Ne dobja ki a régi bútorokat, mert jelentősen megtakaríthatja az egyedi elemet a belső térben és az örömöt a különféle tervezési ötletek megvalósításával saját kezével

Ne dobja ki a régi bútorokat, mert jelentősen megtakaríthatja az egyedi elemet a belső térben és az örömöt a különféle tervezési ötletek megvalósításával saját kezével

Szeretne egyedülálló belső teret hozni további költségek nélkül? Ebben segíteni fog a régi bútoroknak, melynek változása megtalálható itt. Sokféleképpen lehet átalakítja régi, ismerős dolgokat az Ön számára. A módszer kiválasztása a bútorok és a bevonat típusától, valamint a javítás idején fennálló állapotától függ.

 • A táblák javítása
 • Szekrények és éjjeliszekrények javítása
 • Székek javítása
 • Festés festéssel
 • dekoráció
 • Kárpitozott bútorok nyújtása
 • Kárpitozott kárpitozás kárpitozott bútorokhoz
 • Kárpitozott bútorok cseréje fedéllel
 • Frissítjük a bérlőket rétegelt lemezekkel
A helyreállítás után a talapzat ideálisan illeszkedik a falak hangjához és ideálisan illeszkedik a hálószobába

A helyreállítás után a talapzat ideálisan illeszkedik a falak hangjához és ideálisan illeszkedik a hálószobába

A régi, nem működő kandalló átalakítása a díszítés rendkívüli eleme

A régi, nem működő kandalló átalakítása a díszítés rendkívüli eleme

Lépésről-lépésre fotó mester-osztály bútorgyártás saját kezűleg a régi belső tételekről a honlapunkon található. A bútorok felújításának folyamata két fő lépést tartalmaz:

 • javítások;
 • díszítéssel.

Nézzük meg részletesebben, hogy mit kell összpontosítani.

A táblák javítása

A táblák funkcionalitásában különböznek írott, étkezési lehetőségek, konyha és folyóirat. Céluktól függően szerkezetük is eltérő, következésképpen a helyreállítás folyamata. Általános szabályként az étkezőasztalok 4 lábból, egy íjból és egy ládából állnak munkalapok. Teljes vagy lehetnek összecsukható. Az ilyen bútorok áttervezésénél különös figyelmet kell fordítani az elemek állapotára és rögzítésére. A lábaknak azonosaknak kell lenniük, károsodás nélkül. Szükség esetén cserélhetők.

A munkalap a táblázat fő része. Felületének sima legyen, mélyedések, rések és korrózió nélkül. Ha szükséges, a kívánt hatás elérése érdekében faforgácsot használhat. Segítségével könnyedén és gyorsan felszámolhatja a felület minden hiányosságát. Szükség esetén alkalmazható a lábak javításakor is. Ugyanezt a sémát használják a dohányzóasztalok javításakor.

Konyhaszekrények saját tulajdonságokkal rendelkeznek. A javítás előtt meg kell vizsgálni a belső tér teljes ellenőrzését. Fontos szerepet játszik az ellenállóképesség. Meg kell felelniük a nehéz terheléseknek és a fizikai hatásoknak. E tekintetben erősnek kell lennie az alapja, amelyen telepíteni kell.

Példa a gitt fa felhasználására. Segít feloldani a régi pulton minden szabálytalanságát

Példa a gitt fából történő felhasználására, amely segít a régi pulton minden rendellenességének megszüntetésében

Figyelj! A konyhai asztalok nem csak munkahely, de használják is konyhai eszközök tárolása. Ebből a célból beépítettek fiókok, polcok és ajtók. Különös figyelmet kell fordítaniuk.

Ha az asztal polcokkal van felszerelve, akkor érdemes figyelni a rögzítőikre. Szükség esetén a bútorboltban fából vagy műanyagból készült különleges krémet vásárolhatunk, valamint egy vékony, erős fém sarok is használható polctámaszként. Ügyeljen arra, hogy milyen állapotban legyenek az ajtók. A legjobb, ha újakkal helyettesítik őket, ugyanúgy, mint a gyakori használat esetén, ez a rész a legnagyobb kopásra képes.

A természetes fa frissességét speciális polírozó szerek adják, amelyek bármely épületben vagy bútorboltban találhatók

A természetes fa frissességét speciális polírozó szerek adják, amelyek bármely épületben vagy bútorboltban találhatók

Ha az asztal dobozokkal van felszerelve, akkor ellenőrizze, hogy a falak és a fenék szorosan csatlakoztak-e. A használatuk megkönnyítése érdekében kicserélheti a fiókokat, amelyekkel a fiókok fejlettek. Megveheti a bútorüzletben. Ott másféle lehet kényelmes fogantyúk.

Tipp A napellenzők cseréjekor válassza ki azokat, amelyeket a bútorok számára terveztek. Könnyebb és megbízhatóbb működést biztosítanak ajtók.

Javítás közben egy íróasztal érdemes figyelni a fentiek mindegyikére. Miután átnézted a részletes mesterkurzust a régi bútorok saját kézzel történő átalakításával, megismételheted magad.

Példa egy helyreállított éjjeliszekrényre. Most ez egy világos eleme a belső és egy funkcionális bútor a hálószobában

Példa egy helyreállított éjjeliszekrényre. Most ez egy világos eleme a belső és egy funkcionális bútor a hálószobában

Szekrények és éjjeliszekrények javítása

Minden házban vannak bútorok, amelyeket tárolásra terveztek. Ez általában más típusú és méretű szekrények és szekrények. Ezek eltérőek lehetnek a magasságban, a mélységben és a kapacitásban. Ebben az esetben mindegyik a lakása valódi dekorációjává válhat. Ehhez nézd meg, hogyan lehet a régi bútorokat a saját kezeddel helyreállítani.

Elég extravagáns és rendkívüli eleme a belső térnek - egy nightstand egy régi bőrönd

Elég extravagáns és rendkívüli eleme a belső térnek - egy nightstand egy régi bőrönd

Először is meg kell vizsgálni a polcok összes kötőelemét, és szükség esetén cserélni őket újakra. Lehetőség van arra is, hogy a dobozok kötőelemeit a funkcionálisabb és a legkorszerűbb helyekre cserélje.

Példa egy régi mellkas átalakítására egy elegáns vintage lakoma alkalmi cipőre, kényelmes üléssel a folyosón

Példa egy régi mellkas átalakítására egy elegáns vintage lakoma alkalmi cipőre, kényelmes üléssel a folyosón

A mérettől függően az ajtó rögzítési módjai eltérőek lehetnek. -ban szegélykövek és kis szekrények használt napellenző. Gyorsan elhasználódnak, ezért javítások során a legmegfelelőbbek az újak.

Ha nagyszerűen újratárcsázol gardrób és mozgatható ajtókkal rendelkezik, akkor az időben és annak tartozékai kopásnak vannak kitéve. A bútorüzletben speciális hengerek találhatók a szekrény tolóajtóihoz.

Mennyire hatékony ebben az esetben a restaurált régi bútorok kinézete, lásd még a fotót.

Székek javítása

nélkül székek nehéz elképzelni a lakást. Ma annyira közhely, hogy kevés ember figyel rá. Ez két esetben fordulhat elő - vagy a szék kényelmes kialakításaként, mint a belső térdarabnak vagy lebomlásának. Megfontoljuk, hogyan juthatunk el az elsőhöz a második lehetőségből.

Lehetőség van arra, hogy a régi széket vintage borítású borításokkal helyreállítsák

A régi karosszék helyreállítása vintage stílusban

A szék három fő elemből áll:

 • lábak;
 • ülés;
 • vissza.

Mindegyik előbb vagy utóbb kudarcot vall. Ha az acél lábak meghibásodásának okai meg vannak szilárdan rögzítve, különben a szék használata veszélyessé válik. Ha az ülés megszakad, akkor kicserélhető egy rétegelt lemez vagy farostlemez kivágásával. Ugyanez a háttámlával is elvégezhető. Szükség esetén a szék puha is lehet. Ehhez az ülést és a háttámlát rögzíteni kell puha kárpitozás habgumiból.

Tipp Ha úgy dönt, hogy telepíti vagy kicseréli a kárpitot a székre, akkor a legjobb használjon olyan ruhát, amely a habszivacshoz van rögzítve. Találhat ilyen egy textilboltban, és érdemes megjavítani egy építőipari tűzővel.

Régi bútorok: a festészet segítségével a design lehetőségekről készült fotók

Mint tudják, a belső térnek nem csak funkcionálisnak, hanem vonzónak is lennie kell. Ezért, ha a régi bútorokat frissítik, és az alábbiakban figyelembe vehető képeket, akkor a munkát több szakaszba kell osztania. Az első lépés a felület előkészítése.

A bútorokat régi festékekből, lakkokból és szennyeződésekből kell tisztítani. Ezután be kell tölteni a réseket, ha van ilyen, majd alkalmazzunk egy primert. Ezután alkalmazhatja az alapot. Ehhez szükség van válasszon egy megfelelő színű festéket.

példa"новой жизни" для каркаса старой кровати из натурального дерева с помощью покраски в невероятно нежный бирюзовый

Az új élet a keret a régi ágy természetes fa - festés egy szelíd türkiz

Tipp A legjobb az akril vízbázisú festék használata. Nem tartalmaz mérgező anyagokat, nem szúrja ki a szagot és gyorsan szárad. Ebben az esetben a felület fényes, vonzó megjelenést kölcsönöz. De ha jól vagy az aeroszolos dobozban, akkor megteszi.

dekoráció

A régi bútorok helyreállítása, melynek fényképét az alábbiakban mutatjuk be, tartalmaz egy dekorációt. Különböző technikákat használhatsz és kombinálhatod őket. A leggyakoribb decoupage. Ehhez szüksége van a következőkre:

 • a kívánt papírra nyomtatott kép;
 • PVA ragasztó;
 • ecset a ragasztóhoz;
 • lakk, előnyösen víz alapú akril;
 • egy ecsetet a lakkalkalmazáshoz.
A decoupage nagyon érdekes tevékenység, és a technika által készített bútorok nagyon szelíd és szokatlanok

A Decoupage lenyűgöző foglalkozás, és a technikában készült bútorok nagyon szelíd és szokatlanok

Tipp Legjobb a nagyméretű színes szalvéták használata megfelelő motívumokkal, mint kép.

Kenje meg a felületet ragasztóval, finoman rögzítse és simítsa a képet. Engedjék meg, hogy mindent kiszáradjon, majd egy lakattal nyissa ki. Érdemes megjegyezni, hogy ennek a módszernek a hatékonyságában a régi bútorok helyreállítása során saját kezükben nincs kétség.

Egy másik nem kevésbé érdekes díszítési módszer a minták alkalmazása csipke segítségével. Ehhez szüksége lesz:

 • csipke;
 • a megfelelő színű festék;
 • Scotch szalag.

Vegyünk egy csipke darabot, és csatoljuk azt a helyet, amelyet zadekorirovat tervez. Rögzítse a végeket ragasztószalaggal. Kívánatos, hogy a fennmaradó terület papíron vagy filmen lefedje. A festéket ecsettel, vagy aeroszol dobozokkal alkalmazzuk. Hagyja szárítani a terméket. Távolítsa el a szalagot, a papírt és a csipkét.

Tipp Ha egy nagy területet szeretne díszíteni, akkor a legjobb, ha egy megfelelő méretű túraútvonalat használsz.

Mindkét fenti eljárás meglehetősen hatékony. A csipke és a guipure helyett használhatja papír sablonok. Általában gyakran a A régi bútorok dekompozíciója és helyreállítása használják tapéta, a javítás után.

Kárpitozott bútorok nyújtása

Idővel a kárpit kanapék és ülések nemcsak elveszíti vonzó megjelenését, hanem erősen kitart, és nem olyan lágy, mint korábban. De ha nem akarod eldobni a kedvenc bútorodat, vagy nincs olyan eszköze, hogy újat vásároljon, otthoni szűkületet tarthat.

A frissen kinyitható kanapé és egy kényelmes fotel új fedéllel takarít meg abban, hogy új kárpitozott bútorokat kell megvásárolnia

A frissen kinyitható kanapé és egy kényelmes fotel új fedéllel takarít meg abban, hogy új kárpitozott bútorokat kell megvásárolnia

Felújított asztalok a shebbie-chic stílusában

Felújított ebédlő stílus a cheby-elegáns

Ne rohanj, hogy megszabaduljon a régi bútoroktól. Ez lesz az új belső tér csúcspontja a megfelelő megközelítéssel

Ne rohanj, hogy megszabaduljon a régi bútoroktól. Ez lesz az új belső tér csúcspontja a megfelelő megközelítéssel

Részletes mesterkurzus, a bútorok saját kézzel történő átalakítása, valamint a fotó példák bemutatása honlapunkon. Meg kell vásárolnia a megfelelő szövetet, amelyből az új kárpitozás készül. Ez lehet:

 • Barkan;
 • velúr;
 • bőrutánzat;
 • krepp;
 • alcantara;
 • bőr és mások.

A kárpit anyagának megválasztása a pénzügyi képességeitől függ. A textíliában, valamint egy speciális bútorüzletben is megvásárolható. Önnek szüksége lesz egy építőipari tűzőgépre és tűzőkapcsokra is.

A régi kárpitozás a legjobb, hogy megszabaduljon. Ragasztással rögzíthető. Ebben az esetben szükség van egy építő késre, vagy (ha a tűzőkapcsok vannak rögzítve), lapos pengéjű csavarhúzót kell használni. Miután eltávolította a régi fedelet, győződjön meg róla, hogy telepít egy újat.

Egy kis mesterkurzus, amely a régi kárpit kárpitjának helyébe lép

Egy kis mesterkurzus, amely a régi kárpit kárpitjának helyébe lép

Vágja le a szükséges kárpitdarabot, csatlakoztassa úgy, hogy a szélek a helyére kerüljenek, és a tűzőgépet rögzítse. Olyan manipulációkat végezhet el, mint a puha résznél, így hátul és a bérlőknél.

Ha a puha bútorok elvesztették a térfogatát és lágyságát, akkor a habszivacs cseréjével vissza lehet őket adni. A rögzítéshez speciális kis szegfűszálak szükségesek. Ha attól félek, hogy az ilyen manipulációk meghaladják a hatalmadat, akkor beillesztheti a habot a régi kárpitozás fölé, és fedheti le újabbakkal. De figyelembe kell venni, hogy a bútorok nem veszítik el a funkcionalitását.

Példa arra, hogy saját kezűleg új kötetet adjon a régi széknek

Új kötetet adunk a régi szék székéhez

Bármelyik kötetet adhat a termékhez. Ehhez megfelelő vastagságú habgumit kell kiválasztani. Ha van egy hajtogató mechanizmus, akkor a derék után kell működnie, mint korábban.

Tipp Ha ki kell cserélni a kárpitot, és újra meg kell téríteni a hangerőt, tanácsos egy habszivacshoz rögzített ruhát használni. Vásárolhatja meg egy speciális boltban vagy öltéssel mindkét anyagot.

A régi kanapé átalakítása, miután a kárpitot újra cserélték

A régi kanapé átalakítása, miután a kárpitot újra cserélték

Példa arra, hogy a régi bútorok hogyan néznek ki a restaurálás előtt és után:

Kárpitozott kárpitozás kárpitozott bútorokhoz

Ha mindkét réteg kárpitozását megváltoztatja, akkor különböző típusokat alkalmazhat dekorációs lehetőségek, amely esztétikusabb megjelenést ad a bútoroknak. Sok módja van erre. A két leggyakoribbat tekintjük:

 1. A függesztéshez használt szövetet mintázott varrással lehet varratolni. Ez különleges dekoratív hatást eredményez.
 2. Vásároljon gombokat vagy textilklipeket, és használja őket a szövet és a habszivacs meghúzására, összekötve őket.

Kárpitozott bútorok cseréje fedéllel

A gazdaságosabb és egyszerűbb módja annak, hogy elrejtsük a foltokat takarók varrása. Ehhez felvehet bármilyen tetszőleges szövetet. Fontos, hogy erős. A leggyakrabban erre a célra:

Hófehér fedél egy nagy székhez, ami nagyon könnyen cserélhető

Hófehér fedél egy nagy székhez, ami nagyon könnyen cserélhető

 • Barkan;
 • velúr;
 • bársony;
 • farmer;
 • durva calico;
 • és mások.

A kanapé méretének megmérésével varrhat egy fedelet, amely fedezi a háttámláját, az ülést és szükség esetén a kanapé óráját.

Egy kis mesterkurzus a pouffe levehető burkolatának varrásánál

Egy kis mesterkurzus a csere burkolatának varrásához

Fedőlap készítéséhez számos dekorációs technikát használhat. Hímzést helyezhet el egy bizonyos helyen. Kívánt esetben varrni lehet a készüléket. Ehhez a képdarabokat a szövetdarabokból vágják le, és az alapra varrják, egyetlen képet képeznek.

Szintén népszerű lehet a mai napig patchwork - a művészet, hogy a termékek rongyok. Ebben az esetben használhat régi, felesleges dolgokat, amelyekkel az ügyet megteheti.

Frissítjük a bérlőket rétegelt lemezekkel

A bérlőkön levő törlőkendők, foltok és még ripped kárpitozás különleges béléssel elrejthető. Ehhez szüksége lesz:

 • lemez;
 • kis fém sarkok;
 • a legkisebb bútorcsavarok.

Ön maga vághatja le a rétegelt lemezt, vagy segítséget kérhet szakemberektől, ahol megveszi. Szükséged lesz 5 darabra a bérleti díj méretének megfelelően. A fedélnek fedeznie kell külső, belső, hátsó, elülső és felső részét. A mérések elvégzése után egyszerűen csak 5 megfelelő téglalapot készítsen és rögzítse őket a szerkezet belsejéből a sarkok és a csavarok segítségével.

Régi bútorok: fotó - A kanapé teljes cseréje rétegelt lemezre

A lehetőség egy teljes cseréje egy kanapén egy rétegelt lemez

Akkor elegendő csak felvenni a tervet az élet történetére. Nem csak a díszítés szerepe, hanem teljesen működőképes is. Az átfedést mint mini asztal. Ha szükséges, alkalmazzon festéket vagy megtartsa azt bármilyen kényelmesen.

Tipp Miután elkészítette a rétegelt lemezréteget, homokkal mindkét oldalán csiszolópapírral homokkal tölti be.

1
3

Régi bútorok: 75+ lenyűgöző ötlet a bútorok felújításához és helyreállításához, felár nélkül

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 52 =