Angleški kolonialni stil

Angleški kolonialni stil

Kolonialni slog v notranjosti je prišel v naše dneve iz srednjeveške Anglije. Njegov izvor je posledica evropskih kolonij, ki so bile razdeljene po celini. Imperialisti, ki so prišli v nova dežela, so prinesli s seboj navade, kulturo, jezik in gospodinjski predmeti. Bogati kolonialisti niso nameravali obstajati v nečistih kočah. Za svoje bivanje so zgradili Udobne hiše, ki so uredili po svojem okusu. Tako je v notranjosti obstajal kolonialni slog, ki ima več vej:

 • Angleščina.
 • Američani.
 • Francoski.
 • Španščina.
 • Afriška.
 • Indijski.

Vsebina:

 • Kolonialni slog v notranjosti dnevne sobe
 • Španski in indijski kolonialni slog v notranjosti kuhinje
 • Kolonialni slog v notranjosti spalnice
 • Dekorativni predmeti
 • Nekaj ​​nasvetov za dekoriranje kolonialne notranjosti
Indijski kolonialni slog v notranjosti

Indijski kolonialni slog v notranjosti

Španski kolonialni stil

Španski kolonialni stil

Exotics v notranjosti: kolonialni slog

Exotics v notranjosti: kolonialni slog

Kolonialni slog v notranjosti dnevne sobe

Kljub dejstvu, da so kolonialisti poskušali urediti svoje domove v skladu z evropskimi standardi in tradicijami, so se kmalu pojavili eksotični elementi, značilni za to območje, v njihovih stanovanjih. Zaradi te zmede se je pojavil nov trend oblikovanja.

Od takrat je veliko časa minilo, eden je spremenil drug stil, vendar je bil vsak od njih edinstven in očarljiv na svoj način. Vendar pa po mnenju strokovnjakov kolonialna smer velja za najbolj izvirno in izvirno.

Kolonialni slog v moderna notranjost Je uspešna kombinacija evropske praktičnosti in orientalsko barvanje. V tej smeri je mogoče postaviti več predmetov, ki jih v teoriji ni mogoče urediti. Kljub temu rezultat presenetijo tudi tiste ljudi, ki jih ne morejo presenetiti eksotizem in razkošje.

Evropski stil v kombinaciji z opombo o eksotičnosti - rastline, vaze, kletke

Evropski stil v kombinaciji z opombo o eksotičnosti - rastline, vaze, kletke

Oblikovalci verjamejo v to dnevna soba Je prostor, v katerem se kolonialni stil dobro prilega. Miren, vendar samozavestni odtenki morajo zaupati, prikazati želje lastnika hiše.

Ampak poleg tega naravne barve dobrodošla in eksotična paleta, na primer okraski, ki simulirajo kožo:

 • Zebre.
 • Žirafe.
 • Tiger.
 • Leopard.
Visok stol s tiru"зебра" в колониальном интерьере

Predsednik z zebrovim pokrovom v kolonialni notranjosti

Takšno barvanje je sprejemljivo v dekoraciji in tekstilu v sobi. Usmeritev zahteva navzočnost naravnih materialov, zato tukaj primerne izdelke iz:

 • kamen;
 • glina;
 • guma;
 • usnje;
 • suede;
 • bronasta;
 • Azijski oreh.
Naravni materiali v kolonialni notranjosti

Naravni materiali v kolonialni notranjosti

Preproge Je obvezen atribut tega sloga. Oba sta lahko na stenah in na tleh. Notranjost v kolonialnem slogu nima nobenih omejitev, tako za pokrajina dnevne sobe uporabite najbolj nenavadne elemente. Običajno je to:

 1. maske in skulpture vzhodnih božanstev;
 2. košare, izdelane v tehniki tkanja;
 3. razsvetljava s tekstilnimi senčili;
 4. figurice eksotičnih živali;
 5. bronasta svečniki in vaze;
 6. žamet zavese, vezene z zlatom.

Nasvet: Kolonialni slog v notranjosti ne more storiti brez eksotičnih rastlin. Pašniki, miniaturne palmice, tropski cvetovi delujejo kot okraski.

Eksotične rastline - nepogrešljiv atribut kolonialnega sloga

Eksotične rastline - nepogrešljiv atribut kolonialnega sloga

Španski in indijski kolonialni slog v notranjosti kuhinje

Španci imajo radi prostor, ki ga lahko vidimo notranjost kuhinje. Za dekoracija sten in zgornje meje španske kolonialne kuhinje uporabljajo nevtralne odtenke. V Ljubljani Na pohištveni fronti prevladujejo temne barve. V isti temi so vrata in okenski okvirji.

Katere druge značilnosti so značilne za špansko kolonialno usmeritev?

 • Okna so do stropa.
 • Arches.
 • Kamin.
 • Wicker, izklesana in ponarejeni dekor elementi.
Španski kolonialni slog: žarki, loki, ponarejeni elementi

Španski kolonialni slog: žarki, loki, ponarejeni elementi

Za stene običajno uporabljajo teksturiran omet, a območje predpasnika je okrašeno z majhnimi ploščicami ali "pod kamnom". Talna obloga se izvaja z drevesa. To, kot pohištvo, mora biti temno.

Gradbeništvo kuhinja neposredno ali v obliki otoka. Oblika mize in stoli je navadno preprosta. Prisotnost oblazinjenega pohištva v kuhinji zahteva blazine različnih velikosti z etničnimi okraski. Moderna kuhinja v kolonialnem slogu okrasi zavese iz valjane slame ali tekstilne zavese.

Indijsko kolonialno notranjost lahko priznavajo:

 • visoki stropi;
 • topla barvna paleta;
 • velika vrata in okna;
 • ogromno dodatki, ročno izdelane iz naravnih materialov;
 • obilje raznolikih, barvitih tekstilij.
Visoki stropi, loki, lisasta elementa v indijskem kolonialnem slogu

Visoki stropi, loki, lisasta elementa v indijskem kolonialnem slogu

Stene indijske kuhinje so lahke: rumeno, svetlobno-rjava, bež, peščena, svetlobno-zelena. Strop - pogosteje belo z masivnimi tramovi temne barve. Posebnost te kulinarike je nizka kava miza in pritrjeni stoli, izdelani iz lesenega masiva.

Drugi dokazi o indijskem kolonialnem slogu:

 • jedilna miza z marmorja ali steklenega vrha;
 • izrezljani les omarice in robnike;
 • nizka, svetla raztegljiva kavča s svetlim oblazinjenjem in številna blazine;
 • prepognjeno pobarvane zasloni pomembne za kuhinje v kombinaciji z dnevnimi prostori.

Nasvet: za razsvetljavo jedilnico priporočamo, da uporabite svetilke na področju kovanja. Delovno območje je opremljeno z vgrajeno osvetlitvijo, ki je nameščen v zgornjih modulih.

Rumena kuhinja v kolonialnem slogu z vklesanimi elementi in svetla preproga

Rumena kuhinja v kolonialnem slogu z vklesanimi elementi in svetla preproga

Kolonialni slog v notranjosti spalnice

Stropi v spalnici, okrašena v kolonialnem slogu, praviloma beljena ali obložena z leseno oblogo. Lesene obloge so pobarvane z belo barvo ali obdelane s madežem, kar ugodno poudarja teksturo materiala.

Druga možnost za dokončanje stropa je viseče konstrukcije, ki postajajo vse bolj priljubljene. Za sistemi vzmetenja ali napetosti uporabo stropna mavčna plošča in PVC perilo. Toda kolonialni slog ne dopušča kompleksnih pilotov, zato morajo biti zgornje meje v taki spalnici enojno.

Leseni tramovi na stropu, velika okna, preproga z orientalskimi elementi v notranjosti spalnice

Leseni tramovi na stropu, velika okna, preproga z orientalskimi elementi v notranjosti spalnice

Če bodo prebivalci prostora za spanje načrtovali namestitev na široko posteljo krošnjami, ki je značilen za kolonialno notranjost, je treba ta trenutek razmišljati pred montažo stropa. Tako bodo preprečena neprijetna "presenečenja", ko se nadstrešek z zgornjim delom naslanja na strop in ga dvigne.

Tla v spalnici, kot v drugih prostorih, morajo biti lesena. Ta prevleka ni samo topla in ekološka, ​​temveč tudi pri predelavi. To je lahko parketna plošča ali kos parket, čeprav v zadnjih letih pogosteje uporabljajo laminat. Če potrebujete hiter polaganje in cenejše materiale, jih lahko uporabite linolej z imitacijo parketa.

Keramične ploščice V kolonialni notranjosti se uporablja zelo redko, kar je posledica hladnosti materiala. Uporablja se le v spalnici z vgrajenim talno ogrevanjem.

Nasvet: kupovanje spalnice za preprogo, lastnik takoj dobi dve prednosti: toplo nadstropje in ujemanje s kolonialnim stilom, za katerega so preproge tipične elemente.

Preproge na steni in tleh - znak kolonialnega stila

Preproge na steni in tleh - znak kolonialnega stila

Dekorativni predmeti

Objekti dekor in pohištvo za to notranjost so izbrani v skladu s smernicami veje. Angleški kolonialni slog v notranjosti zahteva prisotnost masivnega pohištva z ali brez rezbarjev. Finiš za oblazinjeno pohištvo mora biti usnje ali druge naravne in drage materiale. Prisotnost težkih ponarejeni lestenec potrebno, še posebej v dnevni sobi. Elemente umetniškega kovanja je treba videti tudi v drugih notranjih predmetih:

 1. dimnik in pribor za to;
 2. lestenci;
 3. gumbi vrat;
 4. dekorativne rešetke na oknih;
 5. figurice.

Tukaj je treba dokazati bogastvo in stabilnost.

Kamini v kolonialnem prostoru

Kamini v kolonialnem prostoru

Ameriški kolonialni slog je veliko bolj skromen kot prejšnji. Čeprav je pohištvo v ameriški smeri tudi masivno in leseno, je veliko bolj enostavno kot angleško in ne povzroča takšnega navdušenja, tako kot vse ostale oblike. Zidovi sob v ameriškem kolonialnem slogu okrasijo fotografije, zemljevide in njihove slike. Kot kulise lahko vidite svet, teleskop in ladijsko kolo.

Retro fotografije na stenah - ena od znamenitosti ameriškega kolonialnega stila

Retro fotografije na stenah - ena od znamenitosti ameriškega kolonialnega stila

Safari je še ena veja kolonialnega sloga, ki ne spominja na prva dva. Znaki evropske kulture so komaj opazni, vendar so afriški etnični motivi vidni povsod. To velja za predmete pohištva, kot tudi barve tkanin in sten. Namesto drevesa si lahko ogledate tukaj bambus, in tkane preproge so nadomestile naravno kožo živali.

Zavese na oknih pregleden in zračen. Kar zadeva afriške motive, bo tukaj primerno črna, bela in rdeče barve. Geometrija kontrasta na zavese in pregrinjala spominja na lov na slona ali tigra.

Nasvet: tako da je bila slika kolonialne notranjosti zaključena, prostor do maksimuma mora biti napolnjen z eksotičnimi rastlinami. Ne bo iskanje, bolj zelena in palmasta - bolj verjetna in naravna.

Palme bodo dodale dotik"свежести" колониальному стилю

Palme bodo v kolonialnem slogu dodali »svežino«

Kolonialni slog v notranjosti: nekaj nasvetov za dekoriranje

 • Sodoben gradbeni trg je bogat s svetlimi finišnimi materiali. Ne glede na to, kako lepi so, je njihova uporaba za ustvarjanje kolonialne notranjosti nesprejemljiva. Tu je primerna nevtralna in lahka paleta.
 • Ker so se kolonizatorji pogosto morali preseliti iz enega kraja v drugega, je bil njihov pohištvo večnamenski in čim bolj priročen. Ustvarite podobno notranjost, lahko kupite zložljive mize in stoli, iz lesa. Če ni potrebe po zlaganju pohištva, je priporočljivo uporabiti mizo s prečnimi nogami, obsežnim prostornim omarico, ogromnim vintažnim prsnim košem.
Dekoracija kolonialnega sloga lahko postane prsih

Dekoracija kolonialnega sloga lahko postane prsih

 • Ker je kolonialni slog napolnjen z eksotičnimi elementi, bo notranjost primerna pleteni stoli, kava miza in stoli. Material za pohištvo lahko služijo kot bambus, ratan in drevo temnih sort.
 • Priporočljivo je, da eklektična kulisa, Ker se ta slog združuje, se zdi neusmiljeno. Najbolj nenavadne in edinstvene nakit za zavetje gostov na vidnem mestu. Edini pogoj je, da imajo ti elementi zgodovinsko ali materialno vrednost. Podobni izdelki dobesedno za penije lahko kupite na "bolhnih trgih". Pogosto prodajalci ne poznajo prave vrednosti določene stvari.
Starine so vedno primerne v notranjosti kolonialnega stila - tapiserije, vaze, posode so vedno primerne

Starine so vedno primerne v notranjosti kolonialnega stila - tapiserije, vaze, posode so vedno primerne

 • Za dekoracijo oken danes aktivno uporabljajo bambus žaluzije in rolete, ki nikakor niso slabše barve za svoje "prednike".
 • Če lastniki hiše niso v nasprotju z domačimi živalmi, bo kletka z veliko papagaja naredila kolonialno notranjost bolj verjetna.
Apartmaji Corridor v kolonialnem slogu so okrašeni z barvnimi tapiserijami s požarnimi pticami

Apartmaji Corridor v kolonialnem slogu so okrašeni z barvnimi tapiserijami s požarnimi pticami

Ni slabo, če bo živalska tema vidna v dekoracija pohištva. Na primer, miza z nogami, ki posnemajo leve noge, se popolnoma prilega v kolonialno nastavitev. Tudi obrisi zofe lahko spominjajo na ogromno žival, ležijo na počitek.

Takšni deli pohištva niso na voljo, vendar bo vsak obrtnik z veseljem izdelal ogromno omarico na zahtevo, ki se zdi, da v svojih repih držijo velikanske gorile. Taki elementi so bili nujno prisotni v prostorih kolonialistov prejšnjega obdobja. Tovrstni izdelki so bili najverjetneje nedvoumno opozorjeni tujci, da niso zelo zadovoljni z novimi zemljišči.

Kolonialni slog v notranjosti: živalske teme v kolonialnem slogu: kože, figurica slona

Živalske teme v kolonialnem slogu: kože, figurica slona

Kljub temu, da je kolonialno okolje doma domnevno luksuz in blaginja, je njegov glavni namen še vedno praktičen. V barvitem slogu je veliko preprostosti, ultramodelnosti in eksotike. Z drugimi besedami, kolonialna smer v notranjosti je resnična umetnost, ki lahko preobrazi najbolj bizarne stvari v okraske.

Nenavadna okolica ne moti udobja in udobja prebivalcev. Zagotavlja popoln počitek in ustvarjalni duh, kar je zelo pomembno za nadarjene in razvijajoče osebnosti.

Kolonialni slog v notranjosti: 85 + fotografija izbranih izvedb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 35 =