна са главним.

Да креирате стил у спаваћој соби нема ограничења, јер чак и "најхладније" правце, као што су високотехнолошки или поткровље, наћи ће своје навијаче. Више пријатељски и погодни стилови су:

 1. Провенце;
 2. класика;
 3. земљу;
 4. јапански;
 5. источно.
Необично решење са локацијом лустера који није у центру плафона

Необично решење са локацијом лустера који није у центру плафона

Спуштени кревет у скандинавском ентеријеру

Спуштени кревет у скандинавском ентеријеру

Савет! Покушајте да комбинујете различите стилове, на основу правила три боје. Боље је да не користите новог дизајнера са фундаментално различитим опцијама, али можете себи приуштити да покушате сличне смјернице за имплементацију.

Избор намештаја

Ниједна спаваћа соба не може да ради без кревета, тако да остатак намјештаја управо допуњује "прву виолину". Место за спавање на првом месту треба бити удобно, угодно за одмор, и приликом избора душека Вреди вредновати овај критеријум без срамота. Најчешће глава кревета поред зида, а прозор се налази лево или десно, зависно од распореда.

У близини кревета, са обе стране, требају стајати ноћни столови. Погодно је поставити их фиктуре и ако је потребно, направите мало мијењање.

Савет! Савршено решење је куповина Комплет за спаваћу собу који укључује кревет, ормарић и комода или гардеробу. Сви предмети су направљени у једном дизајну и питање компатибилности се једноставно не појављује.

Прекрасан дрвени кревет

Прекрасан дрвени кревет

Спаваћа соба и радни простор у једној просторији

Спаваћа соба и радни простор у једној просторији

Ако је потребно изабрати само ормар, онда је најбоља опција за спаваћу собу од 14 м2. бити ће гардероба. Заузима мање простора, изгледа веома елегантно и има добар капацитет. Остали комади намештаја су уређени по потреби. Али боље је да нећете заменити већу собу са пуно додатних предмета.

Савет! Размислите о чувању ствари: ако сте у плану за спаваћу собу ставите гардеробу, побрините се да изабрани кабинет садржи све што вам је потребно. Одсуство "додатних" предмета доприноси осећању чистости простора.

Осветљење и прибор

Најчешће осветљење је двофазно - горње и локално. Ово је често довољно за све задатке. За исправно решење, морате узети у обзир функционалност собе.

Важно! Уколико се у спаваћој соби планира радна површина, препоручљиво је повећати број помоћу уска или табле ламп.

Изградња напетости и спуштени плафони омогућава вам постављање халогених сијалица на одговарајуће место. Најједноставнија опција је скровиште близу кревета, што је погодно за искључење. Сви светлосни уређаји треба да имају сличан завршетак стилистике, како не би узнемирили хармонију.

Не заборавите украсити спаваћу собу собе боје, јер се зелени не само савршено подударају са било којим стилом, већ и сатурирају ваздух помоћу кисеоника. Може се висити на зиду потс са коврџавим стабљима или ставите цветни лонац у слободном углу одмах на поду.

Плафонска светла на глави кревета

Плафонска светла на глави кревета

Лагани класик са централним осветљењем

Лагани класик са централним осветљењем

 • Слике у спаваћој соби Идеалан је додатак који не заузима много простора. Избор цртежа зависи у потпуности од преференција укуса, али боље је да се не одступа од шеме боја и општег концепта. Слика се може поставити на зид на глави кревета или на супротној страни - тако да је увек на видику.
 • Спаваца изгледа сјајно огледало: поред очигледне погодности за жене, доприноси и визуелном ширењу димензија простора, пружајући лакоћу и зрачност кроз рефлексију. Очигледно је огледало већ постављено у плакар, и можете конкретно да изаберете такав модел, штедећи себе од куповине додатног елемента.
Спуштени плафони са ЛЕД осветљењем

Спуштени плафони са ЛЕД осветљењем

Довољна су лампа за кревете и столна лампа

Довољна су лампа за кревете и столна лампа

Савет! Осветљење мора бити разматрано прије почетка поправке. Немојте инсталирати боју ЛЕД позадинско осветљење, боље користити димере. Прекидач и утичница поред кревета није једноставан, али понекад важан.

Од пројектног пројекта до избора додатне опреме: креирамо дизајн спаваће собе површине 14 квадратних метара. м

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =