Ясен модерен интериор

Ясен модерен интериор

Основната задача спални Това е уютна обстановка, която предлага комфортна почивка и здрав сън. Всеки дизайнер, който разработва проект, основно разчита на целта на стаята. За да направите интериора на спалнята перфектен без да се консултирате с специалист, трябва да следвате това правило. Как да създадете интересно решение от само себе си? Нека да разгледаме всички ключови моменти.

 • Компетентно планиране
 • Довършителни функции
 • Цветове и стил
 • Избор на мебели
 • Осветление и аксесоари
ММималистичен интериор в сиви тонове

Минималистичен интериор в сиви тонове

Компетентно планиране

На първия етап от проекта се определя функционалността на спалнята. Ако стаята ще се използва само за сън и почивка, 14 квадратни метра. m е достатъчно, за да създаде просторна стая. Но по-често се случва, че в спалнята трябва да поставите съблекалнята или проучване. В този случай, когато планирате, ще е необходимо да очертаете цялото пространство в зони.

Тази стая е подходяща за тийнейджър

Тази стая е подходяща за тийнейджър

Контрастиращ черен шкаф с меки розови тонове в еклектичен интериор

Контрастиращ черен шкаф с меки розови тонове в еклектичен интериор

С леглото легло и маси Има място за спане, размерът му зависи главно от размера на леглото. Ако стаята е двойна, това ще отнеме двойно легло площ от приблизително 2 х 2 м.

Съвет! Има и по-просторни легла King Size, но в по-малки спални е по-добре да се откажат от обемисти мебели.

Добра възможност за младо семейство

Добра възможност за младо семейство

Удобно разположение с легло до прозореца

Удобно разположение с легло до прозореца

Гардеробът в спалнята обикновено е представен скрин с чекмеджета или килер. Можете да ограничите вградените рафтове, ако искате повече свободно място. но модерни гардероби изглежда страхотно в спалнята и не заема толкова място. Обикновено те се поставят пред прозореца по цялата стена. Интересно и функционално решение ще бъде ъглов шкаф.

Важно! Кабинет под формата на тоалетка с пуф или компютърна маса с фотьойл трябва да се намира отляво на прозореца, така че дневната светлина да осветява правилно работната площ. Мебелите трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да не пречат на свободното движение.

Съвет! Оставете височината на тавана възможно най-висока. Кутията от гипсокартон на няколко нива е по-подходяща за просторни помещения. По-добре е да използвате ясни линии и прости форми - това е визуално разширяване на пространството.

Довършителни функции

Като финал за стените на спалнята е страхотно Венецианска мазилка. Можете също така да боядисвате стените, но трябва да изберете матова боя, защото гланцът лишава стаята от комфорт. За подовата настилка ще бъде най-доброто решение паркет или ламинат. Таванът в малката спалня трябва да е достатъчно прост под формата на промиване, за да не се претоварва пространството. Ако височината позволява, използвайте окачени или опънати тавани.

Централната фигура в спалнята се счита за легло и стена декорация на таблото си Това е много често срещано решение, което можете да използвате.

Съвет! Ако стените са избрани тапет, а след това стената в съседство с леглото, можете да поставите тапет или 3D тапет.

Също така популярен начин е да използвате тапет с модел, който съответства на цвета монофоничен тапет на други стени. Ако планирате шикозен интериор, изборът в полза на стенните панели, изработени от кожа или кадифе, ще изненада с красотата и лукса си.

Тапети в главата на леглото

Тапети в главата на леглото

Използването на отпечатъка в завършването на спалнята трябва да е много грамотно. Тяхната коварност се крие във факта, че големите рисунки могат да намалят района, да направят дизайна зловещ или дори да лишат стаята от спокойна атмосфера. Затова трябва да изберете отпечатъци с повишено внимание, така че ще можете да създадете оригинален интериор с дискретен дизайн.

Съвет! Обърнете внимание на естествените материали. Разбира се, пластмасата привлича атрактивни цени и грижата за нея е минимална. Това обаче е дърво, лен и камъкът създават същият комфорт, който толкова много искате да се насладите всеки ден.

Цветове и стил

Избор на цвят в дизайна на стаята - това винаги е индивидуално решение на собственика. Без значение колко ценни са препоръките да се занимавате със специфичен нюанс, ако този цвят не харесва, тогава ремонтът няма да се радва. Ето защо можем да предложим само няколко правила за комбиниране и използване на различни тонове.

Спалня 14 кв.м. m се счита за среден по размер, така че цветното решение може да бъде ярко, светло и дори тъмно. Ако искате да разширите пространството, като направите ограничените измерватели по-свободни, а след това използвайте пастелни цветове е необходимо.

Съвет! С голяма любов на тъмни цветове, можете да предложите да украсите една стена в тъмен тон или подови покрития, и оставете всичко останало светло.

Интериор в селски стил

Интериор в селски стил

Тъмно класически стил

Тъмно класически стил

 • При избора на цветова схема е по-добре да разчитате на правило от три цвята: основен тон, неутрален и лек (бял, бежов, сив) трябва да заемат около 60% от цялата декорация на стаята.
 • Допълнителен тон, по-светъл, се дава на около 30% от общата площ. Той хармонизира с основните и се радва на окото на собственика на стаята (син, люляк, розов, светло зелено).
 • Останалите 10% са необходимите акценти, за да се даде на стая определено "подчертание". Като правило, то е тъмно и контрастира с основните.

За да създадете стил в спалнята няма ограничения, защото дори и "най-студените" направления, като например хай-тек или таванско помещение, ще намерят своите фенове. По-приятелски и подходящи стилове са:

 1. Прованс;
 2. класически;
 3. страна;
 4. японски;
 5. изток.
Необичайно решение с местоположението на полилея, което не е в центъра на тавана

Необичайно решение с местоположението на полилея, което не е в центъра на тавана

Окачено легло в скандинавския интериор

Окачено легло в скандинавския интериор

Съвет! Опитайте се да комбинирате различни стилове, въз основа на правилото на три цвята. По-добре е да не се злоупотребява с нов дизайнер с фундаментално различни опции, но можете да си позволите да изпробвате подобни насоки за внедряване.

Избор на мебели

Без спалня може да се направи без легло, така че останалата част от мебелите просто допълва "първата цигулка". Мястото за сън на първо място трябва да бъде удобно, удобно за почивка, и при избора на матрак Струва си да проверите този критерий за себе си без срам. Най-често глава на леглото в непосредствена близост до стената, а прозорецът се намира отляво или отдясно, в зависимост от оформлението.

Близо до леглото, от двете страни, трябва да стои нощни шкафчета. Удобно е да ги поставите лампа и ако е необходимо, да се постави малка промяна.

Съвет! Перфектното решение е да закупите Спалня, която включва легло, шкафове и скрин или гардероб. Всички елементи са направени в един дизайн и въпросът за съвместимостта просто не възниква.

Красиво масивно дървено легло

Красиво масивно дървено легло

Спалня и работен кът в една стая

Спалня и работен кът в една стая

Ако е необходимо да изберете само килер, тогава най-добрият вариант за спалня от 14 кв. М. ще бъде гардероб. Тя заема по-малко пространство, изглежда много стилна и има добър капацитет. Други мебели се подреждат според нуждите. Но е по-добре да не затрупате вече малка стая с много допълнителни неща.

Съвет! Помислете за запазване на нещата: ако сте в плана на спалнята поставете гардероб, уверете се, че избраният шкаф съдържа всичко, от което се нуждаете. Липсата на "допълнителни" елементи допринася за чувството за чистота на пространството.

Осветление и аксесоари

Най-често срещаното осветление е двуфазово и локално. Това често е достатъчно за всички задачи. За правилното решение трябва да вземете предвид функционалността на стаята.

Важно! Ако в спалнята се планира работна зона, препоръчително е да увеличите броя с помощта на балкон или лампа за маса.

Изграждането на напрежение и окачени тавани позволява да поставите халогенни лампи на правилните места. Най-простият вариант е балконът близо до леглото, който е удобен за изключване. Всички осветителни тела трябва да имат подобен завършек на стилистиката, за да не нарушават хармонията.

Не забравяйте да украсите спалнята цветовете на стаята, защото зелените не само съвпадат перфектно с всеки стил, но и насищат въздуха с кислород. Може да се окачи на стената декоративна саксия с къдрави стъбла или поставете саксия в свободен ъгъл точно на пода.

Таванни окачени лампи в главата на леглото

Таванни окачени лампи в главата на леглото

Лека класика с централно осветление

Лека класика с централно осветление

 • Снимки в спалнята Това е идеален аксесоар, който не заема много място. Изборът на чертежа зависи изцяло от вкусовите предпочитания, но е по-добре да не се отклонява силно от цветовата схема и общата концепция. Картината може да бъде окачена на стената в главата на леглото или от другата страна - така винаги е на лице.
 • Спалнята изглежда страхотно огледало: освен очевидното удобство за жените, то допринася за визуално разширяване на размерите на пространството, като дава лекота и въздух чрез размисъл. Често огледалото вече е монтирано в килера и можете конкретно да изберете такъв модел, като се предпазите от закупуването на допълнителен елемент.
Окачени тавани с LED осветление

Окачени тавани с LED осветление

Настолната лампа и настолната лампа са достатъчни

Настолната лампа и настолната лампа са достатъчни

Съвет! Преди започване на ремонта трябва да се има предвид осветлението. Не инсталирайте цвят LED подсветка, по-добро използване на димери. Ключът и гнездото до леглото не са просто удобни, а понякога жизненоважни.

От дизайнерския проект до селекцията на аксесоарите: създаваме спалня с площ от 14 квадратни метра. m

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 3