Drvena kupka kao zaseban svijet opuštanja i odmora

Drvena kupka kao zaseban svijet opuštanja i odmora

Ako počnete izgradnja kupelji, u završnoj fazi morate instalirati vrata. Pristup njezinom izboru treba biti vrlo pažljivo, pogotovo kada je u pitanju ulazna struktura u parnoj sobi. Tijekom rada će biti izloženi raznim stresovima povezane s oštrim promjene u temperaturi unutar i izvan prostora, kao i vlage, za visoku razinu koncentracije para - stalnog pratitelja procesa kupelji. Potrebno je da vrata čvrsto izdvajaju sobu za paru kako bi održale toplinu, a ona mora istaknuti interijera i stilistike kupke. Pravilno postavljeni dizajn može stvoriti atmosferu, naglasiti situaciju u ovoj sobi, koja će odgovarati vašim ukusu ukusa.

  • izbor 
  • Značajke dizajna
  • Materijal za proizvodnju
  • Savjeti za pro
Prirodno stablo izaziva najviše pozitivnih osjećaja tijekom posjeta kupelji

Prirodno stablo izaziva najviše pozitivnih osjećaja tijekom posjeta kupelji

Odabir drvenih vrata za kupanje

drvo - pouzdani materijal koji se može koristiti u praksi čak i pod visokim opterećenjem. Preporučujemo da steknu svi kompleksa zajedno s okvirom - to će osigurati da se tkanina će biti u potpunosti odgovara Lutkov vrata, pružiti kompletnu toplinsku izolaciju. Inače, može doći do velikih gubitaka topline, što će nepovoljno utjecati na upotrebu kupelji.

Važno! Da bi se dobio maksimalni učinak očuvanja topline, ulazna struktura u parnoj sobi čini male veličine.

Po želji, drvena vrata se lako mogu prikriti kao bilo koji interijer

Po želji, drvena vrata se lako mogu prikriti kao bilo koji interijer

Najčešće se nalazi visina ne više od 1,5 metara, također za projektnu prepreku koristi se visoki prag. Vrata se otvaraju u kupelji vani, a ovo rješenje ima za cilj održati toplinu, sprečavajući time gubitak.

Savjet! Nemojte koristiti školjke s dvije ljušture drvena vrata zbog činjenice da to može dovesti do dodatnih gubitaka toplinske energije.

Izvedite značajke listova vrata

U svom izgledu, dizajn koji se koristi za kadu može se razlikovati malo od običnih unutarnjih vrata, na koje smo navikli, ali, ipak, postoji razlika. To nisu samo materijali koji se koriste za njegovu proizvodnju, već i značajke dizajna platna.

Značajke drvenih vrata za kupanje:

Izvršenje okvira vrata Najoptimalnije rješenje je da se iz masivnog drveta. To može biti šupljina, hrast, itd. Pričvršćivanje "šiljka" se vrši na način namještaja uz pomoć posebne ljepilo za stolarije (netoksične), kao i klin.
Potpuno odsutnost šupljina Okviri okvira koji se nalaze u unutarnjim vratima moraju biti napunjeni materijalima sa špiritom. To može biti karton ili vlakna. Preporuča se punjenje strukture izravno za kadu s bazaltnom vatom, koja nema otrovnih svojstava i ne gori.
okvir kabina Za polaganje trupla, poželjno je koristiti drvene vrste koje imaju blagotvorno djelovanje na ljudski dišni sustav i oslobađanje četinje smole u umjerenim količinama. To može biti lipe, Aspen i druge. Kao što je trošenje obloga tijekom rada može biti zamijenjen, tijekom kojih je okvir nije slomljena, a vrata su uklonjena iz šarke nema potrebe.
 Parobarer Posebni film se proteže pod kožu. Svrha njegove uporabe nije prolaziti vrućom parom i zaštititi vrata i izolaciju od vlage, kao i visoke temperature.
Umetci stakla otpornih na toplinu Oprema tkanine s umetcima različitih veličina, doprinosi sigurnosti, a također daje čitavu strukturu lakoću.

Materijal za proizvodnju

Najpopularniji materijal koji se koristi za proizvodnju vrata za kupanje je lišina. Zbog svojih svojstava, rad takve strukture može se održati tijekom prilično dugog razdoblja. Takva vrata ne dopuštaju toplinu pun pare, ne dopušta deformaciju od posljedica visokih temperatura i različitih razina vlažnosti.

Na bilješku! Lime drvo ne podliježe visokom zagrijavanju, oteklosti i praktički ne oslobađa smolu.

Varijacija za unutarnju doradu kupke - drvena vrata s staklenim umetkom od stakla otpornih na toplinu

Mogućnost uređenja saune - drvena vrata s staklenim umetkom otporne na toplinu

U praksi, također (ali rjeđe) drugi materijali koriste se za izradu vrata, na primjer, kanadski cedar ili pepeo. Ti materijali imaju duži vijek trajanja, otporni su na propadanje, deformacije, a najvažnija razlika je relativno visoka cijena u odnosu na stablo vapna.

Izvorna kombinacija svjetlosnog pepela s metalnim spojnim elementima

Izvorna kombinacija svjetlosnog pepela s metalnim spojnim elementima

Na bilješku! Do danas mnogi se prijavljuju hrast. Ovaj materijal savršeno čuva toplinu, a zbog svojstava čvrstoće koristi se dosta dugo. Glavni nedostatak je teška težina.

Optimalna kombinacija vrata od drva u sauni i stakla u pršutu

Optimalna kombinacija vrata od drva u sauni i stakla u pršutu

Savjeti za odabir vrata od profesionalaca

Da bi se pravilno odabrali vrata za kupanje, potrebno je prvo odlučiti o svojim željama i financijskim mogućnostima.

Savjet! Najoptimalniji i ekonomičniji proizvod je od čvrste lipe.

Izgled, boja, stil, naravno, također su važni, a takve se trenutke dogovaraju s proizvođačem pojedinačno. Možete kupiti konfekcijski dizajn koji je za prodaju, ili možete podnijeti zahtjev za individualnu proizvodnju u skladu s vašim potrebama i željama. Prilikom izrade po mjeri, dobit ćete proizvod koji će savršeno uklopiti u otvor i nećete morati dodatno raditi da ga kompaktirate (iako takva potreba možda neće ni pojaviti pri kupnji gotovih vrata).

Zapamtite o sigurnosti!

  1. Potrebno je odabrati pravu pribor, jer tijekom rada kupke zaglavljuju se vrata. Ako se radi o grijanom materijalu, riskirate opekotinu, pa koristite ručke za vrata u kupelji od metala ili kamena strogo je zabranjeno.
  2. Važno je da dizajn bude što otporniji na plamen. Možete ga tretirati s posebnim strukturama, koje osim na produljenje radnog vijeka pomoć povećati otpornost na visoke temperature i kriterij vozgoraniyu.Danny je možda najvažnije, jer je sigurnosni boravak u zatvorenom prostoru, kao vlasnik i njegovi gosti.

Naravno, izbor drvena vrata za kadu ovisi o ukusima, željama, potrebama i financijskim mogućnostima vlasnika, ali treba se sjetiti glavna stvar - glavna značajka proizvod je otporan na visoke temperature i visoke vlažnosti. Učinite pravi izbor i vaš odmor u kupalištu bit će što udobniji!

Parna soba je zadovoljstvo: kako odabrati pravu drvenu vrata za kupanje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 57