Notranjost prihodnosti

Notranjost prihodnosti

Futurizem v notranjosti ni le izviren slog, temveč različica racionalna raba prostora, materialov. Ta trend se je pojavil v začetku 20. stoletja, danes pa mu je bila namenjena večja pozornost. In tako oblikovalci kot navadni ljudje, ki poskušajo ustvariti izviren, nenavaden slog v svoji hiši. Ta smer še ni preobremenjena, zato zahteva pojasnitev nekaterih pomembnih točk.

 • Elementi sloga
 • Nekatere značilnosti futurizma v hiši
 • Več o razsvetljavi in ​​pohištvu
 • Zaključek
Spalnica z razsvetljavo

Spalnica z razsvetljavo

Velika svetla kopalnica z dostopom do balkona

Velika svetla kopalnica z dostopom do balkona

Elegantna notranjost z zanimivo osvetlitvijo

Elegantna notranjost s spektakularno razsvetljavo

Prostorna zasnova

Prostorna zasnova

Elementi sloga

Pri futurizmu ni strogih zahtev za uporabljene barve. Prostor, stanovanje ali celo hišo lahko napolnijo s svetlimi odtenki in mirno, pastel. V prvem primeru svetlost ne bo odveč, v drugem slogu bodo poudarjene nekatere podrobnosti.

Na opombo! Pohištvo mora biti posebna, nenavadna, bizarna oblika. Pogosto se uporablja pohištvo-transformator, blok. Lahko se razstavi in ​​ponovno sestavi v različnih konfiguracijah.

Sijajna tla v notranjosti dnevne sobe

Sijajna tla v notranjosti dnevne sobe

Domača kina dvorana

Domača kina dvorana

Spuščeni stropi z vgrajeno osvetlitvijo

Spuščeni stropi z vgrajeno osvetlitvijo

Nasvet! Oblikovalci priporočajo uporabo stoli in posteljni transformatorji. Prvič, podpirajo stilistiko in drugič, varčujejo prostor. Zadnja točka je zelo pomembna, če je soba majhna.

Kar se tiče razsvetljave, so pogosto skrite. To je najprimernejše za gradnjo takšnih naprav v pohištvu, stropu, tudi v tleh. Proizvajalci trenutno ponujajo veliko možnosti lestenec in razsvetljava, da je nemogoče poudariti zadevni slog.

Nekatere značilnosti futurizma v hiši

Da bi bil slog futurističen ali vsaj podoben, je pomembno, da med registracijo upoštevamo naslednje točke:

 • Najmanj vsega. Bilo je minimalizem lahko imenujemo podlago za futurizem. Tam bi bilo malo pohištva, dodatkov, okraskov. To ni presenetljivo, saj ta slog ni dekorativen.
 • Večfunkcionalnost. To velja ne le za pohištvo, temveč za vse, ki obdajajo osebo v sobi. Poof lahko tako miza kot tudi stol - postelja. Odlično, če lahko pohištvo potisnete v steno.
 • Gladke linije. Oblikovalci močno priporočamo, da opustijo ravne stene, ostre kotičke. Včasih je težko doseči poenostavljeno obliko, vendar si morate prizadevati za to. Če dekoracija ni tako enostavna, potem je pohištvo treba racionalizirati.
Elegantna kopalnica z naglavnim omarico pod umivalnikom

Elegantna kopalnica z naglavnim omarico pod umivalnikom

Poker mizo v notranjosti

Poker mizo v notranjosti

Pomembno! Poenostavljene oblike v pohištvu - to je morda glavna značilnost futurizma.

 • Predmeti prihodnosti, vesolje. To je glavna usmeritev, ki jo je treba voditi. V vsakem primeru stilist sobe, ustvarjen v duhu futurizma, nekoliko spominja na vesoljsko ladjo ali stanovanje prihodnosti.
 • Materiali prihajajo iz prihodnosti. Seveda ni nobenega skrivnostnega razvoja, vendar moramo še vedno opustiti standardno drevo. In zavrnitev bo v korist stekla, kovine, poliuretana, ogljika, usnja, aluminija, plastike, steklenih vlaken in drugih. Namesto tega na stenah ne sme biti ozadja barvanje ali plastične plošče. Za tla se uporablja črna laminat, ploščice, najboljši razsuti tovor. Po slogu je pomembno, da ne pozabite na varnost in prijaznost do okolja.
Mehke puhice neobičajne oblike dopolnjujejo notranjost prostora

Mehke puhice neobičajne oblike dopolnjujejo notranjost prostora

Sijajne stene v sodobni notranjosti

Sijajne stene v sodobni notranjosti

 • Sijaj. Čeprav ni jasnih prepovedi uporabe te ali tiste barve, obstaja ena pomembna točka - sijajne površine in drugi odsevni materiali. Zaradi te tehnike bo mogoče med seboj prepletati vse barve in ustvariti učinek njihove raznolikosti.
 • Moderna tehnologija, razsvetljava. V tem slogu morate zapustiti babice svetilke in še toliko bolj starodavni modeli tehnologije. Pomembno je, da bo sistem pametne hiše, kjer je mogoče vse naprave upravljati na daljavo.
 • Dekor. Lahko je prisoten le v večini primerov v multimedijski obliki. Edina izjema je slike v slogu kubizma, futurizma, fovizma.
Nenavaden strop v spalnici podstrešja

Nenavaden strop v spalnici podstrešja

Spalnica z visečo posteljo

Spalnica z visečo posteljo

Pomembno! Daleč od vedno futurizma so vse te funkcije naenkrat, kar je mogoče prilagoditi tudi standardnemu stanovanju v večstanovanjski stavbi. Seveda sloga ni mogoče spregledati, tako da ostaja prepoznavna.

Če se odločite strogo slediti slogu, morate načrtovati, preden se začne popravilo zaobljeni vhodi, odsotnost vogalov in drugih pomembnih arhitekturnih odtenkov. Seveda, kozmetičnih popravil v tem primeru ne more storiti.

Več o razsvetljavi in ​​pohištvu

Morda so to ključni momenti pri oblikovanju tega sloga. Torej, pohištvo mora biti majhno - le tisto, kar je ključnega pomena. To je postelja, lahko je tudi kavč, miza, stoli. Pozabiti morate na vse dodatne predmete pohištva - tukaj so nepotrebni.

Nasvet! Eden bi se moral držati preprostosti oblike: krog, kvadrat, oval, elipsa - nič več.

Možno je uporabljati nestandardne rešitve, kot so:

 1. Okrogla postelja.
 2. Stol iz plastike, ki je nastal kot iz molekul.
 3. Predsednik brez noge v sodobnem slogu Stezne stole.
 4. Tabela, ki gre v dekoracijo stene in stropa.
 5. Zakrivljene oblike pohištvenih nog, police.
Otroška soba z razsvetljavo vgrajeno pohištvo v omari

Otroška soba z razsvetljavo, vgrajeno pohištvo v omari

Pohištvo s tekočimi črtami v dnevni sobi

Pohištvo s tekočimi črtami v dnevni sobi

Nasvet! Če v novi notranjosti ni izbrano novo pohištvo, vendar se uporablja obstoječa, je treba poskrbeti za njegovo posodobitev. V ta namen, spremenite oblazinjenje, odstraniti lesene elemente kolikor je mogoče. Če vse ni mogoče odstraniti, jih lahko obarvate v beli, srebrni ali črni barvi.

Osvetlitev je tudi ločen pogovor. Tukaj, seveda, morate uporabiti najnovejšo tehnologijo - LED svetilke, lokalno osvetljevanje lokalnih območij. Zlasti originalni videz takšnih naprav:

 1. Lestenec, ki visi na višini 1,5 m od tal. Seveda ni najbolj praktična rešitev, ampak futuristična.
 2. Lestenec - leteča krožnica velikega premera. To je zelo priročno v namestitev nad mizo za obroke.
 3. Zabaven asimetrična oblika lestence brez dekorja, najpogosteje v beli barvi.

Zaključek

Futurizem še ni osvojil veliko src, vendar vsako leto število ljudi, ki želijo formalizirati v tem slogu svoje hiše, narašča. Potrditev tega - veliko različnih prilagojenih projektov in značilnosti smeri pohištva.

Stil futurizma v notranjosti: drzne ideje za domače in oblikovalske nasvete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =