Un cabinet confortabil cu colț pentru hol

Un cabinet confortabil cu colț pentru hol

Unghiurile din camere sunt folosite destul de rar, deci ideea de a pune Colțul colțarului colțar rezolvă problemele apartamente mici și permite utilizarea ergonomică a spațiului în apartamentele mari. Dulapul obișnuit din colț pare ne-armonios și folosește zona doar parțial.

Cuprins:

 • Care sunt caracteristicile dulapurilor colțuri
 • Soiuri de produse
 • Module Opțiuni
 • Dimensiunile dulapului pe colț
 • Caracteristici interioare
Dulap colț mare în stil țară

Dulap colț mare în stil țară

Cabinet de colț modern, cu geam pentru hol

Cabinet de colț modern, cu geam pentru hol

Dulapul de colț în coridor: Un coridor în stilul unui șebbie-chic cu un mic colț

Un coridor în stilul unei șebbie-chic cu un dulap colțar mic

Dulap clasic din lemn pentru un hol mare

Dulap clasic din lemn pentru un coridor mare

Dulap de colț pentru holul de intrare al casei de vânătoare

Dulap de colț pentru coridorul casei de vânătoare

Este mai rezonabil să cumpărați un dulap colțar pe coridor sau pe hol. Designul, ideile interioare sunt discutate în detaliu în acest material.

Care sunt caracteristicile dulapurilor de colț din coridor

Aceste modele de mobilier au caracteristici proprii, care trebuie să fie luate în calcul, instalați dulapul de colț pe coridor. Accesul la compartimentele interne este realizat din două părți, ceea ce este foarte convenabil, dar nu este destul de ergonomic. Dar modulele de colț vizual înmoaie geometria colțului și creează o atmosferă confortabilă în cameră.

C umplere interioară a dulapului de asemenea, nu totul este simplu: de regulă, este standard. Uneori în structurile de colț se folosesc rafturi, coșuri și cutii de formă neobișnuită, dar numai la adâncimi mici. Un alt neplăcut - o parte a spațiului este pur și simplu nerevendicată. Cu toate acestea, acest dezavantaj nu se aplică tuturor dulapurilor de colț, care vor fi discutate mai târziu.

Dulap alb colțar în stil clasic

Dulap alb colțar în stil clasic

Dulap colț cu oglindă pentru hol

Dulap colț cu oglindă pentru coridor

Dulap alb colț deschis cu cârlige și rafturi

Dulap alb colț deschis cu cârlige și rafturi

Cele mai simple module de colț pentru coridor sunt standuri cu umerase. Astfel de mobilier este convenabil pentru a instala în camere mici, deoarece cutii mari aici nu se potrivesc sau vor interfera.

Sfat! Pentru a conferi cuierului un aspect atractiv și funcționalitate, acesta poate fi echipat cu semicirculare mici rafturi. Apropo, un dulap deschis pentru haine arata mult mai elegant decat un modul surd.

Cabinet de colț modern cu iluminare

Cabinet de colț modern cu iluminare

Dulap pentru colțuri convenabil pentru hol

Dulap pentru colțuri convenabil pentru hol

Cabinet cu sertare pentru un hol de lemn întunecat

Cabinet cu sertare pentru un hol de lemn întunecat

Soiuri de produse

Finisarea fațadei dulapului și combinarea armonioasă cu stilul general al camerei este o componentă estetică, dar confortul și durabilitatea depind de umplerea interioară și de detaliile structurii. Dacă ușile nu se închid în mod corespunzător și sertarele se strâng, modelul va deveni foarte repede inutilizabil.

În ciuda importanței ultimului factor, nu este necesar să se ignore apelul extern al cabinetului. Bun unghiular dulapuri pe coridor, prețurile pentru care, respectiv, mai mari, combină în mod ideal ambele aceste calități.

Dulap colțar luminos portocaliu pentru holul unei case particulare

Dulap roșu portocaliu luminos pentru coridorul casei private

Dulap roșu în stil rusesc din lemn deschis

Dulap roșu în stil rusesc din lemn deschis

Noțiunea de colțuri și partea de coridor

Unghiul, situat mai departe de ușă, se numește interior. Aici modulul poate fi un dulap, un cuier sau deschis rack (mult mai rar). În colțul exterior, dulapul nu este folosit, acest sector fiind reprezentat de rafturi deschise sau Hanger cu cârlige. Toate celelalte elemente sunt standard.

În plus, holurile sunt clasificate în funcție de locația lor față de ușă (dreapta sau stânga). Pentru seturile de mobilier care au module suplimentare, această parte este esențială, deoarece este imposibilă rearanjarea secțiunii din dreapta spre partea stângă și invers. Structuri modulare astfel de subtilități sunt private.

Cabinet de colț mic, cu scaun și perne

Cabinet de colț mic, cu scaun și perne

Intrare luminoasă modernă cu dulap oglindit

Intrare luminoasă modernă cu dulap oglindit

Module Opțiuni

Modulele de mobilier sunt clasificate în funcție de geometria secțiunii lor. Principalele soiuri sunt:

 • triunghiular;
 • pyatistenochnye;
 • În formă de L;
 • trapez;
 • rază.

Cele mai rare sunt structurile triunghiulare, deoarece nu sunt economice și mai puțin funcționale. O parte semnificativă a spațiului din zonele laterale ale acestor dulapuri este risipită. În cazul în care modulul este suficient de mare, fațadele sale pot fi alunecare (coupe).

Mini garderoba cu scaune mari și rafturi mici

Dulap cu dulap cu scaun moale mare și rafturi mici

Dulap de colț cu cârlige și sertare inferioare

Dulap de colț cu cârlige și sertare inferioare

Un dulap colț mare, cu sertare aparte sub scaun

Un dulap colț mare, cu sertare aparte sub scaun

Cea mai populară și mai convenabilă formă a unui dulap colțar este una cu cinci pereți. Aici pereții din spate formează 90 ° și se încadrează exact în colțul camerei, iar pereții laterali sunt perpendiculari pe pereți. Prezența unghiurilor drepte permite umplerea unui astfel de dulap cel mai rațional.

Setul în formă de L produce o impresie dură, care poate fi atenuată numai de îndoirea rotunjită a ușii swinging a modulului. Din punct de vedere al funcționalității, aceste holuri sunt bune. Există și alte variante ale setului cu cască în formă de L: o parte a secțiunii secțiunii este orb (nu se deschide) și se alătură peretelui, iar lângă acesta este instalat consola stand cu oglinda.

Intrarea unei case particulare în stil rural, cu un dulap colțar

Coridor al unei case particulare în stil rural, cu un dulap colțar

Dulap compact colț pentru un hol mic

Dulap compact colț pentru un hol mic

Dulap colț închis în gri

Dulap colț închis în gri

Sfat! Când cumpărați un astfel de model, trebuie să țineți cont de faptul că adâncimea unui compartiment surd nu ar trebui să fie mare, altfel va fi foarte incomod pentru a obține și a stivui lucrurile.

Dacă modulul unghiular este un element independent, acesta poate fi trapezoidal. Pereții laterali au tendința de a avea o pantă ușoară, astfel încât instalarea secțiunilor suplimentare lângă un astfel de dulap este imposibilă. Designul este ergonomic și inferior numai dulapului cu cinci pereți.

Radioul cu cască Există multe variații, dar în coridor sunt mai des folosite module concave, deoarece convexul ocupă prea mult spațiu și cele mai multe holuri suferă de o lipsă de spațiu.

Proiectul unui dulap funcțional pentru coridor

Proiectul unui dulap funcțional pentru coridor

O sală de intrare spațioasă a unei case private, cu un dulap din lemn de culoare deschisă

O sală de intrare spațioasă a unei case private, cu un dulap din lemn de culoare deschisă

Dulap tradițional de colț cu iluminare pentru hol

Dulap tradițional de colț cu iluminare pentru hol

Astfel de dulapuri de colț sunt populare în SUA

Astfel de dulapuri de colț sunt populare în SUA

Dimensiunile dulapului pe colț

Dulapul de colț încorporat din coridor este un proiect tipic. Dar în multe case moderne anteroom cu aspect non-standard, care impune proprietarilor să achiziționeze mobilier la comandă, adică în funcție de mărimile individuale.

Dulapurile unghiulare, spre deosebire de modulele directe, au parametrii proprii, care se datorează formei atipice de structuri.

 1. Înălțimea minimă a modulului de colț este de 140 cm. Este posibilă deasupra, dar în rațiune. Dacă secțiunea este mai mică, depozitarea îmbrăcămintei de iarnă este limitată.
 2. În cele cinci pereți, dimensiunea adâncimii este lățimea pereților laterali. În modulele triunghiulare și trapezoidale, adâncimea este lungimea secțiunii perpendiculare de la peretele din spate la ușă. Dacă raportul dintre această valoare și distanța de la cel mai adânc punct al dulapului este aproape de unitate, spațiul interior va fi utilizat cel mai rațional.
 3. Adâncimea pereților laterali nu trebuie să fie mai mică de 35 cm. Modulul cu parametrul minim se poate încadra în cel mai mic hol sau coridor, dar în interior poate fi instalat numai bara de capăt și nu poate fi vorba nici de pantografe.
 4. Lățimea este dimensiunea peretelui din spate de la colț la colț. În peretele cu cinci pereți, lățimea optimă este de cel puțin 70 cm, în caz contrar construcția va fi nefuncțională.

Sfat! Mai degrabă decât pentru a obține un perete îngust cu cinci pereți, este mai avantajos să puneți într-un colț un cuier obișnuit - este mai ieftin și mai ergonomic.

Sala de intrare în stil Art Nouveau, cu un dulap usor spațios din mdf

Sala de intrare în stil Art Nouveau cu un dulap usor spațios din MDF

Intrarea este în stil clasic, cu un mic dulap alb cu mulaje

Intrarea este în stil clasic, cu un mic dulap alb cu mulaje

Dulap cu colț cu oglindă pentru hol

Dulap cu colț cu oglindă pentru hol

Deschideți cabinetul colțar cu o secțiune închisă

Deschideți cabinetul colțar cu o secțiune închisă

Dulap de colț în coridor: caracteristici interioare

La fel ca și pentru alte încăperi, un dulap pentru coridor este aleasă în conformitate cu interiorul și stilul general al casei. Dar, deoarece hol este considerat o zonă nelocuită și vizitatorii ei petrec puțin timp aici, această caracteristică este de asemenea luată în considerare, deci camera este proiectată puțin mai modest.

Cu toate acestea, prezența pe coridor a cel puțin unui minim de peisaj este o necesitate. Acest rol poate juca un stand umbrelă original, luxos banchetă - frumos și totuși funcțional. Pe hol, trebuie să existe o oglindă mare, care este adesea montat în fațada dulapului. Acum puțin despre stiluri.

În clasice totul este practic, așa că aici sunt binevenite secțiunile surde cu rafturi și sertare închise. Modulele au forme geometrice regulate, pe fațade nu există nici un pahar.

Dulap colț combinat în stilul țării pentru hol

Dulap colț combinat în stilul țării pentru hol

Cameră standard cu intrare mică, cu dulap din lemn de culoare închisă

Cameră standard cu intrare mică, cu dulap din lemn de culoare închisă

Sala de intrare a unei case particulare în gri, cu un dulap colțar

Sala de intrare a unei case particulare în gri, cu un dulap colțar

pentru Empire și baroc caracterizat printr-un număr mare de bijuterii:

 • șanfren;
 • șerpuit turnare;
 • accesorii bogate.

În interiorul rural, care sunt țară și Provence, modulele clasice de la arborele alb clarificat sau pictat arată bine, dar fără fir. Aici nu se va vedea formele geometrice complexe, dar ușa de colț dulap este adesea decorat cu zăbrele din lemn, ceea ce face design mai elegant.

modern În mobilier, presupune contururi asimetrice care se extind pe rafturi și oglinzi. În căștile cu rază, sunt permise fațadele îndoite. Deoarece modernul este un stil modern, structurile din coridor trebuie să fie modulare. Ele vă vor permite să schimbați radical interiorul din când în când.

Dulap clasic de colț pentru hol din matrice

Dulap clasic de colț pentru un hol din lemn masiv

colț de gard în hol: intrare confortabilă cu dulap de colț funcțional

Sală luminată confortabilă cu dulap funcțional

În Cameră în stil loft dulapul este plasat numai în cazuri excepționale. Într-un astfel de interior este de preferat să instalați un suport de schelet sau colț pe suport și un uriaș oglindă. Lucrurile sunt stocate în piedestal sau piept de sertare, care acționează simultan ca obiecte decorative.

concept hi-tech este cel mai interesant, deoarece aici sunt acceptabile combinații de culori și structuri consolabile, care fac lumina interioară.

Dulapul de colț în coridor: alegeți soluția optimă și definiți-o cu dimensiunile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 66