Postopek potopitve v hladno vodo po parni kopeli je bil več kot eno stoletje

Potopitev v hladni vodi po parni kopeli - stoletja tradicija

Po obisku kopeli Pomembna faza je potopitev v hladno vodo. Redko je postaviti savna blizu rezervoarja, zato se odločite za alternativno možnost in naredite pisavo ali bazena. Zadnja možnost je draga in dolgotrajna za vzdrževanje, vendar je pisava veliko lažje narediti. Lahko ga naredite sami ali kupite prazno v trgovini z gradbenim materialom.

 • Raznolikost sodobnih pisav
 • Materiali 
 • Plastična pisava in kako jo namestiti?
 • Merila za pravo izbiro
Hiša z udobno dnevno sobo

Hiša z udobno dnevno sobo

Prvi namen pisave je za krstno slovesnost v templju, v sodobnem svetu pa je bila uporabljena v savni za potapljanje v hladni vodi po vroči parni kopeli. Najpogosteje je pisava majhna, kar vam omogoča ostati v majhni sobi.

Na opombo! Včasih obstajajo možnosti za postavitev pisave v bližini savne na ulici. Lahko postane del zasnova oplata hkrati pa ustvarjajo udobne pogoje za uporabo kopalnice.

Raznolikost sodobnih pisav

Izdelke odlikujejo vrste namestitve in materiali, iz katerih so izdelani. Če govorimo o načinih namestitve, je odvisno od funkcij in funkcionalnih značilnosti. Obstajajo takšne različice pisav, kjer se vsaka razlikuje glede na obliko in način namestitve:

 • Najnovejša vrsta pisave. Ta različica modela je vgrajena v steno ali strop prostora. S pomočjo vrvi ali posebnega vzvoda lahko človek na sebi vlije vodo iz visečega posodo, ki se obrne, nato pa se vrne v prvotni položaj in napolni z vodo. Ta vrsta je enostavna za namestitev, majhna in ne zahteva veliko dragih materialov in orodij.
Suspend font

Suspend font

Ta oblika je idealna za majhne prostore

Ta oblika je idealna za majhne prostore

 • Poglobljena vrsta pisave. Je nekakšen majhen, a globok bazen, ki je opremljen stopnice. Najpogosteje je to storjeno v ločeni sobi ali na ulici v bližini stavbe kopeli.
Majhna terasa z rezervoarjem za odvzem vode po kopeli

Majhna terasa z rezervoarjem za odvzem vode po kopeli

 • Jasen pogled na pisavo. To je posoda, napolnjena z vodo, ki je narejena na tleh ali tleh. Sporočeno zanj. Ta možnost je iz plastike, kovine ali lesa. Lahko ga namestite na katerem koli priročnem mestu.

Razlika v pisavah iz materialov proizvodnje

Informacije! Obstaja pet vrst surovin, od katerih so narejene pisave: kovina, beton, les, plastika in kompozit.

Za poglobljen tip je primernejši beton. Odprta pisava je pogosto narejena iz kovine, lesa, plastike ali kompozita. Podolgovata različica lahko istočasno združuje več gradbenih materialov.

 1. Najpreprostejši so plastični in kompozitni materiali.
 2. Les je okolju prijazna surovina, vendar bo pri uporabi potrebna posebna previdnost.
 3. Beton vam omogoča izdelavo izdelkov z dolgo življenjsko dobo.

Če pogledate vsak material posebej, si lahko ogledate zasluge in pomanjkljivosti vsakega.

 • Jekleni modeli. Čeprav proizvajalci proizvajajo to blago v različnih oblikah in konfiguracijah, jih ni mogoče označiti kot priljubljene. To je posledica težav pri prevozu in namestitvi. V estetskem smislu se le redko prilegajo notranja kopel, ki poslabša videz. Iz pozitivnih trenutkov lahko dolgo časa izločimo sposobnost, da temperaturni režim vode ostane dovolj nizek.
Jeklene konstrukcije v moderni notranjosti

Jeklene konstrukcije v moderni notranjosti

 • Betonski izdelki. To je priljubljena možnost, ki vam omogoča ustvarjanje kakršne koli oblike po vašem okusu. Ta oblika ohranja vodo v enakem temperaturnem načinu za dolgo časa, povečana življenjska doba pa omogoča dolgo uporabo pisave. Od minusov lahko opazimo stroške dela naprave.
 • Izdelki iz plastike za savno. Pomanjkljivost teh modelov je zmožnost hitrega segrevanja, vendar je to kompenzirano s številnimi prednostmi - nizkimi stroški, enostavnostjo dostave in sestavljanja, enostavnostjo namestitve, visoko trdnostjo in dolgo uporabo.
Mozaik dekoracija izgleda zelo lepo

Mozaik dekoracija izgleda zelo lepo

Proizvodnja izdelkov iz plastičnih mas za savno

Proizvodnja izdelkov iz plastičnih mas za savno

 • Sestavljene vrste pisav. To je kombinacija plastike in steklenih vlaken. Lahko se prodaja v razstavljeni obliki in v enotni obliki. Material izdelave daje proizvodu visoko trdnost, medtem ko ima majhno težo. Enostavna namestitev je dodatna prednost v korist takšnih možnosti.
Moderna pisava s hidromasažnim sistemom

Moderna pisava s hidromasažnim sistemom

 • Leseni modeli. Najbolj okolju prijazna različica pisave, vendar je tak izdelek težko narediti. To je klasična različica pisave za savne, ampak precej draga v primerjavi z ostalimi. Stroški so odvisni od velikosti rezervoarja in kakovosti drevesa. V proizvodnji so takšne vrste dreves kot hrast, bukev, cedra ali macesna. Vendar pa še vedno obstajajo pomanjkljivosti takšnih modelov - zapletenost proizvodnje in zahtevno vzdrževanje v procesu obratovanja.
Leseni ročno izdelan izdelek za kopanje

Leseni ročno izdelan izdelek za kopanje

Plastična pisava in kako jo namestiti?

Odvisno od vrste izbranega izdelka se bo pojavil proces montaže v ali v bližini prostora.

Nasvet! Najenostavnejši in najhitrejši način je namestiti plastično pisavo. Ko je model izbran in kupljen, lahko nadaljujete s svojo namestitvijo.

Da bi to naredili, se pripravi prostor, po katerem je lesen okvir zasnovan v skladu z dimenzijami izbranega izdelka. Namestite rezervoar v okvir tako, da so letve in stene pisave prazni med njima. Če je zunanji del okvirja zasit z drevesom, bo dal vtis, da je pisava iz lesa.

Pri nameščanju betonske posode se delo opravlja na enak način kot kadar ustvarjanje bazena.

 1. Za predjede je temeljna jama kopita najmanj 1,5 m globoko.
 2. Na dnu je položena kovinska mreža na višini 5 cm od tal in na steno pritrjena ojačitev.
 3. Po tem se vgradi opaž in zgradi odtok. Napolnite beton za dno in stene izdelka hkrati, da dobite monolit.
 4. Po odstranitvi oplaščenja izdelujejo obrtna dela, zato se najpogosteje uporabljajo keramične ploščice. Na koncu postopka, stopnišče in druge dodatke.
Montaža opažev

Montaža opažev

Priprava raztopine

Priprava raztopine

Nepremična pisava betona

Nepremična pisava betona

Na opombo! Leseni rezervoar, da to storite sami, ni tako enostavno, morate imeti določena orodja in imeti nekaj znanja.

 1. Za začetek je ustvarjeno dno: z uporabo sponke so letvice zlepljene skupaj v pravokotnik.
 2. Po sušenju obdelovanca se razreže v določeno obliko in se naredi za rezanje. Če želite ustvariti stene, potrebujete posebne letvice, ki so medsebojno povezane in jih vstavite v utor, da pritrdite dno.
 3. S pomočjo jeklenega traku je zategovanje posode v krogu. Površine so brušene z žarek v notranjosti in zunaj posode.
 4. Na koncu postopka, stopnice in druga dodatna oprema.
Skica za izdelavo lesene pisave

Skica za izdelavo lesene pisave

Merila za pravo izbiro pisave za savno

Če želite izbrati pravi izdelek, ki bo trajal dlje časa, morate upoštevati številne nianse.

Leseni izdelki ne samo ne oddajajo škodljivih snovi, temveč tudi pomagajo, da vas popestrijo

Leseni izdelki ne oddajajo škodljivih snovi in ​​učinkovito dekorirajo pokrajino

 1. Najprej morate določiti število oseb, ki so lahko v pisavi. Ne kupujte preveč za zmogljivost, če jo boste uporabili, bo nekaj ljudi. To bo povzročilo povečanje stroški ogrevanja vode, kar bo popolnoma nesmiselno.
 2. Prav tako je treba izbrati prostor za namestitev pisave. Lahko se izvaja v zaprtih prostorih in na prostem. Izdelki se prodajajo pripravljeni ali zahtevajo dodatno sestavljanje na mestu.
 3. Treba je določiti obliko rezervoarja. Izbira je odvisna od želje lastnika kadi, vendar je treba upoštevati območje ozemlja in ga primerjati s pisavo. Pomembno je, da se v odsotnosti kotov odpravi stagnacija vode.

  Nasvet! Bodite pozorni na material izdelave in se odločite za svojo izbiro. Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Če jih primerjate s svojimi potrebami, lahko izberete idealno možnost.

 4. Upoštevati je treba pogostost uporabe rezervoarja in način segrevanja vode. Najpogosteje se uporablja ogrevanje plina, elektrika ali drva. Odločiti se morate, kako hitro boste potrebovali toploto vode in ekonomično uporabo v gospodarstvu.
 5. Potrebna je dodatna oprema. Na trgu je veliko dodatne opreme, ki zagotavljajo bolj udobno uporabo pisave. Lahko je klopi, Koraki in vzglavniki, pokrovi in pokriva. Poleg tega lahko kupite različne filtrirne sisteme, osvetlitev in še veliko več.
Lesena dekoracija je zelo privlačna

Lesena dekoracija je zelo privlačna

Poglobljena vrsta pisave s funkcijo ogrevanja vode

Poglobljena vrsta pisave s funkcijo ogrevanja vode

Pomembno je tudi prisotnost določenih funkcionalnih lastnosti. Preberite pravila delovanja in skrb za pisavo, s sezonsko aplikacijo, ki jo potrebujete za pravilno shranjevanje.

Pomembno! Pogoj proizvajalca je garancija. Prepričajte se, da so na voljo, ko kupite izdelek, in tudi določite, na kaj so razdeljeni, in kaj ne.

Glede na vse zgoraj navedene točke lahko izberete popoln izdelek, ki vam bo dolgo služil. Pisava bo dopolnjevala notranjost vaše kopeli, bo zagotovil udobje pri uporabi parne sobe in se počutite odlično!

Sorte pisav za kopel: merila za pravo izbiro in fino namestitev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2