Baie cu mansardă într-un stil modern

Baie cu mansardă într-un stil modern

baie din cele mai vechi timpuri a fost în fiecare instanță rusă. În lumea de astăzi, a devenit mai mult o modalitate de a se întâlni cu prietenii și rudele și de a petrece timp cu beneficii pentru organism. Dacă alegeți o dimensiune de 6 x 6 m, puteți obține o structură în care toate spațiile necesare vor fi ușor găzduite. Există diferite tipuri de astfel de structuri: o poveste cu mansardă sau terasă, balcon.

 • De ce avem nevoie de un pod?
 • Proiectul 6 x 6 - cel mai solicitat 
 • materiale
 • Instrucțiuni pentru montaj
Proiect interesant cu mansardă, balcon și verandă

Proiect interesant cu mansardă, balcon și verandă

De ce avem nevoie de un pod?

Un astfel de proiect vă permite să plasați într-o zonă compactă toate sălile de baie necesare și sălile de odihnă. În plus, mansarda va crea al doilea etaj, economisind bani. Acesta extinde zona utilă, creând o cameră folosind structuri de acoperiș. Adesea, la etajul al doilea, se aranjează un loc de odihnă, se pune o masă de biliard, precum și un mobilier confortabil și funcțional.

În plus, de la mansardă puteți face:

 1. Camera oaspeților.
 2. Un dormitor pentru o perioadă de vară.
 3. Cameră de depozitare sau o încăpere de utilitate în care este convenabil să depozitezi lucruri și inventar.

Este mai bine să planifici totul în avans și să proiectați casă de baie cu un mansardă.

Se pare construcția minunată a lemnului ușor

Constructia lemnului usor arata spectaculoasa

Proiectul 6 x 6 - cel mai solicitat

Alegerea dimensiunilor sediului de bază depinde de dorințele individuale ale proprietarului. Puteți crea terasă mare, dacă intenționați să utilizați sauna în sezonul cald. În cazul utilizării băii pe tot parcursul anului, zona este redusă pentru a se adapta altor camere.

În prima cameră - hol - este echipat scări până la etajul al doilea. Dimensiunile altor încăperi pot fi diferite.

Iată una dintre opțiunile pentru planificarea unui complex de baie:

Important! Camera principală este o cameră de aburi. Acesta poate avea o suprafață de 4 metri pătrați. m. În încăpere există rafturi cu două sau trei niveluri și cuptor. Este important să se țină seama de aceste nuanțe raftul superior trebuie să se retragă cel puțin 1 m de tavan, lățime 0,7 m, lungime - 2,5 m sau mai mult.

 1. În apropierea sălii de aburi ar trebui să existe o cameră de spălat de aproximativ 4 metri pătrați. m și mai mult. În camera asta dau echipamentul un duș și font sau mici piscină.
 2. Pentru camera de garderoba sau odihna trebuie sa parasesti 7 metri patrati. m, deoarece mulți oameni se pot odihni în același timp.
 3. Nu uitați de disponibilitate bai, pentru că nu are nevoie de o mulțime de spațiu - suficient de 2 pătrat. Restul este ocupat de o terasă.
Schema de la baie 6 la 6 proiect cu un mansardă

Proiectarea băii 6 x 6 cu mansardă

Pentru a crea o clădire cu drepturi depline, aceasta trebuie să fie dotată cu ferestre și uși. În camera de aburi nu se face fereastra, în camera de spalat este o fereastră mică, dar în camera de odihnă a pus o deschidere standard de fereastră.

La nota! uşi mic - până la 1,7 m înălțime. Pardoselile din baie fac din lemn cu panta pentru drenajul apei.

Materialele de care aveți nevoie

Piața construcțiilor oferă o varietate de materiale pentru construcția de clădiri:

 1. Grinzi din lemn.
 2. Brick.
 3. Spumă de beton sau beton gazos.

Cea mai populară pentru baie este un material natural - lemn. Mulți producători oferă proiecte din lemn care sunt asamblate rapid și servesc mult timp. Pentru decoratiuni interioare, este potrivita o tei sau o aspen, care este taiata in scânduri sau dusumea.

Baie - un loc minunat pentru relaxare

Baie - un loc minunat pentru relaxare

Pentru a crea un acoperiș folosind astfel structuri de acoperiș:

 1. pent;
 2. fronton;
 3. acoperișul acoperiș.

La nota! Pentru o dimensiune de 6 x 6, se utilizează cel mai adesea o construcție din alamă. vărsa acoperiș potrivite pentru clădirile mici.

Instrucțiuni pentru construirea unei structuri

Montarea structurii din orice material nu este prea diferită una de alta. Principalul lucru este să urmați o anumită secvență de acțiuni.

Prima etapă. pregătitor

Este important să alegeți locul potrivit pentru un teren de uz casnic. Dacă poți construi o baie pe malul rezervorului. Acest lucru vă va permite să vă răcoriți după baia de aburi, plonjând în apă rece. Această procedură mărește imunitatea și consolidează corpul. Dacă această posibilitate nu este disponibilă, atunci este necesar să dați echipamentul fontului sau bazinului.

Baie pe malul lacului

Baie pe malul lacului

Un loc bun va fi o altitudine pe site. Nu plasați clădirea lângă drum, dacă vreți să vă ascundeți de ochii curioși ai turiștilor verandă oameni. Teritoriul selectat este curățat de resturi și plante și, de asemenea, este egalat.

A doua etapă. Crearea unei fundații

Deoarece structura dintr-un copac se dovedește ușoară, nu este nevoie de o bază complexă. Una dintre opțiuni este potrivită: bandă sau coloană.

 1. Fundația panglicilor are forma unui cerc închis în jurul perimetrului construcției. În șanț este creat din plăcile cofrajului. În partea de jos este un strat de nisip de 15 cm grosime. Adâncimea șanțului este de o jumătate de metru, iar lățimea ar trebui să fie mai mare decât fundația planificată pentru a ține cont de cofraje. Această opțiune este mai fiabilă și vă permite să faceți un subsol sub clădire.
 2. Varianta coloanei se efectuează prin realizarea de piloți care sunt îngropați în pământ la o adâncime mai mică decât pământul îngheață. Instalarea de piloți are loc la colțurile structurii și la fiecare 2 m de-a lungul perimetrului. Această opțiune este mai ieftină.
Etapa inițială de construire a fundației

Etapa inițială de construire a fundației

Important! După crearea fundației, se creează fundația pentru podea. Pentru a face acest lucru, bara selectată este tratată cu compoziție antifungică și bitum topit, apoi este închisă cu mai multe straturi de ruberoid.

A treia etapă. Montarea în perete

Primul rând de legături este realizat dintr-o bucată mare, este mai mare decât cel care va fi folosit pentru pereți. Particularitatea este că această serie nu este fixă: este necesar să o înlocuiți cu timpul.

Lucrări de montaj pe pereți

Lucrări de montaj pe pereți

Aranjarea jurnalului de bușteni, fixează un nagel, al cărui diametru este de 10 mm și între rândurile de iută radiator.

A patra etapă. Instalarea podelei

În camera de aburi și în camera de spălare, etajele sunt făcute cu o pantă, astfel încât apa să nu stagneze și se scurge în chiuvetă. Este important să faceți corespunzător podeaua sub aragaz. Atunci când se utilizează un cuptor metalic, baza de dedesubt este acoperită cu o placă de oțel sau plăci ceramice. Pentru a crea cărămidă de cărămidă este necesar să se întărească podeaua.

Instalare podele din lemn

Instalare podele din lemn

A cincea etapă. Lucrari de acoperis

Pentru a acoperi construcția de 6 x 6 m, trebuie să faci un luminator de acoperiș rupt. Pentru grafturi, puteți lua panouri de 50 x 150 mm, iar pentru materialul de acoperiș, ondulin este potrivit.

Important! Mai intai, faceti un cadru si grafturi din lemn, apoi totul este acoperit cu material de acoperis.

Acoperis cu panouri

Acoperis cu panouri

A șasea etapă. Decorarea camerei din interior

La un an după contracția clădirii, poate fi tăiat în interior. Cel mai adesea acest lucru se face cu o căptușeală din lemn. Pe podeaua din toaletă sau cabină de duș este cel mai bine să puneți plăci ceramice.

important Alegeți un material nealunecos sau locul pe paleți din lemn. Pentru a crea font Este mai ușor să obțineți un model gata și să îl instalați într-o baie. Puteți face un design simplu cu o găleată răsturnată, care este instalată în camera de duș. Nu trebuie să uităm de crearea comunicațiilor.

Font-ul de finisare este potrivit pentru orice baie

Font-ul de finisare este potrivit pentru orice baie

Este necesar să se așeze un sistem de alimentare cu apă și canalizare. Este important să instalați încălzitoarele de apă pentru a obține apă fierbinte sau să vă gândiți la încălzirea acesteia de la soba de saună. În acest caz, se instalează un rezervor cu un volum de 10 litri de apă pe persoană.

Etapa finală. Instalare de mobilier

În baie trebuie să fie următorul mobilier:

 1. rafturi pentru camera de aburi;
 2. dulapuri sau umerase pentru haine;
 3. duș și rezervor de apă;
 4. scaune sau bănci, o masă pentru o zonă de agrement.
Exemplu de mobilier în baie

Exemplu de mobilier în baie

Sfat! Este important să nu încarci spațiul în baie, astfel încât să se poată mișca liber. Elemente decorative selectate corect pietre pentru baie a crea confort și confort în camere.

Dimensiunea clădirii 6 x 6 este optimă, deoarece în acest caz este posibilă crearea de încăperi de bază și suplimentare cu dimensiunile necesare. Proiectarea corectă și designul clădirilor vor garanta o construcție reușită și o utilizare confortabilă în viitor. Principalul lucru nu este să uităm regulile de siguranță la incendiu și normele sanitare.

Baie de 6×6 metri cu mansarda: proiecte moderne gata făcute și etape de construcție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 64