Faház-tetőfedő ház formájában

Faház-tetőfedő ház formájában

A tűzifa tárolására szolgáló épületet faégető gépnek nevezik, és nagyon könnyű létrehozni. Ez az épület nemcsak hasznos, hanem csak szükséges saját ház, elvégre A tűzifát száraz helyen kell tárolni. És mindenképpen szükségük lesz üzemanyagra tűzhely egy fürdőházban vagy egy házban, a grillező vagy grill. Mint a gyakorlat azt mutatja, néhány ember tűzifa alatt tárolja a lombkorona vagy a gazdasági pajta. De ilyen helyeken természetes szellőzés szükséges. A valódi tulajdonosok önálló épületként tűzifát állítanak elő.

Hogyan építsünk egy fatüzelésű gépet a saját kezünkkel - sokak számára érdekes. A szakértők egyszerű tanácsa segíteni fog abban, hogy megbirkózzon a szerkezet felépítésével, még azok számára is, akik soha nem építettek. Ezenkívül nem csak új anyagokból, hanem használt anyagokból is építhetünk struktúrát. Például a régi, aprított ablakok csodálatos fafiakká válhatnak, csak érdemes egy kis munkát és fantáziát kötni hozzájuk.

Tartalom:

Háromblakos fadarab a ház külső falánál

Háromblakos fadarab a ház külső falánál

Woodburner egy vidéki házban

Woodburner egy vidéki házban

A woodboy a ház hosszabbításává válhat

A woodboy a ház hosszabbításává válhat

A fablokkolás helyének kiválasztása

Az első dolog, amit meg kell tenni, pontosan meghatározni az építési helyet. Amikor kiválasztunk egy helyet a faforgács felállítására, az ésszerűségnek kell vezérelnie. A természetes üzemanyag tárolására szolgáló épületet nem szabad látni, mert ez nem egy épület, amely az udvar kiemelése. De ugyanakkor javasoljuk, hogy a ház közelében legyen. Ne felejtsd el, hogy a fát viselni kell, és ez nem olyan egyszerű fizikai munka. Azonban jó, ha van egy bejárat a fa égő istállóba. Ezzel a megközelítéssel az üzemanyag-ellátás a tárolóhelyre nem lesz nehéz.

A fát el kell rejteni az idegenek szeméből, és egy fűtött helyiség közelében kell lenni

A fát el kell rejteni az idegenek szeméből, és egy fűtött helyiség közelében kell lenni

Ha nem melegíted a házat kandalló vagy fa kályha, az üzemanyag tárolási helyét a fürdő közelében kell elhelyezni. Egy ilyen szerkezetnek kényelmesnek kell lennie, és a tűzifa mindig kéznél lesz.

A fafeldolgozó eszköz "megfelelő" építési helyének kiválasztásához tervrajzot rajzoljon. Ez lehetővé teszi a legjobb módszert az építkezés megtervezésére és a legmegfelelőbb hely meghatározására. Érdemes előnyben részesíteni a dombokat. A szakértők nem javasolják, hogy az alföldi síkban fáklyát építsenek fel, mivel a nedvesség felhalmozódik ott, és nem igényel tűzifát.

A ház homlokzatán alacsony lombkorona formájában

A ház homlokzatán alacsony lombkorona formájában

Egy fa-naplózó különálló szerkezetben állítható fel, de nagyon gyakran ház, fürdőház vagy fészer kiterjesztéséül. Ez a személyes prioritásoktól, a webhely méretétől és a képzelettől függ. Az egyszerű kialakítások lehetővé teszik a csodálatos épületek szépségének kialakítását.

A fából készült fa típusának kiválasztása

Miután meghatározta az építkezés helyét, folytathatja az építkezés típusának megválasztását. Ebben a tervezési szakaszban meg kell határoznia a szerkezet méretét, attól függően, hogy mennyi fát kell tárolnia az év során. Az építés ezen szakaszában meg kell tenni az első dolog, hogy eldöntsék a költségvetést, és hogy új vagy rögtönzött anyagokat építenek-e gazdasági épületből. Nagyon sok fajta faház van, mert minden a hely tulajdonosának és családtagjainak képzelőerejétől és lehetőségeitől függ:

 • fészer. Ez a természetes üzemanyagok tárolásának legegyszerűbb konstrukciója. Három fal, tető-padló és padló található. A lombkorona kialakításának kiváló lehetősége egy emelt padló, amely nem fogja nedvességet a talajról. A ponyva önálló épületként vagy kiterjesztésként is felépíthető fészer vagy otthon.
Három falú és tetővel borított lombkorona

Három falú és tetővel borított lombkorona

 • A formában arbours. Ez a nagyon elegáns kialakítás ajtóval lehetővé teszi, hogy megfelelően tárolja tűzifa és gyönyörű kilátás. Egy ilyen fatüzelés tökéletesen kiegészíti az udvar együttest. Építhetõ önálló szervezetként vagy gazdasági egységként.
A kerti pavilon - tágas és elegáns design

A kerti pavilon - tágas és elegáns design

 • Nyílt típus. Ezek az épületek bemutatható megjelenésűek és bármilyen belső térbe illeszkednek. A nyitott típusú fadarab két falból és egy emelt padlóból áll. Sokan a tetőhöz rögzítik, hogy megakadályozzák az esőzetet.
A fürdõfalak melletti nyílt fafajta

A fürdõfalak melletti nyílt fafajta

 • Fészer. Valójában ez egy közönséges gazdasági szerkezet, csak kisebb. Egy ilyen struktúra van bejárati ajtók és jelentéktelen alapot. Fel lehet szerelni további tároló polcok.
Woodburner egy istálló részeként

Woodburner egy istálló részeként

A saját kezű fából égő gép, amelynek fényképét az interneten mutatják be, sokféle formában lehet. Ez a struktúra nem kapcsolódik a tőkeépítéshez, és nagyon gyorsan épül.

Anyagok építéshez: fatüzelésű, saját kezű

Különféle anyagok használhatók a fafúvók építésében. Leggyakrabban ilyen célokra egy fa használatos. Nagyon szép megjelenésű fafa fűrészáru azokon a kertekben, ahol mindent egy természetes stílusban díszítenek. A legfontosabb dolog az, hogy a faragó a faroknál saját kézzel készített, megvédte az üzemanyagot az esőtől és természetes szellőzéssel rendelkezett.

A legnépszerűbb fafúvó a legnépszerűbb

A legnépszerűbb fafúvó a legnépszerűbb

Nagyon gyakran használják a faépítésben polikarbonát. Ezzel a telepítéssel különös figyelmet szentelnek a szellőzőrendszernek. Ehhez szükség van a rönkök közötti különbségek elkerülésére.

Polikarbonát polikarbonát - költségvetés megoldás

Polikarbonát polikarbonát - költségvetés megoldás

Elegáns és egyedi megjelenés kovácsolt szerkezetek. Az ilyen faforgácsot nem építették nagyra. Különösen kifinomult, az a rekreációs területre néz, ahol egy utcai kandalló található vagy grillezési lehetőség.

Építhet egy faházat rögtönzött anyagokból. Kissé fantáziálj és nézd meg, hogyan építed a szerkezetet. Mint a gyakorlat azt mutatja, az építkezés egy ilyen épület nem igényel bizonyos anyagokat. A legfontosabb az, hogy létrehozzunk egy természetes szellőztető rendszert.

Körfűrészek tűzifa és polcok rendezésével

Körfűrészek tűzifa és polcok rendezésével

Az építés megkezdése előtt meg kell határozni a költségvetést, mert bármilyen fafeldolgozó gépet fel lehet építeni. A tűzifa tároló építése az elköltött pénztől függ.

Kész fafák - egyszerű megoldás az építéshez

Ma az építőanyagok piacán mindenféle típusú és formatervezett fafajtákat vásárolhat. Ez a legjobb megoldás azok számára, akiknek nincs szabad építési ideje vagy egyszerűen nem akarnak építményeket felépíteni. Az értékesítésen egy fából készült fakitermető is található a bárból, amely úgy néz ki, mint egy kerti pavilon, és egy exkluzív kézi kovácsolt kézzel készített fa tipla és polimerekből készült szerkezet. A választás nagyszerű a különböző formák, minták és színek terén.

Fém kavicsos faforgó

Fém kavicsos faforgó

Válassza ki azt, amelyik megfelel az udvar kialakításának, és megfelel a költségvetésnek.

A házak építésénél egy jól átgondolt hely a tűzifa számára egy beépített fatüzelésű

A házak építésénél egy jól átgondolt hely a tűzifa számára egy beépített fatüzelésű

A fal mellett fekvő fa kerítés megépítése

Hogyan készítsünk egy fatüzelésű gépet saját kezünkkel, a szakemberek fel fogják kérni. Világos leírást, gyakorlati tanácsokat nyújtanak.

A fafiú nem tartozik összetett struktúrákhoz. Nagyon gyorsan meg tudod építeni. Különösen könnyen építhető fal a fal mellett. A terv segít abban, hogy mindent a legjobb formában tegyen meg minden különös gond nélkül:

 • határozza meg a faforgács helyét. A szakértők szerint, ha lehetséges, több okból is kiválaszthatja az építőipar északi falát. Először is, a tűzifa, a szellőzés, és nem a közvetlen napfény, sokkal fontosabb. Másodszor, az északi oldalon lévő faégető gép a ház falának további szigetelésévé válik. A fő hátránya az ilyen építkezés lesz a tetőfedés kiterjesztése. Ezért a tűzifa tárolására való építés során érdemes megfontolni ezt a szempontot;
Válasszon egy olyan helyet, amely a lehető legközelebb van a tűzforráshoz: fürdő, kandalló stb.

Válasszon egy olyan helyet, amely a lehető legközelebb van a tűzforráshoz: fürdő, kandalló stb.

 • a kiterjesztés vázlatos rajza a papír méretének meghatározásával. Ezzel gyorsan elvégezheti a telepítést, nem pedig többször is elvégezheti ugyanazt a munkát;
 • keret létrehozására. Ehhez meg kell ásni az oszlopokat, és betonozza őket, hogy szilárd szerkezetet hozzon létre. Ilyen célra mind a fa, mind a fém anyagai alkalmasak;
 • A padozatot legalább 10 cm-rel emelje fel a talajról. A legegyszerűbb lehetőség téglák és a késés. Javasoljuk, hogy a padlót ruberoiddal lefedve megakadályozza a nedvesség bejutását;
A fa padlóját legalább 10 cm-re kell felemelni

A fa padlóját legalább 10 cm-re kell felemelni

 • befejezni a csontvázat. Ilyen célra a fából készült rönkök tökéletesek. Erõsítésre van szükség szilárdan, mivel ezek az egész fedõlap alapjává válnak;
A fából készült keret létrehozása fontos szerepet játszik a telepítésben

A fából készült keret létrehozása fontos szerepet játszik a telepítésben

 • a keret keretezéséhez táblákkal. Ne fészkelje a táblákat. A lombkoronát szellőztetni kell a tűzifa megőrelhetetlen tárolásához. Ebben a szakaszban megjelenik a megjelenés fészer. Ezért a képzelet megteremtése után nem lehet egyszerű tűzhelyt létrehozni, hanem valódi művészi munkát;
Fedélzet a vázzal táblákkal

Fedélzet a vázzal táblákkal

 • szerelje fel a tetőt. A tetőszerkezetnek 20 cm-esnek kell lennie. Ez segít megóvni a fát a nedvességtől és a vizektől, amely lefolyik ház vagy pajta teteje. Tetőszerkezethez tetőfedő anyag és pala.
Beépített fafaragó tetővel és falakkal

Beépített fafaragó tetővel és falakkal

Ez a legegyszerűbb kialakítás, amely magas funkcionalitással rendelkezik. Gyorsan épül fel, és nem igényel nagy kiadásokat. Hogyan építsünk egy fából égető gépet szakaszokban, a képen látható az interneten, mert az egyszerű tervezés és remekművek létrehozása.

A faégető gép építése különálló szerkezetként

Az első dolog, amit meg kell tennie, amikor egy fafúvót építesz, megtalálja a legmegfelelőbb helyet, és meghatározza a helyiség méretét. A tűzifa tárolására szolgáló külön szerkezetet az alap telepítésével kell kezdeni. Ilyen célra egy oszlopos alapítvány tökéletes, mert nem tőke-építés. Azonban az alapítvány, bár elhanyagolható, segíteni fogja az épületet szárazabbá és tartósabbá tenni.

A helyhez kötött faablak építésének elve megegyezik egy kiterjesztés felállításával: először meg kell erősíteni az oszlopokat, majd össze kell állítania a padlót, és el kell hagynia a késéseket. Ezután a bőr bármilyen alkalmas anyagból készül. Végezetül a tetőt felemelik. A legfontosabb dolog az, hogy a saját kezével ellátott faégetőgép, amelynek építési videója világosan mutatja az egész folyamatot, tökéletesen illeszkedik a tájba, és alkalmas udvar kialakítása.

Példa egy terv kidolgozására fafúvó

Példa egy terv kidolgozására fafúvó

Szükséges anyagok és szerszámok fafőző építésére

Mielőtt megkezdené az építést, létre kell hoznia egy világos rajzot. A vázlat lehetővé teszi, hogy gyorsan építsenek egy faégető gépet, különösen, ha polcokat kívánnak tárolni. A saját kezű, saját kezű fafűtő gép, melynek rajzai a helyszínen kerülnek bemutatásra, lehetővé teszi a tűzifa kényelmes tárolását. A rajz mutatja az épület méreteit és az egész építési folyamatot. Ezután építési eszközöket kell vásárolnunk vagy előkészítenünk. Ehhez a munkához fúróra van szükség a pólusok, a fűrészlap és a kalapács fához való fúrásához.

Építési anyagok beszerzésénél érdemes előnyben részesíteni a minőségi termékeket. Kiváló lehetőség azonban a régóta használt anyagok vagy termékek használatának felállítása.

Az építőanyagok minősége a tűzifa biztonságától függ

Az építőanyagok minősége a tűzifa biztonságától függ

Woodburner: Dekoráció

A hozományi dekoráció megteremtése ugyanolyan fontos, mint maga az építmény. A tűzifa különböző módon tárolható. Hozzon létre például a tetőn virágágyás, befogni egy birdhouseot, díszíteninövények: egy ilyen struktúra hasonlít egy gnóm mesebeli házára.

A fatüzelésű gép eredeti formája, amely egy vidéki ház külső részébe illeszkedik

A fatüzelésű gép eredeti formája, amely egy vidéki ház külső részébe illeszkedik

A fakitermelő eredetiséget és kifinomultságot kap, ha a fa felületét különleges sötét foltokkal kezelik.

Érdemes emlékezni, hogy a megjelenése az adattárház szilárd tüzelőanyag a faanyagok fektetésének minőségétől függ. Ha a fa kifogottan helyezkedik el, akkor nem lesz képes harmóniát teremteni, függetlenül attól, hogy keményen próbálkozol. Ezért a veremnaplóknak tisztáknak kell lenniük. A számítási módszer a személyes igényeik és vágyaik szerint határozza meg.

Fát rönkök egy fából égő istállóban - egy elem a dekoráció

Fát rönkök egy fából égő istállóban - egy elem a dekoráció

Az erdei díszítés csak a képzelet által korlátozott. A kovácsolt alkatrészek tökéletesek a dekorációhoz. Ideálisan bármilyen anyaggal kombinálva. Ha kandalló van a házban, akkor egy kicsi kovácsolt fatüzelésű gépet egészíthet ki, amely közvetlenül a kemence közelében található. Egy ilyen mini-kötelnik díszíti és a grill mellett.

Woodburner saját kezű: egy négyzet alakú négyzetek formájában tűz közelében

Egy négyzet alakú négyzetek formájában tűz közelében

A faforgács egy egyszerű szerkezet, amely lényegében segít tűzfát tartani. A szakértők javasolják, hogy a rönköket naponta több éven át betakarják. Egy ilyen raktár nem lesz túlzott, de magabiztosnak fogja érezni magát, mert mindenki grillezést, tűzhelyet vagy kandallót fullad meg. Nos, és egy hely a tűzifa tárolására mindig segít fenntartani a természetes üzemanyag száraz.

Woodburner: 70+ kényelmes és könnyen követhető ötlet egy magánházhoz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 71