Баня с таванско помещение в модерен стил

Баня с таванско помещение в модерен стил

баня от древни времена е във всеки руски съд. В съвременния свят тя стана по-скоро начин да се събереш с приятели и роднини и да прекарваш време с полза за тялото. Ако изберете размер от 6 х 6 м, можете да получите структура, където всички необходими помещения ще бъдат лесно настанени. Има различни видове такива структури: с една история с таван или тераса, балкон.

 • Защо имаме нужда от таванско помещение?
 • Проект 6 х 6 - най-търсеното 
 • материали
 • Инструкция за монтаж
Интересен проект с таванско помещение, балкон и веранда

Интересен проект с таванско помещение, балкон и веранда

Защо имаме нужда от таванско помещение?

Подобен проект ви позволява да поставите в компактна зона всички необходими помещения за баня и стаи за почивка. В допълнение, таванът ще създаде втори етаж, като спестявате пари. Разширява полезния район, създавайки стая, използваща покривни конструкции. Често на втория етаж те организират място за почивка, разполагат с билярдна маса, както и удобни и функционални мебели.

В допълнение, от тавана можете да направите:

 1. Стая за гости.
 2. Спалня за летен период от време.
 3. Складово помещение или помещение за поддръжка, в което е удобно да се съхраняват неща и инвентаризация.

По-добре е да планирате всичко предварително и да проектирате баня с таванско помещение.

Изглежда чудесна конструкция от светло дърво

Изграждането на светло дърво изглежда грандиозно

Проект 6 х 6 - най-търсеното

Изборът на размерите на основните помещения зависи от индивидуалните желания на собственика. Можете да създавате голяма тераса, ако планирате да използвате сауната през топлия сезон. В случай на ползване на банята целогодишно, площта е намалена, за да се поберат други стаи.

В първата стая - коридор - е оборудван стълби към втория етаж. Размерите на другите стаи могат да бъдат различни.

Ето една от възможностите за планиране на комплекс за баня:

Важно! Основната стая е парна баня. Тя може да има площ от 4 квадратни метра. м. В стаята има две или три нива рафтове и фурна. Важно е да се вземат под внимание такива нюанси: горният шелф трябва да отстъпва не по-малко от 1 м от тавана, ширината е 0,7 м, а дължината - 2,5 м и повече.

 1. В близост до парната баня трябва да има пералня, приблизително 4 квадратни метра. м и повече. В тази стая те оборудват душ и шрифт или малки басейн.
 2. За съблекалнята или стаята за почивка трябва да оставите 7 квадратни метра. m площ, защото много хора могат да почиват по едно и също време.
 3. Не забравяйте за наличността бани, защото не се нуждае от много пространство - достатъчно 2 квадратни. Останалата част е заета от тераса.
Схемата на вани 6 до 6 се проектира с таван

Дизайнът на банята 6 х 6 с таванско помещение

За да се създаде пълноценна сграда, тя трябва да бъде оборудвана с прозорци и врати. В парното помещение прозорецът не е направен, в пералнята е малък прозорец, но в стаята за почивка поставете стандартно отваряне на прозореца.

Към бележката! врати малък - до 1,7 м височина. Подовете във ваната са дървени с наклон за оттичане на вода.

Материали, от които се нуждаете

Строителният пазар предлага разнообразие от материали за изграждане на сгради:

 1. Дървени греди.
 2. Тухла.
 3. Пяна бетон или газобетон.

Най-популярната за банята е естествен материал - дърво. Много производители предлагат готови дървени проекти, които бързо се сглобяват и обслужват дълго време. За интериора е подходяща липа или трепетлика, която се нарязва на дъски или летви.

Баня - чудесно място за почивка

Баня - чудесно място за почивка

За да създадете покрив с такива покривни конструкции:

 1. насъбран;
 2. фронтон;
 3. покрив със стени.

Към бележката! За размер от 6 х 6 най-често се използва конструкция на фронтон. навес покрив подходящ за малки сгради.

Инструкции за изграждане на структура

Изграждането на конструкцията от всякакъв материал не е твърде различно един от друг. Основното нещо е да следвате определена последователност от действия.

Първият етап. подготвителен

Важно е да изберете правилното място къща за гости. Е, ако можеш да построиш баня на брега на язовира. Това ще ви позволи да се охладите след парната баня, потапяйки се в студената вода. Тази процедура увеличава имунитета и укрепва тялото. Ако такава възможност не е налице, тогава е необходимо да се оборудва шрифта или басейна.

Бани на брега на езерото

Бани на брега на езерото

Доброто място ще бъде надморска височина на обекта. Не поставяйте сградата близо до пътя, ако искате да се скриете от любопитните очи на почиващите веранда хора. Избраната територия се почиства от отломки и растения, а също така се изравнява.

Вторият етап. Създаване на фондация

Тъй като структурата от едно дърво се оказва лесно, няма нужда от сложна основа. Една от опциите е подходяща: лента или колона.

 1. Фондация за ленти има формата на кръг, затворен около периметъра на конструкцията. В изкопа е създаден от дъски на кофраж. На дъното е слой пясък с дебелина 15 см. Дълбочината на изкопа е половин метър, а ширината трябва да е по-широка от планираната основа, за да се отчита кофражът. Тази опция е по-надеждна и ви позволява да направите сутерен под сградата.
 2. Колона вариант се извършва чрез изработване на пилоти, които са погребани в земята до дълбочина, по-ниска от земята замръзва. Монтажът на купчини се извършва в ъглите на конструкцията и на всеки 2 м по периметъра. Тази опция е по-евтина.
Началният етап на изграждане на фондацията

Началният етап на изграждане на фондацията

Важно! След създаването на основата се създава основата за пода. За да направите това, избраната лента се третира с противогъбичен състав и разтопен битум, след това се затваря с няколко слоя рубероид.

Третият етап. Монтаж на стени

Първият ред за връзване е направен от голям дървен материал, той е по-голям от този, който ще се използва за стените. Особеността е, че тази серия не е фиксирана: е необходимо да я замени с времето.

Стенни монтажни работи

Стенни монтажни работи

Слагането на дневника за трупи, те определят негел, чийто диаметър е 10 мм, и между редиците от юта нагревател.

Четвъртият етап. Подова инсталация

В парната баня и в помещението за измиване етажите са направени с наклон, така че водата не се задържа и се оттича в мивката. Важно е правилно да направите пода под печката. Когато използвате метална пещ, основата под нея е покрита с стоманен лист или керамични плочки. За да създадете тухла фурна е необходимо да се засили пода.

Дървена подова инсталация

Дървена подова инсталация

Петият етап. Покривни работи

За да покриете конструкцията от 6 х 6 м, трябва да направите счупено покривало на покрива. За гредовете можете да поемете дъски с размери 50 x 150 мм, а за покривни материали, ondulin е подходящ.

Важно! Първо, направете рамка и греди от дървесината, след което всичко е покрито с покривен материал.

Покрив с дъски

Покрив с дъски

Шестият етап. Украса на помещения отвътре

Една година след свиването на сградата, тя може да бъде отрязана вътре. Най-често това се прави с дървена облицовка. На пода в тоалетната или душ е най-добре да поставите керамични плочки.

важно Изберете нехлъзгащ се материал или място върху дървени палети. За да създадете шрифта Най-лесно е да получите готов модел и да го инсталирате в тоалетна. Можете да направите прост дизайн с преобърната кофа, която е инсталирана в банята. Не трябва да забравяме създаването на комуникации.

Фурната за завършване е подходяща за всяка баня

Фурната за завършване е подходяща за всяка баня

Необходимо е да се постави водопроводна и канализационна система. Важно е да инсталирате бойлери за получаване на топла вода или да мислите за отоплението й от сауната. В този случай се инсталира резервоар с обем от 10 литра вода на човек.

Последният етап. Монтаж на мебели

Във ваната трябва да са следните мебели:

 1. рафтове за парна баня;
 2. шкафове или закачалки за дрехи;
 3. душ и резервоар за вода;
 4. столове или пейки, маса за зона за отдих.
Пример за обзавеждане във вана

Пример за обзавеждане във вана

Съвет! Важно е да не се натоварва пространството във ваната, така че стаите да могат да се движат свободно. Декоративните елементи са правилно избрани камъни за баня създават комфорт и комфорт в стаите.

Размерът на сградата 6 х 6 е оптимален, тъй като в този случай е възможно да се създадат основни и допълнителни стаи с необходимите размери. Правилно проектираният дизайн и конструкцията на сградата ще гарантират успешно изграждане и удобно използване в бъдеще. Основното нещо е да не забравяме правилата за пожарна безопасност и санитарни норми.

Баня 6×6 метра с таванско помещение: модерни готови проекти и етапи на строителство

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6