Procedura de scufundare în apă rece după o baie de aburi a fost mai mult de un secol

Imersare în apă rece după o baie de aburi - o tradiție veche de secole

După vizită baie O etapă importantă este imersarea în apă rece. Este rar să se plaseze sauna lângă rezervor, apelați astfel la o opțiune alternativă și faceți un font sau piscină. Ultima opțiune este costisitoare și consumatoare de timp pentru a fi menținută, dar fontul este mult mai ușor de făcut. Puteți să faceți singur sau să cumpărați un blanc în magazinul de materiale de construcții.

 • Varietatea de fonturi moderne
 • materiale 
 • Font plastic și cum se instalează?
 • Criterii pentru alegerea corectă
O casă de țară cu o zonă de relaxare confortabilă

O casă de țară cu o zonă de relaxare confortabilă

Primul scop al fontului - pentru ritualul botezului în biserică, dar în lumea de astăzi, a fost aplicat într-o scufundare saună în apă rece, după o baie de abur fierbinte. Cel mai adesea, fontul este de dimensiuni mici, permițându-vă să rămâneți într-o cameră mică.

La nota! Uneori există opțiuni pentru plasarea unui font lângă o saună pe stradă. Poate deveni o parte designul terenului și, în același timp, să creeze condiții confortabile pentru utilizarea băii.

Varietatea de fonturi moderne

Produsele se disting prin tipurile de plasare și materialele de la care sunt fabricate. Dacă vorbim despre metodele de instalare, depinde de caracteristicile și caracteristicile funcționale. Există astfel de variante de fonturi, în care fiecare diferă în ceea ce privește designul și metoda de instalare:

 • Cel mai bun tip de font. Această versiune a designului este construită în peretele sau în tavanul camerei. Cu ajutorul unei frânghii sau a unei pârghii speciale, o persoană își poate topea apa de la un recipient suspendat care se întoarce și apoi se întoarce în poziția inițială și se umple cu apă. Acest tip este ușor de instalat, de dimensiuni mici și nu necesită multe materiale și unelte scumpe.
Fonturi suspendate

Fonturi suspendate

Acest design este ideal pentru camere mici

Acest design este ideal pentru camere mici

 • Font tip în profunzime. Este un fel de piscină mică, dar adâncă, care este echipată scară. Cel mai adesea se face într-o cameră separată sau pe strada din apropierea clădirii baie.
O mică terasă cu un rezervor pentru a lua proceduri de apă după o baie

O mică terasă cu un rezervor pentru a lua proceduri de apă după o baie

 • Vedere clară a fontului. Acesta este un rezervor umplute cu apă care se face pe sol sau pe podea. Comunicați cu ea. Această opțiune este fabricată din plastic, metal sau lemn. Puteți să-l instalați în orice loc convenabil.

Diferența dintre fonturi din materialele de producție

Informații! Există cinci tipuri de materii prime, dintre care se fabrică fonturi: metal, beton, lemn, plastic și compozit.

Pentru un tip în profunzime, betonul este mai potrivit. Fontul deschis este adesea realizat din metal, lemn, plastic sau compozit. O versiune alungită poate combina mai multe materiale de construcție în același timp.

 1. Cele mai simple în funcționare sunt materialele din plastic și compozit.
 2. Lemnul este o materie primă ecologică, dar va necesita o atenție specială atunci când este utilizată.
 3. Betonul vă permite să creați produse cu o durată lungă de viață.

Dacă vă uitați la fiecare material separat, puteți vedea meritele și dezavantajele fiecăruia.

 • Modele din oțel. Deși producătorii produc aceste produse în diferite forme și configurații, ele nu pot fi numite populare. Acest lucru se datorează dificultăților legate de transport și instalare. În sensul estetic, ele se încadrează, de asemenea, rar baie interioară, care agravează aspectul. Din momentele pozitive, se poate identifica capacitatea de a menține regimul temperaturii apei suficient de scăzut.
Construcția oțelului într-un interior modern

Construcția oțelului într-un interior modern

 • Produse din beton. Aceasta este o opțiune populară, care vă permite să creați orice formă pe gustul dvs. Acest design menține apa în același mod de temperatură pentru o perioadă lungă de timp, iar durabilitatea sporită permite utilizarea fontului pentru o perioadă lungă de timp. Din minus, putem observa costul forței de muncă al instalației.
 • Produse din plastic pentru saune. Dezavantajul acestor modele este capacitatea de a se incalzi repede, dar acest lucru este compensat de o serie de avantaje - cost redus, usurinta de livrare si asamblare, usurinta instalarii, rezistenta ridicata si durata de functionare.
Decorajul mozaicului arată foarte frumos

Decorajul mozaicului arată foarte frumos

Fabricarea produselor din plastic pentru saune

Fabricarea produselor din plastic pentru saune

 • Tipuri de fonturi compuse. Aceasta este o combinație de plastic și fibră de sticlă. Poate fi vândut în dezasamblat și într-o formă unificată. Materialul de fabricație conferă produsului o mare rezistență, în timp ce are o greutate redusă. Instalarea simplă este un avantaj suplimentar în favoarea unor astfel de opțiuni.
Font modern cu sistem de hidromasaj

Font modern cu sistem de hidromasaj

 • Modele din lemn. Cea mai ecologică versiune a fontului, dar un astfel de produs este dificil de făcut. Aceasta este o versiune clasică a fontului pentru saune, dar destul de costisitoare în comparație cu restul. Costul depinde de dimensiunea rezervorului și de calitatea arborelui. În producție, astfel de tipuri de arbori stejar, fag, cedru sau zada. Cu toate acestea, dezavantajele acestor modele încă există - complexitatea fabricării și întreținerea exigentă în procesul de operare.
Articole de baie din lemn fabricate manual

Articole de baie din lemn fabricate manual

Font plastic și cum se instalează?

În funcție de tipul produsului selectat, procesul de montare în sau în apropierea camerei va avea loc.

Sfat! Cea mai simplă și mai rapidă cale este să instalați un font din plastic. Odată ce modelul este selectat și achiziționat, puteți continua instalarea acestuia.

Pentru a face acest lucru, se pregătește un loc, după care se construiește un cadru din lemn în conformitate cu dimensiunile produsului selectat. Instalați rezervorul în cadru astfel încât lamele și pereții fontului să aibă un spațiu gol între ele. Dacă partea exterioară a cadrului este cusută cu un copac, va da impresia că fontul este din lemn.

La instalarea unui rezervor de beton, lucrările sunt efectuate în același mod ca atunci când crearea unui bazin.

 1. Pentru început, o groapă de fundație săpat nu mai puțin de 1,5 m adâncime.
 2. În partea de jos este pus o plasă de metal la o înălțime de 5 cm de la sol, și pe perete armată fix.
 3. După aceasta se instalează un cofraj și se construiește un canal de scurgere. Umpleți betonul pentru fundul și pereții produsului la un moment dat pentru a obține un monolit.
 4. După îndepărtarea cofrajului, acestea produc lucrări cu care se confruntă, în acest scop sunt utilizate cel mai des plăci ceramice. La sfârșitul procesului, scară și alte accesorii.
Instalarea de cofraje

Instalarea de cofraje

Prepararea soluției

Prepararea soluției

Fonturi staționare de beton

Fonturi staționare de beton

La nota! Un rezervor de lemn pentru a face-l singur nu este atât de ușor, trebuie să aveți anumite unelte și să aveți niște cunoștințe.

 1. În primul rând, se creează un fund: folosind o clemă, lamelele sunt lipite împreună într-un dreptunghi.
 2. După ce piesa se usucă, se taie într-o anumită formă și se taie. Pentru a crea pereții aveți nevoie de șipci speciale care sunt conectate între ele și inserate în canelură pentru a fixa fundul.
 3. Cu ajutorul benzii de oțel există o strângere a containerului într-un cerc. Suprafețele sunt șlefuite de șmirghel în interiorul și în exteriorul rezervorului.
 4. La sfârșitul procesului, scari si alte accesorii.
Schița pentru realizarea unui font din lemn

Schița pentru realizarea unui font din lemn

Criterii pentru alegerea corectă a fontului pentru o saună

Pentru a alege produsul potrivit, care va dura mult timp, trebuie să fiți atenți la un număr de nuanțe.

Produsele din lemn nu numai că nu emit substanțe dăunătoare, ci ajută la înfrumusețarea peisajului

Produsele din lemn nu emit substanțe nocive și nu decorează în mod eficient peisajul

 1. În primul rând, trebuie să determinați numărul de persoane care pot fi în font. Nu cumpărați prea mult pentru capacitate, dacă îl folosiți vor fi câțiva oameni. Aceasta va duce la o creștere costul încălzirii apei, care vor fi complet nerezonabile.
 2. De asemenea, este necesar să alegeți un loc pentru montarea fontului. Se poate realiza atât în ​​interior, cât și în aer liber. Produsele sunt vândute gata sau necesită montaj suplimentar pe site.
 3. Este necesar să se determine forma rezervorului. Alegerea depinde de dorința proprietarului băii, dar este necesar să se țină seama de suprafața teritoriului și să se compare cu fontul. Un punct important este că, în absența colțurilor, stagnarea apei va fi eliminată.

  Sfat! Acordați atenție materialului de fabricație și decideți alegerea acestuia. Toată lumea are argumente pro și contra. Comparând-le cu nevoile dvs., puteți alege opțiunea ideală.

 4. Este necesar să se ia în considerare frecvența utilizării rezervorului și metoda de încălzire a apei. Cel mai adesea folosit gaz încălzire, electricitate sau lemne de foc. Va trebui să decideți cât de repede aveți nevoie pentru a încălzi apa și ce este mai profitabil din punct de vedere economic în uz.
 5. Este nevoie de echipament suplimentar. Piața prezintă o mulțime de accesorii suplimentare pentru a asigura o utilizare mai confortabilă a fontului. Poate fi bănci, Trepte și tetiere, capace și capace. În plus, puteți achiziționa o varietate de sisteme de filtrare, iluminare și multe altele.
Decoratiuni din lemn arata foarte atractiv

Decoratiuni din lemn arata foarte atractiv

Tip de font în profunzime cu funcție de încălzire a apei

Tip de font în profunzime cu funcție de încălzire a apei

De asemenea, prezența anumitor calități funcționale este importantă. Citiți regulile de funcționare și de îngrijire pentru font, cu aplicații sezoniere trebuie să aveți grijă de stocare adecvată.

Important! Prezența garanției producătorului este o condiție prealabilă. Asigurați-vă că acestea sunt disponibile atunci când cumpărați produsul și specificați, de asemenea, la ce sunt distribuite și ce nu.

Având în vedere toate punctele de mai sus, puteți alege produsul perfect care vă va servi pentru o perioadă lungă de timp. font va completa interiorul băii, va garanta confortul atunci cand folositi camera de aburi si va simtiti bine!

Varietățile de fonturi pentru baie: criteriile pentru alegerea corectă și finitatea instalării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 13