как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_06

Најчешће је простор за спавање ограничен, тако да власници сваке куће покушавају да га спасу. За спаваћу собе препоручује се избор гардеробе. Овај намјештај већ дуго заузима важно место у ентеријеру модерних просторија. Неопходно је за станове и куће. Захваљујући великом асортиману, испуњавају се жеље чак и најзахтевнијег купца. У орманима можете чувати не само одећу, већ и ципеле, друге предмете за кућанство и мале кућне апарате. Неопходно је узети у обзир њихову естетску сврху. Дакле, они су у могућности да затворе цеви, колону, визуелно сужавају или проширују простор собе.

Садржај

 • Како одабрати праву?
 • Одредите дубину кабинета
 • Изабрали смо гардеробу у спаваћој соби

как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_05

как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_03

Како одабрати праву?

 1. Најпопуларнији су уградни ормари који се налазе на ширини целе просторије. Захваљујући томе, можете уштедјети пуно простора у соби.
 2. Да бисте добили оригинални кабинет који се савршено уклапа у унутрашњост собе, нагласите њен стил и постаните главни украс у соби, потребно је да наручите.
 3. Уграђени плакари су такође популарни, а трупови су сада веома ретки.
 4. Главна карактеристика сваког ормара је клизна врата. Захваљујући њима, можете уштедјети пуно простора. А за модел свингинг кабинета потребно је користити скоро читав простор. Главни недостатак система клизних врата је то што се брзо исцрпљује.

как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_07

Постоје две врсте клизних система. Најчешћа опција је систем у коме се кретање врши помоћу ваљака дуж водилица. Због тога је осигурано кретање врата. Следећи клизни систем значи постављање ваљака на врх. Дакле, изгледа да су врата спуштена и на дну су опремљена посебним ваљцима. Савремени купци преферирају да не купују, већ наручују ормаре. Специјалиста врши мерења. Међутим, дубина мора бити одређена независно.

как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_04

Одредите дубину кабинета

Да би се утврдила дубина, потребно је узети у обзир низ фактора, и то:

 • систем врата је не више од десет центиметара;
 • Помоћу осветљења могуће је елиминисати недовољно освјетљење ако је потребно;
 • Приступ горњим полицама може се радити са фиокама;
 • обично се стандардна дубина сматра не више од шездесет центиметара;
 • за чување у орману посуђа или књига, најбоље је наручити стаклена врата;
 • За повећање простора собе, погодна су врата од огледала.

как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_02

как_вибрат_схкаф_купе_длиа_спални_01

Избор правог ормара у спаваћој соби

Уз помоћ боја намештаја можете променити општи изглед собе. Запамтите да не бисте требали изабрати гардеробе светлих боја, најбоље је дати предност тоновима светлости. Избор кабинета са огледалом врата, запамтите да ће визуелно проширити простор, а такође додати и светлост. Да би уштедели простор, идеални су кутни ормари.

Извор ввв.екб.мебел.ру

Како одабрати ормар за спаваћу собу?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =