Vizitka francoskih notranjosti v gradovih plemičev in plemičev

Vizitka francoskih notranjosti v gradovih plemičev in plemičev

Interes za ključavnice in palače, ki so obstajali že več sto let, še ni bil zmanjšan do danes. Impresivne zgradbe so že dolgo prepoznavne kot nepogrešljiv atribut razkošja in so za vsakega turista nujno mesto. Da bi razmišljali o takšni lepoti, ni potrebno iti v Evropo: dovolj je, da ustvarite notranjost v stilu šotorov doma in uživate v njegovih pogledih vsak dan!

  • Značilne značilnosti dvorca
  • Grandiose dnevna soba
  • Romantična spalnica
  • Luksuzna kuhinja
Moderna izvedba starega sloga

Moderna izvedba starega sloga

Značilne značilnosti dvorca

  • V prevodu iz francoskega "shato" pomeni grad, palačo ali deželo aristokracije. Chateau je kombinacija poznih gotsko z renesansa.

Posebnost francoskega dvorca so:

  1. stolpi, poudaril strešna kritina in obvezno prisotnost pritličja;
  2. Uporaba dragocenih vrst lesa, predelanih v posebni tehniki. Vsi predmeti morajo biti lakirani, previdno polirani ali okrašeni s slikarstvom;
  3. v končnici so dobrodošli tako naravni materiali kot kamen, svila in keramične ploščice. Raznolikost tekstur in kakovost naravnih elementov pripomorejo k ustvarjanju potrebnega vzdušja luksuza in prefinjenosti;
  4. pastelne barve - obvezen atribut katere koli sobe v tem slogu. Vse palete nežnih in plemenitih odtenkov gladko tečejo iz ene barve v drugo z uporabo belega;
  5. kombinacija vseh funkcij naredi notranjost v slogu dvorca zelo lahka, mirna in rafinirana. Bivanje v taki sobi daje veliko vtisov, med katerimi je še posebej čutiti povezavo s preteklostjo, njeno vzdušje.

Nasvet! Pri ustvarjanju sloga dvorca je glavna naloga oblikovalca prenesti atmosfero toplote, udobja in aristokratske prefinjenosti. To zahteva naravne materiale ali zelo kakovostne analoge, ki jih je težko prepoznati.

Uporaba naravnih materialov za dodelavo je glavna značilnost sloga

Uporaba naravnih materialov za dodelavo je glavna značilnost sloga

Grandiose dnevna soba

V zgodovini sloga so bile stene risalnice okrašene s tekstilom, ponavadi razkošno svilo. Glede na to, da ga je mogoče zamenjati s kvalitativnim posnemanjem. Za to popolno prileganje ozadje s svilenimi nitmi nujno pastelnih tonov.

Nasvet! Popolna rešitev bo Damaskov vzorec, ki se pogosto uporablja v notranjosti dvorca.

Središče stropa mora biti okrašeno velik lestenec, je priporočljivo izbrati ponarejeno strukturo pod bronasto z več rogov. Njegov videz bi moral biti podoben gorečim svečam in videti kraljevsko pompozna.

Okna so okrašena z bogato zavese iz satena ali žameta. Tkanina je bolje povezati s posebnim nabiranjem na sredini, izdelane iz satenskega traku ali pozlačene vrvi.

Pohištvo dnevne sobe mora predstaviti skupina kavč: udobna kavča in naslanjači se nahajajo nasproti televizorja. Med njimi se popolnoma prilega kava miza. Za njim lahko vzamete goste in pijete čaj ali kavo. Priporočljivo je izbrati miza temnih lesa toplih rjavih odtenkov. Potrebna razpoložljivost rezbarjenje, ki odraža razkošje in monumentalnost. Ob kavču lahko najdete majhno mizo, na katero lahko postavite napeljava v svileni barvi, je tudi primerno, da ga po potrebi vzamete iz knjige.

Prisotnost prvotnih dekor elementov prinaša osnovno razpoloženje prostora

Prisotnost prvotnih dekor elementov prinaša osnovno razpoloženje prostora

Nasvet! Razen predmetov tehnologije je treba skriti za okrasnimi ploščami. Vzdušje renesanse bo prekinjeno, če na stiliziranem srednjeveškem gradu v središču dnevne sobe postavimo ogromno televizijo.

Elegantna dnevna soba

Elegantna dnevna soba

Romantična spalnica

Za okraševanje zidov lahko uporabite ozadje z diskretno risbo, ki prikazuje prizore iz življenja srednjega veka in podeželskih motivov. Kot barvna shema pastel vedno prevlada kot glavna lastnost sloga. Tišji in plemeniti odtenki so še posebej pomembni v spalnici, kjer vzdušje miru postavlja udobje in udoben počitek.

Pomembno! Osrednja oseba v spalnici je postelja z veliko količino okrasne blazine.

Za dekoracijo se uporablja tudi krošnjami, ki je bila v starih časih ustvarjena za ohranjanje toplote med spanjem. Doslej je krošnjar namenjen več za dekoriranje in rekonstruiranje stilistike.

Razredčene pastelne barve vam bodo pomagale nočne mize, banke in komodo. Postelja mora imeti preprogo z ustreznim okrasom. Zavese bolje je izbrati svilo mirnih svetlobnih tonov brez vzorca z mehko draperijo. Lahko uporabite zaslon, ki se šteje za tradicionalni element dvorca. Okvir mora biti okrašen z rezbarijo lesa in opravljati funkcijo prostorna garderoba.

Luksuzna notranjost z odličnim okusom

Luksuzna notranjost z odličnim okusom

Nasvet! Pomemben element sloga je ogledala, ki se uporabljajo za povečanje prostora, igrajo svetlobo in okrasijo.

Pri izbiri podrobnosti je treba biti zelo previden, saj bo vsaka od njih prevladujoča

Pri izbiri podrobnosti je treba biti zelo previden, saj bo vsaka od njih prevladujoča

Luksuzna kuhinja

Za dekoracijo kuhinje se uporablja predvsem les, iz katerega je narejen kuhinjski in jedilni prostor. Pohištvo v kuhinjskem prostoru naj bi predstavljalo lepi rezbareni bife, viseče omarice, namizni otok in mizo s predali z delovno površino. Za slogu dvorca je značilna prostornost, tako da kuhinja s toliko pohištva ne more biti utesnjena.

Harmonična in hkrati kompleksna podoba zasnove kuhinjskega prostora

Harmonična in hkrati zapletena varianta zasnove kuhinjskega prostora

V kuhinji je nujno jedilnico z odlično služijo dragih jedi - porcelan, kristal in srebro. Okrogla miza z vklesanimi nogami v renesančnem slogu je lahko pokrita z občutljivo prti in razporedite v krogu štirje stoli z zakrivljenimi hrbtami temnega lesa.

Zanimiva rešitev je ustvariti "vino" notranjost, ki je popolnoma skladna s smerjo, saj je pridelava sortnih vin celotna kultura.

Nasvet! Kot glavne motive in dekorativni elementi lahko uporabite sodov, grozdnih grozdov in kombinacija bež barve z bogato bordo. Takšna zamisel ne bo postala stilizacija palače luksuz, temveč obratno, bo notranjost bolj domačo in preprosto.

Pravilno ujemanje pohištva bo dopolnilo ta zapleten slog

Pravilno ujemanje pohištva bo dopolnilo tako zapleten slog

Nasvet! Izvlecite pokrov nad pečjo na poseben portal, ki je okrašena z rezbarijami in okrasi strukturo. Bolje je, da vse gospodinjske aparate očistite v omari in jih dobite le, kadar je to potrebno.

Karakteristični dodatki, materiali in odtenki ustvarjajo bogat videz in dajejo želeni aristokratski ton

Karakteristični dodatki, materiali in odtenki ustvarjajo bogat videz in dajejo stanovanju aristokratski ton

Skrivnosti notranjosti v stilu dvorca: palača romance in čar stare Evrope

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4