Мини-купка са дрвета са причвршћеном љетном кухињом

Мала сауна израђена од дрвета са причвршћеном љетном кухињом

Изградите мини купатило - најбоље решење за буџетску опцију цоунтри цоттаге. Поред тога, може се уклапати чак и у врло малом предграђе. Проверите сами!

Садржај:

 • Израда темеља
 • Зидна монтажа
 • Израда пода
 • Загревање објекта
 • Кровиште
 • Комуникације
 • Штедњак за купатило
Мини-купка у поткровљу

Лофт стил опција

Унутрашњост мале купке

Ентеријер мале салоне

Бања-буре, инсталирана на обали језера

Купатило на обали језера

Руска купка малих димензија

Руска купка малих димензија

Да би добили добар резултат, неопходно је правилно саставити све чворове и комуникације у просторији, потребно је пажљиво размислити о пројекту. Да бисте то урадили, морате сами одредити неколико фактора:

 • коју величину подручја сте спремни да додијелите за изградњу;
 • Карактеристике земљишта и опције за организацију дренажног система;
 • потреба за комуникацијом;
 • број соба у згради;
 • колико често ће се користити;
 • од ког ће материјал бити изграђен;
 • кровни материјали;
 • опције топлотне изолације.
Дизајн мини купатила у модерном стилу

Дизајн у модерном стилу

Сауна на дрвету штеди на струју

Дрво може штедети на струју

Ако сте ограничени у простору, онда је довољно направити мини-купатило својим рукама. Када планирате да га користите током целе године, вриједно је размишљати о присуству гардеробе у којој можете мењати одјећу. Понекад се парна соба комбинује са простором за прање. Све је то због величине собе.

Као опцију, за купање, можете користити приколицу, контејнер или кутија за камион. За лакше транспортирање, понекад се структура ставља на платформу или приколицу.

Мобилно купатило је одлична опција за људе који воле да путују

Мобилна верзија је одлична опција за људе који воле да путују

Израда темеља

Чим се план и димензије мини-купатила за викендице потребно је почети испитати темеље. За малу собу са скелетним зидовима нема потребе за снажним темељима, али ће његов изглед зависити од локације купатила и врсте земљишта на локацији.

Пре почетка изградње потребно је очистити и изравнати територију

Пре почетка изградње потребно је очистити и изравнати територију

За почетак, неопходно је уклонити и уклонити локацију на којој ће се извршити изградња. Ослободимо се травне траве да би се олакшало ископавање, након чега направимо ознаке. Израчунавањем потребно је одредити дијагоналу и провјерити је мерењем раздаљине између углова: требали би бити једнаки, у том случају добићемо правоугле.

Избор локације за изградњу

Избор локације за изградњу

Роко за темељ

Роко за темељ

Вуцемо низ између клинова, а затим повлачимо растојање до ширине основе и поправимо четири клинца у угловима. Пешчено земљиште се узима 40 цм, за глинасту тлу - 25 цм. Даље копује ров, дубина од око 50 цм. Ако ваша структура обезбеди преграду, потребно је направити темељ испод ње. На дну рова, песак се положи у слој од 10 цм. Понекад се користи шљунак, који мора бити нивелиран и добро подмијењен.

Узимање металне шипке пречника 10 мм, решетка се израђује за армиранобетонску конструкцију. Користећи плоче или плоче од шперплоче, конструишемо дрво, висине око 20 цм. Метална решетка већ би требало да буде ширина рова центиметара за 10, мора се положити, користећи специјалне облоге од цигле. Следећи корак је припрема решења. Готово раствор се улије у ров, а врх се изравнава од глетерице, након чега је потребно чекати одређено вријеме за чврстоћу основе. Пре армирано-бетонске конструкције неопходно је поставити хидроизолациони материјал.

Решетка за армиранобетонску конструкцију

Решетка за армиранобетонску конструкцију

Оплата за ливење подлоге

Оплата за ливење подлоге

Белт темељ мини купатила

Риббонска основа

Понекад се користи колумнарска основа: у овом случају, наливање није континуални слој, већ сегменти. Носачи се постављају кроз сваки метар. Ако намеравате да користите тешку пећ, потребно је попунити темељ с њим.

Темељ колоне је погодан за мале објекте

Темељ колоне је погодан за мале објекте

Зидна монтажа

Прекрасна сауна са цветним креветом на крову

Оригинална идеја са цветним креветом на крову

Мала купка изграђена од камена

Мало купање камена

За градњу дрвена купка неопходно је припремити траку за зидове. Да бисте то урадили, смањите величину зрака и обрадите ивице за спој. На готовом темељу поставља се хидроизолација, на којој се греде постављају тако да ивице падају у жлебове, истовремено, у сваки спољни угао се привија вијак. Након сакупљања првог реда, дијагонала се проверава и поравна. Затим се дизајн фиксира помоћу вијака за самопрезивање, греде до темеља се причвршћују помоћу сидрених вијака.

Хидроизолација основе

Хидроизолација основе

Инсталација првог реда дневника

Инсталација првог реда дневника

Следећи ред постављен је на претходни и фиксиран металним угловима постављен на нивоу. За отворе прозора потребно је направити резање тестере и ојачати отвор помоћу додатних хоризонталних мостова. Исто се ради са вратима. Понекад у конструкцији рама, зидови зидова се склапају одвојено, а затим причвршћују до основе.

Пример постављања дневника у изградњи мини купатила

Пример постављања дневника током изградње

Израда пода

Постављање пода сопственим рукама

Постављање пода сопственим рукама

Добро компактно земљиште унутар зграде, покривено је хидроматеријалом, на врху чега је сипана глина. Затим се постављају позади за будуће подове. Између нагиба може се ставити минерална вуна за изолацију, одозго је прекривена филмом. Подови су сијене плочама које су блиско преклапане. У соби за парну собу морате направити косину која ће одводити воду на одређеном месту. Уколико област у којој се градња не одвија у хладној зими, онда се подови не могу изоловати. Испод парне собе, под се прелива бетоном са одређеним нагибом како би се спојила вода, на врху прекривена плочама.

Схема изолације бетонског пода

Схема изолације бетонског пода

Шема загријавања дрвеног пода

Шема загријавања дрвеног пода

Загревање објекта

Најчешће, спољни делови купатила су изоловани топлотноизолационим материјалима који се шишу на врху облогом или страницама. За рад у унутрашњости потребно је поставити пару. За изолацију користите експандирани полистирен или минерална вуна: за ово морају бити врло чврсто постављени, на врху покривени хидробариром и цлап. Не заборавите да поставите полице у парну собу у којој можете седети. Направите га од сјајних дасака. Причвршћује се само за вијке или нокте од поцинкованог челика. Димензије су изабране директно испод собе.

Схема топлотне изолације зидова купатила са минералном вуном

Шема топлотне изолације зидова са минералном вуном

Кровиште

Уградња крова мини-сауна из бара

Уградња крова са дрвета

Мали кров је погодан за једнокреветни кров: греде, који су причвршћени металним угловима, кутија је направљена одозго и постављен је под. Плафон је изграђен са уобичајеним подовима, а затим се хидро-баријера положи и изолује минерално вуном или стиропором. Понекад су постављене греде са плафонима, које се шију подлогом.

Комуникације

Посебну пажњу треба посветити постављању ожичења у дрвеном купатилу

Посебну пажњу треба посветити постављању ожичења у дрвеном купатилу

Неопходно је дизајнирати локацију комуникација чак иу почетној фази развоја мини купатила. Ожичење треба скривати испод коже, док је постављено у посебним металним рукавима. Кабл треба узети двоструком плетеницом. Неопходно је и подмлађивање. За осветљење изаберите Запечене сијалице. Могу се монтирати и на плафон и на зид.

Вентилација је важан елемент у уређењу сваке купке

Вентилација је важан елемент у уређењу сваке купке

Логичније је употребити резервоар у којем ће се загријати вода из топлоте пећи. Важна ствар је уређење вентилације, јер се у плафону постављају вентилационе решетке са излазима испод нагиба крова. Не заборавите да направите отвору за одвод, где ће вода одводити. Требало би да буде неуобичајене величине, а порозни камен, који служи као специфичан филтер, сахрањен је унутра.

Штедњак за купатило

Електрична пећница за мини купатило са прекрасним дизајном

Електрични дизајн пећница

Можете то урадити сами или купити готове верзије. Други ће бити сигурнији за вас и поузданији. Модерно грађевинско тржиште представља велики асортиман електричне пећнице, који су различити по величини и могу стварати сваку потребну температуру у соби. Да бисте израчунали какву врсту пећнице треба да купите, потребно је да одредите волумен просторије и упоредите је са снагом ТЕН брзином од 1 м кубика - 1 кВ. Пећ се инсталира на припремљеној бази. Не заборавите да направите хидроизолацију.

Пројекат стварања мини купке је јефтин, али структура може трајати неколико деценија и готово се не разликује од уобичајене верзије парне собе.

Мини-купке: преглед готова модерних пројеката и свих фаза изградње

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 91 =