kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_06

Najpogosteje je spalni prostor omejen, zato ga lastniki hiše skušajo rešiti. Za spalnico je priporočljivo izbrati garderobo. To pohištvo že dolgo zaseda pomembno mesto v notranjosti sodobnih prostorov. Nepogrešljiv je za stanovanja in hiše. Zahvaljujoč velikemu asortimanu bodo izpolnjene tudi želje celo najbolj zahtevnega kupca. V omarah lahko hranite ne samo oblačila, ampak tudi čevlje, druge predmete gospodinjstva in majhne gospodinjske aparate. Treba je upoštevati njihov estetski namen. Torej, lahko zapirajo cevi, stolpec, vizualno ozek ali razširi prostor sobe.

Vsebina

 • Kako izbrati pravi?
 • Določite globino ohišja
 • Izbrali smo garderobo v spalnici

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_05

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_03

Kako izbrati pravi?

 1. Najbolj priljubljeni so vgrajeni omari, ki se nahajajo na širini celotne sobe. Zahvaljujoč temu lahko prihranite veliko prostora v sobi.
 2. Da bi dobili prvotno omarico, ki se odlično prilega notranjosti prostora, poudari svoj slog in postane glavna dekoracija prostora, morate narediti naročilo.
 3. Vgrajeni omari so prav tako priljubljeni, trupi pa so zdaj zelo redki.
 4. Glavna značilnost vsakega omaro je drsna vrata. Zahvaljujoč jim lahko prihranite veliko prostora. Za model nihajne omare je treba uporabiti skoraj celotno področje. Glavna pomanjkljivost sistema drsnih vrat je, da se hitro izrablja.

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_07

Obstajata dve vrsti drsnih sistemov. Najpogostejša možnost je sistem, v katerem se gibanje izvaja s pomočjo valjev vzdolž vodilnih tirnic. Zaradi tega je zagotovljeno gibanje vrat. Naslednji drsni sistem pomeni namestitev valjev na vrh. Tako se zdi, da so vrata obešena in na dnu opremljena s posebnimi valji. Sodobni kupci raje ne kupujejo, ampak naročijo omare. Strokovnjak izvaja meritve. Vendar je treba globino določiti neodvisno.

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_04

Določite globino ohišja

Za določitev globine je treba upoštevati več dejavnikov, in sicer:

 • sistem vrat ni več kot deset centimetrov;
 • Z osvetlitvijo je mogoče odpraviti nezadostno osvetlitev, če je to potrebno;
 • Dostop do zgornjih polic se lahko opravi s predali;
 • običajno se šteje, da je standardna globina ne več kot šestdeset centimetrov;
 • za shranjevanje v omari jedi ali knjig, je najbolje naročiti steklena vrata;
 • Za povečanje prostora prostora so primerna ogledala.

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_02

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_01

Izbira prave omare v spalnici

S pomočjo barve pohištva lahko spremenite splošni videz sobe. Ne pozabite, da ne bi smeli izbrati omare s svetlemi barvami, najbolje je dati prednost svetlobnim tonom. Izbira omare z zrcaljenimi vrati, ne pozabite, da bodo vizualno razširili prostor in dodali tudi svetlobo. Če želite prihraniti prostor, so kotne omarice idealne.

Vir www.ekb.mebel.ru

Kako izbrati omaro za spalnico?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =