Kupaonica s potkrovljem u modernom stilu

Kupaonica s potkrovljem u modernom stilu

kupka od davnina je bio na svakom ruskom sudu. U današnjem svijetu, postao je više način da se okupimo s prijateljima i rođacima i provodimo vrijeme s koristima tijelu. Ako odaberete veličinu od 6 x 6 m, možete dobiti strukturu u kojoj će se svi potrebni prostori lako smjestiti. Postoje različite vrste takvih struktura: jedna priča s potkrovlje ili terasa, balkon.

 • Zašto nam treba potkrovlje?
 • Projekt 6 x 6 - najviše potražnje 
 • materijali
 • Upute za montažu
Zanimljiv projekt s potkrovljem, balkonom i verandom

Zanimljiv projekt s potkrovljem, balkonom i verandom

Zašto nam treba potkrovlje?

Takav projekt vam omogućuje da na kompaktnom mjestu postavite sve potrebne prostorije za kupanje i sobe za odmor. Osim toga, potkrovlje će stvoriti drugi kat, dok štede novac. Proširuje korisno područje, stvarajući prostor pomoću krovnih konstrukcija. Često na drugom katu uređuju mjesto za odmor, postavljaju stol za biljar, kao i udoban i funkcionalan namještaj.

Osim toga, s potkrovlja možete učiniti:

 1. Soba za goste.
 2. Spavaća soba za ljetni period.
 3. Skladište ili sobu u kojoj je pogodno za pohranu stvari i inventara.

Bolje je unaprijed planirati i dizajnirati kupalište s potkrovljem.

Izgleda prekrasna konstrukcija svijetlog drveta

Izgradnja laganog drveta izgleda spektakularno

Projekt 6 x 6 - najviše potražnje

Izbor veličina temeljnih prostora ovisi o individualnim željama vlasnika. Možete stvoriti velika terasa, ako namjeravate koristiti saunu u toploj sezoni. U slučaju korištenja kupališta tijekom cijele godine, područje se smanjuje za smještaj ostalih soba.

U prvoj sobi - hodnik - je opremljen stepenice do drugog kata. Dimenzije ostalih soba mogu biti različite.

Evo jedne od mogućnosti planiranja kompleksa za kupanje:

Važno! Glavna soba je parna soba. Može imati površinu od 4 četvornih metara. m. U sobi se nalaze dvije ili tri razine police i pećnica. Važno je uzeti u obzir takve nijanse: gornja polica se mora povlačiti ne manje od 1 m od stropa, širina je 0,7 m, a duljina - 2,5 m i više.

 1. U blizini parne sobe trebala bi biti pranja koja imaju oko 4 četvornih metara. m i više. U ovoj sobi opremaju tuš i font ili mali bazen.
 2. Za garderobu ili odmaralište morate ostaviti 7 četvornih metara. m područje, jer mnogi ljudi mogu odmarati u isto vrijeme.
 3. Ne zaboravite na dostupnost kupaonice, jer ne treba puno prostora - dovoljno 2 kvadrata. Ostalo zauzima terasa.
Shema kupelji 6 do 6 projektira se s potkrovljem

Dizajn kupaonice 6 x 6 s potkrovljem

Da biste stvorili punopravnu zgradu, ona mora biti opremljena prozorima i vratima. U prozoru u parnoj sobi nije napravljen, u pranje je mali prozor, ali u sobi za odmor stavi standardni prozor otvaranja.

Na bilješku! vrata mali - do 1,7 m visok. Podovi u kadi čine drvenim s nagibom za odvod vode.

Materijali vam trebaju

Građevinsko tržište nudi razne materijale za izgradnju zgrada:

 1. Drvene grede.
 2. Cigla.
 3. Pjenasti beton ili gazirani beton.

Najpopularnije za kupku je prirodni materijal - drvo. Mnogi proizvođači nude gotove drvene projekte koji se brzo sklapaju i služe dugo vremena. Za uređenje interijera, prikladna je loza ili jabuka, koja je izrezana na ploče ili letvice.

Kupka - veliko mjesto za opuštanje

Kupka - veliko mjesto za opuštanje

Izraditi krov pomoću takvog krovne konstrukcije:

 1. pent;
 2. zabat;
 3. s krovom.

Na bilješku! Za veličinu od 6 x 6 najčešće se koristi konstrukcija odreza. proliti krov pogodan za male zgrade.

Upute za izgradnju građevine

Montaža strukture iz bilo kojeg materijala nije previše različita jedna od druge. Glavno je slijediti određeni niz akcija.

Prva faza. pripremni

Važno je odabrati pravo mjesto za domaćinstvo. Pa, ako možete izgraditi kupalište na obali spremnika. To će vam omogućiti da se ohladite nakon parne kupelji, uranjajući se u ledenu vodu. Ovaj postupak povećava imunitet i jača tijelo. Ako takva mogućnost nije dostupna, potrebno je opremiti font ili bazen.

Kupanje na obali jezera

Kupanje na obali jezera

Dobro mjesto će biti uzvisina na mjestu. Nemojte postavljati zgradu blizu ceste, ako se želite sakriti od znatiželjnih očiju turista veranda ljudi. Odabrani teritorij očišćen je od ostataka i biljaka, a također se izravnava.

Druga faza. Stvaranje temelja

Kako se struktura iz stabla lako ispituje, nema potrebe za složenim temeljima. Jedna od mogućnosti je prikladna: traka ili stup.

 1. Osnovica vrpce ima oblik kruga zatvorenog oko perimetra građevine. U rov se stvara od ploča oplate. Na dnu je sloj pijeska debljine 15 cm. Dubina rova ​​je pola metra, a širina bi trebala biti šira od planiranog temelja za izradu oplate. Ova je opcija pouzdanija i omogućuje vam postavljanje podruma ispod zgrade.
 2. Varijanta stupca provodi se stvaranjem pilota koji su zakopani u tlo do dubine niže od tla zamrzava. Montaža crijeva se događa na uglovima strukture i svaka 2 m duž perimetra. Ova je opcija jeftinija.
Početna faza izgradnje temelja

Početna faza izgradnje temelja

Važno! Nakon stvaranja temelja, stvara se temelj za pod. Da bi se to postiglo, odabrana traka se tretira s antifungalnim pripravkom i rastopljenim bitumenom, zatim je zatvorena s nekoliko slojeva ruberoida.

Treća faza. Montaža zida

Prvi red strapping je izrađen od velikog drveta, veći je od onog koji će se koristiti za zidove. Posebnost je da ova serija nije fiksna: potrebno ju je zamijeniti s vremenom.

Zidni instalacijski radovi

Zidni instalacijski radovi

Polaganje dnevnika prijavljuje, oni popraviti nagel, čiji je promjer 10 mm, i između redaka jute grijač.

Četvrta faza. Podna instalacija

U parnoj i sobi za pranje podovi su napravljeni s nagibom, tako da voda ne stagnira i izlije u sudoper. Važno je pravilno načiniti pod ispod peći. Kada koristite metalnu peć, podno ispod njega je prekriven čeličnim limom ili keramičke pločice. Stvoriti pećnica od opeke potrebno je ojačati pod.

Postavljanje drvene podnice

Postavljanje drvene podnice

Peta faza. Krovni radovi

Kako bi pokrili konstrukciju od 6 x 6 m, morate napraviti slomljeni krovni krovni prozor. Za rogove, možete uzeti ploče od 50 x 150 mm, a za krovni materijal, ondulin je prikladan.

Važno! Prvo, napravite okvir i rogove iz drveta, a zatim sve pokriveno krovnim materijalom.

Krovovi s pločama

Krovovi s pločama

Šesta faza. Dekoracija iznutra

Godinu dana nakon skupljanja zgrade, može se izrezati unutra. Najčešće se to radi s drvenom podlogom. Na podu u kupaonici ili tušu je najbolje staviti keramičke pločice.

važna Odaberite materijal koji se ne klizi ili se nalazi na vrhu drvenih paleta. Stvoriti krstionica Najlakše je dobiti spremni model i instalirati ga u kupaonicu. Možete napraviti jednostavan dizajn s prevrnuti kantu, koji je instaliran u tuš prostoru. Ne smijemo zaboraviti na stvaranje komunikacija.

Završni font pogodan je za svaku kupelj

Završni font pogodan je za svaku kupelj

Potrebno je postaviti vodovod i kanalizaciju. Važno je instalirati grijače vode za dobivanje tople vode ili razmišljati o njegovom grijanju iz peći za štednjake. U tom slučaju, spremnik se instalira s volumenom od 10 litara vode po osobi.

Posljednja faza. Ugradnja namještaja

U kadi mora biti sljedeći namještaj:

 1. police za parnu sobu;
 2. ormarići ili vješalice za odjeću;
 3. tuš i spremnik za vodu;
 4. stolice ili klupe, stol za rekreacijsko područje.
Primjer namještaja unutar kupelji

Primjer namještaja unutar kupelji

Savjet! Važno je ne opteretiti prostor u kadi, tako da prostorije mogu slobodno kretati. Dekorativni elementi ispravno odabrani kamenje za kupanje stvoriti udobnost i udobnost u sobama.

Veličina zgrade 6 x 6 je optimalna, jer je u ovom slučaju moguće stvoriti osnovne i dodatne prostorije potrebnih dimenzija. Ispravno dizajniran dizajn i dizajn zgrada će jamčiti uspješnu gradnju i udobnu upotrebu u budućnosti. Glavna stvar je ne zaboraviti na pravila zaštite od požara i sanitarnih normi.

Kupalište 6×6 metara s potkrovljem: moderni gotovi projekti i faze izgradnje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2