Класическа спалня с цвят лавандула

Класическа спалня с цвят лавандула

Дизайнът на такова важно пространство като спалня, е от голямо значение. Започва всеки ден и свършва там. Тук човек почива и всичко, което го обкръжава, трябва да бъде изпълнено със спокойствие и утеха. Разбира се, стилът има значение спалня дизайн - тя трябва да съответства на понятието за успокоение и релаксация.

Съдържание:

 • Яркост за промяна на неутралитета
 • Защо лилаво?
 • Психологическо значение
 • Избор на сенки и комбинация
 • Идеи за дизайн
 • Къде другаде мога да прилагам цвят: техники
Светли цветове и много светлина - абсолютна нежност на интериора

Светли цветове и много светлина - абсолютна нежност на интериора

Яркост за промяна на неутралитета

Не толкова отдавна всеки ярък цвят в дизайна на спалнята, включително мебелите, се възприемаше като нещо чуждо. По принцип те използват спокойствие, неутралност и за много хора просто са скучни цветове. Светли стени, спално бельо изключително снежнобяла. Всичко това беше толкова стандартно и типично, което много бързо отегчаваше.

В резултат - истинска революция: проникването на ярко виолетово. Това стана най-прогресивното, дори провокативно решение. И могат да присъстват цветовете му стенна декорация, текстил за прозорци, тапицерия на мебелите, покривки, листове, други аксесоари.

Важно! Пурпурен цвят балансирано с по-познато бяло. Това създава отлична хармония и баланс. Въпреки че за мнозина подобна комбинация е доста необичайна.

Това решение се избират главно от младите хора, онези, които обичат експериментите и смело отиват при тях. Понякога подобна опция се разглежда от хората на средна възраст, но най-често те са творчески хора, които отлично знаят какъв стил е.

Ненатрапчива игра на лавандула и цветя на сливите създава атмосфера на уют

Ненатрапчива игра на лавандула и цветя на сливите създава атмосфера на уют

Малко вероятно е въпросният дизайн да бъде реализиран от онези, които нямат никакъв опит в дизайна. Трудно ще бъде организирането на всичко органично, а резултатът ще бъде неочакван, да го сложим леко. Ако дадете всичко това в ръцете на дизайнера, резултатът със сигурност ще ви достави удоволствие.

Защо лилаво?

Въпросният цвят е бяло-виолетова комбинация все още господстващо, тъй като бялото играе по-скоро ролята на фон. Вземете цветовете в резултат на смесването на двете - синьо и червено в различни пропорции. Опциите за сянка са наистина неограничени.

Това е много полезно за завършване на спалнята, и всичко това, защото настроението на помещението може да варира от тъмно, почти черно до светъл люляк, което е трудно да се различи от розово. В резултат на това спалнята може да бъде брутално мъжка или леко девическа.

Такива възможности са много полезни при избора на мебели и аксесоари. Можете да забележите един общ сянка, но настроението е различно.

Друга причина, поради която лилавото трябва да бъде предпочитано, е разнообразието от нюанси:

 1. обичка.
 2. Plum.
 3. Люляк - тъмно и светло.
 4. Лавандула.
 5. Патладжан.
 6. Ирис.
 7. виолетовсин.
 8. виолетовчервен.

Те са много различни по характер, което помага за запълване на стаята с настроението, което домакинът се нуждае.

Ако се приближите до дизайна на спалня със специална отговорност, резултатът няма да остави никой безразличен

Ако се приближите до дизайна на спалня със специална отговорност, резултатът няма да остави никой безразличен

Важно! Бяла-лилава спалня помага да се преодолее натрупания стрес на деня, успокоява и се приспособява към пълната релаксация.

Психологическо значение

Не се намесвайте и да разберете символиката на цвета, преди да я използвате в спалнята си. Така че този цвят е описан като:

 • Вдъхновяващи.
 • Wise.
 • Арогантен.
 • Noble.
 • Creative.
 • До известна степен груб.

Той винаги присъстваше в облеклото на царе, свещеници. Също така този сянка се предпочита от творчески хора. Съществуват доказателства, че той балансира принципите на мъжете и жените и ги прави едно цяло. Точно така цветовете голямо значение в семейно спалнята, особено за младоженци, които са "плискаха" един до друг.

мечтая"по-королевски"

Мечта "по кралски начин"

Психолозите единодушно заявяват, че лилаво помага в борбата с отчаяние, депресия, невроза, не но може би всичко това, което искаме да се отървем от преди лягане, хвърляйки цялата врява на последния ден релаксиращ и да се успокои?

Важно! По отношение на детска спалня, след това лилаво трябва да се използва спретнато. Също така, не е необходимо да се прави такава стая, ако нейният собственик страда от алкохолизъм, психическо заболяване.

Избор на сенки и комбинация

Избирайки лилаво като един от основните за спалнята, трябва да изберете правилния сянка. Ако всичко е ясно с бялото и не е нужно да бъде мъдър, неговият спътник ще трябва да работи усилено. Важни фактори:

 1. Размерът на стаята. Ако има достатъчно място, можете да използвате дълбоки, богати тонове. за малки стаи това е неприемливо, по-меко, сдържано. Ако пренебрегнете това и изберете ярко, например обичка, тогава стаята ще бъде неудобна поради факта, че тя ще изглежда дори по-малка.
 2. Осветяването. Колкото по-лек е цветът, толкова по-тъмни могат да се използват цветовете. И това се отнася както за естествени (от прозорци) и изкуствено осветление. Можете да използвате една интересна техника: близо до прозорец или светлинен източник, който да се прилага по-тъмен тон, и по-далеч - запалката.
 3. Естеството на собственика. Както си спомняте, лилаво влияе върху психиката и трябва да бъдете по-внимателни с нея. За уязвимите народи, лилавото е най-много - той се приспособява към положителния, енергизира. И за самоуверени и мощни опции е много повече.

Що се отнася до комбинацията, все още в нашия вариант бялото ще преобладава в количество. Но е малко вероятно да бъде в състояние да гаси яркостта на лилавото.

Важно! Комбинацията, която сме избрали, вече се счита за класика. Един тон - чист, неутрален - може да подчертае дълбочината на съседния цвят.

Идеи за дизайн

Ако сте решили да използвате виолетови тонове, можете да изберете няколко оригинални опции:

 1. Лилави тапети. Те не трябва да бъдат монотонни, дори многоцветни или с оригинален релеф, орнаменти са позволени. В момента дизайнерите са особено популярни в колекциите с етнически мотиви в лилав сянка.
 2. Използвайте го на противоположната стена огледални повърхности. Така че е възможно да запазите светлината, да разширите стаята, да я направите ефирен, лек.
 3. Снимка Стенопис, извършена в ретроспекцията на целевия тон. Тук се допускат както природните пейзажи, така и абстракциите. Така че, по-добре е да украсите само една стена - тя ще се превърне в истински "чип" на стаята.
 4. Игра на контрасти в същия спектър. Изглежда много оригинален. И ако ги съчетаете на една стена, ще бъде бързо и забавно, стаята веднага ще се напълни с положителни.

Къде другаде мога да използвам цвят: основни техники

Откъде, как и в какъв обем ще се използва виолетовият цвят, ще зависи цялостното впечатление от стаята. Помислете за опциите.

стени

живопис, поставяне, гипс в този случай - сложно, рисково слабо приемане. За да избереш успешно тон, трябва да хванеш настроението в стаята. Ако този метод е избран, изберете леки, нежни тонове. Те не трябва да "смачкват".

Оставете се да спите във въздушни и светли нюанси на лилаво

Оставете се да спите във въздушни и светли нюанси на лилаво

Съвет! В модерни проекти за дизайн можете да видите тъмно покритие, но това е повече почит към модата и стил, в такава спалня няма да бъде удобно. Разбира се, независимо от избрания вариант, не е необходимо да се прави монохромен, необходимо е да се разреди. Препоръчваме ви да го направите точно бяло - за да можете да донесете повече светлина.

Бялата мебел прави настройки и дава на стаята специален чар

Бялата мебел прави настройки и дава на стаята специален чар

ударение

Това решение се счита за най-предпочитано, защото ако нещо не харесва крайния резултат, няма да е трудно да се промени. Какво не може да се каже за боядисани или залепени стени. Приемането с акценти ще позволи да превърнете стаята в по-загадъчна, уединена и интимна.

Такива акценти могат да бъдат:

 1. Мебели, негови тапицерия. В този случай, тонът трябва да бъде наситен, може да има ярка текстура, орнаменти. В допълнение, той е практичен, тъй като, например, патладжан или сливова е замърсена в пъти по-бавно от или по-светъл тон.
 2. Леглото, който стои в центъра. Особено ярък изглежда, ако стените са украсени в бяло. Тя се привлича към себе си и, като че ли, обяснява за какво е предназначена тази стая.
 3. Панел на стената, и може да заема почти цялата си повърхност. Вярно е само едно, защото същността на акцента, независимо от вида му, не се променя.
 4. Изкуство живопис на стената или мебелите.

бял

Умишлено не му дадохме прекалено много внимание, тъй като този цвят лесно се вписва в виолетовия стил. Оптималното решение е да се използва обзавеждане и частично стенна декорация в този цвят. Въпреки че може да има вариации в по-плътната, контрастираща тъкан на двамата спътници.

заключение

Мнозина вярват, че такава бяла и лилава комбинация не е много подходяща за спалня. Те я ​​виждат като студена, неприятелска. Всъщност основната роля тук играят нюанси, които могат да направят стаята наистина привлекателна и отблъскваща.

Бяла-лилава спалня: съвети дизайнери за хармонично съчетание на нюанси

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =